Ο Meta εγκαταλείπει το Portal και το smartwatch

Το Portal του Facebook δεν είναι πλέον ενεργό, όπως και η πρωτοβουλία της εταιρείας για τα ρολόγια χειρός.

Σύμφωνα με το Reuters, ο οποίος ήταν παρών σε μια εσωτερική συνάντηση του Meta, όπου ο CTO Andrew Bosworth ενημέρωσε το προσωπικό ότι η επιχείρηση διακόπτει εντελώς την ανάπτυξη του Portal.

Το Portal, το οποίο έκανε το ντεμπούτο του το 2018 (με επόμενες ενημερώσεις), ήταν μια έξυπνη συσκευή προβολής με λειτουργία βιντεοκλήσεων που υποστήριζε σχεδόν εξ ολοκλήρου τις εφαρμογές του Facebook. Κηρύχθηκε νεκρό ως καταναλωτικό gadget ήδη από τον Ιούνιο του 2022, αν και συνέχισε να υπάρχει ως πιθανή επιχειρηματική συσκευή. Αυτό το όνειρο δεν είναι πια ζωντανό.

 

«Απλώς θα χρειαζόταν τόσο πολύς χρόνος και τόσα έξοδα για να μπω στην κατηγορία των επιχειρήσεων», εξήγησε ο Bosworth.

Το Portal δεν αντιπροσώπευε ποτέ σημαντικό μέρος των εσόδων της Meta, ούτε απέκτησε σημαντικό μερίδιο της παγκόσμιας αγοράς έξυπνων οθονών. Κατά τη στιγμή της σύνταξης, μπορείτε να αγοράσετε μια συσκευή Meta Portal. μια δήλωση στην κορυφή του ιστότοπου του Portal της εταιρείας αναφέρει ότι το Meta Portal TV, 10″ και Go θα είναι διαθέσιμο μέχρι το τέλος του έτους ή μέχρι εξαντλήσεως των αποθεμάτων.

Το έξυπνο ρολόι, το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη από τον Οκτώβριο του 2021, αναμενόταν να περιέχει ενσωματωμένες κάμερες καθώς και άλλες πιο συνηθισμένες δυνατότητες ρολογιών χειρός, όπως αναπαραγωγή μουσικής, αποστολή μηνυμάτων κειμένου, ειδοποιήσεις και παρακολούθηση δραστηριότητας.

Το σταθερό τμήμα που δούλευε στο ρολόι χειρός θα επικεντρωθεί τώρα στην ανάπτυξη θεαμάτων επαυξημένης πραγματικότητας.

Η ανακοίνωση έρχεται αμέσως μετά την απόλυση 11.000 υπαλλήλων της Meta ή περίπου το 13% του παγκόσμιου εργατικού δυναμικού της. Ο διευθύνων σύμβουλος Mark Zuckerberg δήλωσε σε ένα μήνυμα που ανακοινώνει τις απολύσεις ότι ένας συνδυασμός των κακών κρίσεων του, της οικονομικής ύφεσης και του μεγαλύτερου ανταγωνισμού είχε ως αποτέλεσμα χαμηλότερα από τα αναμενόμενα έσοδα. Δήλωσε ότι η εταιρεία θα επικεντρώσει τις προσπάθειές της σε ένα «μικρότερο σύνολο τομέων ανάπτυξης υψηλής προτεραιότητας», συμπεριλαμβανομένης της ιδέας του για το Metaverse, ένα περιβάλλον εικονικής πραγματικότητας.

 

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Generated by Feedzy