Ο επικεφαλής του τμήματος του ΔΝΤ και ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος καλούν για ταχεία ρυθμιστική δράση για την αποφυγή μετάδοσης κρυπτογράφησης στο Legacy Finance

Ο επικεφαλής του τμήματος του ΔΝΤ και ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος καλούν για ταχεία ρυθμιστική δράση για την αποφυγή μετάδοσης κρυπτογράφησης στο Legacy Finance

Ο επικεφαλής του τμήματος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) και ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος ζητούν να ληφθούν περισσότερα μέτρα στη ρυθμιστική πτυχή για να αποφευχθούν τα σκαμπανεβάσματα των κρυπτονομισμάτων που επηρεάζουν τις τράπεζες και τα παραδοσιακά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα. Ο Nobuyasu Sugimoto, αναπληρωτής επικεφαλής του τμήματος χρηματοπιστωτικής εποπτείας και ρύθμισης του ΔΝΤ, και ο Bo Li, αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος στο ΔΝΤ, πιστεύουν ότι, δεδομένων των αυξανόμενων δεσμών μεταξύ της παλαιού τύπου χρηματοδότησης και της κρυπτογράφησης, η αστάθεια των κρυπτονομισμάτων μπορεί να φέρει συστημικούς κινδύνους στα υπάρχοντα αγορές.

Πώς να δημιουργήσετε μια λίστα παρακολούθησης μετοχών στο Google Finance(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Η ανάρτηση ιστολογίου του ΔΝΤ ζητά τον περιορισμό της μελλοντικής μετάδοσης κρυπτογράφησης

Η αστάθεια και η αστάθεια των αγορών κρυπτονομισμάτων έχουν αρχίσει να ανησυχούν τις ρυθμιστικές αρχές από όλο τον κόσμο. Στις 18 Ιανουαρίου, ο Nobuyasu Sugimoto, αναπληρωτής επικεφαλής του τμήματος χρηματοοικονομικής εποπτείας και ρύθμισης του ΔΝΤ, και ο Bo Li, αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος στο ΔΝΤ, εξέδωσαν ένα άρθρο προειδοποιώντας για την επίδραση που μπορεί να έχει η αστάθεια των αγορών κρυπτογράφησης στο υπάρχον χρηματοπιστωτικό σύστημα.

Το άρθρο επισημαίνει ότι η αστάθεια που αναπτύχθηκε στις αγορές κρυπτογράφησης ως αποτέλεσμα των διαφορετικών καταρρεύσεων των διακριτικών και των ανταλλαγών μπορεί να επηρεάσει τις παραδοσιακές αγορές και ιδρύματα, δεδομένης της τρέχουσας εμβάθυνσης των δεσμών μεταξύ αυτών των δύο συστημάτων.

Η ρύθμιση αυτών των αγορών είναι ένα από τα στοιχεία που εμποδίζουν αυτό να συμβεί, σύμφωνα με τους συγγραφείς, οι οποίοι αναφέρουν επίσης ότι οι επενδυτές σε ανεπτυγμένες αγορές έχουν συρρέει σε ορισμένα από αυτά τα περιουσιακά στοιχεία λόγω των αποδόσεων που προσφέρουν. Η ανάρτηση στο blog του ΔΝΤ αναφέρει:

Οι προηγμένες οικονομίες είναι επίσης επιρρεπείς σε κινδύνους χρηματοπιστωτικής σταθερότητας από τα κρυπτονομίσματα, δεδομένου ότι οι θεσμικοί επενδυτές έχουν αυξήσει τις διαθέσεις stablecoin, που προσελκύονται από υψηλότερα ποσοστά απόδοσης στο προηγούμενο περιβάλλον χαμηλών επιτοκίων.

Η Νότια Κορέα θα επιθεωρεί τακτικά τους κινδύνους κρυπτογράφησης με νέα εργαλεία παρακολούθησης(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Κίνδυνοι υποκατάστασης και κρυπτοποίησης

Ενώ το ΔΝΤ εξακολουθεί να μην θεωρεί τα κρυπτονομίσματα και τα stablecoin ως σοβαρούς κινδύνους για το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα, ορισμένες χώρες αντικαθιστούν το νόμισμά τους με κρυπτονομίσματα και stablecoins, καθιστώντας τον διεθνή έλεγχο αυτών των κεφαλαίων ιδιαίτερα δύσκολο. Για τους Sugimoto και Li, αυτή η κατάσταση έχει «τη δυνατότητα να προκαλέσει εκροές κεφαλαίων, απώλεια νομισματικής κυριαρχίας και απειλές για τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα, δημιουργώντας νέες προκλήσεις για τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής».

Αυτό μπορεί να φανεί σε οικονομίες που πλήττονται από υψηλά επίπεδα πληθωρισμού και υποτίμησης ταυτόχρονα, με τους πολίτες να χάνουν την εμπιστοσύνη στα νομίσματά τους fiat και να συρρέουν σε άλλες εναλλακτικές λύσεις, όπως τα σταθερά νομίσματα που συνδέονται με το δολάριο.

Για τον έλεγχο αυτών των κινδύνων, οι συντάκτες των αναρτήσεων ιστολογίου συνιστούν τη θέσπιση παγκόσμιων κανονισμών για παρόχους υπηρεσιών εικονικών περιουσιακών στοιχείων, αναγκάζοντας τα περιουσιακά στοιχεία των πελατών να διαχωρίζονται από τις συμμετοχές αυτών των εταιρειών. Επίσης, οι εκδότες stablecoin θα πρέπει να υπόκεινται σε αυστηρές ρυθμιστικές ρυθμίσεις και μάλιστα συμβουλεύονται να εφαρμόζουν τραπεζικούς κανονισμούς, ανάλογα με το μέγεθος του έργου. Οι ειδικοί έχουν δηλώσει προηγουμένως ότι μια κίνηση σε stablecoins μπορεί να επηρεάσει την αγορά ομολόγων των ΗΠΑ.

XIAOMI Redmi Note 9 Pro 64 GB Dual SIM Πράσινο(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Επίσης, πρέπει να επιταχυνθεί η παγκόσμια εφαρμογή των οδηγιών της Επιτροπής της Βασιλείας , ένα πρότυπο για το πόση έκθεση σε κρυπτονομίσματα μπορούν να έχουν οι τράπεζες ανά πάσα στιγμή.

Τι πιστεύετε για τις σκέψεις των συντακτών των αναρτήσεων του ιστολογίου του ΔΝΤ σχετικά με τους κινδύνους μετάδοσης κρυπτονομισμάτων; Πείτε μας στην παρακάτω ενότητα σχολίων.

από Bitcoin News

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Καλάθι αγορών
Scroll to Top