Κακές συνήθειες κυβερνοασφάλειας που πρέπει να αλλάξετε αμέσως

Γνωρίζατε ότι οι περισσότεροι άνθρωποι κινδυνεύουν από παραβίαση της ασφάλειας στο σπίτι ή στην εργασία τους όχι λόγω ευφυών χάκερ αλλά λόγω φρικτών συνηθειών ασφάλειας στον κυβερνοχώρο; Οι εργοδότες θα εκπαιδεύουν συνεχώς το προσωπικό σχετικά με τις βέλτιστες πρακτικές σχετικά με την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο. Όχι μόνο θα προστατεύσει το άτομο, αλλά θα προστατεύσει και την εταιρεία στην οποία εργάζονται. Εδώ είναι οι κορυφαίες επτά κακές συνήθειες κυβερνοασφάλειας που πρέπει να γνωρίζετε και να αποφεύγετε:

Υγιεινές συνήθειες που βοηθούν τους μαθητές να ξεχωρίζουν στις σπουδές(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Μη διασφάλιση προσωπικών πληροφοριών

Η προστασία των προσωπικών σας πληροφοριών είναι το πιο σημαντικό πράγμα που μπορείτε να κάνετε για να διατηρήσετε μια εξαιρετική στάση ασφάλειας στον κυβερνοχώρο. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να προστατεύσετε τα προσωπικά σας στοιχεία. Θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε έναν διαχειριστή κωδικών πρόσβασης, έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων και ισχυρή κρυπτογράφηση για ευαίσθητα δεδομένα όπως τα οικονομικά αρχεία. Είναι απαραίτητο να αλλάξετε αμέσως όλους τους κωδικούς πρόσβασής σας, εάν σας έχουν παραβιάσει και να επικοινωνήσετε με οποιεσδήποτε εταιρείες των οποίων οι υπηρεσίες επηρεάστηκαν. Οι βέλτιστες πρακτικές διαχείρισης κινδύνων ασφαλείας τρίτων μερών υπάρχουν για να διασφαλιστεί ότι τα προσωπικά σας στοιχεία προστατεύονται πρώτα.

Χρήση αδύναμου κωδικού πρόσβασης

Η χρήση αδύναμου κωδικού πρόσβασης αποτελεί τεράστιο κίνδυνο για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο. Οι χάκερ μπορούν εύκολα να μαντέψουν αυτούς τους κωδικούς πρόσβασης και να αποκτήσουν πρόσβαση στους λογαριασμούς σας. Συχνά χρησιμοποιούν έξυπνο λογισμικό για να δοκιμάσουν τους πιο προσβάσιμους συνδυασμούς μέχρι να σπάσουν τον κώδικα. Συνιστώνται οι διαχειριστές κωδικών πρόσβασης, καθώς δημιουργούν ισχυρούς κωδικούς πρόσβασης για εσάς και τους θυμούνται όλους σε ένα μέρος. Θα πρέπει να χρησιμοποιείτε έναν μακρύ κωδικό πρόσβασης που είναι δύσκολο να μαντέψετε και να τον αλλάζετε τακτικά. Επιπλέον, μην χρησιμοποιείτε τον ίδιο κωδικό πρόσβασης για πολλούς λογαριασμούς, διότι εάν κάποιος παραβιαστεί ή παραβιαστεί, όλες οι άλλες χρεώσεις σας θα κινδυνεύσουν. Πρέπει να αποφύγετε κοινές λέξεις λεξικού που γνωρίζουν όλοι, καθώς και προσωπικές πληροφορίες, όπως γενέθλια, καθώς αυτές είναι εύκολο για τους χάκερ να τις μάθουν στο διαδίκτυο.

Δημοσίευση υπερβολικά πολλών προσωπικών πληροφοριών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Γνωρίζετε εκείνα τα κουίζ στα social media που σας κάνουν κάθε είδους ερωτήσεις για τη ζωή σας; Οι χάκερ τα χρησιμοποιούν συχνά για να αποκτήσουν πρόσβαση στις προσωπικές και εργασιακές σας πληροφορίες. Μπορεί να είστε πρόθυμοι να μοιραστείτε τη ζωή σας με τους φίλους σας, αλλά η υπερβολική κοινή χρήση μπορεί να σας κάνει στόχο . Χρησιμοποιήστε σοφία όταν δημοσιεύετε στο Διαδίκτυο και κρατήστε τα προσωπικά σας στοιχεία όσο το δυνατόν πιο απόρρητα.

Παροχή οικονομικών πληροφοριών μέσω κειμένου ή email

Δεν πρέπει ποτέ να παρέχετε προσωπικές οικονομικές πληροφορίες μέσω κειμένου ή email. Καμία από αυτές τις μεθόδους επικοινωνίας δεν είναι κρυπτογραφημένη από άκρο σε άκρο και η κοινοποίηση αυτών των πληροφοριών σε λάθος μορφή μπορεί να σας θέσει σε κίνδυνο. Αυτό ισχύει για την κοινή χρήση του αριθμού της πιστωτικής σας κάρτας, του PIN, του αριθμού τραπεζικού λογαριασμού και του αριθμού κοινωνικής ασφάλισης. Εάν σας ζητηθεί να μοιραστείτε οποιαδήποτε από αυτές τις πληροφορίες σε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή μήνυμα κειμένου, είναι πιθανό να πρόκειται για απάτη. Εάν πιστεύετε ότι κάποιος προσπαθεί να σας εξαπατήσει προσποιούμενος ότι είναι από την τράπεζά σας ή άλλον αξιόπιστο οργανισμό, κλείστε αμέσως το τηλέφωνο και καλέστε απευθείας την εταιρεία. Αυτό μπορεί να προστατεύσει τις πιστωτικές σας κάρτες αλλά και τις επαγγελματικές σας.

Lifehack από την ESET: “Καλύψτε τις κάμερες του υπολογιστή και του κινητού των παιδιών σας”!(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Χρήση μη ασφαλούς δημόσιου WiFi

Το δωρεάν δημόσιο WiFi ακούγεται σαν μια υπέροχη ιδέα μέχρι να μην είναι. Η χρήση μη ασφαλούς δημόσιου WiFi είναι μια κακή συνήθεια ασφάλειας στον κυβερνοχώρο. Αυτό συμβαίνει επειδή οποιοσδήποτε στην εμβέλεια του δικτύου μπορεί να έχει πρόσβαση στα δεδομένα σας παρεμποδίζοντάς τα, ή ακόμα χειρότερα, μπορεί να αναλάβει τον έλεγχο της συσκευής σας. Για να προστατευτείτε από αυτήν την επίθεση, βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε VPN (ένα εικονικό ιδιωτικό δίκτυο) όταν συνδέεστε σε τυχόν μη ασφαλή δίκτυα —δημόσια ή ιδιωτικά. Ένα VPN κρυπτογραφεί όλα τα δεδομένα πριν φύγει από τον υπολογιστή σας, έτσι οι χάκερ δεν μπορούν να δουν τι κάνετε σε αυτό το ανασφαλές δίκτυο.

Εάν, για κάποιο λόγο, η χρήση ενός VPN δεν είναι μια επιλογή για εσάς, τότε προσέξτε να μην κάνετε κλικ σε ύποπτους συνδέσμους ή να μην κάνετε λήψη οτιδήποτε από ιστότοπους όπως αυτοί που φιλοξενούν πειρατικές ταινίες ή μουσική. Μια επιλογή είναι να έχετε μαζί σας ένα προσωπικό σημείο πρόσβασης WiFi που προστατεύεται με κωδικό πρόσβασης για να διατηρείτε τις συσκευές σας πιο ασφαλείς.

Δεν αλλάζει οι προεπιλεγμένες ρυθμίσεις στον δρομολογητή του σπιτιού σας

Η αλλαγή των προεπιλεγμένων ρυθμίσεων στον οικιακό δρομολογητή σας είναι ένας απλός τρόπος για να διασφαλίσετε ότι είστε ασφαλείς από εγκληματίες στον κυβερνοχώρο . Ο δρομολογητής σας είναι η πύλη για ολόκληρο το οικιακό σας δίκτυο και πρέπει να διαθέτει ισχυρά χαρακτηριστικά ασφαλείας. Δυστυχώς, πολλοί άνθρωποι δεν ξέρουν πώς να αλλάξουν τους κωδικούς πρόσβασης του δρομολογητή τους ή να παρακολουθούν τις ενημερώσεις. Είναι απαραίτητο να διαβάσετε το εγχειρίδιο για να μάθετε καλύτερους τρόπους για να προστατεύσετε το οικιακό σας δίκτυο για να σας προστατεύσει είτε εργάζεστε από το σπίτι είτε χρησιμοποιείτε το δίκτυό σας για προσωπικούς λόγους.

συμπέρασμα

Η ασφάλεια στον κυβερνοχώρο είναι ένα σοβαρό ζήτημα και είναι απαραίτητο να λάβετε τις απαραίτητες προφυλάξεις για να προστατευθείτε από τους χάκερ. Εάν θέλετε να διατηρήσετε τα δεδομένα σας ασφαλή από εγκληματίες στον κυβερνοχώρο, τότε βεβαιωθείτε ότι αποφεύγετε αυτές τις τρομερές συνήθειες ασφάλειας στον κυβερνοχώρο όταν χρησιμοποιείτε διαδικτυακές υπηρεσίες ή συσκευές.

Οι οικονομικές επιπτώσεις μιας επίθεσης στον κυβερνοχώρο ασφάλειας(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

 

directVortex
directVortex
Άρθρα: 4600

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: