Η Nexo συμφωνεί να πληρώσει 45 εκατομμύρια δολάρια στην SEC και στις κρατικές ρυθμιστικές αρχές για μη εγγεγραμμένη προσφορά προϊόντος κερδών τόκων

Οι απολύσεις της Microsoft φέρονται να χτυπούν τις ομάδες VR και Metaverse

Ο τελευταίος γύρος απολύσεων στη Microsoft, η οποία ανακοίνωσε ότι θα περικόψει 10.000 θέσεις εργασίας φέτος, έχει χτυπήσει βασικές ομάδες για τις προσπάθειές της για VR (εικονική πραγματικότητα) και μετατροπές, σύμφωνα με αναφορές. Η εταιρεία θα κλείσει δύο έργα σε αυτούς τους τομείς, το Altspacevr και το Mixed Reality Tool Kit, επηρεάζοντας ενδεχομένως την πρόοδο της Microsoft σε αυτούς τους τομείς.

Οι ομάδες Microsoft VR και Metaverse χτυπήθηκαν από απολύσεις

Ο τελευταίος γύρος απολύσεων που ανακοινώθηκε από τη Microsoft στις 18 Ιανουαρίου, φέρεται να έπληξε τις πρωτοβουλίες metaverse και VR (εικονικής πραγματικότητας) της εταιρείας, επηρεάζοντας ενδεχομένως την πρόοδο σε αυτούς τους τομείς. Μεταξύ των 10.000 θέσεων εργασίας που θα περικοπούν φέτος, που αντιπροσωπεύουν το 5% του παγκόσμιου εργατικού δυναμικού της Microsoft, ομάδες πίσω από πρωτοβουλίες όπως το Altspacevr και το Mixed Reality Tool Kit αποκλείονται ως μέρος αυτής της διαδικασίας αναδιοργάνωσης.

Έκθεση: Ο γίγαντας διαχείρισης επενδύσεων Invesco εγκαινιάζει το Metaverse Fund(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Η Altspacevr, η οποία εξαγοράστηκε από τη Microsoft το 2017, έχει ήδη ανακοινώσει ότι θα κλείσει την πλατφόρμα της στις 10 Μαρτίου. και επιχειρήσεις, θα μετεγκατασταθούν στο Mesh, μια πλατφόρμα που εστιάζει περισσότερο στην εργασία και έχει ενοποίηση με το Microsoft Teams.

Το Mixed Reality Tool Kit, ένα σύνολο εργαλείων ανοιχτού κώδικα για τη δημιουργία διεπαφών χρήστη για το metaverse, επίσης φαινομενικά θα εγκαταλειφθεί, καθώς δεν υπάρχουν ανακοινώσεις νέων ομάδων αφιερωμένων στην ανάπτυξή του τη στιγμή της σύνταξης.

Metaverse και VR Slowdown

Ενώ η εταιρεία αιτιολόγησε αυτές τις απολύσεις ως μέτρο για την ευθυγράμμιση της δομής του κόστους της με τα έσοδα και τη ζήτηση των πελατών, ορισμένοι πιστεύουν ότι αυτές οι τοπικές απολύσεις στον τομέα του metaverse και του VR σηματοδοτούν την επιβράδυνση των προόδων της εταιρείας σε αυτόν τον τομέα.

Οι αναφερόμενες απολύσεις στη Microsoft επηρεάζουν πρωτοβουλίες που επικεντρώνονται κυρίως στον καταναλωτή μετασύνδεση, ακολουθώντας την πορεία που έχει ακολουθήσει η Meta απολύοντας το 13% του εργατικού δυναμικού της, απολύοντας 11.000 θέσεις εργασίας.

Η Meta δεν φιλοξενεί φέτος το συνέδριο προγραμματιστών(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Ωστόσο, τα υψηλότερα στελέχη της Microsoft πιστεύουν στο μετασύμπαν και σε άλλες τεχνολογίες που προκαλούν αναστάτωση, καθώς και στην πρόοδο που θα φέρουν στο μέλλον. Πρόσφατα, ο Satya Nadella, Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, δήλωσε ότι η αίσθηση παρουσίας που μπορεί να φέρει η τεχνολογία metaverse αλλάζει το παιχνίδι.

Η Microsoft συμμετέχει επίσης στη δημιουργία του Χωριού Παγκόσμιας Συνεργασίας – του μετασύνδρομου κόσμου του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ (WEF) – και έχει δείξει ενδιαφέρον για επενδύσεις σε έργα τεχνητής νοημοσύνης όπως το Openai, δημιουργοί του ρομπότ AI Chatgpt.

Τι πιστεύετε για τις απολύσεις που επηρεάζουν τις ομάδες που εστιάζουν στο metaverse και στο VR στη Microsoft; Πείτε μας στην παρακάτω ενότητα σχολίων.

από Bitcoin News

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Καλάθι αγορών
Scroll to Top