Κορυφαίοι 11 τρόποι για να διορθώσετε το Roku “Κωδικός σφάλματος 009”

Οι συσκευές Roku είναι μία από τις καλύτερες συσκευές ροής τηλεόρασης περίπου; είναι εύχρηστα και γεμάτα με κανάλια και εφαρμογές για παρακολούθηση. Ως επί το πλείστον, οι συσκευές Roku έχουν σχεδιαστεί για να είναι plug-and-play, επομένως δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για την ενημέρωση του Roku σας, καθώς όλα γίνονται αυτόματα.

Τι συμβαίνει όμως εάν λάβετε το σφάλμα Roku 009; Αυτό προκαλείται γενικά από τη μη σύνδεση της συσκευής σας στο διαδίκτυο μέσω ενσύρματης ή ασύρματης σύνδεσης. Μερικά διαφορετικά πράγματα θα μπορούσαν να το προκαλούν, επομένως θα εξετάσουμε γιατί βλέπετε αυτόν τον κωδικό σφάλματος και μερικές διορθώσεις για να δοκιμάσετε εάν το σφάλμα 009 Roku εμφανίζεται στη συσκευή σας.

Τι προκαλεί το σφάλμα Roku 0099;

Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, το σφάλμα 009 Roku γενικά υποδεικνύει ότι η συσκευή σας Roku δεν μπορεί να συνδεθεί στο διαδίκτυο, αλλά τι προκαλεί το πρόβλημα; Μπορεί να συμβαίνουν πολλά πράγματα, από πρόβλημα με το δρομολογητή σας έως μπλοκαρισμένο σήμα Wi-Fi ή κατεστραμμένο καλώδιο. Παρακάτω, θα δούμε πώς να καταλάβουμε τι ευθύνεται για το σφάλμα Roku 009 και πώς να διορθώσετε το πρόβλημα, ανάλογα με το τι πήγε στραβά.

1. Ελέγξτε τις άλλες συσκευές σας

Το καλύτερο που έχετε να κάνετε πρώτα είναι να ελέγξετε εάν οι άλλες συσκευές σας είναι συνδεδεμένες στο οικιακό σας δίκτυο (είτε ασύρματο είτε ενσύρματο). Εάν το τηλέφωνο και το tablet σας είναι συνδεδεμένα, αυτό αποτελεί ένδειξη ότι το πρόβλημα είναι με τη συσκευή Roku και όχι με τη σύνδεσή σας στο Διαδίκτυο.

2. Ελέγξτε τη σύνδεση του Roku στο Διαδίκτυο

Μπορείτε να ελέγξετε εάν η συσκευή σας Roku συνδέεται στο διαδίκτυο με λίγα μόνο γρήγορα βήματα.

  1. Από την αρχική οθόνη, μεταβείτε στο Ρυθμίσεις > Δίκτυο > Ελέγξτε τη σύνδεση.
  2. Κτύπημα Επιλέγω, και η συσκευή σας θα ελέγξει αυτόματα τη σύνδεσή σας στο διαδίκτυο.
  1. Υποθέτοντας ότι η σύνδεσή σας λειτουργεί κανονικά, θα πρέπει να δείτε μια οθόνη που επιβεβαιώνει ότι ο έλεγχος σύνδεσής σας ήταν επιτυχής.

3. Δοκιμάστε να κάνετε επανεκκίνηση του μόντεμ σας

Εάν η συσκευή σας δεν συνδέεται στο Διαδίκτυο μετά την παραπάνω δοκιμή, επανεκκινήστε το μόντεμ σας για να δείτε εάν αυτό λύνει το πρόβλημα. Απενεργοποιήστε το, δώστε του μερικά δευτερόλεπτα, ενεργοποιήστε το ξανά και μετά περιμένετε μερικά λεπτά πριν εκτελέσετε ξανά τον παραπάνω έλεγχο σύνδεσης.

4. Ελέγξτε τα καλώδια σας

Είναι επίσης καλή ιδέα να ελέγξετε τα καλώδια του Διαδικτύου και του ρεύματος για να βεβαιωθείτε ότι δεν έχουν υποστεί ζημιά. Ένα κατεστραμμένο καλώδιο, όπως αυτό που έχουν μασήσει τα κατοικίδια, θα μπορούσε εύκολα να οδηγήσει σε προβλήματα σύνδεσης. Ή μπορεί να λύθηκε ένα καλώδιο χωρίς να το καταλάβετε.

5. Επανεκκινήστε το Roku σας

Εάν η επανεκκίνηση του μόντεμ σας δεν βοήθησε, δοκιμάστε να επανεκκινήσετε τη συσκευή σας Roku για να δείτε εάν αυτό εξαλείφει το σφάλμα Roku 009. Η απενεργοποίηση και στη συνέχεια ενεργοποίηση μιας συσκευής είναι καλή πρακτική όταν αντιμετωπίζετε προβλήματα. Ας ελπίσουμε ότι μόλις γίνει επανεκκίνηση της συσκευής σας Roku, το σφάλμα 009 Roku θα ανήκει στο παρελθόν.

6. Μετάβαση σε διαφορετική εφαρμογή

Μπορεί η συγκεκριμένη εφαρμογή που χρησιμοποιείτε στη συσκευή σας Roku να αντιμετωπίζει προβλήματα και να προκαλεί τον κωδικό σφάλματος Roku 009. Δοκιμάστε να μεταβείτε σε διαφορετική εφαρμογή ροής και δείτε εάν το σφάλμα παραμένει. Θα μπορούσατε επίσης να μεταβείτε στο Twitter και να ελέγξετε εάν συγκεκριμένες υπηρεσίες είναι απενεργοποιημένες ή να χρησιμοποιήσετε έναν ιστότοπο όπως Downdetector για να δούμε αν υπάρχουν τρέχοντα προβλήματα.

7. Δοκιμάστε μια ενσύρματη σύνδεση

Εάν το Roku σας δεν φαίνεται να συνδέεται μέσω Wi-Fi, χρησιμοποιήστε ένα καλώδιο ethernet για ενσύρματη σύνδεση και δείτε εάν αυτό θα απαλλαγεί από τον κωδικό σφάλματος. Συνήθως απολαμβάνετε μεγαλύτερες ταχύτητες και πιο σταθερή σύνδεση και με αυτόν τον τρόπο.

8. Επαναφέρετε τη σύνδεση δικτύου του Roku σας

Δοκιμάστε μια επαναφορά της σύνδεσης δικτύου στη συσκευή σας για να δείτε εάν αυτό βοηθά στην επίλυση του προβλήματος. Δείτε πώς να το κάνετε αυτό:

  1. Παω σε Ρυθμίσεις > Σύστημα > Προηγμένες ρυθμίσεις συστήματος.
  2. Επιλέγω Επαναφορά σύνδεσης δικτύου > Επαναφορά σύνδεσης.
  1. Αυτό διαγράφει όλα τα δεδομένα της σύνδεσής σας στο Διαδίκτυο, επομένως θα χρειαστεί να εισαγάγετε ξανά τα στοιχεία του δικτύου Wi-Fi και να εκτελέσετε έναν έλεγχο σύνδεσης για να δείτε εάν το πρόβλημα έχει επιλυθεί.
  2. Θα μπορούσατε επίσης να δοκιμάσετε να συνδέσετε τη συσκευή σας Roku σε άλλο δίκτυο, εάν είναι διαθέσιμο, για να δείτε εάν αυτό διορθώνει τα πράγματα.

9. Εκκαθαρίστε την προσωρινή μνήμη

Μπορείτε να διαγράψετε την προσωρινή μνήμη στο Roku σας για να βελτιώσετε την απόδοσή του και να εξαλείψετε τυχόν ενοχλητικά ζητήματα όπως ο κωδικός σφάλματος Roku 009. Θα χρειαστείτε το τηλεχειριστήριο Roku:

  1. Τύπος Σπίτι πέντε φορές στο τηλεχειριστήριο, Πάνω μια φορά, Πίσω δύο φορές λοιπόν Γρήγορη προώθηση εις διπλούν.
  2. Αυτό διαγράφει αυτόματα τη μνήμη cache του Roku, η οποία θα διαρκέσει μερικά λεπτά για να ολοκληρωθεί.
  3. Είναι καλή ιδέα να επανεκκινήσετε τη συσκευή σας Roku μόλις διαγραφεί η προσωρινή μνήμη.

10. Μιλήστε με τον ISP σας

Εάν προσπαθείτε να χρησιμοποιήσετε τη συσκευή σας Roku σε δημόσιο χώρο, όπως ξενοδοχείο ή σχολείο ή συνδέεστε σε δωρεάν δημόσιο Wi-Fi, ενδέχεται να αντιμετωπίσετε προβλήματα. Αυτό συμβαίνει επειδή αυτές οι συνδέσεις στο Διαδίκτυο ενδέχεται να περιορίσουν τη χρήση συσκευών και υπηρεσιών ροής, επομένως ενδέχεται να μην μπορείτε να συνδέσετε το Roku σας στο διαδίκτυο.

11. Εκτελέστε επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων Roku

Ως έσχατη λύση, μπορείτε να δοκιμάσετε να επαναφέρετε τις εργοστασιακές ρυθμίσεις του Roku σας. Λάβετε υπόψη ότι αυτό θα διαγράψει όλα τα δεδομένα και τις προτιμήσεις σας από τη συσκευή σας Roku, επομένως θα είναι σε νέα κατάσταση όπως ήταν όταν την αγοράσατε. Βεβαιωθείτε ότι έχετε σημειώσει τα στοιχεία του λογαριασμού σας Roku, καθώς θα τα χρειαστείτε για να συνδεθείτε ξανά μετά την επανεκκίνηση της συσκευής σας.

Ας ελπίσουμε ότι μία από τις παραπάνω επιδιορθώσεις έχει εξαλείψει το σφάλμα Roku 009 και μπορείτε πλέον να χρησιμοποιείτε τη συσκευή σας Roku κανονικά. Ωστόσο, εάν το πρόβλημα παραμένει και εξακολουθείτε να βλέπετε το σφάλμα 009 Roku, αυτή είναι η κατάλληλη στιγμή για να επικοινωνήσετε Υποστήριξη Roku για συμβουλή. Θα πρέπει να μπορούν να σας βοηθήσουν να διορθώσετε το πρόβλημα ή να σας ενημερώσουν εάν θα χρειαστεί να αντικαταστήσετε τη συσκευή σας.

πως να προσθέσω πολλές φωτογραφίες σε μία ιστορία Instagram

Πώς να ενημερώσετε τη συσκευή σας Roku

Πώς να προσθέσετε κανάλια στο Roku

directVortex
directVortex
Άρθρα: 4528

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: