Οποιοδήποτε VPN με διακομιστές στην Ινδία πρέπει πλέον να αποθηκεύει αρχεία καταγραφής δραστηριότητας στους χρήστες

Όλες οι υπηρεσίες VPN που εκτελούν διακομιστές στην Ινδία πρέπει τώρα να συμμορφώνονται με έναν νέο νόμο δεδομένων που έχει πλέον τεθεί επίσημα σε ισχύ. 

Σύμφωνα με τους νέους κανονισμούς CERT-In, οι εταιρείες λογισμικού ασφαλείας είναι νομικά υποχρεωμένες να αποθηκεύουν δεδομένα των χρηστών – όπως  διευθύνσεις IP , πραγματικά ονόματα και πρότυπα χρήσης – για έως και πέντε χρόνια. Θα κληθούν επίσης να παραδώσουν αυτές τις πληροφορίες στις αρχές κατόπιν αιτήματος. 

Από τη δημοσίευση της κυβερνητικής ανακοίνωσης στις 28 Απριλίου, οι χρήστες του διαδικτύου, οι ειδικοί σε θέματα προστασίας της ιδιωτικής ζωής και ασφάλειας στον κυβερνοχώρο έχουν εκφράσει ανησυχίες για το πώς αυτοί οι κανονισμοί θα έχουν αρνητικό αντίκτυπο στο απόρρητο των ανθρώπων .  

Πώς να ενεργοποιήσετε και να βρείτε τη σύνδεση εκκίνησης στα Windows 11(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Όλα αυτά οδήγησαν ορισμένες από τις καλύτερες υπηρεσίες VPN να λάβουν δραστικά μέτρα προκειμένου να μην διακυβεύονται οι αξίες απορρήτου και να συνεχίσουν να διασφαλίζουν την ανωνυμία των χρηστών τους. 

Ενώ οι νόμοι και οι νομοθεσίες των χωρών αλλάζουν, η προτεραιότητά μας για την προστασία του απορρήτου των χρηστών παραμένει. Επομένως, υπό το φως της επερχόμενης οδηγίας για τη συλλογή δεδομένων της Ινδίας, θα καταργήσουμε τους διακομιστές μας που εδρεύουν στην Ινδία. Παρόλα αυτά, οι χρήστες στην Ινδία θα μπορούν να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες μας. 23 Ιουνίου 2022

Γιατί είναι αμφιλεγόμενος ο νέος νόμος διατήρησης δεδομένων της Ινδίας;

Συντομογραφία του εικονικού ιδιωτικού δικτύου, το VPN είναι λογισμικό ασφαλείας που προστατεύει το απόρρητο των ανθρώπων αποκρύπτοντας την πραγματική τους τοποθεσία IP ενώ παράλληλα προστατεύει τα δεδομένα τους μέσα σε μια κρυπτογραφημένη σήραγγα .  

Για τη διαφύλαξη της ανωνυμίας των χρηστών, οι πιο ιδιωτικές υπηρεσίες VPN σε όλους επιβάλλουν αυστηρές πολιτικές μη καταγραφής. Αυτό σημαίνει ότι κανένα στοιχείο χρήστη δεν μπορεί να αποθηκευτεί, να διαρρεύσει ή να μοιραστεί. Αυτός είναι ακριβώς ο λόγος για τον οποίο η υποχρέωση διατήρησης αρχείων καταγραφής πελατών είναι, όπως περιέγραψε το ExpressVPN , « ασυμβίβαστη με το σκοπό των VPN ». 

Επιπλέον, ο νέος νόμος διατήρησης δεδομένων της Ινδίας δεν επηρεάζει μόνο τα VPN. Οι υπηρεσίες αποθήκευσης cloud , οι εικονικοί ιδιωτικοί διακομιστές ( VPS ), τα κέντρα δεδομένων και τα ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων είναι όλοι στόχοι των νέων κανονισμών CERT-In. 

Ας καταλάβουμε τους τύπους πορτοφολιών κρυπτονομισμάτων!(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Η κίνηση έρχεται σε μια προσπάθεια να περιοριστεί η συνεχώς αυξανόμενη συχνότητα του εγκλήματος στον κυβερνοχώρο. Με περισσότερες από 86 εκατομμύρια παραβιάσεις δεδομένων το 2021, η Ινδία ήταν η τρίτη χώρα που επλήγη περισσότερο παγκοσμίως πέρυσι.

Ωστόσο, όπως εξήγησε ο Surfshark σε επίσημη δήλωση : «Η συλλογή υπερβολικών ποσοτήτων δεδομένων εντός της ινδικής δικαιοδοσίας χωρίς ισχυρούς μηχανισμούς προστασίας θα μπορούσε να οδηγήσει σε ακόμη περισσότερες παραβιάσεις σε εθνικό επίπεδο».   

 

Ταυτόχρονα, η Ινδία βρέθηκε υπεύθυνη για 106 από τους 180 τερματισμούς λειτουργίας του Διαδικτύου που εκτελέστηκαν το 2021 – σύμφωνα με την Access Now που αγωνίζεται για τα ψηφιακά δικαιώματα. Για να μην αναφέρουμε την οπισθοδρόμηση της ελευθερίας των μέσων ενημέρωσης και τους ισχυρισμούς ότι η ινδική κυβέρνηση χρησιμοποίησε την τεχνολογία Pegasus για να κατασκοπεύσει ακτιβιστές, πολιτικούς και δικηγόρους. 

Με ένα τέτοιο ιστορικό, δεν είναι δύσκολο να κατανοήσουμε γιατί οι πολίτες και οι ειδικοί φοβούνται ότι οι αρχές ενδέχεται να κάνουν κατάχρηση αυτής της αρπαγής δεδομένων για να προωθήσουν παρεμβατικές πρακτικές μαζικής παρακολούθησης και να υπονομεύσουν τις πολιτικές ελευθερίες. 

Ωστόσο, δεν κινδυνεύει μόνο το απόρρητο. Ο νέος νόμος για τα δεδομένα της Ινδίας ενδέχεται να βλάψει την ανάπτυξη του τομέα της πληροφορικής στη χώρα. Όπως είπε ο COO της Future Market Insights, Sudip Saha  «Οι απαγορεύσεις στα VPN θα βλάψουν πρωτίστως τα εταιρικά συμφέροντα λειτουργώντας ως αντικίνητρο για τις επενδύσεις και την επιχειρηματική δραστηριότητα στην Ινδία». 

Πώς να μάθετε αν κάποιος σας περιόρισε στο Instagram(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Πώς οι πάροχοι VPN σχεδιάζουν να προστατεύσουν το απόρρητο των χρηστών

Πολλοί πάροχοι VPN έχουν πάρει θέση ενάντια στην απόφαση της ινδικής κυβέρνησης, εκφράζοντας τη δέσμευσή τους στις αξίες της εταιρείας τους. 

Μερικοί από αυτούς αποφάσισαν να μεταβούν εικονικά για να προστατεύσουν το απόρρητο των χρηστών . Πως? Δημιούργησαν εικονικές τοποθεσίες έτσι ώστε οι άνθρωποι στην Ινδία να μπορούν ακόμα να συνδεθούν σε μια πλαστή Ινδική IP. Αυτά προσφέρουν την ίδια λειτουργικότητα, αλλά τα δεδομένα των χρηστών θα είναι ασφαλή καθώς η σύνδεσή τους θα αναδρομολογηθεί σε διακομιστές που βρίσκονται φυσικά εκτός των συνόρων της χώρας. 

Οι πάροχοι που προσφέρουν τώρα εικονικές τοποθεσίες στην Ινδία περιλαμβάνουν τα ExpressVPN , Surfshark , CyberGhost , Private Internet Access (PIA) και PureVPN

Κάποιοι, όπως το IPVanish , σκέφτονται να προσφέρουν κάτι παρόμοιο στο μέλλον. Ωστόσο, κατά τη στιγμή της γραφής, οι ινδικές εικονικές τοποθεσίες δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμα.

 

Άλλοι, παρά το κλείσιμο των ινδικών διακομιστών τους, ισχυρίζονται ότι δεν έχουν σχέδια να εισαγάγουν ψεύτικες τοποθεσίες. Αυτά περιλαμβάνουν τα NordVPN , Hide.me και AtlasVPN

Όπως μας είπε η Laura Tyrylyte από το NordVPN: «Πιστεύουμε ότι θα βρούμε έναν τρόπο να ικανοποιήσουμε τις απαιτήσεις όλων των πελατών μας, ανεξάρτητα από την τοποθεσία τους».

Το ProtonVPN εξέφρασε επίσης τη διαφωνία του σχετικά με τους νέους κανονισμούς CERT-In, προτείνοντας ασφαλείς τρόπους σύνδεσης με διακομιστές VPN σε χώρες υψηλού κινδύνου . Αυτά περιλαμβάνουν τη χρήση ενός από τους διακομιστές του Secure Core για να επωφεληθούν από ένα επιπλέον επίπεδο κρυπτογράφησης. 

Ταυτόχρονα, η Windscrib είπε ότι σχεδιάζει να διατηρήσει τους ινδικούς διακομιστές της, «εκτός εάν οι ινδοί πάροχοι φιλοξενίας μας αναγκάσουν να εγκαταλείψουμε». 

 

directVortex
directVortex
Άρθρα: 4606

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: