Insta360 X3 Camera Review

Insta360 X3 Camera Review

Η επιλογή της σωστής κάμερας δράσης απαιτεί χρόνο και προσπάθεια. Εάν δεν θέλετε να πληρώσετε για το πιο πρόσφατο μοντέλο GoPro , θα πρέπει να αφιερώσετε πολύ χρόνο αναζητώντας το «επόμενο καλύτερο πράγμα» ανάμεσα σε αμέτρητα αντίστοιχα. Ωστόσο, αν ψάχνετε για μια εναλλακτική που μπορεί να προσφέρει μια διαφορετική εμπειρία και να κάνει τα βίντεό σας πραγματικά να ξεχωρίζουν, σας συνιστούμε να δείτε την πιο πρόσφατη κάμερα X3 της Insta360 .

Ακόμα κι αν δεν έχετε τραβήξει ποτέ βίντεο 360 μοιρών, το X3 είναι μια εξαιρετική επιλογή για κάθε δημιουργό επιπέδου – από αρχάριους έως προχωρημένους. Σε αυτό το άρθρο, θα εξετάσουμε την τελευταία εφεύρεση Insta360 και θα εξετάσουμε όλα τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα αυτής της νέας κάμερας.

Γιατί πρέπει να εγκαταλείψετε την παλιά σας κάμερα δράσης για το Insta360 X3

Οι κάμερες 360 μοιρών καταγράφουν τα πάντα γύρω σας με μία κίνηση. Αυτό επιτυγχάνεται χάρη στους πολλαπλούς ευρυγώνιους φακούς που είναι τοποθετημένοι σε κύκλο γύρω από το σώμα της κάμερας. Αυτή η κάμερα καταγράφει κάθε δυνατή γωνία ταυτόχρονα και έτσι μπορεί να σας προσφέρει ένα οπτικό πεδίο μεγαλύτερο από οποιαδήποτε τυπική κάμερα δράσης.

Οι άνθρωποι συνήθως συσχετίζουν βίντεο 360 μοιρών με VR. Και είναι αλήθεια ότι για να βυθιστείτε σε ένα βίντεο 360°, πρέπει να το δείτε χρησιμοποιώντας ένα σετ μικροφώνου-ακουστικού VR. Ωστόσο, μπορείτε ακόμα να παρακολουθήσετε βίντεο 360° στον υπολογιστή ή το smartphone σας.

Όσον αφορά τα βίντεο που τραβήχτηκαν με το Insta360 X3, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια εφαρμογή για κινητά ή μια εφαρμογή για υπολογιστές για να προβάλετε, να επεξεργαστείτε και να κατεβάσετε τα βίντεό σας. Ο πρωταρχικός σκοπός των καμερών της σειράς X Insta360 δεν είναι η λήψη βίντεο 360 μοιρών, αλλά η λήψη των βίντεό σας χωρίς να ανησυχείτε για τις γωνίες σας.

Είτε κάνετε απλά βίντεο βιντεοσκόπησης στο σπίτι είτε γυρίζετε βίντεο δράσης σε εξωτερικούς χώρους, πιθανότατα γνωρίζετε τον κόπο να ρυθμίσετε την τέλεια γωνία στην κάμερά σας μόνο για να γλιστρήσει και να χάσει την εστίαση στη διαδικασία. Στη συνέχεια, πρέπει να επαναλάβετε ένα ολόκληρο βίντεο ξανά για να το κάνετε σωστά. Με το Insta360 X3, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να πατήσετε την εγγραφή.

*και τα δύο καρέ λαμβάνονται από το ίδιο βίντεο που τραβήχτηκε στο Insta360 X3

Δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για την επιλογή γωνίας ή για να βεβαιωθείτε ότι η κάμερά σας είναι στραμμένη προς τη σωστή κατεύθυνση. Όταν φτάσετε στην επεξεργασία, μπορείτε να επιλέξετε τη γωνία και την κατεύθυνση, να αλλάξετε το οπτικό πεδίο, να παρακολουθήσετε ένα συγκεκριμένο αντικείμενο και πολλά άλλα.

Εν ολίγοις, εδώ είναι μερικοί λόγοι για τους οποίους θα πρέπει να εξετάσετε το ενδεχόμενο να αλλάξετε σε μια κάμερα 360 μοιρών:

Μπορείτε να απολαύσετε τις δραστηριότητές σας ενώ ηχογραφείτε χωρίς να ανησυχείτε για τεχνικές λεπτομέρειες.

Χάρη στις δυνατότητες επεξεργασίας του X3, μπορείτε να επαναχρησιμοποιήσετε το ίδιο βίντεο επαναπλανίζοντάς το και αλλάζοντας την αναλογία διαστάσεων ώστε να ταιριάζει σε διαφορετικούς σκοπούς. Μπορείτε ακόμη και να πάρετε ένα a-roll και ένα b-roll για το επόμενο βίντεο YouTube από το ίδιο βίντεο μετακινώντας την εστίαση της κάμερας από τον εαυτό σας στο περιβάλλον σας.

Το λογισμικό επεξεργασίας Insta360 συνοδεύεται από ένα Shot Lab που περιέχει μαθήματα για το πώς να τραβάτε και να επεξεργάζεστε τα βίντεό σας για να τα κάνετε να ξεχωρίζουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ή να εντυπωσιάσετε τους φίλους σας. Στην εφαρμογή θα βρείτε τα πάντα, από stop motion μέχρι ώρα κουκκίδας και μάθημα αναστροφής του ορίζοντα.

Insta360 X3: First Impressions & Specs

Εξετάσαμε προηγουμένως τον προκάτοχο της X3 – την Insta360 One X2 , οπότε ας ξεκινήσουμε με μια γρήγορη σύγκριση των δύο καμερών Insta360 και να δούμε τι βελτιώσεις έχουν κάνει στο νέο μοντέλο.

Καταρχήν, το X3 είναι μεγαλύτερο και βαρύτερο από το X2.

Οι σύγχρονοι προγραμματιστές φωτογραφικών μηχανών φαίνεται να κάνουν τα νέα μοντέλα μεγαλύτερα και βαρύτερα, παρόλο που είναι πολύ πιο βολικό να χρησιμοποιείτε μια μικρότερη και ελαφρύτερη κάμερα δράσης για τα γυρίσματα.

Μεταξύ των βελτιώσεων που μας αρέσουν είναι η νέα μεγαλύτερη και φωτεινότερη οθόνη αφής που είναι εύκολη στη χρήση ακόμα και σε έντονο φως της ημέρας.

Το X3 διαθέτει επίσης καλύτερα κουμπιά υλικού κάτω από την οθόνη: το ένα για να ξεκινήσει η εγγραφή και το άλλο για την αλλαγή φακών. Ενώ τα κουμπιά στη νέα X3 είναι καλύτερα από εκείνα του μοντέλου One X2, εξακολουθούν να μην είναι ιδανικά για χρήση όταν φοράτε γάντια. Εάν σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε το Insta360 X3 για εγγραφή από το κράνος σας, η έναρξη της εγγραφής θα χρειαστεί λίγο χρόνο για να το συνηθίσετε.

Εδώ είναι οι βασικές προδιαγραφές Insta360 X3:

1,8 x 4,5 x 1,3 ίντσες (114 x 46 x 33 mm)

6,3 oz (180 g)

Οθόνη αφής 2,29 ιντσών (58 mm) με σκληρυμένο γυαλί

5,7K @ 30fps Ανάλυση βίντεο 360°, 4K @ 30fps Ανάλυση βίντεο ευρείας γωνίας

Ανάλυση φωτογραφίας 72MP 360°

Λειτουργία Timelapse 8K

Σταθεροποίηση FlowState + 360° Horizon Lock

Συνδεσιμότητα Bluetooth, USB-C και WiFi

Υποδοχή κάρτας MicroSD

IPX8 Αδιάβροχο έως 33 πόδια (10 μέτρα)

Μπαταρία 1800 mAh με διάρκεια έως 80 λεπτά

Συνολικά, η X3 είναι μια εξαιρετική κάμερα που μπορεί να τραβήξει βίντεο υψηλής ποιότητας σε σχεδόν οποιεσδήποτε συνθήκες. Το X3 διαθέτει μια εξαιρετική εφαρμογή επεξεργασίας και αρκετά ενδιαφέροντα αξεσουάρ διαθέσιμα που θα κάνουν τη διαδικασία των γυρισμάτων πιο διασκεδαστική. Αλλά αξίζει τον κόπο η αναβάθμιση αν έχετε ήδη το One X2;

Σχεδιασμός & Αποσυσκευασία

Το Insta360 X3 έχει παρόμοιο σχεδιασμό με το One X2 – το σχήμα της μπάρας σε σκούρο γκρι τόνους, διπλούς φακούς, μεγάλη οθόνη αφής και αδιάβροχη κατασκευή. Η κάμερα κρατιέται εύκολα στο χέρι σας και μπορεί να σταθεί μόνη της.

Η μία πλευρά περιέχει την οθόνη αφής, έναν από τους φακούς και τα κουμπιά ελέγχου και η άλλη πλευρά έχει τον δεύτερο φακό. Γύρω από το σώμα της κάμερας, θα βρείτε επίσης ένα κουμπί διακόπτη, ένα κουμπί γρήγορου μενού, μια θύρα USB-C και μια αφαιρούμενη μπαταρία. Θα βρείτε μια υποδοχή για τρίποδο στο κάτω μέρος της κάμερας, την οποία μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να συνδέσετε το X3 σε ένα selfie stick, στη βάση κράνους ή σε τρίποδο.

Τι υπάρχει στο κουτί

Το X3 είναι λεπτό αλλά ανθεκτικό. Αν και χωράει εύκολα στην τσάντα και την τσέπη σας, δεν είναι η μικρότερη κάμερα δράσης που κυκλοφορεί. Εδώ είναι όλα όσα θα βρείτε στο κουτί κατά την αποσυσκευασία του Insta360 X3:

Η κάμερα Insta360 X3

Καλώδιο φόρτισης USB-C

Προστατευτική θήκη

Οδηγός γρήγορης εκκίνησης

Πανί φακού

Το Insta360 προσφέρει πολλά πολύτιμα και διασκεδαστικά αξεσουάρ για τη φωτογραφική μηχανή σας, ανάλογα με τον τρόπο που σκοπεύετε να τη χρησιμοποιήσετε. Θα βρείτε επίσης διάφορες επιλογές αγοράς με διαφορετικά πακέτα στον επίσημο ιστότοπο του Insta360 . Εάν δεν είστε σίγουροι ποια αξεσουάρ χρειάζεστε, σας συνιστούμε να προμηθευτείτε το κιτ Get-Set.

Εκτός από την κάμερα, περιέχει ένα Αόρατο Selfie Stick 120 cm (ιδανικό για λήψη προβολής τρίτου προσώπου), ένα κάλυμμα φακού για την προστασία των φακών σας κατά τη μεταφορά και μια κάρτα microSD 64 GB. Με αυτό το κιτ, μπορείτε να βγάλετε τη φωτογραφική μηχανή σας από το κουτί και να ξεκινήσετε τη λήψη αμέσως.

Ένα άλλο χρήσιμο αξεσουάρ Insta360 που μπορούμε να προτείνουμε είναι η θήκη Dive. Το X3 είναι ήδη αδιάβροχο στα 33 πόδια (10 μέτρα), αλλά με τη θήκη Dive Case, μπορείτε να κατεβείτε στα 164 πόδια (50 μέτρα) και να τραβήξετε απρόσκοπτα πλάνα 360 μοιρών.

Τελευταίο αλλά εξίσου σημαντικό, αν σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε το X3 ως κάμερα δράσης και να κάνετε ενεργές αθλητικές δραστηριότητες κατά την εγγραφή, σκεφτείτε σοβαρά να αγοράσετε το Sticky Lens Guards. Οι φακοί 360 εξακολουθούν να είναι εύθραυστοι και μπορούν εύκολα να γρατσουνιστούν. Κάθε γρατσουνιά θα έχει ως αποτέλεσμα μια μαύρη κουκκίδα στο πλάνο σας. Το Stike Lens Guards θα προστατεύει τους φακούς σας καθ’ όλη τη διάρκεια της δράσης.

Διαδικασία εγκατάστασης & απόδοση κάμερας

Η διαδικασία εγκατάστασης του X3 είναι παρόμοια με αυτή του One X2. Βγάλτε την κάμερά σας από το κουτί, τοποθετήστε την κάρτα microSD και κατεβάστε την εφαρμογή Insta360 στο smartphone σας για να ενεργοποιήσετε την κάμερα.

Όσον αφορά την απόδοση της κάμερας, το X3 είναι βέβαιο ότι θα σας εντυπωσιάσει. Δεν θα αντιμετωπίσετε κανένα πρόβλημα κατά τη διάρκεια εκτεταμένων συνεδριών λήψης τόσο σε ζεστές καλοκαιρινές όσο και σε κρύες χειμερινές συνθήκες. Εφόσον εγκαταστήσετε το πιο πρόσφατο υλικολογισμικό (διαθέσιμο στην εφαρμογή Insta360 για κινητά), δεν θα πρέπει να αντιμετωπίσετε σοβαρές καθυστερήσεις ή τερματισμούς λειτουργίας. Εάν το X3 παγώσει ποτέ πάνω σας, είναι συνήθως μια εύκολη λύση – απενεργοποιήστε την κάμερα, αφαιρέστε την μπαταρία και τοποθετήστε την ξανά.

Τα μόνα προβλήματα που αντιμετωπίσαμε και με το ένα X2 και το X3 στην αρχή της χρήσης είναι τυχαίες αποκοπές εγγραφής. Ωστόσο, και στις δύο κάμερες, το πρόβλημα εξαφανίστηκε μετά την πρώτη ενημέρωση υλικολογισμικού.

Λειτουργίες & δυνατότητες λήψης

Όταν ξεκινήσετε τη μαγνητοσκόπηση με το X3 σας, θα ανακαλύψετε πολλές διαφορετικές λειτουργίες φωτογραφίας και βίντεο: Standard Video, Active HDR, Timelapse , TimeShift, Bullet Time, Loop Recording, Starlapse, Burst, Interval, HDR Photo και Photo.

Χάρη στο γυροσκόπιο 6 αξόνων και τη σταθεροποίηση FlowState, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για τη σταθεροποίηση εικόνας. Ανεξάρτητα από τη δραστηριότητα που κάνετε, θα έχετε πάντα σταθερό υλικό. Επιπλέον, μπορείτε να τοποθετήσετε την κάμερά σας με οποιονδήποτε τρόπο και να την περιστρέψετε όσο χρειάζεστε, το Horizon Lock 360 μοιρών θα κρατήσει τον ορίζοντα ομοιόμορφο.

Το X3 μπορεί να τραβήξει βίντεο 360 μοιρών σε ανάλυση 5,7 στα 30 καρέ ανά δευτερόλεπτο (fps) ή 4K στα 60 fps και άλλες χαμηλότερες αναλύσεις. Χρησιμοποιώντας τη λειτουργία ενός φακού, το X3 μπορεί να καταγράψει 4K στα 30fps, 3,5K στα 60fps και χαμηλότερα. Μπορείτε να επιλέξετε την ανάλυση 4K στα 120 fps ή 3K σε ανάλυση 180 fps, εάν φωτογραφίζετε αργή κίνηση.

Συνιστούμε τη λειτουργία HDR τόσο για φωτογραφία όσο και για βίντεο όταν κάνετε λήψη σε εξωτερικούς χώρους σε καλές συνθήκες φωτισμού. Το βίντεο και η φωτογραφία HDR παράγουν μεγάλο δυναμικό εύρος, μειώνουν το θόρυβο και βελτιώνουν τις λεπτομέρειες. Ωστόσο, είναι καλύτερο να χρησιμοποιείτε την τυπική λειτουργία βίντεο ή φωτογραφίας σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού για καλύτερα αποτελέσματα.

Δύο νέες λειτουργίες λήψης στο X3 είναι η λειτουργία Me και η Loop Recording. Η λειτουργία Me Mode σάς βοηθά να τραβάτε σταθεροποιημένα πλάνα selfie κατά την εγγραφή με ένα selfie stick. Αυτή η λειτουργία είναι ιδανική για άτομα που επηρεάζουν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και δημιουργούς περιεχομένου και μπορεί να είναι χρήσιμη όταν χρησιμοποιείτε την X3 ως κάμερα web.

Το Loop Recording είναι ένα άλλο νέο χαρακτηριστικό και μια εξαιρετική προσθήκη εάν σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε το X3 ως κάμερα ταμπλό. Σε αυτήν τη λειτουργία, η κάμερα θα καταγράφει συνεχώς βίντεο και θα γράφει πάνω από τα προηγούμενα πλάνα, εκτός εάν τη ρυθμίσετε να αποθηκεύει την εγγραφή από μια συγκεκριμένη χρονική στιγμή.

Ποιότητα φωτογραφίας, βίντεο και ήχου

Όσον αφορά την ποιότητα βίντεο, οι εγγραφές X3 φαίνονται υπέροχες και ισάξιες με το GoPro Hero 10 και το DJI Osmo Action 2. Σε σύγκριση με το One X2, οι βελτιώσεις στο βίντεο φαίνονται σχετικά ασήμαντες. Πιθανότατα δεν θα παρατηρήσετε τη διαφορά εκτός και αν φωτογραφίζετε σε πολύ χαμηλό φωτισμό – σε αυτήν την περίπτωση, η διαφορά στα επίπεδα θορύβου είναι πολύ αισθητή.

Η ποιότητα εικόνας του X3 έχει βελτιωθεί σε σύγκριση με τον προκάτοχό του. Η λειτουργία PureShot που βοήθησε στη λήψη φωτογραφιών σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού αυξάνοντας το ISO στα 3200 έχει φύγει. Αλλά το X3 αυξάνει την ανάλυση φωτογραφίας από 12MP σε 72MP. Αυτό σας επιτρέπει να τραβάτε καλύτερες φωτογραφίες όταν κάνετε μεγέθυνση σε λεπτομέρειες.

Το ηχοσύστημα έλαβε επίσης αναβάθμιση. Το X3 διαθέτει τέσσερα μικρόφωνα με την αναβαθμισμένη λειτουργία εστίασης που διασφαλίζει ότι ο ήχος σας ακολουθεί όταν κάνετε reframe του βίντεο.

Το λογισμικό επεξεργασίας

Το Insta360 διαθέτει μια εφαρμογή για κινητά (Android και iPhone) και μια εφαρμογή για υπολογιστές που ονομάζεται Insta360 Studio (macOS, Windows, LUT). Και οι δύο επιλογές είναι εξαιρετικές για να δουλέψετε με το υλικό σας, είτε είστε αρχάριος είτε προχωρημένος δημιουργός περιεχομένου.

Το Insta360 Studio είναι μια ισχυρή σουίτα επεξεργασίας τεχνητής νοημοσύνης και έχει λίγη καμπύλη εκμάθησης, αλλά σας επιτρέπει να κάνετε λήψη βίντεο αφού το αναπλαισιώσετε σε ποιότητα 5,7K. Η εφαρμογή για κινητά είναι πιο διαισθητική και εύκολη στη χρήση, αλλά η ανάλυση του βίντεο πέφτει στα 4K μετά την επεξεργασία.

Μόλις το αποκτήσετε, μπορείτε να αρχίσετε να εξερευνάτε τα σεμινάρια επεξεργασίας που προσφέρει η εφαρμογή. Αυτά μπορούν να σας βοηθήσουν να μάθετε πώς να κάνετε διάφορα κόλπα με το X3 σας και να εκμεταλλευτείτε πραγματικά τις δυνατότητές του.

Για παράδειγμα, μπορείτε να ανταλλάξετε τον ουρανό στο βίντεό σας με πλάνα από τον ωκεανό ή έναν διάσημο πίνακα, να ανατρέψετε τον ορίζοντα και να δημιουργήσετε έναν κόσμο καθρέφτη όπως το Inception.

Διάρκεια ζωής μπαταρίας

Η μπαταρία του One X2 ήταν ήδη 1630 mAh μεγάλης διάρκειας. Το X3 έλαβε μια αναβάθμιση με μια τεράστια μπαταρία 1800mAh που μπορεί να διαρκέσει έως και 80 λεπτά κατά τη συνεχή λήψη βίντεο 360 μοιρών στα 5,7K 30fps.

Αν αυτό δεν σας αρκεί, το Insta360 πουλάει ανταλλακτικές μπαταρίες που μπορείτε να μεταφέρετε μαζί σας και να αντικαταστήσετε εύκολα αυτές που τελειώνουν.

Πρέπει να αγοράσετε την κάμερα Insta360 X3;

Η σύντομη απάντηση είναι ναι, το Insta360 X3 σίγουρα αξίζει να το αγοράσετε, ειδικά αν είναι η πρώτη σας κάμερα 360 (ή η πρώτη σας Insta360). Η X3 είναι ίσως η καλύτερη κάμερα που υπάρχει όταν πρόκειται για λήψη 360 μοιρών. Διαθέτει εξαιρετική σταθεροποίηση εικόνας και πολλές δυνατότητες όσον αφορά τη δημιουργική επεξεργασία.

Εάν δεν είστε σίγουροι για το μέγεθος και το σχήμα του X3 και προτιμάτε ένα πιο «τυπικό» αρθρωτό σχήμα, ρίξτε μια ματιά στο Insta360 One RS, το οποίο υποστηρίζει επίσης τη λειτουργία λήψης 360 μοιρών.

Αυτήν τη στιγμή, το X3 διατίθεται για $450 και για μια κάμερα 360 είναι κάτι παραπάνω από προσιτό. Εάν αυτό είναι εκτός του προϋπολογισμού σας, μπορείτε να επιλέξετε το One X2. Ενώ η ποιότητα της φωτογραφίας είναι σημαντικά χαμηλότερη, το υλικό βίντεο από το One X2 θα εξακολουθεί να είναι υπέροχο. Επιπλέον, μπορείτε να βρείτε ένα μεταχειρισμένο One X2 σε τιμή ευκαιρίας καθώς οι άνθρωποι αναβαθμίζουν στο X3.

 

 

Share your love
Ισίδωρος
Ισίδωρος

Ενας `Φανταστικός` χαρακτήρας με πολυ αγάπη σε αυτό που κάνει.

Άρθρα: 5006

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *