Οι 30 καλύτερες συντομεύσεις πληκτρολογίου του Microsoft Word

Εάν δημιουργείτε ή επεξεργάζεστε έγγραφα του Word συχνά, αφιερώστε λίγο χρόνο για να μάθετε μερικές συντομεύσεις πληκτρολογίου MS Word. Παρακάτω, θα δούμε μερικά από τα καλύτερα. Ως μπόνους, πολλές από αυτές τις συντομεύσεις λειτουργούν σε άλλες εφαρμογές του Microsoft Office όπως το Excel και το PowerPoint .

Αυτό το σεμινάριο συντόμευσης είναι κυρίως για χρήστες Windows, αλλά έχουμε συμπεριλάβει ορισμένες συντομεύσεις πληκτρολογίου για macOS. Εάν χρησιμοποιείτε συντομεύσεις πληκτρολογίου στον υπολογιστή σας macOS, θα παρατηρήσετε ότι πολλές από αυτές τις συντομεύσεις πληκτρολογίου θα λειτουργούν επίσης σε iPhone και iPad που έχουν συνδυαστεί με εξωτερικά πληκτρολόγια .

Οι χρήστες Android που χρησιμοποιούν εξωτερικό πληκτρολόγιο θα διαπιστώσουν ότι πολλοί από αυτούς τους συνδυασμούς πλήκτρων θα λειτουργούν και οι περισσότερες από αυτές τις συντομεύσεις λειτουργούν επίσης στο Word για τον Ιστό.

Συμβουλή μπόνους: Αν τοποθετήσετε το ποντίκι σας πάνω από ένα εργαλείο στη γραμμή μενού, θα εμφανιστεί ένα αναπτυσσόμενο μενού με πληροφορίες στη συντόμευση πληκτρολογίου για αυτήν την επιλογή.

1-26. Μάθετε το αλφάβητο: Ctrl/Command + A έως Z

Αρχικά, ας τρέξουμε το αλφάβητο των συντομεύσεων Ctrl/Command +. Οι χρήστες των Windows θα πρέπει να χρησιμοποιούν το πλήκτρο Ctrl . Οι χρήστες της Apple που χρησιμοποιούν Word για Mac ή iOS θα πρέπει να χρησιμοποιούν το πλήκτρο Command .

Ctrl + A : Επιλογή όλων. Ctrl + B : Έντονη. Ctrl + C : Αντιγραφή στο πρόχειρο. Ctrl + D : Αλλαγή μορφοποίησης χαρακτήρων. Το χρησιμοποιούμε για να αποκτήσουμε πρόσβαση σε επιλογές εφέ όπως Διαγραφή, Διπλή διαγραφή, Υπεργραφή και Συνδρομή. Είναι επίσης χρήσιμο για την αλλαγή του πεζού κειμένου σε κεφαλαία ή μικρά κεφαλαία. Μπορείτε επίσης να το χρησιμοποιήσετε για να αλλάξετε τη γραμματοσειρά, το στυλ γραμματοσειράς και το μέγεθος του επιλεγμένου κειμένου.

Ctrl + E : Στοίχιση στο κέντρο. Ctrl + F : Εύρεση. Ctrl + G : Μετάβαση στο. Ctrl + H : Αντικατάσταση. Αυτές οι τρεις συντομεύσεις πληκτρολογίου συνδυάζονται και είναι ιδιαίτερα χρήσιμες όταν εργάζεστε με μεγάλα έγγραφα. Η συντόμευση πληκτρολογίου Εύρεση μπορεί να ξεκινήσει το παράθυρο πλοήγησης αντί για το πλαίσιο διαλόγου που φαίνεται παρακάτω. Το πλαίσιο διαλόγου έχει πολλαπλές επιλογές που λείπει από το παράθυρο πλοήγησης. Μπορείτε πάντα να χρησιμοποιήσετε τις συντομεύσεις πληκτρολογίου Ctrl + G ή Ctrl + H για να εκκινήσετε το πλαίσιο διαλόγου Εύρεση και αντικατάσταση. Κάθε συνάρτηση (εύρεση/αντικατάσταση/μετάβαση σε) είναι μια ξεχωριστή καρτέλα στο πλαίσιο.

Ctrl + I : Πλάγια γράμματα. Ctrl + J : Δικαιολογήστε. Ctrl + K : Εισαγάγετε υπερσύνδεσμο. Αυτό δεν είναι μόνο για συνδέσμους σε ιστοσελίδες και διευθύνσεις email. Μπορείτε να συνδεθείτε σε άλλο μέρος μέσα στο ίδιο έγγραφο ή σε άλλο έγγραφο εξ ολοκλήρου. Μπορείτε ακόμη να το χρησιμοποιήσετε για να δημιουργήσετε ένα νέο κενό αρχείο και να συνδέσετε σε αυτό, και το Word θα σας επιτρέψει να επεξεργαστείτε το νέο έγγραφο αργότερα ή αμέσως.

Ctrl + L : αριστερή στοίχιση. Ctrl + M : Εσοχή παράγραφος. Ctrl + N : Νέο έγγραφο. Ctrl + O : Άνοιγμα εγγράφου. Ctrl + P : Εκτύπωση. Ctrl + Q : Κατάργηση μορφοποίησης παραγράφου. Φανταστείτε ότι έχετε μορφοποιήσει μια παράγραφο χρησιμοποιώντας οποιοδήποτε από τα παρακάτω εργαλεία. Ανεξάρτητα από το πόσο καιρό πριν εφαρμόσατε τη μορφοποίηση, εάν τοποθετήσετε τον κέρσορα μέσα σε αυτήν την παράγραφο και πατήσετε Ctrl + Q , η μορφοποίηση της παραγράφου θα αφαιρεθεί.

Ctrl + R : Δεξιά δικαιολογώ. Ctrl + S : Αποθήκευση. Ctrl + T : Δημιουργία κρεμαστή εσοχή (καρτέλα). Ctrl + U : Υπογράμμιση. Ctrl + V : Επικόλληση. Ctrl + W : Κλείσιμο εγγράφου. Ctrl + X : Αποκοπή. Ctrl + Y : Επαναλάβετε την ενέργεια που είχε αναιρεθεί προηγουμένως. Ctrl + Z : Αναίρεση ενέργειας.

Εάν απομνημονεύσετε αυτά τα 26 πλήκτρα συντόμευσης, θα διαπιστώσετε ότι η χρήση του Microsoft Word γίνεται πολύ πιο εύκολη και γρήγορη. Για να γίνετε έμπειρος χρήστης, όμως, ρίξτε μια ματιά σε αυτές τις άλλες, λιγότερο γνωστές συντομεύσεις πληκτρολογίου του Microsoft Word.

27. Ctrl/Command + [ (Αριστερή αγκύλη) και Ctrl/Command + ] (Δεξιά αγκύλη): Αύξηση και μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Αυτοί οι δύο συνδυασμοί πλήκτρων είναι γρήγοροι τρόποι για να μειώσετε ή να αυξήσετε το μέγεθος της γραμματοσειράς κατά ένα σημείο. Το Ctrl + [ μειώνει το μέγεθος της γραμματοσειράς του επιλεγμένου κειμένου και το Ctrl + ] αυξάνει το μέγεθος.

28. Ctrl/Command + Enter για εισαγωγή αλλαγής σελίδας

Προσθέστε γρήγορα μια αλλαγή σελίδας πατώντας Ctrl + Enter .

28. Χρησιμοποιήστε το Alt για συντομεύσεις πληκτρολογίου με κορδέλα

Αυτό το σύνολο συντομεύσεων είναι μόνο για χρήστες Windows. Πατώντας το πλήκτρο Alt από μόνο του θα εμφανιστούν Συμβουλές πλήκτρων, οι οποίες είναι συντομεύσεις για διαφορετικά εργαλεία στην Κορδέλα. Πατώντας Alt θα εμφανιστούν συντομεύσεις για τις διάφορες καρτέλες στην Κορδέλα. Στη συνέχεια, μπορείτε να συνδυάσετε το Alt με τη συντόμευση καρτέλας Κορδέλα για να πλοηγηθείτε σε μια συγκεκριμένη καρτέλα στην Κορδέλα.

Πατήστε το πλήκτρο Esc οποιαδήποτε στιγμή για να βγείτε από τη λειτουργία επιλογής και χρησιμοποιήστε τη συντόμευση Ctrl + Spacebar για να κλείσετε ένα παράθυρο εργασιών.

Για παράδειγμα, πατήστε Alt για να εμφανιστούν οι Συμβουλές πλήκτρων για τις καρτέλες στην Κορδέλα. Στη συνέχεια, συνδυάστε το Alt με τη συντόμευση για μια συγκεκριμένη καρτέλα. Πατώντας Alt + N θα μεταφερθείτε στην καρτέλα Εισαγωγή. Από εκεί, θα δείτε τις βασικές συμβουλές για τις επιλογές στην καρτέλα Εισαγωγή. Απλώς πληκτρολογήστε τα γράμματα για το εργαλείο ή την επιλογή που θέλετε.

Εδώ είναι ένα άλλο παράδειγμα. Μπορείτε να προσαρμόσετε τη μεγέθυνση ζουμ στο έγγραφό σας χωρίς να απομακρύνετε ποτέ τα χέρια σας από το πληκτρολόγιο. Μόλις το μάθετε, θα το χρησιμοποιείτε όλη την ώρα. Πατήστε το πλήκτρο Alt . Στη συνέχεια πατήστε W και μετά Q . Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε το πλήκτρο Tab για να περιηγηθείτε στο πλαίσιο διαλόγου Zoom για να επιλέξετε την τιμή που αναζητάτε. Πατήστε Enter για να επιλέξετε το κουμπί OK .

29. Πλοηγηθείτε στο έγγραφο με συντομεύσεις πλήκτρων Ctrl

Πιθανότατα χρησιμοποιείτε ήδη τα πλήκτρα End , Home , Page up και Page down για να μετακινηθείτε στο έγγραφό σας. Το End θα μετακινήσει τον κέρσορα στο τέλος της γραμμής στην οποία βρίσκεται. Το Home μετακινεί τον κέρσορα στην αρχή αυτής της γραμμής. Σελίδα επάνω και κάτω σελίδα κύλιση του εγγράφου προς τα πάνω ή προς τα κάτω. Χρησιμοποιήστε συνδυασμούς πλήκτρων με Ctrl για να ρυθμίσετε με ακρίβεια την πλοήγηση στα έγγραφα.

Ctrl + End μετακινεί τον κέρσορα στο τέλος του εγγράφου. Command + End σε Mac και Command + Fn + δεξί βέλος σε MacBook. Ctrl + Home μετακινεί τον κέρσορα στην αρχή του εγγράφου. Command + Home σε Mac και Command + Fn + Αριστερό βέλος σε MacBook. Ctrl + Σελίδα επάνω θα μετακινήσει τον κέρσορα στην κορυφή της προηγούμενης σελίδας. Command + Page up σε Mac και Command +Fn + επάνω βέλος σε MacBook. Ctrl + Σελίδα προς τα κάτω θα μετακινήσει τον κέρσορα στην κορυφή της επόμενης σελίδας. Command + Σελίδα προς τα κάτω σε Mac και Command + Fn + κάτω βέλος σε MacBook. Ctrl + Πλήκτρο αριστερού βέλους θα μετακινήσει τον κέρσορα μία λέξη προς τα αριστερά. Επιλογή + Αριστερό βέλος σε Mac. Ctrl + πλήκτρο δεξιού βέλους θα μετακινήσει τον κέρσορα μία λέξη προς τα δεξιά. Επιλογή + Δεξί βέλος σε Mac. Ctrl + ΠάνωΤο βέλος μετακινεί τον κέρσορα μία παράγραφο προς τα πάνω. Command + επάνω βέλος σε Mac. Ctrl + κάτω βέλος μετακινεί τον κέρσορα προς τα κάτω κατά μία παράγραφο. Command + κάτω βέλος σε Mac.

30. Χρησιμοποιήστε το Ctrl για να επιλέξετε γραφικά και κείμενο

Το πλήκτρο Ctrl είναι επίσης βολικό για την επιλογή κειμένου και γραφικών. Χρησιμοποιήστε το σε συνδυασμό με το Shift και τα πλήκτρα βέλους για να κάνετε επιλογές.

Ctrl + Shift + Αριστερό βέλος θα επιλέξει τη λέξη στα αριστερά του δρομέα. Shift + Option + Πλήκτρο αριστερού βέλους σε Mac. Ctrl + Shift + Πλήκτρο δεξιού βέλους θα επιλέξει τη λέξη στα δεξιά του δρομέα. Shift + Option + Πλήκτρο δεξιού βέλους σε Mac. Τα Ctrl + Shift + Πάνω βέλος θα επιλέξουν από το σημείο που βρίσκεται ο δρομέας στην αρχή αυτής της παραγράφου. Command + Shift + Πάνω βέλος σε Mac.Ctrl + Shift + Κάτω βέλος θα επιλέξει από το σημείο που βρίσκεται ο δρομέας στο τέλος αυτής της παραγράφου. Command + Shift + Κάτω βέλος σε Mac.

Δωρεάν λήψη του Microsoft Word 2021 (32-bit/64-bit)

Πώς να κάνετε το Microsoft Word να διαβάζει δυνατά το έγγραφό σας

Κατεβάστε το Microsoft Word για Windows 10

Share your love
Ισίδωρος
Ισίδωρος

Ενας `Φανταστικός` χαρακτήρας με πολυ αγάπη σε αυτό που κάνει.

Άρθρα: 4885

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *