Ο Jeff Booth προειδοποιεί για αποπληθωρισμό χρέους εάν η Federal Reserve συνεχίσει να αυξάνει τα επιτόκια

Ο συγγραφέας του «The Price of Tomorrow», Jeff Booth, έχει προειδοποιήσει για τον αποπληθωρισμό του χρέους, αποκαλώντας το «μεγάλη ύφεση στα στεροειδή», εάν η Federal Reserve συνεχίσει να αυξάνει τα επιτόκια. Πιστεύει ότι τελικά η Fed «θα αναγκαστεί να περιστραφεί».

Ο Jeff Booth προειδοποιεί για τον κίνδυνο συνεχιζόμενων αυξήσεων των επιτοκίων της Fed

Ο συγγραφέας του “The Price of Tomorrow”, Jeff Booth, μοιράστηκε τις σκέψεις του σε μια συνεδρία Ask-Me-Anything στο Stacker News την περασμένη εβδομάδα. Μεταξύ πολλών ερωτήσεων που τέθηκαν ήταν αν πιστεύει ότι οι πρόσφατες αυξήσεις των επιτοκίων της Ομοσπονδιακής Τράπεζας θα προκαλέσουν πράγματι εκτεταμένο αποπληθωρισμό. Ο Booth απάντησε:

Apple’s M2-Powered iPad Pro 2022: Specs, Price & Availability(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Εάν συνεχίσουν να κάνουν πεζοπορία, θα μετατραπεί «τελικά» σε αποπληθωρισμό χρέους – ή πιστωτική εξάλειψη. (αλά μεγάλη κατάθλιψη στα στεροειδή). Τελικά, θα αναγκαστούν να περιστραφούν.

«Ένα σημαντικό στοιχείο για τους ανθρώπους είναι να σκεφτούν με όρους υστέρησης… δηλαδή 18 μήνες από τη στιγμή που θα ξεκινήσουν οι ενέργειες», συνέχισε. «Θυμηθείτε όταν δεν υπάρχει πληθωρισμός, παροδικός πληθωρισμός, υψηλός πληθωρισμός», πρόσθεσε ο Booth, προειδοποιώντας:

Αυτή η σύσφιξη ξεκίνησε πραγματικά τον Σεπτέμβριο και η Fed μείωσε τον ισολογισμό της μόνο κατά 2,7% πέρυσι — με επακόλουθη ζημιά…. Αν συνεχίσουν… άσχημο.

Ο Booth δημοσίευσε ένα βιβλίο με τίτλο «The Price of Tomorrow: Why Deflation is the Key to an Ambundant Future» το 2020. Στο βιβλίο του, ο συγγραφέας διερεύνησε «το πρόβλημα του πώς να ενσωματωθεί ο αποπληθωρισμός που προκαλεί η τεχνολογία σε ένα σύστημα όπου ο πληθωρισμός έχει ήταν ο κανόνας», σύμφωνα με την επισκόπηση του βιβλίου. Ο Μπουθ πιστεύει ότι «μπορούμε να αποφύγουμε μια διαφαινόμενη οικονομική κρίση εάν μπορούμε να μάθουμε να αγκαλιάζουμε αυτό που φέρνει η αφθονία, που θα μπορούσε να είναι ακόμη και ένας κόσμος χωρίς δουλειά».

Η Apple προειδοποιεί ότι η διαθεσιμότητα του iPhone 14 Pro θα περιοριστεί όταν οι κανονισμοί COVID-19 μπλοκάρουν τα εργοστάσια της αλυσίδας εφοδιασμού στην Κίνα(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Ο Booth είναι εδώ και καιρό υποστηρικτής του bitcoin. Είπε τον Μάιο του περασμένου έτους: «Το Bitcoin θα δώσει ατομικά δικαιώματα και ελευθερίες στα δισεκατομμύρια ανθρώπων στον πλανήτη μας που θα έπρεπε να τα είχαν εξαρχής». Ο συγγραφέας του The Price of Tomorrow έγραψε στο Twitter την Παρασκευή:

Ζούμε σε έναν κόσμο αφθονίας, οριοθετημένος από ένα χρηματοπιστωτικό σύστημα που βασίζεται στη σπανιότητα. Και ενώ πολλοί δεν το έχουν συνειδητοποιήσει ακόμη επειδή εξακολουθούν να είναι παγιδευμένοι στο σύστημα που απαιτεί σπανιότητα, το bitcoin είναι το κλειδί που ξεκλειδώνει την αφθονία.

Συμφωνείτε με τον Jeff Booth σχετικά με τη Fed, τον αποπληθωρισμό του χρέους και το bitcoin; Ενημερώστε μας στην παρακάτω ενότητα σχολίων.

από Bitcoin News

directVortex
directVortex
Άρθρα: 4990

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: