Οι οικονομικές επιπτώσεις μιας επίθεσης στον κυβερνοχώρο ασφάλειας

Οι οικονομικές επιπτώσεις μιας επίθεσης στον κυβερνοχώρο ασφάλειας

Καθώς ο κόσμος βασίζεται όλο και περισσότερο στην τεχνολογία, έχει γίνει εμφανές τα τελευταία χρόνια πόσο σημαντική είναι η ασφάλεια στον κυβερνοχώρο για άτομα, οργανισμούς και επιχειρήσεις. Όχι μόνο τους προστατεύει από κλοπή δεδομένων και εγκλήματα στον κυβερνοχώρο, αλλά μπορεί επίσης να είναι ζωτικής σημασίας για την επιτυχία των εν λόγω οργανισμών. Ως εκ τούτου, θα πρέπει να είναι βασικός στόχος για τις εταιρείες να εφαρμόζουν την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο σε όλα τα τμήματα της επιχείρησής τους.

Πόσο ασφαλή είναι τα δεδομένα σας σε περίπτωση κλοπής του φορητού υπολογιστή σας;(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Πρώτον, οι επιθέσεις στον κυβερνοχώρο μπορούν να επηρεάσουν επιχειρήσεις και οργανισμούς με πολλούς τρόπους. Το οικονομικό κόστος των επιθέσεων στον κυβερνοχώρο μπορεί να είναι κολοσσιαίο καθώς συχνά καταλήγουν σε σημαντική οικονομική ζημία που προκύπτει από κλοπή εταιρικών πληροφοριών, κλοπή οικονομικών πληροφοριών (π.χ. στοιχεία τράπεζας ή στοιχεία κάρτας πληρωμής), κλοπή χρημάτων, διακοπή των συναλλαγών ( π.χ. αδυναμία διενέργειας συναλλαγών μέσω Διαδικτύου) και απώλεια επιχειρηματικής δραστηριότητας ή σύμβασης. Επιπλέον, οι εταιρείες πρέπει συχνά να ξοδεύουν μεγάλα χρηματικά ποσά για τη διόρθωση συστημάτων που έχουν επηρεαστεί και δικτύων και συσκευών. Οι επιχειρήσεις πρέπει επίσης να αφιερώσουν μεγάλο μέρος του χρόνου για να καθησυχάσουν εκείνους των οποίων οι πληροφορίες έχουν κλαπεί και πιθανώς ακόμη και να απασχολήσουν επιπλέον άτομα για να αντιμετωπίσουν τις ανησυχίες των πελατών προσπαθώντας να συνέλθουν από αυτό που συνέβη.

Καθώς οι ειδικοί αναμένουν ότι το παγκόσμιο κόστος του εγκλήματος στον κυβερνοχώρο θα αυξηθεί κατά 15 τοις εκατό ετησίως τα επόμενα πέντε χρόνια, είναι σημαντικό να χρησιμοποιηθούν διαφορετικές μέθοδοι για τη δυνητική μείωση των απειλών. Τα επιβλητικά επαγγελματικά VPN, όπως η λύση Perimeter 81 ZTNA, είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να διασφαλιστεί η διαδικτυακή ασφάλεια των εργαζομένων, ώστε να προστατεύονται ακόμη και από μη ασφαλή δίκτυα. Στην περίπτωση επιθέσεων με λύτρα, πρέπει να εφαρμοστεί ransomware, το οποίο μπορεί να εμποδίσει τους υπαλλήλους να εισέλθουν σε συστήματα πληροφορικής, εκτός εάν η εταιρεία πληρώσει τον χάκερ. Το ζήτημα με την εφαρμογή αυτού είναι ότι μπορεί επίσης να επιβαρύνει αρκετά οικονομικά και να βάλει την εταιρεία σε περαιτέρω πίεση. Ωστόσο, η επιβολή λύσεων είναι τελικά ζωτικής σημασίας για την απομάκρυνση των εγκληματιών στον κυβερνοχώρο και θα μπορούσε να είναι ένα μικρό κόστος σε σύγκριση με τις δαπάνες που μπορεί να προκύψουν από τις επιθέσεις στον κυβερνοχώρο.

10 καλύτερες δωρεάν εφαρμογές ανίχνευσης spyware για Android(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Επιπλέον, εκτός από το οικονομικό κόστος που σχετίζεται με την προσπάθεια να σταματήσουν τις κυβερνοεπιθέσεις και να ανακάμψουν από αυτές, οι εταιρείες πρέπει επίσης να ξοδέψουν μεγάλα χρηματικά ποσά σε τεχνολογία και τεχνογνωσία στον κυβερνοχώρο , ειδοποιώντας τα επηρεαζόμενα μέρη για παραβίαση, ασφάλιστρα και υποστήριξη δημοσίων σχέσεων. Επιπλέον, αφού μια εταιρεία πέσει θύμα επίθεσης, μπορεί να χρειαστεί να χρησιμοποιήσει κεφάλαια για να προσλάβει δικηγόρους για να την υποστηρίξει και να διασφαλίσει ότι εκτελούν τις κατάλληλες διαδικασίες. Επιπλέον, μπορεί να χρειαστεί να εξετάσουν το ενδεχόμενο να ξοδέψουν ακόμη περισσότερα χρήματα για να αποκτήσουν τις υπηρεσίες ενός δικηγόρου, που συχνά συνδέονται με δαπανηρές αμοιβές.

Όταν μια εταιρεία έχει πληγεί από το έγκλημα στον κυβερνοχώρο και τις επιθέσεις στον κυβερνοχώρο, υπάρχει επίσης σημαντική ζημιά στη φήμη που μπορεί να είναι επιζήμια για την επιχείρηση βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα. Από τη στιγμή που μια εταιρεία πέσει θύμα επιθέσεων σαν αυτές, πληροφορίες όπως αυτή συνήθως κυκλοφορούν σε πιθανούς πελάτες και μπορούν να τους αποτρέψουν από το να εμπιστευτούν αυτόν τον οργανισμό. Είναι απίθανο να αισθάνονται ασφαλείς να εμπιστεύονται τα ευαίσθητα δεδομένα τους σε μια εταιρεία που έχει προηγουμένως παραβιαστεί. Αυτή η ζημιά στη φήμη μιας εταιρείας μπορεί να οδηγήσει σε κολοσσιαία μακροπρόθεσμη οικονομική ζημιά και ακόμη και να οδηγήσει στη ρευστοποίησή της. Ας υποθέσουμε ότι αυτοί που βρίσκονται επικεφαλής μιας εταιρείας είναι αποφασισμένοι να ανακτήσουν μια καλή φήμη. Σε αυτή την περίπτωση, πρέπει να υπάρχουν τεράστια χρηματικά ποσά

να τεθούν σε νέες εκστρατείες μάρκετινγκ για να ανακηρυχθεί μια επιχείρηση ως αξιόπιστη. Είναι επίσης σημαντικό για τις εταιρείες που ασχολούνται με την ανάκαμψη από επιθέσεις στον κυβερνοχώρο στους καλύτερους πελάτες σχετικά με το τι έχει συμβεί αντί να το συγκαλύπτουν, καθώς αυτό θα μπορούσε να προκαλέσει περαιτέρω δυσπιστία.

Επιπλέον, εάν μια σειρά από επιθέσεις στον κυβερνοχώρο έχουν επηρεάσει μια επιχείρηση, είναι απίθανο η εν λόγω επιχείρηση να συνεχίσει να λειτουργεί ως συνήθως. Συνήθως, οι οργανισμοί θα πρέπει να εισέλθουν σε μια περίοδο λειτουργικής διακοπής λειτουργίας, όπου η εταιρεία προσπαθεί ταυτόχρονα να ανακάμψει ενώ βιώνει μια ηρεμία στα τελωνεία. Αυτές οι επιθέσεις θα μπορούσαν να προκαλέσουν διακοπές σε όλες τις κατηγορίες μιας επιχείρησης και να οδηγήσουν σε απώλεια εσόδων. Μια πτυχή του χρόνου διακοπής λειτουργίας που συχνά παραβλέπεται είναι η παραγωγικότητα των εργαζομένων. Μετά από μια κυβερνοεπίθεση που αφήνει μια εταιρεία ανίκανη να λειτουργήσει για λίγο, οι εργαζόμενοι συνήθως απομακρύνονται από τις καθημερινές τους δραστηριότητες. Συχνά αυτό μπορεί να οδηγήσει σε μειωμένη αίσθηση σημασίας στο πλαίσιο του ρόλου τους για μια συγκεκριμένη εταιρεία και ακόμη και να οδηγήσει στην παραίτησή τους. Οι εταιρείες θα δυσκολευτούν να αντιμετωπίσουν τον απόηχο μιας κυβερνοεπίθεσης με λιγότερους υπαλλήλους και στη συνέχεια θα πρέπει να ξοδέψουν περισσότερα χρήματα για τη διεξαγωγή συνεντεύξεων και την επιβίβαση νέων υπαλλήλων για να καλύψουν τους ρόλους όσων έχουν αποχωρήσει.

Συμπερασματικά, στον κόσμο του σήμερα, το κυβερνοέγκλημα και οι επιθέσεις στον κυβερνοχώρο εξακολουθούν να είναι διαδεδομένα, επηρεάζοντας εκατομμύρια επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο. Αυτές οι επιθέσεις στον κυβερνοχώρο είναι επιζήμιες για τη φήμη ενός οργανισμού και οι οικονομικές επιπτώσεις μπορεί να είναι κολοσσιαίες. Από αυτή την άποψη, είναι συνετό οι επιχειρήσεις να λαμβάνουν μέτρα για να προστατευθούν από πιθανές επιθέσεις στον κυβερνοχώρο για να αποτρέψουν τυχόν έξοδα. Παρόλο που υπάρχουν πολλοί τρόποι για την πρόληψη επιθέσεων στον κυβερνοχώρο , συχνά εξακολουθούν να συμβαίνουν. Σε αυτές τις περιπτώσεις, οι εταιρείες θα πρέπει να εφαρμόζουν την ειλικρίνεια, η οποία είναι απαραίτητη για τη διατήρηση της πίστης των πελατών.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Generated by Feedzy