Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το NoCode Movement

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το NoCode Movement

Θέλετε να αναπτύξετε μια εφαρμογή αλλά δεν ξέρετε πώς να προγραμματίσετε; Ίσως αυτή είναι η απάντηση: το κίνημα NoCode. Το NoCode (ή No Code) είναι ένα κίνημα που παρέχει μια σειρά από τεχνολογικά εργαλεία που μπορούν να χρησιμοποιηθούν από όσους δεν έχουν δεξιότητες προγραμματισμού αλλά θέλουν να ξεκινήσουν στον ψηφιακό κόσμο.

Αυτή η ανάρτηση σας λέει όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το κίνημα NoCode, τα πλεονεκτήματά του και τα πιο δημοφιλή εργαλεία.

Τι είναι το NoCode;

Είναι ένα κίνημα που θέλει να εκδημοκρατίσει την ψηφιακή δημιουργία, διευκολύνοντας τη δημιουργία εφαρμογών και λογισμικού για όσους δεν έχουν δεξιότητες προγραμματισμού.

Για να το κάνουν αυτό, χρησιμοποιούν εργαλεία που επιτρέπουν τη δημιουργία εφαρμογών και ιστοτόπων χωρίς την ανάγκη γνώσης μιας γλώσσας προγραμματισμού και αντικαθιστούν αυτές τις γλώσσες με πιο οπτικές τεχνικές προγραμματισμού. Αυτά τα εργαλεία είναι γνωστά ως εργαλεία WYSIWYG (Αυτό που βλέπετε είναι αυτό που παίρνετε). Ένα παράδειγμα αυτού θα ήταν όταν κάνετε drag & drop σε μια σελίδα ή πώς λειτουργεί το Elementor στο WordPress για να γίνει πιο διαφανές.

Έτσι, αυτά τα εργαλεία και οι πλατφόρμες έχουν μια γραφική διεπαφή που λειτουργεί με προγραμματισμό χωρίς κώδικα και επιτρέπει στον χρήστη να βλέπει σε πραγματικό χρόνο τι κάνει και πώς θα φαίνεται το πρόγραμμά του χωρίς να χρειάζεται να γράψει κώδικα. Δημιουργείτε έναν ιστότοπο σαν να ήταν ένα παζλ μέσα από αρθρωτά στοιχεία για να σας δώσει μια ιδέα.

Διαφορές με Low Code

Θα μπορούσαμε να πούμε ότι το Low Code είναι η προκάτοχος φιλοσοφία του No Code αφού ήταν και ένα κίνημα που φιλοδοξούσε τον ίδιο στόχο. Αλλά η ιδέα δεν ήταν να εξαλειφθεί η ανάγκη για προγραμματιστές, αλλά να μπορούσε οποιοσδήποτε επαγγελματίας να δημιουργήσει λογισμικό χωρίς κώδικα ή με όσο το δυνατόν λιγότερο κώδικα.

Είναι το ένα καλύτερο από το άλλο; Όπως σε όλες σχεδόν τις περιπτώσεις προγραμματισμού, η επιλογή ενός ή του άλλου εργαλείου εξαρτάται από τον στόχο μας. Ας δούμε ποιες είναι οι διαφορές:

Η δημιουργία μιας εφαρμογής ή ιστού με ένα εργαλείο No Code είναι πολύ πιο απλή από τη χρήση ενός Low Code. Τα εργαλεία No Code μπορούν να διαχειρίζονται από μη τεχνικά άτομα, ενώ το Low Code απαιτεί βασικές γνώσεις προγραμματισμού.Επειδή οι πλατφόρμες Low Code σάς επιτρέπουν να εισάγετε τον κωδικό σας , έχετε μεγαλύτερη ευελιξία και μπορείτε να δημιουργήσετε πιο σύνθετα προϊόντα. Υπάρχουν πλατφόρμες Low Code που σας επιτρέπουν να δημιουργείτε εφαρμογές για κινητές συσκευές εγγενώς, δηλαδή απευθείας για χρήση σε κινητές συσκευές. Τα εργαλεία Low Code μπορούν να ενσωματωθούν με συστήματα τρίτων κατασκευαστών.

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα του κινήματος NoCode;

Ας δούμε γιατί είναι καλή ιδέα να γίνεις ειδικός στα εργαλεία No-Code.

1. Χρειάζεται λιγότερος χρόνος για να γίνει μια δουλειά

Η εργασία με προϊόντα NoCode είναι ιδανική για την ικανοποίηση των αναγκών μικρών πελατών και την εκτέλεση εργασιών που δεν είναι πολύ περίπλοκες. Για παράδειγμα, η ανάπτυξη μιας σελίδας με αυτήν την τεχνολογία θα είναι πολύ πιο γρήγορη από μια γλώσσα προγραμματισμού, ώστε να μπορείτε να ολοκληρώσετε περισσότερες εργασίες σε λιγότερο χρόνο, κάνοντας την επιχείρηση πιο κερδοφόρα.

Το Netflix θα κυκλοφορήσει το πρόγραμμα συνδρομής που υποστηρίζεται από διαφημίσεις τον Νοέμβριο(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

2. Είναι πιο βολικό για τις εταιρείες

Είναι επίσης βολικό για τις εταιρείες να προσεγγίσουν το κίνημα NoCode, καθώς η πρόσληψη ενός προγραμματιστή για την ανάπτυξη λογισμικού μπορεί να είναι πολύ δαπανηρή. Ωστόσο, κάποιος που εργάζεται με αυτά τα εργαλεία θα χρεώσει πολύ λιγότερο, καθώς η εργασία είναι πιο απλή και απαιτεί λιγότερο χρόνο.

3. Είναι πιο εύκολο να κάνετε αλλαγές και συντήρηση

Όταν εργάζεστε με σύνθετες γλώσσες, μια αλλαγή σε ένα στοιχείο μπορεί να σπάσει ολόκληρη την εφαρμογή. Η πραγματοποίηση αλλαγών είναι δύσκολη και χρονοβόρα. Μια εφαρμογή που δημιουργείται με NoCode θα είναι απλή στην τροποποίηση και οι τροποποιήσεις δεν κινδυνεύουν να σπάσουν την υπόλοιπη εφαρμογή.

4. Είναι πιο πιθανό να πραγματοποιήσετε τις ιδέες σας

Πολλές φορές έχουμε ιδέες που τις απορρίπτουμε γιατί δεν ξέρουμε να τις εφαρμόσουμε. Λοιπόν, αυτό δεν θα συνέβαινε αν προσπαθούσατε να το πραγματοποιήσετε με ένα πιο απλό σύστημα που δεν απαιτεί προηγμένες γνώσεις.

Ποια είναι τα πιο χρησιμοποιούμενα εργαλεία στο NoCode;

Χάρη στην έκρηξη NoCode, έχουν ήδη εμφανιστεί εκατοντάδες εργαλεία που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να δημιουργήσετε διαφορετικά πράγματα, από εφαρμογές έως βάσεις δεδομένων. Εδώ είναι μόνο 5 από τα πιο δημοφιλή.

1. Γλιστρήστε

Το Glide μετατρέπει ένα φύλλο Φύλλων Google σε εφαρμογή για κινητά. Ναι, αυτό το εργαλείο θα έχει μια εφαρμογή για κινητά μέσα σε λίγα λεπτά. Είναι εξαιρετικά απλό, αλλά έχει πολλά σημεία εναντίον του. Το πρώτο είναι ότι δεν μπορείτε να προσαρμόσετε πάρα πολύ τα στυλ και το δεύτερο είναι ότι έχει επίσης λειτουργικούς περιορισμούς, οπότε αν σκεφτόσασταν να κάνετε κάτι λίγο περίπλοκο, πιθανότατα θα έπρεπε να προσαρμόσετε την εφαρμογή σας στις δυνατότητες που Το Glide σας δίνει.

Λόγω της απλότητάς του, είναι ένα από τα καλύτερα εργαλεία για να ξεκινήσετε στον κόσμο του NoCode.

2. Φούσκα

Το Bubble αντιπροσωπεύει ένα τεράστιο άλμα αν το συγκρίνουμε με το Glide. Αυτή η πλατφόρμα σας δίνει σχεδόν άπειρες εναλλακτικές για να δημιουργήσετε ό,τι θέλετε. Μεταφράζεται σε ένα πολύ πιο ολοκληρωμένο εργαλείο, έτσι θα μπορείτε να δημιουργήσετε πιο σύνθετα προϊόντα, αλλά θα χρειαστεί επίσης να ξεπεράσετε μια πολύ μεγαλύτερη και πιο απαιτητική καμπύλη εκμάθησης.

Μόλις κατακτήσετε το Bubble, μπορείτε να δημιουργήσετε όλα τα είδη εφαρμογών σαν να είστε επαγγελματίας προγραμματιστής.

10 καλύτερες εφαρμογές προγραμματισμού μηνυμάτων κειμένου για Android(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

3. Shopify

Το Shopify είναι ένα από τα πιο δημοφιλή εργαλεία για τη δημιουργία ιστότοπου ηλεκτρονικού εμπορίου. Αυτή τη στιγμή είναι ένας από τους κύριους ανταγωνιστές του Woocomerce.

Το πέτυχε αυτό επειδή η δημιουργία και η ενημέρωση ενός ιστότοπου ηλεκτρονικού εμπορίου στο Shopify είναι στοιχειώδης. Σας επιτρέπει επίσης να διαχειρίζεστε τα logistics και τις πληρωμές και παρέχει καλά εργαλεία ανάλυσης δεδομένων.

Ένα άλλο χαρακτηριστικό που κάνει το Shopify να αναπτύσσεται είναι η κοινότητά του, η οποία αναπτύσσει συνεχώς νέες λύσεις καθώς εντοπίζονται νέες ανάγκες.

4. Ροή Ιστού

Είναι ίσως η πιο ισχυρή λύση του κινήματος NoCode, γι’ αυτό και έγινε ένα από τα πιο δημοφιλή εργαλεία. Χρησιμοποιείται ακόμη και από τεράστιες εταιρείες όπως η Dell και η Rakuten.

Η ροή ιστού σάς επιτρέπει να δημιουργείτε ιστότοπους μέσω μιας απλής οπτικής διεπαφής. Επιπλέον, θα επιτρέψει την πλήρη προσαρμογή αυτών των ιστότοπων προσθέτοντας κλάσεις στα στοιχεία, εισάγοντας προσαρμοσμένο κώδικα και δημιουργώντας κινούμενα σχέδια χωρίς να ξέρετε πώς να προγραμματίσετε σε JavaScript.

Το μειονέκτημα του Webflow είναι ότι είναι τόσο περίπλοκο που δεν είναι εύκολο να μάθεις πώς να το χρησιμοποιείς πλήρως και να εκμεταλλευτείς όλες τις λειτουργίες του.

12 καλύτεροι δωρεάν διαδικτυακοί και εκτός σύνδεσης κατασκευαστές ιστοτόπων(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

5. Airtable

Το Airtable είναι ένα διαδικτυακό εργαλείο που σας επιτρέπει να δημιουργείτε σχεσιακές βάσεις δεδομένων. Το πλεονέκτημα μεταξύ μιας βάσης δεδομένων και ενός απλού Excel είναι ότι σε μια βάση δεδομένων, εκτός από την αποθήκευση δεδομένων, θα σας επιτρέψει να σχεδιάσετε και να αποθηκεύσετε σχέσεις μεταξύ τους.

Με το Airtable, μπορείτε να δημιουργήσετε σύνθετες βάσεις δεδομένων, για παράδειγμα, το σύστημα χρέωσης της επιχείρησής σας.

Παραδείγματα εφαρμογών που δημιουργήθηκαν χωρίς κώδικα

Μετά από όλα όσα σας είπα, μπορείτε να φανταστείτε ότι εκατομμύρια ιστότοποι και προγράμματα έχουν ήδη δημιουργηθεί με αυτήν την τεχνολογία. Στα site των εργαλείων που ανέφερα, μπορείτε να δείτε μερικά από τα έργα που έγιναν με τη χρήση τους. Για παράδειγμα, εδώ είναι μια σελίδα με ορισμένες περιοχές που έχουν γίνει με τη ροή Web.

Ένα εξαιρετικό παράδειγμα της ποιότητας ενός προϊόντος που κατασκευάζεται με το NoCode είναι το Plato, μια πλατφόρμα που έχει σχεδιαστεί για να συνδέει μηχανικούς με μέντορες. Αυτή η πλατφόρμα κατασκευάστηκε χρησιμοποιώντας το Bubble.

Σας συνιστώ να δείτε πώς η PGA (η ένωση γκολφ των ΗΠΑ) χρησιμοποίησε το Glide για να ψηφιοποιήσει με μη αυτόματο τρόπο μια διαδικασία που έκαναν και να λάβετε σχόλια από τους χρήστες της εφαρμογής.

Πώς να διορθώσετε τον κωδικό σφάλματος 4 του Spotify στα Windows(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Είναι αυτό το τέλος των προγραμματιστών;

Όχι, αν και το κίνημα No Code και η ενσωμάτωση των εργαλείων No Code είναι σε άνοδο, είναι πιθανό τα προγράμματα που κατασκευάζονται με παραδοσιακές γλώσσες να συνυπάρχουν σύντομα με στοιχεία κατασκευασμένα χωρίς κώδικα. Αλλά το κίνημα No Code θα διευκολύνει τους ανθρώπους άλλων επαγγελμάτων, όπως πωλητές,  συγγραφείς χαρτιού ή ελεύθερους επαγγελματίες, να βυθιστούν στον ονειρικό ψηφιακό κόσμο σε μια παρόρμηση να αλλάξουν καριέρα. Έτσι, οι προγραμματιστές θα συνεχίσουν να απαιτούνται για πολύπλοκο λογισμικό και οι λύσεις NoCode θα χρησιμοποιούνται για απλές εφαρμογές.

Ποντίκι Gaming Razer Viper Mini RGB(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

 

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Καλάθι αγορών
Scroll to Top
Αρέσει σε %d bloggers: