Μεγαλύτερη διαφάνεια αποκτά το Google Play: Θα ενημερώνει τους χρήστες σχετικά με τη συλλογή δεδομένων τους

Μεγαλύτερη διαφάνεια αποκτά το Google Play

Η Google δήλωσε ότι θα δημιουργήσει μια νέα ενότητα ασφάλειας στο κατάστημα εφαρμογών Play για κινητά, η οποία θα επιτρέπει στους χρήστες smartphone Android να βλέπουν τί πληροφορίες συλλέγουν και μοιράζονται οι προγραμματιστές εφαρμογών, και θα παρέχει πρόσβαση σε επιπλέον πληροφορίες απορρήτου και ασφάλειας.

Οι προγραμματιστές εφαρμογών Android έχουν προθεσμία μέχρι το δεύτερο τρίμηνο του 2022 για να δηλώσουν αυτές τις πληροφορίες, ανέφερε την Πέμπτη η Alphabet Inc. Οι χρήστες θα αρχίσουν να βλέπουν την ενότητα ασφαλείας στο Google Play κάποια στιγμή μέσα στους πρώτους τρεις μήνες του 2022, όπως μεταδίδει το Bloomberg.

Η κίνηση αυτή ακολουθεί τα βήματα της απόφασης της Apple Inc. το 2020 να υποχρεώσει τους κατασκευαστές εφαρμογών να αποκαλύπτουν ποιες πληροφορίες συλλέγουν και τί κάνουν με αυτές.

Η τελευταία ενημέρωση λογισμικού για κινητά της Apple, iOS 14.5, περιλαμβάνει μια λειτουργία διαφάνειας παρακολούθησης εφαρμογών, η οποία ζητάει από τους χρήστες να την επιλέξουν αν συμφωνούν να παρακολουθούνται από εφαρμογές για εξατομικευμένες διαφημίσεις. Οι προγραμματιστές αναμένουν να χάσουν έσοδα από αυτήν την αλλαγή, επειδή οι περισσότεροι καταναλωτές δεν θα συμφωνήσουν με τη συλλογή των δεδομένων τους.

Η Google, η οποία εξαρτάται από τα διαφημιστικά έσοδα, έχει υιοθετήσει μια πιο μετρημένη προσέγγιση. Το μεγαθήριο της αναζήτησης στο Διαδίκτυο συζητά πώς μπορεί να περιορίσει τη συλλογή δεδομένων και την παρακολούθηση μεταξύ εφαρμογών στο λειτουργικό σύστημα Android με τρόπο λιγότερο αυστηρό από τη λύση της Apple, ανέφερε το Bloomberg.

Η ενότητα ασφάλειας του Google Play θα ενημερώνει επίσης τους χρήστες εάν μια εφαρμογή κρυπτογραφεί δεδομένα, εάν ακολουθεί τις πολιτικές της Google για οικογένειες και παιδιά, εάν οι χρήστες έχουν την επιλογή να μοιράζονται πληροφορίες και εάν οι χρήστες μπορούν να ζητήσουν τη διαγραφή δεδομένων αφότου απεγκαταστήσουν μια εφαρμογή.

To άρθρο Μεγαλύτερη διαφάνεια αποκτά το Google Play: Θα ενημερώνει τους χρήστες σχετικά με τη συλλογή δεδομένων τους δημοσιεύθηκε αρχικά στο Fortunegreece.com.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Καλάθι αγορών
German German Greek Greek Italian Italian