Κατανόηση του κανόνα πώλησης για επενδυτές κρυπτογράφησης

Ίσως παρακολουθούσατε την τάση της βιομηχανίας κρυπτογράφησης και παρατηρήσατε την εξαιρετική απόδοση της αγοράς τις τελευταίες ημέρες. Ωστόσο, μπορεί να παραβλέψατε και να μην παρατηρήσατε ότι η τιμή του κρυπτονομίσματος έπεσε σε ορισμένες περιόδους του έτους. 

Το Bitcoin κορυφώθηκε στην τιμή του τον Μάιο, αλλά έπεσε αμέσως σε χαμηλότερα επίπεδα. Ένα άλλο κρυπτονόμισμα ακολούθησε επίσης την τάση. Ωστόσο, αυτή δεν ήταν μια μοναδική στιγμή, καθώς δεν ήταν η πρώτη φορά που συνέβη, ούτε θα είναι η τελευταία. 

Ενώ ορισμένοι επενδυτές το αντιλαμβάνονται ως μια αγχωτική κατάσταση, άλλοι βρίσκουν αυτό το μεγάλο δυναμικό ως μια πρόσθετη ευκαιρία επένδυσης σε κρυπτονομίσματα. 

Το IRS κατηγοριοποιεί τα ψηφιακά νομίσματα όπως το Dogecoin, το Ethereum, το Bitcoin ή ακόμα και το Shiba Inu ως ιδιοκτησία. Οι επενδυτές κρυπτογράφησης πρέπει να πληρώσουν για κέρδη και ζημίες κεφαλαίου που ισχύουν για άλλους επενδυτές. Ωστόσο, υπάρχει μια σημαντική διαφορά. Αυτή η διαφορά έγκειται στον κανόνα “πώληση πλύσης”. 

Οι επενδυτές σε κρυπτονομίσματα μπορούν να επωφεληθούν από αυτό το κενό όταν έρθει η πληρωμή φόρου. Σε αντίθεση με άλλους επενδυτές που ασχολούνται με τίτλους, οι επενδυτές κρυπτογράφησης μπορούν να χρησιμοποιήσουν τη συλλογή φορολογικών ζημιών. 

Εάν θέλετε να επωφεληθείτε από τους κανόνες συγκομιδής φορολογικών ζημιών, πρέπει να γνωρίζετε ποιοι επιτρέπονται ή όχι. Για να σας βοηθήσει να καταλάβετε, αυτό το άρθρο θα μοιραστεί τις ακόλουθες έννοιες: συγκομιδή φορολογικών ζημιών, πωλήσεις πλύσης, Κανόνας πώλησης πλύσης και τις δυνατότητες για επενδυτές κρυπτονομισμάτων. 

Ορισμός της πώλησης 

Μια πώληση  συμβαίνει όταν ένας επενδυτής πουλά ή διαπραγματεύεται έναν τίτλο με ζημία και στη συνέχεια αγοράζει παρόμοια αξιόγραφα μετά από μια σύντομη περίοδο (Όταν ένα περιουσιακό στοιχείο διατίθεται σε εύλογη αγοραία αξία κάτω από αυτή του αρχικού κόστους, τότε πωλείται με ζημία) . 

Οι επενδυτές χρησιμοποιούν τις πωλήσεις πλύσης για να επωφεληθούν από τις μέγιστες επιτρεπόμενες εκπτώσεις φόρου μετά την πώληση με ζημία. Για παράδειγμα, ένας επενδυτής θα μπορούσε να υποβάλει αίτηση για φορολογική ζημία, αλλά να συνεχίσει να επενδύει στον τίτλο εάν επαναγοράσει τίτλους στην αρχή του νέου έτους που πούλησε στο τέλος του προηγούμενου ημερολογιακού έτους. 

Το IRS εμπόδισε αυτήν την πρακτική επιβάλλοντας τον Κανόνα Πώλησης Πλύσης με παρόμοιες μεθόδους για την εργασία γύρω από το φορολογικό σύστημα. 

Αποκρυπτογράφηση του κανόνα πώλησης 

Ο κανόνας Wash Sale δεν επιτρέπει έκπτωση από τον φόρο λόγω απώλειας μιας πώλησης ή άλλης διάθεσης τίτλων ή μετοχών, εάν ο επενδυτής αγοράσει το ίδιο ή παρόμοιο περιουσιακό στοιχείο εντός της περιόδου των 30 ημερών πριν ή μετά την πώληση. 

Εάν ένας επενδυτής αποφασίσει να επαναγοράσει εντός της περιόδου των 30 ημερών τον ίδιο ή παρόμοιο τίτλο ή μετοχή, αυτό θα χάσει τη δυνατότητα του ατόμου να υποβάλει αίτηση για έκπτωση της ζημίας. 

Αυτό θα επιτρέψει σε κάποιον να έχει χαμηλότερη αμοιβή για φόρους υπεραξίας, εάν ένας επενδυτής αποφασίσει να πουλήσει τη νέα μετοχή αργότερα. 

Ο κανόνας πώλησης πλύσης στοχεύει στην εξάλειψη των αποκαλούμενων ζημιών και την άρση της χειραγώγησης των φορολογικών νόμων, συμμετέχοντας σε χρηματιστηριακές συναλλαγές για να διεκδικήσει ζημίες κεφαλαίου συγκομιδής για να αντισταθμίσει το εισόδημα ή τα κέρδη κεφαλαίου. 

Τα περιουσιακά στοιχεία κατηγοριοποιούνται ως τίτλοι, επενδύσεις όπως ETF, μετοχές, ομόλογα και άλλα χρηματοοικονομικά μέσα που διαπραγματεύονται ισχύουν για την πώληση πλύσης. 

Επί του παρόντος, τα κρυπτονομίσματα δεν πληρούν τα κριτήρια. Έτσι, αρκετοί επενδυτές κρυπτονομισμάτων αρπάζουν την ευκαιρία της έντονης αστάθειας διαφορετικών ψηφιακών νομισμάτων πουλώντας μια θέση για να διεκδικήσουν απώλεια κεφαλαίου και να την αγοράσουν αμέσως ξανά χωρίς να χάσουν τη μετάδοση στο κρυπτονόμισμα. 

 

Για παράδειγμα, αν αγοράσατε Bitcoin αυτό το 2021 και συμβιβαστείτε με βάση το κόστος των $10.000. Εάν το bitcoin μειώσει την αξία του κατά 60% και αποφασίσετε να πουλήσετε το κέρμα σας, θα έχετε απώλεια κεφαλαίου 6.000 $. 

Αυτή η απώλεια κεφαλαίου αντιστάθμισε τα κέρδη κεφαλαίου, με ένα αχρησιμοποίητο υπόλοιπο που μειώνει το κανονικό φορολογητέο εισόδημα έως και 3.000 $ για το ημερολογιακό έτος. Το αχρησιμοποίητο υπόλοιπο θα προετοιμαστεί για να αντισταθμίσει το μεταγενέστερο φορολογητέο εισόδημα ή κέρδη κεφαλαίου μέχρι να χρησιμοποιηθεί πλήρως. 

Εάν θέλετε να συνεχίσετε να επενδύετε σε bitcoin, θα μπορούσατε να αγοράσετε αυτά τα ίδια νομίσματα αμέσως αφού τα πουλήσετε, δηλώνοντάς τα ζημιογόνα, αλλά κρατώντας αυτό το κρυπτό στο χαρτοφυλάκιό σας. Εάν σκοπεύετε να κάνετε το ίδιο σχέδιο με μια θέση μετοχής που κατέχετε, αυτή η απώλεια κεφαλαίου δεν θα επιτρέπεται σύμφωνα με τον κανόνα πώλησης πλύσης και θα σας εμποδίσει να συμψηφίσετε τυχόν φορολογητέο εισόδημα ή κέρδη κεφαλαίου. 

Καθορίζεται η συγκομιδή φορολογικών ζημιών

Η πώληση επενδύσεων με ζημία και η χρησιμοποίηση της ζημίας για τον συμψηφισμό κεφαλαιουχικών κερδών συνιστά συγκομιδή φορολογικών ζημιών. Οι επενδυτές κρυπτογράφησης μπορούν ακόμα να χρησιμοποιήσουν αυτήν τη στρατηγική συγκομιδής φορολογικών ζημιών με τίτλους για να μειώσουν τα φορολογητέα κέρδη κεφαλαίου ακόμη και με τον κανόνα της πώλησης. 

Αυτό ισχύει όταν μια επένδυση πωλείται με ζημία με σχέδιο αγοράς αργότερα εκτός του παραθύρου των 3 ημερών του κανόνα πώλησης πλύσης που επιβάλλεται από την IRS. Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τις πλατφόρμες συναλλαγών κρυπτονομισμάτων, μείνετε στις άκρως προτεινόμενες πλατφόρμες από ειδικούς κρυπτονομισμάτων σε όλους τους τομείς. Ορισμένες από τις πλατφόρμες, όπως οι Kraken, Binance και η εφαρμογή Bitcoin Loophole, έχουν ήδη κερδίσει αρκετά μεγάλη φήμη μαζί με τους πιστούς εμπόρους. 

Ωστόσο, αυτό δεν λειτουργεί με κρυπτονομίσματα. Το κρυπτονόμισμα εξαιρείται από τον κανόνα πώλησης πλύσης. Τα καλά νέα είναι ότι υπάρχουν και άλλες εναλλακτικές λύσεις κατά τη χρήση μιας στρατηγικής συγκομιδής φορολογικών ζημιών. 

Για παράδειγμα, αγοράσατε μια θέση bitcoin για 10.000 $ και κρατήσατε το περιουσιακό στοιχείο για 18 μήνες. Υποθέτοντας ότι το νόμισμα μειώθηκε κατά πενήντα τοις εκατό κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου διακράτησης, έχετε απώλεια κεφαλαίου 5.000 $ και μια θέση με αξία 5.000 $. 

Η επιλογή σας είναι να πουλήσετε το μερίδιό σας και να αποδεχτείτε μια απώλεια κεφαλαίου 5.000 $. Για να αποφύγετε τον κανόνα πώλησης πλυσίματος, πρέπει να τηρήσετε το παράθυρο των 30 ημερών εάν πρόκειται για απόθεμα ή άλλο τίτλο. 

Ωστόσο, μπορείτε να αποκαταστήσετε τη θέση αγοράζοντας άμεσα crypto για τα ίδια 5.000 $, καθώς δεν κατηγοριοποιείται ως ασφάλεια για σκοπούς του κανόνα πώλησης πλύσης. 

συμπέρασμα

Λόγω της άνθησης της τάσης των κρυπτονομισμάτων, το Κογκρέσο συζητά για μια αλλαγή φορολογικού νόμου που θα περιλαμβάνει τον κανόνα πώλησης για τα κρυπτονομίσματα. Ο έλεγχος αυτού του φορολογικού κενού θα επέτρεπε στο IRS να αποκτήσει έσοδα από αυτήν την ακμάζουσα κατηγορία περιουσιακών στοιχείων. 

Εάν ενδιαφέρεστε να κλειδώσετε τις απώλειες κεφαλαίου, θα μπορούσατε να αγοράσετε ξανά τις συμμετοχές σας πριν από το τέλος του έτους για να καταργήσετε τον κανόνα πώλησης πλύσης. 

 

 

directVortex
directVortex
Άρθρα: 4565

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: