Ο Πρόεδρος της SEC λέει ότι το Crypto πρέπει να αντιμετωπίζεται με τον ίδιο τρόπο με άλλες κεφαλαιαγορές

Ο πρόεδρος της SEC, Gary Gensler, λέει ότι δεν υπάρχει ανάγκη να αντιμετωπίζεται διαφορετικά η αγορά κρυπτογράφησης από άλλες κεφαλαιαγορές. Σημειώνοντας ότι «η SEC θα λειτουργήσει ως ο μπάτσος στον ρυθμό», ο Gensler ενθάρρυνε τις πλατφόρμες συναλλαγών και δανεισμού κρυπτονομισμάτων «να έρθουν και να μιλήσουν με το προσωπικό της SEC».

Πρόεδρος SEC Gensler σχετικά με τον κανονισμό κρυπτογράφησης

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC), Gary Gensler, συνέγραψε ένα άρθρο γνώμης που δημοσιεύθηκε στην Wall Street Journal την Παρασκευή σχετικά με τον τρόπο ρύθμισης των περιουσιακών στοιχείων κρυπτογράφησης. Περιέγραψε:

Δεν υπάρχει λόγος να αντιμετωπίζουμε την αγορά κρυπτογράφησης διαφορετικά από τις υπόλοιπες κεφαλαιαγορές μόνο και μόνο επειδή χρησιμοποιεί διαφορετική τεχνολογία.

«Τα πρόσφατα γεγονότα της αγοράς δείχνουν γιατί είναι σημαντικό οι εταιρείες κρυπτογράφησης να συμμορφώνονται με τους νόμους περί τίτλων», εξήγησε ο Gensler. «Τους τελευταίους μήνες, ορισμένες πλατφόρμες δανεισμού κρυπτογράφησης έχουν παγώσει τους λογαριασμούς των επενδυτών τους ή έχουν χρεοκοπήσει. Όταν πρόκειται για χρεοκοπία, αυτοί οι επενδυτές πρέπει να μπουν στη σειρά στο δικαστήριο».

Η Nvidia πληρώνει πρόστιμο 5,5 εκατομμυρίων δολαρίων για απόκρυψη σχετικά με τα κέρδη εξόρυξης κρυπτογράφησης(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Ο επικεφαλής της SEC τόνισε ότι ανεξάρτητα από το ποιο είναι το χρηματοοικονομικό προϊόν, είτε πρόκειται για μια εφαρμογή, μια πλατφόρμα δανεισμού, ένα χρηματιστήριο κρυπτογράφησης ή μια πλατφόρμα αποκεντρωμένης χρηματοδότησης (defi):

Σε δεκαετίες υποθέσεων, το Ανώτατο Δικαστήριο έχει καταστήσει σαφές ότι οι οικονομικές πραγματικότητες ενός προϊόντος – όχι οι ετικέτες – καθορίζουν εάν πρόκειται για τίτλο σύμφωνα με τους νόμους περί κινητών αξιών.

Αν και αναγνώρισε ότι «Υπάρχει κόστος συμμόρφωσης με τους νόμους περί κινητών αξιών, όπως και για τους κατασκευαστές αυτοκινήτων η προσθήκη ζωνών ασφαλείας», ο πρόεδρος της SEC επεσήμανε ότι «υπάρχει μια πορεία προς τα εμπρός».

Στη συνέχεια, ο Gensler επανέλαβε ότι ενθαρρύνει τις πλατφόρμες συναλλαγών και δανεισμού κρυπτονομισμάτων «να έρθουν και να μιλήσουν με το προσωπικό της SEC», τονίζοντας ότι «η συμμόρφωση αυτών των πλατφορμών με τους νόμους περί κινητών αξιών θα ωφελήσει τους επενδυτές και την αγορά κρυπτονομισμάτων». Ο επικεφαλής της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς κατέληξε:

Στο μεταξύ, η SEC θα χρησιμεύσει ως αστυνομικός στο beat. Όπως και με τις ζώνες ασφαλείας στα αυτοκίνητα, πρέπει να διασφαλίσουμε ότι η προστασία των επενδυτών είναι στάνταρ στην αγορά κρυπτογράφησης.

Ο Gensler περιέγραψε πρόσφατα τι να περιμένουμε από την SEC για τη ρύθμιση των κρυπτονομισμάτων. Έχει δεχθεί έντονη κριτική για την υιοθέτηση μιας προσέγγισης με επίκεντρο την επιβολή στη ρύθμιση της αγοράς κρυπτογράφησης. Το αφεντικό της SEC είπε επίσης ότι ενώ το bitcoin είναι ένα εμπόρευμα , τα περισσότερα μάρκες κρυπτογράφησης έχουν χαρακτηριστικά τίτλων , προειδοποιώντας ότι πολλά από αυτά θα αποτύχουν.

Τι πιστεύετε για τα σχόλια του προέδρου της SEC Gary Gensler; 
από Bitcoin News

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Καλάθι αγορών
German German Greek Greek Italian Italian