Οι προκλήσεις της εύρεσης κορυφαίων ταλέντων στην πληροφορική

Πώς μπορεί ένας εργοδότης να αναγνωρίσει πόσο καλός και ταλαντούχος θα είναι ένας προγραμματιστής; Αυτό δεν είναι τόσο απλό θέμα όσο φαίνεται. Μια περιγραφή της εργασιακής εμπειρίας σε ένα βιογραφικό μπορεί να μην αποκαλύπτει πάντα όλη την αλήθεια για έναν προγραμματιστή.

Από τη μια πλευρά, η γνώση μπορεί να είναι παραπλανητική και να υπάρχει μόνο στα χαρτιά και όχι στην πραγματικότητα. Από την άλλη πλευρά, ένας καλός προγραμματιστής δεν είναι πάντα σε θέση να υποδείξει με σαφήνεια και λεπτομέρειες τι, πώς και γιατί είναι τόσο καλοί στο βιογραφικό του. Όσοι αναζητούν θέσεις εργασίας τεχνολογίας από τη Lensa μπορεί επίσης να βρουν αυτή την ανάρτηση χρήσιμη, καθώς θα τους βοηθήσει να δείξουν την αξία τους για μια εταιρεία με την οποία θα ήθελαν να συνεργαστούν.

15 καλύτεροι ιστότοποι για την εκμάθηση νέων δεξιοτήτων(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Ορισμένες ιδιότητες θα βοηθήσουν στον προσδιορισμό ενός πραγματικού επαγγελματία από χιλιάδες βιογραφικά.

#1. Πάθος

Οι καλοί προγραμματιστές είναι πάντα παθιασμένοι με τον προγραμματισμό. Ένας κορυφαίος ειδικός πληροφορικής θα προγραμματίσει ακόμη και δωρεάν – μόνο για την εμπειρία. Θα μιλήσουν για κάποια τεχνικά προβλήματα που αντιμετώπισαν κατά την ανάπτυξη και πώς τα έχουν λύσει, πιστεύοντας ότι είναι πραγματικά σημαντικό και ενδιαφέρον.

Μερικοί άνθρωποι το βλέπουν αυτό ως ένα συγκεκριμένο κοινωνικό σύμπλεγμα. Ωστόσο, αν θέλετε να αναγνωρίσετε έναν καλό κωδικοποιητή, αυτό το πάθος για συζήτηση προγραμματισμού, ακόμη και σε βάρος άλλων δεξιοτήτων επικοινωνίας, είναι ένας καλός δείκτης ενός κορυφαίου ειδικού. Αν έχετε βρει ένα άτομο που μπορεί να συζητήσει την τεχνολογία για μισή ώρα ασταμάτητα, είστε τυχεροί. Στον σημερινό κόσμο, οι προγραμματιστές είναι η ραχοκοκαλιά κάθε SaaS, κάνοντας τις δεξιότητές τους περιζήτητες. Αλλά το πρόβλημα έγκειται στις δυσκολίες εύρεσης κορυφαίων ταλέντων όπου το πάθος συγκρούεται με την τεχνογνωσία.

Πώς να χρησιμοποιήσετε και να δείτε το Instagram χωρίς λογαριασμό(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

#2. Αυτομόρφωση και ενδιαφέρον για την εκμάθηση νέων πραγμάτων

Ο προγραμματισμός δεν μένει ακίνητος, ούτε για ένα δευτερόλεπτο, και για να παραμείνουν ενημερωμένοι , οι ειδικοί της πληροφορικής πρέπει να είναι πάντα εν κινήσει. Περνάει ένας χρόνος χωρίς νέες τεχνολογίες που θα άλλαζαν τα παλιά πρότυπα, θα εισήγαγαν νέα και γενικά θα ανέτρεπαν το ήμισυ του σύμπαντος ανάπτυξης. Αυτό, φυσικά, δεν σημαίνει ότι όλοι οι καλοί προγραμματιστές αρπάζουν απαραίτητα οτιδήποτε καινούργιο και βρίσκονται πάντα στην αιχμή της προόδου. Ωστόσο, ένας πραγματικός επαγγελματίας θα γνωρίζει καλά τις σύγχρονες καινοτομίες και θα γνωρίζει πότε είναι απαραίτητο να αποκτήσει νέες γνώσεις και δεξιότητες.

Κάποιος θα φέρει την καλύτερη δυνατότητα του iPhone 14 Pro στο Android(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

#3. Νοημοσύνη

Μερικοί άνθρωποι πιστεύουν ότι η έλλειψη διακριτικότητας στην επικοινωνία είναι άμεση απόδειξη της έλλειψης εκπαίδευσης και της χαμηλής πνευματικής ανάπτυξης ενός ατόμου. Ωστόσο, οι νοητικές ικανότητες ενός ατόμου έχουν πολλές εκδηλώσεις και η συναισθηματική-λεκτική είναι μόνο μία από αυτές. Οι καλοί προγραμματιστές, ακόμα κι αν δεν είναι κοινωνικά ενεργοί, μπορούν να δείξουν την ευφυΐα τους με άλλους τρόπους. Και είναι καθήκον ενός υπεύθυνου προσλήψεων να βοηθήσει έναν υποψήφιο να δείξει πόσο έξυπνος και μορφωμένος είναι σε έναν συνεχώς εξελισσόμενο τομέα όπου η τεχνολογία αλλάζει γρήγορα .

 

#4. Κρυφή εμπειρία

Το βιογραφικό οποιουδήποτε καλού προγραμματιστή είναι απλώς η κορυφή του παγόβουνου και το μεγαλύτερο μέρος του είναι κρυμμένο. Κάτι δεν φαίνεται απόλυτα κατάλληλο, κάτι δεν ανταποκρίνεται στο προφίλ της κενής θέσης, αλλά ταυτόχρονα, είναι ένα υπέροχο επίτευγμα και επιβεβαίωση του επαγγελματισμού και της αφοσίωσης ενός ανθρώπου ως προγραμματιστή.

Μια καλή ερώτηση που πρέπει να κάνετε κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης είναι: «Θα μπορούσατε να μου πείτε κάτι για το έργο σας, ειδικά αν δεν σχετίζεται με το προφίλ εργασίας σας – κάτι στο οποίο έχετε αφιερώσει τον ελεύθερο χρόνο σας και δεν μπορώ να βρω στο βιογραφικό σας;» Εάν ένα άτομο δεν μπορεί να απαντήσει σε αυτό, τότε πιθανότατα δεν είναι ο καλύτερος προγραμματιστής. Ένας ειδικός με το πιο εξαντλητικό βιογραφικό πρέπει να έχει μερικά έργα που έχουν μείνει πίσω από τη σκηνή .

Προγραμματιστής GTA 6, Rockstar Games Κοινόχρηστο μήνυμα μετά από διαρροές(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

#5. Διατύπωση προσόντων

Αυτή ακριβώς είναι η στιγμή που το επίσημο προσόν ενός προγραμματιστή δεν είναι δείκτης ποιότητας. Ένας καλός προγραμματιστής μπορεί να έχει ή να μην έχει εξειδικευμένη εκπαίδευση. Διάφορα πιστοποιητικά μπορεί να υποδηλώνουν υψηλό επίπεδο ειδικού ή όχι.

Προορίζονται να είναι προσβάσιμα και επιθυμητά σε όλους τους προγραμματιστές, αλλά τίποτα περισσότερο. Το μόνο που εννοούν είναι ότι ένα άτομο έχει ένα συγκεκριμένο σύνολο γνώσεων. Είναι εγγύηση για τους εργοδότες μεγάλων εταιρειών ότι αυτό το άτομο γνωρίζει Java και έχει επίσημη απόδειξη χωρίς να χρειάζεται να κάνει συνεντεύξεις.

Εάν προσλαμβάνετε έναν προγραμματιστή για μια εκκίνηση ή δημιουργείτε μια επαγγελματική ομάδα για την επίλυση κρίσιμων προβλημάτων σε επίπεδο επιχείρησης, δεν πρέπει να δίνετε πολλή προσοχή στα επίσημα προσόντα ενός προγραμματιστή. Δεν θα σας πει τίποτα για το πόσο καλός είναι αυτός ή εκείνος ο ειδικός. Με τον ίδιο τρόπο, πρέπει να αγνοήσετε τον δείκτη ηλικίας – ένας προγραμματιστής μπορεί να είναι καλός και προοδευτικός τόσο στα 18 όσο και στα 40.

 

 

directVortex
directVortex
Άρθρα: 4969

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: