Κορυφαίες τάσεις Blockchain για το 2023 και μετά

Κορυφαίες τάσεις Blockchain για το 2023 και μετά

Όπως ήταν αναμενόμενο, η τεχνολογία blockchain δεν οδηγεί πουθενά εάν το στατιστικές ανάπτυξης είναι κάτι στο οποίο πρέπει να εστιάσουμε. Είναι δυναμικό, εξελίσσεται και προχωρά με το χρόνο και τις απαιτήσεις της βιομηχανίας. Αρχικά και για αρκετά χρόνια μετά τη δημιουργία της, αυτή η τεχνολογία ήταν γνωστή μόνο για τη χρήση της σε κρυπτονομίσματα. Αλλά αυτή η αντίληψη άλλαξε από τότε. Το blockchain είναι γνωστό για πολλά περισσότερα. Οι χρήσεις του για την εξασφάλιση όλων των ειδών συναλλαγών, κάνοντας τις επιχειρήσεις πιο αποτελεσματικές και διαφανείς, και πολλές άλλες χρήσεις δεν μπορούν να περάσουν απαρατήρητες.

Ενώ συνεχίζει να φέρνει επανάσταση στις διαδικασίες και τις λειτουργίες σε τομείς, θέσεις, κυβερνήσεις και βιομηχανίες, είναι σημαντικό όλοι οι παίκτες να συμβαδίζουν με τις τάσεις και τις προβλέψεις του. Πώς μοιάζει λοιπόν το μέλλον του blockchain; Αυτό το άρθρο εξετάζει μερικές από τις κύριες προβλέψεις που έχουν κάνει οι ειδικοί.

Οι τάσεις του blockchain θα κυριαρχήσουν το 2023

Πέρυσι, όπως ήταν η τάση την περασμένη δεκαετία, περισσότερες επιχειρήσεις υιοθέτησαν το blockchain ή σχεδίαζαν ενεργά να χρησιμοποιήσουν την τεχνολογία. Κάποιοι το μετέτρεψαν σε εργαλείο μάρκετινγκ στις πωλήσεις τους για να δείξουν προσαρμοστικότητα και καινοτομία. Αν αυτό έχει αλλάξει ή όχι, μόνο ο χρόνος θα δείξει. Είτε έτσι είτε αλλιώς, εδώ είναι μια ματιά στο τι θα πρέπει να περιμένετε να δείτε καθώς προχωρά η χρονιά.

Υψηλότερη υιοθέτηση blockchain από τις επιχειρήσεις

Το επιχειρηματικό blockchain συνεχίζει να προκαλεί κύματα στο επιχειρηματικό τοπίο ως τρόπος βελτίωσης της λειτουργικής αποτελεσματικότητας, ασφάλεια και διαφάνεια στις επιχειρηματικές συναλλαγές. Περισσότεροι ιδιοκτήτες και διευθυντές επιχειρήσεων αναγνωρίζουν τις δυνατότητες της τεχνολογίας να βελτιώσει πολλούς τομείς λειτουργίας. Αυτό περιλαμβάνει καλύτερη ασφάλεια.

Πρώτον, η τεχνολογία δεν έχει κανένα σημείο αποτυχίας επειδή βρίσκεται σε ένα αποκεντρωμένο δίκτυο. Αυτό καθιστά πιο δύσκολο για τους εγκληματίες του κυβερνοχώρου να χακάρουν ή να επιτεθούν σε επιχειρήσεις χρησιμοποιώντας blockchain. Το δεύτερο είναι ότι στον πυρήνα του, το blockchain είναι αμετάβλητο και απαιτεί συναίνεση για την τροποποίηση ή την προσθήκη εγγραφών συναλλαγών. Αυτό το χαρακτηριστικό το καθιστά ελκυστικό για τις επιχειρήσεις ως τρόπος διασφάλισης της διαφάνειας και της ασφάλειας στις επιχειρηματικές συναλλαγές και συναλλαγές.

Πώς να διαγράψετε Τάσεις αναζητήσεις στο Google(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Η διαφάνεια σημαίνει επίσης ότι όλα τα μέρη μπορούν να δουν τις συναλλαγές στο δίκτυο. Ως εκ τούτου, όταν μια επιχείρηση συναλλάσσεται με συνεργάτες, προμηθευτές, εσωτερικές ομάδες ή άλλους ενδιαφερόμενους, δεν υπάρχει φόβος απάτης και άλλων ζητημάτων που προκύπτουν από τη δυσπιστία. Υπηρεσία ανάπτυξης blockchain οι πάροχοι βοηθούν τις επιχειρήσεις να δημιουργήσουν προσαρμοσμένα οικοσυστήματα που ταιριάζουν σε συγκεκριμένες επιχειρηματικές ανάγκες και περιπτώσεις χρήσης.

Αποκεντρωμένα τα πάντα

Οι αποκεντρωμένες εφαρμογές (dApps) κυκλοφορούν εδώ και καιρό. Αυτές οι εφαρμογές έχουν προτιμηθεί από πολλούς λόγω της σταθερότητάς τους. Αυτό σημαίνει ότι, ακριβώς όπως τα κατανεμημένα λογιστικά βιβλία, λειτουργούν σε πολλούς κόμβους. Αυτό είναι όπου αντλούν τη σταθερότητά τους στο ότι ακόμη και όταν ορισμένοι κόμβοι είναι απενεργοποιημένοι, οι εφαρμογές εξακολουθούν να λειτουργούν. Αυτό τους δίνει ένα πλεονέκτημα έναντι των παραδοσιακών ομολόγων τους και, ως εκ τούτου, τη συνεχή ανάπτυξή τους.

Η εξέλιξη του Blockchain: Από τις πρώτες μέρες του έως σήμερα(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Ομοίως, η αποκεντρωμένη χρηματοδότηση (De-Fi) θα συνεχίσει με την ίδια τάση στην επανάσταση στις χρηματοοικονομικές λειτουργίες και υπηρεσίες. Το De-Fi συμβάλλει στη γεφύρωση των κενών που αφήνουν οι παραδοσιακές χρηματοοικονομικές υπηρεσίες, όπως οι ταχύτεροι χρόνοι συναλλαγών και η εξάλειψη των διαμεσολαβητών που αυξάνουν το κόστος συναλλαγών.

Η πιο πρόσφατη αποκέντρωση έρχεται με τη μορφή Web3 ή, με απλά λόγια, αποκεντρωμένο Διαδίκτυο. Αυτή η εξέλιξη της τεχνολογίας υπόσχεται να δημιουργήσει ένα ανοιχτό, αυτόνομο και εξαιρετικά ευφυές Διαδίκτυο. Η παγκόσμια οικονομική κρίση το 2008 έφερε στο φως ορισμένα σοβαρά ζητήματα με τα αποκεντρωμένα συστήματα ελέγχου.

Ευτυχώς, υπάρχει τεχνολογία blockchain για να λύσει αυτό το πρόβλημα και να βοηθήσει στη δημιουργία ενός αποκεντρωμένου Διαδικτύου μέσω του Web3. Αυτήν τη στιγμή υπάρχουν ορισμένα δίκτυα blockchain που μπορούν να υποστηρίξουν το Web3. Ωστόσο, η είσοδος του blockchain 4.0 προβλέπεται να αυξήσει περαιτέρω την υιοθέτηση του Web3. Μέσω έξυπνων συμβάσεων, το αποκεντρωμένο Διαδίκτυο θα διαθέτει υψηλότερη ασφάλεια, καλύτερες ενσωματώσεις, διαλειτουργικότητα και αυτοματισμό. Επιπλέον, η αποθήκευση αρχείων δεδομένων Peer to Peer (P2P) είναι ανθεκτική στη λογοκρισία.

Εύρεση νέων τάσεων στο Tiktok. Πόσο δύσκολο είναι;(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Πιο πρακτικά tokens και tokenization

Το Blockchain χρησιμοποιείται επίσης για τη δημιουργία διακριτικών ή ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων για διάφορες χρήσεις στις επιχειρήσεις. Αυτά είναι μοναδικά και ασφαλή περιουσιακά στοιχεία που αντιπροσωπεύουν την αξία κάτι άλλου. Στο παρελθόν, το tokenization βοήθησε δραματικά στην κλασματοποίηση των περιουσιακών στοιχείων ώστε να είναι προσβάσιμα σε περισσότερα άτομα και να μειωθεί η αξία κτήσης. Τα γνωστά οφέλη του ενεργητικού tokenization περιλαμβάνουν τα ακόλουθα:

Περισσότερη διαφάνεια: Όλες οι συναλλαγές καταγράφονται σε ένα δημόσιο καθολικό και οποιοσδήποτε στο δίκτυο μπορεί να τις επαληθεύσει, εξαλείφοντας ζητήματα εμπιστοσύνης.
Υψηλότερη ασφάλεια: Δεν υπάρχει περίπτωση κλοπής και απάτης καθώς τα περιουσιακά στοιχεία μεταφέρονται μη αναστρέψιμα. Αυτό δεν αφήνει περιθώρια στους απατεώνες να επωφεληθούν από δόλιες πράξεις.
Αποδοτικότητα κόστους: Η Tokenization προσφέρει στους επενδυτές έναν φθηνότερο τρόπο να αυξήσουν ή να αυξήσουν τα επενδυτικά τους χαρτοφυλάκια. Παρέχει επίσης μια ευκολότερη οδό πρόσβασης στις αγορές από τις παραδοσιακές μεθόδους που απαιτούν συχνά σημαντικές επενδύσεις πόρων.

Το tokenization και η κλασματική ιδιοκτησία μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε πολλούς τομείς, όπως ακίνητα και άλλες μεγάλες αγορές περιουσιακών στοιχείων ή εταιρικές μετοχές. Αυτό επιτρέπει την ευκολότερη απόκτηση και διάθεση περιουσιακών στοιχείων. Αλλά υπάρχουν επίσης διαφορετικοί αναδυόμενοι και πρακτικοί τρόποι που χρησιμοποιείται το tokenization. Αυτό είναι με τη μορφή crypto airdrops. Αλλά πώς λειτουργούν τα crypto airdrops? Αυτά είναι δωρεάν παιχνίδια που χρησιμοποιούνται καλύτερα ως εργαλείο μάρκετινγκ για την αύξηση της αφοσίωσης των χρηστών.

Η τεχνολογία Blockchain και τα οφέλη της!(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε κοινωνικά διακριτικά συνδέοντας ανταμοιβές με αυτά. Εν ολίγοις, ένα κοινωνικό διακριτικό είναι ένα κρυπτονόμισμα που επιτρέπει σε επωνυμίες ή δημιουργούς να δημιουργούν έσοδα από υπηρεσίες ή εμπειρίες. Βοηθούν επίσης στην οικοδόμηση αφοσίωσης των χρηστών και λειτουργούν ως πρόσθετη πηγή εισοδήματος για την επιχείρηση.

Metaverse

Το Metaverse είναι στο buzz για λίγο και δεν έχετε ακούσει ακόμα το τέλος του. Με εκτιμώμενο μέγεθος αγοράς 100 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2022, αυτή η τεχνολογία στοχεύει να είναι το επόμενο μεγάλο πράγμα στη δημιουργία εμπειριών σε οτιδήποτε. Μπορείτε να διοργανώσετε ένα χριστουγεννιάτικο πάρτι για μια παγκόσμια εταιρεία με προσωπικό σε διαφορετικές γεωγραφικές τοποθεσίες ή να παρουσιάσετε ένα προϊόν σε πελάτες οπουδήποτε.

Το Metaverse μπορεί να σας βοηθήσει να συνδέσετε τον πραγματικό και τον εικονικό κόσμο για να σας βοηθήσει να επιτύχετε στόχους σύνδεσης, επικοινωνίας και αφοσίωσης. Βοηθά στη δημιουργία μιας πιο φυσικής εμπειρίας για εικονικές εμπειρίες. Αυτή η τεχνολογία ενσωματώνει άλλες καινοτόμες τεχνολογίες, συμπεριλαμβανομένης της επαυξημένης πραγματικότητας, της εικονικής πραγματικότητας, του Διαδικτύου των πραγμάτων, της αλυσίδας μπλοκ, της τεχνητής νοημοσύνης και του υπολογιστικού νέφους.

Πάρε μακριά

Αν και αυτές δεν είναι οι μόνες τάσεις του blockchain που πρέπει να αναμένονται το 2023, αποτελούν τη βάση για τις κύριες κατηγορίες που θα κάνουν κάποια κύματα. Υπάρχουν πολύ περισσότερες πληροφορίες για να μάθουν και να κατανοήσουν οι άνθρωποι το blockchain και πολλοί τρόποι για να το ενσωματώσουν στη λειτουργία της επιχείρησής σας. Ένας αξιόπιστος προγραμματιστής blockchain μπορεί να σας βοηθήσει να μάθετε περισσότερα σχετικά με αυτές τις προβλέψεις και πώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το blockchain για να αναπτύξετε την επιχείρησή σας.