Ανασκόπηση επιτραπέζιου ηχείου Bluetooth Edifier QD35

Δεν υπάρχει έλλειψη φορητών ηχείων Bluetooth στην αγορά και ακούγονται όλα αξιοπρεπή. Μερικά από αυτά ακούγονται ακόμη και απίστευτα. Ωστόσο, αυτό που πραγματικά τους διακρίνει ο ένας από τον άλλο είναι η εμφάνισή τους. Ενώ ορισμένες μάρκες ακολουθούν τις ίδιες «δοκιμασμένες και αληθινές» τάσεις σχεδίασης, η Edifier δοκιμάζει κάτι εντελώς διαφορετικό με το τελευταίο τους ηχείο Bluetooth – το QD35.

Ακολουθήστε την κριτική μας για τα ηχεία Bluetooth Edifier QD35 για να μάθετε τι ξεχωρίζει από άλλα φορητά ηχεία και εάν θα πρέπει να αγοράσετε το QD35 στη συνέχεια.

Επιτραπέζιο ηχείο Bluetooth Edifier QD35: First Impressions & Specs

Το επιτραπέζιο ηχείο Bluetooth Edifier QD35, με τιμή 199,99 $, είναι ένα συναρπαστικό gadget ήχου με μια συγχώνευση λειτουργιών αιχμής. Πριν ξεκινήσουμε την ανασκόπηση του απίστευτου σχεδιασμού και των χαρακτηριστικών του, ας ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά στις τεχνικές προδιαγραφές.

 • Διαστάσεις: 11 x 6,5 x 5,5 ίντσες (277,8 × 164,8 × 141,7 mm)
 • Βάρος: 5,8 λίβρες (2,64 κιλά)
 • Ισχύς: 25W mid-bass + 15W πρίμα
 • Είσοδος: AUX/USB-A/Bluetooth
 • Συνδεσιμότητα: Bluetooth 5.3, USB-A, AUX-in
 • Προγράμματα οδήγησης: 3″ mid-bass +1″ πρίμα
 • Απόκριση συχνότητας: 60Hz – 40kHz
 • Ρυθμός σήματος προς θόρυβο: ≥ 85dB (A)
 • Φόρτιση: 35W
 • Χρώμα: μαύρο, λευκό
 • Τιμή: 199,99 $ Αμαζόνα.

Με τις πιστοποιήσεις Hi-Res Audio και Hi-Res Audio Wireless, το QD35 υποστηρίζει ηχητικά σήματα δειγματοληψίας σε ρυθμούς 44,1 kHz, 48 kHz και 96 kHz. Αυτή η συμβατότητα σημαίνει ότι το ηχείο παράγει εξαιρετική ευκρίνεια ήχου.

Ωστόσο, το κύριο σημείο πώλησης αυτού του επιτραπέζιου ηχείου είναι το απίστευτο φως που θα σας ελκύσει αμέσως. Η ένδειξη φωτός του ηχείου μπορεί να αλλάξει χρησιμοποιώντας ένα κουμπί ή την εφαρμογή Edifier Connect. Η εκπομπή φωτός φαίνεται εντυπωσιακή, ειδικά όταν ακούτε μουσική στο σκοτάδι. Το QD35 έχει βιομηχανικό σχέδιο με επάνω πάνελ που μοιάζει με ημιρυμουλκούμενο και έχει ένα μεγάλο λογότυπο Edifier πάνω του. Είναι διαθέσιμο σε μαύρο ή λευκό και είχα τη μαύρη έκδοση για τους σκοπούς αυτής της κριτικής. Υπάρχει επίσης ένα ενσωματωμένο ρολόι στο κάτω μπροστινό πλαίσιο.

Κάτω από το εξωτερικό, το QD35 φιλοξενεί έναν προηγμένο ενισχυτή ήχου που τροφοδοτείται από ένα chipset DSP. Αυτή η καινοτόμος τεχνολογία είναι προσαρμοσμένη για να δημιουργεί ισχυρές εξόδους τουίτερ και γούφερ (υψηλοί και χαμηλοί ήχοι) που είναι ισχυρές και καθαρές χωρίς καμία ένδειξη παραμόρφωσης.

Συνολικά, ένας πολύ ενδιαφέρον συνδυασμός καινοτομίας, τολμηρού σχεδιασμού και τελευταίας τεχνολογίας ήχου. Ας δούμε αν το QD35 αξίζει την τιμή των 200$!

Σχεδιασμός και αποσυσκευασία

Το Edifier QD35 έχει μια ξεχωριστή εμφάνιση που τραβάει τα βλέμματα από όλες τις γωνίες — όχι μόνο από το μπροστινό μέρος αλλά και από την κορυφή και τα πλάγια. Αν μη τι άλλο, μπορείτε να εκτιμήσετε ότι το Edifier δεν ακολουθεί τον ίδιο παλιό σχεδιασμό “μεγάλου τούβλου” με κάθε άλλο ασύρματο ηχείο εκεί έξω.

Μιλώντας για ασύρματη σύνδεση, παρόλο που το ηχείο είναι σχετικά συμπαγές και φορητό, χρειάζεται σταθερή τροφοδοσία από μια πρίζα τοίχου. Στη συνέχεια, μπορεί να μεταφέρει την τροφοδοσία σε άλλες συσκευές, που σημαίνει ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις θύρες USB γρήγορης φόρτισης στο πλάι του ηχείου για να ενεργοποιήσετε τα άλλα gadget σας.

Τι υπάρχει στο κουτί

Εδώ είναι όλα όσα θα βρείτε στο κουτί κατά την αποσυσκευασία του Edifier QD35:

 • Το επιτραπέζιο ηχείο Edifier QD35
 • Καλώδιο ρεύματος
 • Καλώδιο AUX 3,5 mm
 • Καλώδιο USB-A σε USB-A
 • Πανί καθαρισμού
 • Αυτοκόλλητα
 • Εγχειρίδιο χρήστη

Ενώ το Edifier QD35 ξεχωρίζει ως προς τη σχεδίαση σε σύγκριση με άλλα ηχεία Bluetooth, δεν είναι πάντα σε καλή κατάσταση. Σίγουρα, το φως του σόου είναι εκπληκτικό και είναι βέβαιο ότι θα τραβήξει την προσοχή. Στην πραγματικότητα, πέρασα το πρώτο βράδυ παρακολουθώντας ταινίες και YouTube στο σκοτάδι με φόντο το φως του Edifier και ήταν μια εξαιρετική εμπειρία.

Ωστόσο, δεν εκτιμώνται όλες οι αποφάσεις σχεδιασμού. Δεν είμαι οπαδός του τεράστιου λογότυπου EDIFIER που είναι επιχρισμένο σε όλο το πάνω μέρος του ηχείου. Θα προτιμούσα το επάνω μέρος του ηχείου να είναι απλό, καθιστώντας βολικό να ακουμπάτε άλλα gadget σε αυτό, ειδικά όταν τα φορτίζετε μέσω του QD35.

Το εξωτερικό του ηχείου είναι κατασκευασμένο από ένα γυαλιστερό, σκληρό πλαστικό που τείνει να παίρνει δακτυλικά αποτυπώματα, αλλά όταν σκουπίζεται, λάμπει υπέροχα. Η Edifier φαίνεται ότι γνώριζε αυτό το πρόβλημα, καθώς περιλάμβανε βολικά ένα πανί καθαρισμού στη συσκευασία, το οποίο νόμιζα ότι ήταν μια ωραία πινελιά.

Οι λυχνίες RGB στο ηχείο μπορούν να ελεγχθούν μέσω της εφαρμογής. Έχετε επίσης την επιλογή να τα απενεργοποιήσετε, να τα ρυθμίσετε σε στατική λειτουργία (χωρίς να αναβοσβήνουν ή να κινούνται) ή να τα παλεύουν απαλά, δημιουργώντας ένα καταπραϋντικό αποτέλεσμα.

Ένα ψηφιακό ρολόι LED είναι τοποθετημένο στην κάτω αριστερή γωνία του QD35. Ένα βολικό χαρακτηριστικό είναι ότι μπορεί να συγχρονιστεί με τον χρόνο του smartphone σας, εξοικονομώντας σας από την ταλαιπωρία να το ρυθμίσετε χειροκίνητα.

Στην αριστερή πλευρά του QD35, θα βρείτε μια θύρα USB-A 18 Watt και μια θύρα USB-C 35 Watt, σχεδιασμένη να φορτίζει διάφορες έξυπνες συσκευές χρησιμοποιώντας την τεχνολογία φόρτισης υψηλής απόδοσης TurboGaN της Edifier. Βρήκα αυτή την προσθήκη αρκετά βολική, ειδικά όταν θέλετε να φορτίσετε τις συσκευές σας όλη τη νύχτα σε ένα κομοδίνο.

Η τεχνολογία TurboGaN εξουσιοδοτεί επίσης τη θύρα USB-C να παρέχει 35 W σε συμβατές συσκευές, ενώ η θύρα USB-A μπορεί να παρέχει έως και 18 W. Εάν χρησιμοποιούνται και οι δύο θύρες ταυτόχρονα, η καθεμία θα παρέχει ισχύ 18 W.

Απόδοση & Χαρακτηριστικά

Ας προχωρήσουμε στην απόδοση και τα χαρακτηριστικά αυτού του όμορφου ηχείου σε ράφι.

Το Edifier QD35 παρουσιάζει ρύθμιση ηχείων 1″ πρίμων και 3″ μεσαίων μπάσων. Ο ενισχυτής είναι επίσης ικανός να παράγει εντυπωσιακή απόδοση έως και 40 W RMS, κάτι που είναι μάλλον εντυπωσιακό για ένα συμπαγές επιτραπέζιο ηχείο. Για βαθύτερη και πιο πλούσια εμπειρία μπάσων, δύο θύρες μπάσων είναι στρατηγικά τοποθετημένες στο πίσω μέρος του ηχείου. Ενώ το QD35 δέχεται στερεοφωνικό σήμα, παράγει μονοφωνική έξοδο.

Το μεσαίο μπάσο είναι τοποθετημένο στο κέντρο της πρόσοψης του ηχείου, συνοδευόμενο από το μικρότερο ηχείο πρίμων στο πλάι.

Παρόλο που το QD35 λειτουργεί ως μονοφωνικό επιτραπέζιο ηχείο και είναι μια έξοδος ήχου ενός καναλιού, αυτό δεν αποτελεί σημαντικό μειονέκτημα, καθώς πολλά ηχεία Bluetooth έχουν σχεδιαστεί με αυτόν τον τρόπο. Ωστόσο, αξίζει να αναφέρουμε ότι το QD35 δεν υποστηρίζει σύζευξη με άλλο QD35 για μια πραγματική ρύθμιση ασύρματου στερεοφωνικού (TWS), που θα μπορούσε να έχει βελτιώσει τη στερεοφωνική εμπειρία μαζί με τα εφέ φωτισμού.

Το QD35 αποδίδει ικανοποιητική ποιότητα ήχου έως ότου η ένταση φτάσει περίπου τα 14 από τα 16 επίπεδα. Πέρα από αυτό το σημείο, ο ήχος τείνει να γίνεται πολύ δυνατός και λιγότερο ευχάριστος σε κοντινές αποστάσεις, ενώ φαίνεται επίπεδος και λασπωμένος από απόσταση. Αν και το Edifier χρησιμοποιεί επεξεργασία ψηφιακού σήματος (DSP) για τη βελτίωση της ποιότητας ήχου, είναι λιγότερο αποτελεσματικό σε υψηλότερες εντάσεις. Η διατήρηση της έντασης σε περίπου 10 ή 11 επίπεδα διατηρεί έναν ισορροπημένο ήχο, κατάλληλο για γέμισμα μικρών έως μεσαίων δωματίων.

Το ηχείο έχει ισχυρή απόδοση μπάσων, πολύ καλύτερη από ό,τι θα περίμενε κανείς από ένα ηχείο με πρόγραμμα οδήγησης 3″. Αυτό το εντυπωσιακό μπάσο αποδίδεται στις δύο θύρες παθητικού μπάσου στο πίσω μέρος του ηχείου.

Βελτίωση ήχου AUX

Εάν θέλετε πραγματικά να αξιοποιήσετε στο έπακρο το Edifier QD35, πρέπει να χρησιμοποιήσετε την είσοδο ήχου AUX, καθώς αποδεικνύεται ότι αλλάζει το παιχνίδι όσον αφορά την ποιότητα του ήχου.

Η εφαρμογή Edifier Connect διαθέτει ένα φωτιζόμενο κουμπί Hi-Res όταν επιλέγονται πηγές ήχου USB ή AUX. Αυτό υποδηλώνει ότι έχετε πρόσβαση σε καλύτερη ποιότητα ήχου. Όταν συνδέω το smartphone μου Android μέσω ενσύρματου AUX (ίσως χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε έναν προσαρμογέα για αυτό), η ποιότητα ήχου βελτιώθηκε πάρα πολύ, ειδικά με ενεργοποιημένη μια υψηλότερη ρύθμιση LDAC. Η απόκριση των μπάσων έγινε πιο καθαρή και οι θόρυβοι και η αντήχηση μειώθηκαν στο χαμηλότερο επίπεδο. Εάν είστε φιλόφωνος και δίνετε προτεραιότητα στην ποιότητα ήχου έναντι της ευκολίας της σύνδεσης Bluetooth, αυτή είναι η καλύτερη επιλογή συνδεσιμότητας για να βελτιώσετε την εμπειρία σας με το QD35.

Συνδεσιμότητα USB

Είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι η χρήση USB με υπολογιστή συνοδεύεται από αυτόματη εγκατάσταση προγράμματος οδήγησης από την Edifier. Αυτό μπορεί να δημιουργήσει ανησυχίες για όσους προτιμούν να έχουν τον έλεγχο του λογισμικού του υπολογιστή τους. Αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να θυμάστε εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε το ηχείο με τον υπολογιστή ή το Mac σας μέσω USB.

Λογισμικό

Η εφαρμογή Edifier Connect είναι ένα τέλειο όργανο για τον απομακρυσμένο έλεγχο του ηχείου σας. Η εφαρμογή έχει σχεδιαστεί για συσκευές iOS και Android και διαθέτει μια φιλική προς το χρήστη διεπαφή.

Ένα εύχρηστο χαρακτηριστικό είναι ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή Edifier Connect για να συγχρονίσετε το ρολόι χειροκίνητα ή αυτόματα. Ωστόσο, η κύρια δύναμη έγκειται στη δυνατότητα εξατομίκευσης των ρυθμίσεων EQ σας.

Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να επιμεληθείτε προφίλ ήχου και προεπιλογές ώστε να ταιριάζουν στις μοναδικές σας προτιμήσεις και να μοιράζεστε αυτές τις διαμορφώσεις με φίλους. Βουτήξτε σε διάφορα προφίλ ήχου, εξερευνήστε διάφορες αποχρώσεις ήχου και ανακαλύψτε την τέλεια ηχητική υπογραφή που λειτουργεί καλύτερα για εσάς.

Ανέφερα ήδη ότι το QD35 είναι επίσης μια εξαιρετική συσκευή που ρυθμίζει τη διάθεση και μπορεί να μεταμορφώσει το περιβάλλον σας μέσω των εντυπωσιακών εφέ φωτός του. Το ηχείο έρχεται με διάφορα προ-προγραμματισμένα εφέ φωτός που απογειώνουν αμέσως την ατμόσφαιρα. Η εφαρμογή Edifier Connect σάς δίνει την ελευθερία να δημιουργήσετε τις δικές σας οθόνες φωτός και να φωτίσετε το περιβάλλον σας ανάλογα με τη διάθεσή σας.

Οι προσαρμόσιμες ρυθμίσεις EQ και τα εφέ φωτισμού είναι πιθανώς τα δύο αγαπημένα μου πράγματα για το QD35.

Διάρκεια ζωής μπαταρίας

Το Edifier QD35 δεν έχει ενσωματωμένη μπαταρία και απαιτεί σταθερή τροφοδοσία από μια πρίζα (ή έναν σταθμό τροφοδοσίας) για λειτουργία.

Ωστόσο, αισθάνομαι ότι η εξαιρετική σχεδίαση και τα χαρακτηριστικά αντισταθμίζουν αυτή την απουσία. Δεδομένου ότι δεν υπάρχει μπαταρία, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για τους περιορισμούς της διάρκειας ζωής της μπαταρίας. Όσον αφορά το υπόλοιπο ηχείο, η 2ετής εγγύηση και πολιτική επιστροφής της Edifier παρέχει σιγουριά σε περίπτωση απροσδόκητων προβλημάτων, προσφέροντας στους χρήστες ηρεμία όταν αγοράζουν αυτό το καινοτόμο ηχείο.

Πρέπει να αγοράσετε το Edifier QD35;

Αν αναζητάτε μια μοναδική και ευέλικτη λύση ήχου που συνδυάζει δυναμικό φωτισμό με αξιοπρεπή ποιότητα ήχου, το ηχείο Bluetooth Edifier QD35 με δυναμικό φωτισμό και ενσωματωμένο εξαιρετικά γρήγορο φορτιστή GaN 35W είναι η σωστή επιλογή.

Αυτό το ηχείο σίγουρα θα γυρίσει τα κεφάλια. Ωστόσο, η απόδοση ήχου Bluetooth δεν είναι ακριβώς στο ίδιο επίπεδο με την premium τιμή. Σε αυτήν την περίπτωση, θα πρέπει να αποφασίσετε μόνοι σας εάν τα εντυπωσιακά οπτικά εφέ καλύπτουν κάποιους λόξυγκας στην απόδοση. Και αν δεν σας πειράζει να χρησιμοποιείτε το AUX για να ακούτε μουσική, τότε το QD35 είναι μια συναρπαστική επιλογή.

 

directVortex
directVortex
Άρθρα: 4990

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: