Οι συναρπαστικές τηλεοράσεις micro-LED 4K της Samsung θα κυκλοφορήσουν επιτέλους σε μικρότερα μεγέθη

Πρόσφατα αναφέραμε ότι οι πρωτοποριακές τηλεοράσεις micro-LED της Samsung – η τεχνολογία επόμενης γενιάς που προσφέρει όλα τα πλεονεκτήματα αντίθεσης των τηλεοράσεων OLED, με τη μεγαλύτερη διάρκεια ζωής και τη μεγαλύτερη φωτεινότητα των τηλεοράσεων LED, θεωρητικά – απέχουν πολύ περισσότερο από το να γίνουν ρεαλιστικές στο σπίτι από εμάς ήλπιζε .

Ωστόσο, τα καλά νέα είναι ότι η Samsung είναι επιτέλους έτοιμη να κάνει τα πρώτα βήματα για να το κάνει πραγματικότητα, σύμφωνα με μια αναφορά του The Elec . Η Samsung κυκλοφόρησε αρχικά μια τηλεόραση micro-LED 4K το 2021 σε γενναιόδωρο μέγεθος 110 ιντσών, αλλά υποσχέθηκε ότι τα μικρότερα μοντέλα θα κυκλοφορούσαν λίγο μετά.

Μόνο που δεν το έκαναν. Το κλείσιμο εργοστασίων και τα προβλήματα παραγωγής λόγω πανδημίας, που ακολουθείται από μια ολική μετεγκατάσταση σε νέο εργοστάσιο, σημαίνουν ότι η Samsung δεν έχει καταφέρει να ξεκινήσει καν την παραγωγή μικρότερων μοντέλων, πόσο μάλλον να τα λανσάρει, παρά την ανακοίνωση νέων μεγεθών το 2022.

Αλλά η αναφορά από το The Elec λέει ότι η Samsung σχεδιάζει να το αλλάξει επιτέλους σύντομα (στο “Q3”, που σημαίνει κάπου από τον Ιούλιο έως τον Σεπτέμβριο) και θα ξεκινήσει την παραγωγή μιας τηλεόρασης micro-LED 4K 89 ιντσών χρησιμοποιώντας ένα νέο TFT- βασισμένη στη διαδικασία κατασκευής, που θα πρέπει να είναι αυτό που του δίνει το μικρότερο μέγεθος που χρειάζεται για να χωρέσει τα προηγμένα τσιπ LED 34×85 μικρομέτρων σε μια οθόνη μικρότερη από 100 ίντσες. Η Elec λέει ότι η Samsung είναι πιθανό να χρησιμοποιήσει την ίδια τεχνολογία και για ένα μοντέλο 101 ιντσών και 114 ιντσών (με το τελευταίο να αντικαθιστά την αρχική προσφορά 110 ιντσών).

Το προσαρμοσμένο μοντέλο του M2 MacBook Pro 13 ιντσών καθυστέρησε για τον Αύγουστο(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Τώρα, οι 89 ίντσες είναι προφανώς ακόμα πολύ, πολύ μεγαλύτερες από ό,τι θα θέλουν οι περισσότεροι από εμάς για μια τηλεόραση, και είναι ακόμα πολύ μεγαλύτερες από το μοντέλο 76 ιντσών που μας υποσχέθηκε η Samsung το 2021. Ένα μοντέλο 76 ιντσών είναι το σημείο όπου ξεκινά το μέγεθος για να γίνουμε ρεαλιστικοί για περισσότερους ανθρώπους – οι καλύτερες τηλεοράσεις 75 ιντσών έχουν αυξηθεί σε δημοτικότητα τα τελευταία χρόνια – οπότε ελπίζουμε ότι η μείωση του μεγέθους σε αυτό το επίπεδο θα είναι το επόμενο τεχνολογικό εμπόδιο της Samsung που πρέπει να ξεπεράσει και ότι μπορεί να φτάσει στις 55 – σε 65 ίντσες από εκεί.

Fire TV Stick 4K Max, Wi-Fi 6, con telecomando vocale Alexa (con comandi per la TV)

Το πιο ισχυρό πρόγραμμα αναπαραγωγής πολυμέσων μας, με 40% περισσότερη ισχύ από το Fire TV Stick 4K - Οι εφαρμογές ξεκινούν πιο γρήγορα και η πλοήγηση είναι πιο ομαλή.
Υποστήριξη για τελευταίας γενιάς Wi-Fi 6 - Απολαύστε ομαλότερη αναπαραγωγή ροής σε πολλές συσκευές Wi-Fi 6.
Απολαύστε τον κινηματογράφο στο σπίτι σας - Εξαιρετικές εικόνες σε ποιότητα 4K Ultra HD, με υποστήριξη για Dolby Vision, HDR, HDR10 + και το καθηλωτικό Dolby Ήχος Atmos.

Additional images:

Product Thumbnail Product Thumbnail Product Thumbnail Product Thumbnail Product Thumbnail Product Thumbnail Product Thumbnail

Price: 64,99

Buy Now

Αλλά το άλλο εμπόδιο είναι το ακόμη μεγαλύτερο: η τιμή. Η Samsung όρισε αρχικά την τιμή του μοντέλου 89 ιντσών στα 80.000 δολάρια – δεν θα ξέρουμε ποια θα είναι η τελική τιμή έως ότου η Samsung είναι έτοιμη να το λανσάρει πραγματικά, φυσικά, κάτι που θα μπορούσε να είναι το επόμενο έτος, ανάλογα με το πόσο επιτυχημένο το νέο διαδικασία παραγωγής είναι.

Η τεχνολογία Micro-LED TV υπάρχει! Το έχουμε δει πολλές φορές σε εμπορικές εκθέσεις και είναι συναρπαστικό… αλλά μπορεί να απέχει πολύ από το σαλόνι σας. (Εικόνα: Μέλλον / Franziska Schaub)

Ανάλυση: το micro-LED είναι το μέλλον. Αλλά, όπως, στο πραγματικό μέλλον

Ο λόγος που το micro-LED είναι συναρπαστικό είναι ότι χρησιμοποιεί αυτοφωτιζόμενα pixel, όπως και οι καλύτερες τηλεοράσεις OLED , που σημαίνει ότι κάθε pixel μπορεί να ελέγξει τη φωτεινότητά του ξεχωριστά. Έτσι, έχετε τέλεια ακρίβεια σε αντίθεση μεταξύ φωτεινών και σκοτεινών περιοχών και απείρως βαθύ μαύρο.

Αλλά τα micro-LED θα είναι σε θέση να έχουν πολύ μεγαλύτερη φωτεινότητα από ό,τι οι τηλεοράσεις OLED – φτάνοντας αρχικά τα 2.000 nits, σύμφωνα με τη Samsung, αλλά ίσως και τα 4.000 nits στο μέλλον. Συγκριτικά, όμοια του LG G2 πιέζουν μόνο 1.000 nits.

SAMSUNG Galaxy A02S 32 GB Μαύρο(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Αυτό σημαίνει ότι θα έχετε ακόμη πιο εντυπωσιακή και ρεαλιστική απόδοση HDR και θα πρέπει να σημαίνει ότι οι εικόνες των τηλεοράσεων είναι απλώς πιο ορατές σε ηλιόλουστα δωμάτια, χωρίς αντανακλάσεις να καταλαμβάνουν την οθόνη σε σκοτεινές περιοχές. Και επιπλέον, θα πρέπει να έχουν μεγαλύτερη διάρκεια ζωής από τις τηλεοράσεις OLED.

Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι η βασική τεχνολογία υπάρχει εδώ και λίγο καιρό – και χρησιμοποιείται τακτικά για προηγμένη ψηφιακή σήμανση από τη Sony, τη Samsung και την LG – είναι ξεκάθαρα δύσκολο να γίνει αρκετά μικρό για τηλεοράσεις υψηλής ανάλυσης. Μόνο η Samsung προσπαθεί πραγματικά να το κάνει για τους καταναλωτές μέχρι στιγμής, και δεν έχει καταφέρει να το βάλει σε τίποτα για εμάς τους υπόλοιπους μέχρι στιγμής.

LG 32LQ63006LA Smart TV 32″ Full HD, TV LED 2022 con Processore α5 Gen 5 con AI, webOS 22, HDR, Wi-Fi, Bluetooth, Game Optimizer, Google Stadia e GeForce NOW, Compatibile con Google Home e Alexa

Κάντε κλικ εδώ για να ελέγξετε τη αυτού του προϊόντος με το μοντέλο σας
συμβατότητα

Additional images:

Product Thumbnail Product Thumbnail Product Thumbnail Product Thumbnail Product Thumbnail Product Thumbnail Product Thumbnail

Price: 226,10

Buy Now

Η τιμή των 80.000 δολαρίων για το παραπάνω μοντέλο 89 ιντσών εξακολουθεί να είναι τεράστια πτώση τιμής σε σύγκριση με την αρχική έκδοση – περίπου πτώση 40%. Ακόμα κι αν η Samsung είναι σε θέση να συνεχίσει να μειώνει την τιμή κατά 40% κάθε δύο χρόνια, θα χρειαστούν οκτώ χρόνια ακόμη και για να φτάσει τα 10.000 $ για μια τηλεόραση, η οποία εξακολουθεί να είναι αρκετά high-end – αλλά είναι σύμφωνη με την καλύτερη 85- τηλεοράσεις ιντσών με τεχνολογία premium.

Έτσι, εκτός κι αν αλλάξουν κάποια πολύ μεγάλα πράγματα (κάτι που συχνά κάνουν), οι τηλεοράσεις micro-LED μοιάζουν να απέχουν ακόμη πολύ για τους περισσότερους από εμάς.

<iframe width=”560″ height=”315″ src=”https://www.youtube.com/embed/yRhpMSFwrN4″ title=”YouTube video player” frameborder=”0″ allow=”accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture” allowfullscreen></iframe>

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Καλάθι αγορών
German German Greek Greek Italian Italian