Οι 6 καλύτερες εφαρμογές για αυτόματο συντονισμό της φωνής σας

6 Best Apps to Auto-Tune Your Voice

Δεν έχουν όλοι τέλειους τόνους, ούτε καν καλλιτέχνες φωνητικών που πωλούν πολλά εκατομμύρια! Ευτυχώς έχουν έναν αυτόματο συντονιστή για να εξομαλύνουν αυτές τις ψευδείς σημειώσεις. Τα καλά νέα είναι ότι έχετε πρόσβαση σε αυτή τη σχεδόν μαγική τεχνολογία. Αυτές είναι μερικές από τις καλύτερες εφαρμογές για να συντονίσετε αυτόματα την (ήδη υπέροχη) φωνή σας στο σπίτι.

Διαλέξαμε μερικές από τις καλύτερες εφαρμογές αυτόματου συντονισμού που κυκλοφορούν σήμερα και έναν συγγραφέα με απαίσια τραγουδιστική φωνή για να τις δοκιμάσει. Ορισμένα προσφέρουν διόρθωση τόνου στη δωρεάν έκδοση της εφαρμογής, ενώ άλλα απαιτούν αγορά ή συνδρομή για να ξεκλειδώσετε αυτήν τη δυνατότητα. Ας δούμε αν αυτές οι εφαρμογές μπορούν να αντέξουν τα φωνητικά βασανιστήρια που τις υποβάλλουμε και να σας αφήσουν να τραγουδήσετε τραγούδια που θα μπορούσαν να σας φέρουν μια θέση στο The Voice .

Τι είναι ο Αυτόματος Συντονισμός;

Το “Auto-Tune” είναι ένα συγκεκριμένο προϊόν λογισμικού που δημιουργήθηκε από την Antares Audio για την εκτέλεση εξελιγμένης επεξεργασίας φωνής. Ωστόσο, ακριβώς όπως το “Hoover”, το όνομα έχει γίνει ένας γενικός όρος για όλες τις συσκευές και το λογισμικό που παράγουν παρόμοια ηχητικά εφέ.

Όταν χρησιμοποιείται όπως επιδιώκεται, το λογισμικό διόρθωσης τόνου (που είναι ο σωστός γενικός όρος) προορίζεται να βοηθήσει στη λείανση ελαφρώς άφωνων σημειώσεων που έχουν καταγραφεί από έναν καλλιτέχνη. Ωστόσο, όταν οι περισσότεροι άνθρωποι σκέφτονται τον “αυτόματο συντονισμό”, σκέφτονται τον νέο τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιήθηκε το λογισμικό για να αλλάξει τα φωνητικά καλλιτεχνών όπως οι Cher, Kanye West και T-Pain. Αντί να κρύβεται το γεγονός ότι είχε χρησιμοποιηθεί ο αυτόματος συντονισμός, το εφέ αυξήθηκε πολύ για να αλλάξει ριζικά τον ήχο της ανθρώπινης φωνής σε πραγματικό χρόνο ή μετά την εγγραφή.

Αυτόματος συντονισμός Vs. Αλλαγές φωνής

Πριν φτάσουμε στη λίστα των εφαρμογών, λάβετε υπόψη ότι αυτές οι εφαρμογές μπορούν είτε να δημιουργήσουν ένα εφέ αυτόματης ρύθμισης φωνής είτε απλώς να διορθώσουν τη φωνή σας.

Δεδομένου ότι πολλοί αναγνώστες αναζητούν επίσης έναν διαμορφωτή φωνής ή μια εφαρμογή κωδικοποιητή φωνής που θα κάνει τις φωνές τους “αυτόματη ρύθμιση ήχου” αντί για έναν πραγματικό διορθωτή τόνου, θα συμπεριλάβουμε και τους δύο τύπους εφαρμογών στη λίστα μας παρακάτω.

Ηλεκτρική Σκούπα 700W, Ενεργειακής Κλάσης Α Life VC-001(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Αυτόματος συντονισμός εφαρμογών για κινητά

Αυτές οι εφαρμογές σάς επιτρέπουν να χρησιμοποιείτε τη διόρθωση τόνου ή να εφαρμόζετε ένα εφέ αυτόματου συντονισμού στη φωνή σας απευθείας στο smartphone ή το tablet σας.

Starmaker: Sing Karaoke Songs ( Google Play Store & iOS )

Το Starmaker δεν είναι μια εφαρμογή για τη δημιουργία αυτόματων συντονισμένων ηχογραφήσεων φωνής. Αντίθετα, είναι μια εφαρμογή καραόκε που σας επιτρέπει να τραγουδάτε τα αγαπημένα σας τραγούδια και στη συνέχεια να τα προσαρμόζετε στο πρόγραμμα επεξεργασίας ήχου πριν δημοσιεύσετε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ή δημιουργήσετε τον ήχο κλήσης σας.

Κάποια από αυτήν την επεξεργασία περιλαμβάνει διόρθωση τόνου έτσι ώστε να μην ακούγεται ότι δεν μπορείτε να μεταφέρετε μια μελωδία σε έναν κουβά. Ωστόσο, η διόρθωση του τόνου ισχύει για όλα τα τραγούδια σας και δεν είναι αυτόματη. Είναι απλώς να σας αφήσουμε να χτυπήσετε τις νότες, αλλά χρειάζεστε ακόμα κάποιο ταλέντο στο τραγούδι.

Η εφαρμογή διαθέτει εκατομμύρια αδειοδοτημένα backtrack, συγχρονισμένους κυλιόμενους στίχους και φίλτρα βίντεο που συνοδεύονται από φωνητικές προσαρμογές. Μόλις τελειώσετε και είστε αρκετά γενναίοι, μπορείτε να βάλετε ένα βίντεο με την περιστρεφόμενη απόδοσή σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Μπορείτε ακόμη και να τραγουδήσετε ζωντανά αν θέλετε να παίξετε σε σκληρή λειτουργία.

AutoRap by Smule ( Google Play Store & iOS )

Ας υποθέσουμε ότι πάντα θέλατε να γίνετε ράπερ όπως ο Dre ή ο Eminem αλλά σας έλειπε το ταλέντο. Σε αυτήν την περίπτωση, το AutoRap μπορεί να σας βοηθήσει να δημιουργήσετε πρωτότυπα ραπ ή απλώς να κάνετε διασκευές των αγαπημένων σας τραγουδιών, χάρη στην καινοτόμο λειτουργία ραπ και τη δυνατότητα μουσικού βίντεο.

Το AutoRap κάνει διόρθωση τόνου και αυτόματη αντιστοίχιση παλμών, είτε πηγαίνετε ελεύθερο είτε τηρείτε το σενάριο. Πραγματικά, δεν έχετε παρά να μιλήσετε στο μικρόφωνο και να αφήσετε το λογισμικό να το μετατρέψει σε κάτι μουσικό..

Η εφαρμογή συνοδεύεται από περισσότερα από 5000 beats που χρησιμοποιούνται από γνωστούς καλλιτέχνες ραπ. Προσφέρουν επίσης AutoRap Originals και μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε beats που ανεβαίνουν από την κοινότητα AutoRap.

Δυστυχώς, οι περισσότερες από αυτές τις δυνατότητες είναι κλειδωμένες πίσω από ένα paywall συνδρομής . Μπορείτε να δοκιμάσετε δύο τραγούδια δωρεάν για να δείτε αν σας αρέσει το αποτέλεσμα, αλλά αν θέλετε περισσότερα, πρέπει να πληρώσετε και δεν υπάρχει ούτε δωρεάν δοκιμή!

Συντονίστε με ( Google Play )

Το Tune Me έχει σχεδιαστεί ως ένα φορητό στούντιο Hip Hop και R&B και περιλαμβάνει περισσότερους από 500 δωρεάν ρυθμούς, ώστε να μπορείτε να είστε ο επόμενος αστέρας της ραπ μουσικής.

Όπως υποδηλώνει το όνομα, το κύριο χαρακτηριστικό αυτής της εφαρμογής είναι η τεχνολογία διόρθωσης τόνου. Το ονομάζει “Auto-Pitch” και σας επιτρέπει να προσαρμόσετε την ισχύ από τη λεπτή διόρθωση έως τη συνολική αυτόματη ρύθμιση φωνητικών. 

Η εφαρμογή συγχρονίζει αυτόματα τα φωνητικά σας με τον ρυθμό, εκτός από τη διόρθωση του τόνου. Έτσι, αν σας λείπουν τόσο ο ρυθμός όσο και ο τόνος, αυτή είναι η εφαρμογή για εσάς.

Μια πληρωμένη έκδοση “Pro” της εφαρμογής προσθέτει ηχογράφηση πολλών κομματιών, αφαιρεί διαφημίσεις και περιλαμβάνει περισσότερα φωνητικά εφέ.

Voloco Auto Vocal Tune Studio ( Google Play & iOS )

Το Voloco είναι μια από τις πιο δημοφιλείς εφαρμογές αυτόματου συντονισμού εκεί έξω. Είναι ουσιαστικά ένα στούντιο ηχογράφησης φωνητικών στην τσέπη σας. Η εφαρμογή αφαιρεί αυτόματα τον θόρυβο του φόντου και εφαρμόζει αυτόματα τη διόρθωση του τόνου, ώστε να τραγουδάτε πάντα συντονισμένα.

Η ιδέα είναι να δημιουργηθούν κομμάτια καραόκε με επαγγελματικό ήχο, και ως εκ τούτου, υπάρχει μια εκτεταμένη βιβλιοθήκη ρυθμών που περιλαμβάνεται στο λογισμικό. Ανιχνεύει αυτόματα το πλήκτρο των παρεχόμενων ρυθμών και συντονίζει τη φωνή σας ανάλογα. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε επαγγελματικά εφέ ήχου, όπως συμπίεση ήχου, ρύθμιση EQ και αντήχηση. Αν και η εφαρμογή δεν επιτρέπει λεπτομερή έλεγχο της λειτουργίας διόρθωσης τόνου, μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε πολλές προεπιλογές για να λάβετε τον ήχο που θέλετε. Μπορείτε να ακούσετε ένα δείγμα εδώ .

Ίσως το πιο εντυπωσιακό χαρακτηριστικό αυτής της εφαρμογής είναι η δυνατότητα αφαίρεσης φωνητικών από υπάρχοντα κομμάτια. Έτσι, εάν έχετε ήδη ηχογραφήσει κάτι, μπορείτε να το διορθώσετε χωρίς να χρειάζεται να ηχογραφήσετε ξανά κομμάτια! Αυτό σημαίνει επίσης ότι μπορείτε να φτιάξετε τις δικές σας πίστες καραόκε. Όταν είστε ευχαριστημένοι με το τελικό προϊόν, απλώς εξάγετε το ως αρχείο AAC ή WAV για εύκολη αναπαραγωγή σχεδόν σε οποιαδήποτε συσκευή.

Πώς να αφαιρέσετε το Drop Shadow από τα εικονίδια της επιφάνειας εργασίας στα Windows 11(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Αυτόματος συντονισμός εφαρμογών επιφάνειας εργασίας

Αυτές οι εφαρμογές τρέχουν σε λειτουργικά συστήματα επιτραπέζιου υπολογιστή και τείνουν να είναι για επαγγελματική χρήση αντί να είναι κατάλληλες για αρχάριους όπως οι εφαρμογές τραγουδιού που αναφέρονται παραπάνω. Ωστόσο, μην αποθαρρύνεστε αν το όνειρό σας είναι να κάνετε επαγγελματική μουσική. Θα πρέπει τελικά να μάθετε εργαλεία διόρθωσης βήματος χωρίς τους τροχούς εκπαίδευσης.

Antares Auto-Tune Artist (299$)

Δεν υπάρχει τίποτα σαν το πρωτότυπο και το Antares Auto-Tune είναι το πρόσθετο που τα ξεκίνησε όλα. Το Auto-Tune Artist είναι μια εναλλακτική έκδοση του Auto-Tune Pro. Η έκδοση Artist του λογισμικού έχει σχεδιαστεί για ζωντανές παραστάσεις, προσφέροντας τη χαμηλότερη καθυστέρηση από τα διάφορα πακέτα Αυτόματου Συντονισμού.

Είναι ένα ακριβό πακέτο λογισμικού, αλλά είναι αρκετά λογικό σε σύγκριση με το κόστος των περισσότερων επαγγελματικών λογισμικού ήχου. Θα βρείτε επίσης μια σαφή διαφορά στην ποιότητα Αυτόματου Συντονισμού σε σύγκριση με τις εφαρμογές που θα βρείτε σε ένα κινητό τηλέφωνο.

Το Auto-Tune Artists προσφέρει μια δωρεάν δοκιμή για να δείτε μόνοι σας αν αξίζει τα χρήματα. Παρέχει όλο το φάσμα των περιπτώσεων χρήσης διόρθωσης τόνου. Μπορείτε να λάβετε αυτόν τον κλασικό, σκόπιμο αυτόματο συντονισμό ή να διορθώσετε διακριτικά το βήμα ενός ερμηνευτή επί σκηνής χωρίς να το γνωρίζει κανείς. Η λειτουργία “Humanize” έχει σχεδιαστεί ειδικά για να αφήνει αυτές τις ανθρώπινες ατέλειες σε σταθερές νότες, έτσι ώστε η παράσταση να διατηρεί ακόμα τον συναισθηματικό της αντίκτυπο.

Soundtrap (από 9,99 $ το μήνα)

Το Soundtrap είναι μια πλατφόρμα δημιουργίας μουσικής παρόμοια με το GarageBand που σας επιτρέπει να ηχογραφείτε φωνητικά και όργανα σε διασκευές πολλών κομματιών για να κάνετε επαγγελματικά τραγούδια.

Υπάρχουν εφαρμογές για πολλές πλατφόρμες, συμπεριλαμβανομένης της εφαρμογής iPhone Soundtrap Capture , την οποία μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να καταγράψετε ήχο όπου κι αν βρίσκεστε. Δυστυχώς, δεν φαίνεται να υπάρχει έκδοση της εφαρμογής λήψης για συσκευές Android. Το Soundtrap φαίνεται σαν μια εφαρμογή παραγωγής μουσικής καλύτερη από το μέσο όρο, αν και ταιριάζει καλύτερα σε ερασιτέχνες μουσικούς με περιορισμένους προϋπολογισμούς.

Υπάρχει ένα δωρεάν επίπεδο λογισμικού που σας επιτρέπει να κάνετε τις περισσότερες από τις βασικές εργασίες εγγραφής πολλαπλών κομματιών που θα θέλατε, αλλά ο λόγος που το Sountrap βρίσκεται σε αυτήν τη λίστα είναι να συμπεριλάβετε το πραγματικό λογισμικό Antares Auto-Tune μέρος του επί πληρωμή βαθμίδα συνδρομής. 

Ναι, ακόμη και η συνδρομή 9,99 $ το μήνα περιλαμβάνει το Antares Auto-Tune ενσωματωμένο στο Soundtrap. Αν μόλις κάνατε μια σούβλα όταν δείτε την τιμή για αυτό το λογισμικό παραπάνω, θα καταλάβετε τι συντριπτική συμφωνία είναι αυτή και μόνο για αυτόν τον λόγο και θα έχετε μια ολόκληρη σουίτα μουσικής παραγωγής στη συμφωνία.

Πώς να αφαιρέσετε το Drop Shadow από τα εικονίδια της επιφάνειας εργασίας στα Windows 11(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Tune-Up και Rock Out

Αυτές οι εφαρμογές έκαναν τη φωνή μας να ακούγεται, αν όχι υπέροχη , τουλάχιστον ευχάριστη στο πλήθος καραόκε. Εάν χρησιμοποιήσετε τη σωστή διόρθωση τόνου και κάνετε λίγη προσπάθεια για να πλησιάσετε την πραγματική σημείωση, πιστεύουμε ότι θα ενθουσιαστείτε με τα αποτελέσματα, ειδικά εάν ο κύριος στόχος σας είναι να μοιράζεστε περιεχόμενο στα κοινωνικά δίκτυα.

Εάν θέλετε να προχωρήσετε στη βελτίωση της τραγουδιστικής σας φωνής αντί να χρησιμοποιείτε τη διόρθωση του τόνου για να χτυπήσετε τις νότες, σκεφτείτε κάτι όπως το Yousician ή οποιονδήποτε από πολλούς ανθρώπινους προπονητές φωνής που θα σας βοηθήσουν μέσω Skype ή Zoom έναντι χρέωσης. Μπορείτε πάντα να χρησιμοποιήσετε τον αυτόματο συντονισμό για να γυαλίσετε τις δεξιότητές σας στο τραγούδι, αλλά όσο καλύτερο είναι το αρχικό σας τραγούδι, τόσο καλύτερα τα αποτελέσματα!

 

 

directVortex
directVortex
Άρθρα: 4600

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: