Ποια είναι η πιο πρόσφατη έκδοση του Android;

Το λειτουργικό σύστημα Android είναι το πιο διαδεδομένο λειτουργικό σύστημα φορητών συσκευών στον κόσμο. Υπάρχει πάντα μια νέα έκδοση του Android στη γωνία, επομένως υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να μην εκτελείτε την πιο πρόσφατη έκδοση.

Έχετε την τελευταία έκδοση; Θα σας δείξουμε πώς μπορείτε να ελέγξετε ποια έκδοση του Android έχετε, τι προσφέρει η πιο πρόσφατη έκδοση, πώς να ενημερώσετε και τι ακολουθεί για το Android.

Η πιο πρόσφατη έκδοση Android είναι το Android 12

Τη στιγμή της γραφής, η τελευταία έκδοση του λειτουργικού συστήματος Android είναι η 12, η ​​οποία κυκλοφόρησε στις 4 Οκτωβρίου 2021.

Φυσικά, εκτός και αν χρησιμοποιείτε μια «στοκ» συσκευή Android, ενδέχεται να μην έχετε πρόσβαση στο Android 12 για αρκετό καιρό. Αυτό συμβαίνει επειδή κάθε κατασκευαστής συσκευών τείνει να αναπτύσσει και να βάζει το δικό του προσαρμοσμένο «skin» πάνω από το Android. Για παράδειγμα, τα τηλέφωνα Samsung Galaxy έχουν One UI, η Xiaomi έχει MIUI, το OnePlus έχει OxygenOS και ούτω καθεξής, γεγονός που προκαλεί την καθυστέρηση.

Βασικά χαρακτηριστικά του Android 12

Όπως όλες οι κύριες εκδόσεις του Android, το Android 12 διαθέτει πολλά βασικά χαρακτηριστικά που είτε θα σας πείσουν να ενημερώσετε είτε θα διατηρήσετε την έκδοση Android που γνωρίζετε και αγαπάτε.

Το Android 12 είναι μια σημαντική βελτίωση του λειτουργικού συστήματος. Η γραφική διεπαφή έχει λάβει μεγάλη ανανέωση. Τα χρώματα συστήματος μπορούν να προσαρμοστούν αυτόματα με βάση την ταπετσαρία σας. Τα γραφικά στοιχεία έχουν νέα εμφάνιση, τα κινούμενα σχέδια και οι κινήσεις έχουν εκσυγχρονιστεί. Τα πάντα στην αρχική οθόνη είναι πιο εκλεπτυσμένα και κορυφαία.

Τα στοιχεία επί της οθόνης απέχουν περισσότερο και το Android 12 εκμεταλλεύεται καλύτερα τις οθόνες υψηλής ανάλυσης που διαθέτουν τα σύγχρονα τηλέφωνα. Μπορείτε επίσης να τραβήξετε στιγμιότυπα οθόνης που εκτείνονται πέρα ​​από τα πραγματικά όρια οθόνης, όπως μια ολόκληρη ιστοσελίδα καθώς περιηγείστε σε αυτήν χρησιμοποιώντας τη δυνατότητα κύλισης στιγμιότυπου οθόνης.

Ένα άλλο αξιοσημείωτο σύνολο λειτουργιών στο Android 12 σχετίζεται με την προσβασιμότητα. Υπάρχει ένας νέος μεγεθυντικός φακός παραθύρου, μια λειτουργία επιπλέον φωτεινότητας για όσους έχουν ευαισθησία στο φως ή θέλουν να περιηγηθούν στο σκοτάδι.

Ανάλογα με τις ανάγκες της όρασής σας, μπορείτε επίσης να κάνετε έντονους χαρακτήρες σε ολόκληρο το τηλέφωνο και να κάνετε αλλαγές χρωμάτων σε όλο το σύστημα, συμπεριλαμβανομένης της αλλαγής του τηλεφώνου σε κλίμακα του γκρι.

Οι λειτουργίες απορρήτου ευθυγραμμίζουν το Android 12 περισσότερο με την πιο πρόσφατη έκδοση του iOS της Apple. Υπάρχουν νέες σαφείς ενδείξεις όταν το μικρόφωνο ή η κάμερά σας καταγράφει και μπορείτε να απενεργοποιήσετε μόνιμα την κάμερα και το μικρόφωνό σας, εάν δεν θέλετε καμία εφαρμογή να έχει πρόσβαση σε αυτά.

Τι συνέβη με τα ονόματα των επιδορπίων;

Αν και οι πρώτες εκδόσεις Android δεν είχαν κωδικές ονομασίες, ίσως θυμάστε ότι για πολύ καιρό, κάθε έκδοση Android ήταν γνωστή με ονόματα επιδορπίων:

Cupcake (Android 1.5)
Donut (Android 1.6)
Eclair (Android 2.0 – 2.1)
Froyo (Android 2.2 – 2.2.3)
Gingerbread (Android 2.3 – 2.3.7)
Honeycomb (Android 3.0 – 3.0 – 3.00.000.000 – 2.00.000.000 – 2.00.000.000 – 2.000.000.000.000 – 2.00.000.000
) – 4.0.4)
Jelly Bean (Android 4.1- 4.3.1)
KitKat (Android 4.4 – 4.4.4)
Lollipop (Android 5.0 – 5.1.1)
Marshmallow (Android 6.0 – 6.0.1)
Nougat.1.0 –Android.7 )
Oreo (Android 8.0 – 8.1)
Pie (Android 9.0)

Με το Android 10 (γνωστό και ως “Quince Tart”), η Google αποφάσισε ότι θα μεταβεί σε αριθμούς εκδόσεων όπως ακριβώς το iOS της Apple.

Οι κωδικές ονομασίες του γλυκού δεν έχουν εξαφανιστεί, αλλά δεν είναι πλέον το επίσημο δημόσιο όνομα του λειτουργικού συστήματος. Για παράδειγμα, η εσωτερική κωδική ονομασία του Android 11 είναι “Red Velvet Cake”. Το όνομα του επιδόρπιου του Android 12 είναι “Χιόνι Κώνος”!

Πώς να κάνετε ενημέρωση στην πιο πρόσφατη έκδοση του Android

Αν θέλετε να κάνετε αναβάθμιση στην πιο πρόσφατη έκδοση του Android, υπάρχουν μερικοί τρόποι για να το κάνετε. Αυτό που απαιτεί τη λιγότερη προσπάθεια είναι απλώς να περιμένετε μέχρι να λάβετε μια ειδοποίηση ότι το τηλέφωνό σας είναι έτοιμο για ενημέρωση συστήματος. Στη συνέχεια, μπορείτε απλά να προγραμματίσετε την ενημέρωση ή να την προχωρήσετε αμέσως, κατεβάζοντας την ενημέρωση μέσω Wi-Fi.

Εάν θέλετε να ελέγξετε εάν μια ενημέρωση είναι διαθέσιμη μη αυτόματα, ανοίξτε τις Ρυθμίσεις και επιλέξτε ενημέρωση λογισμικού.

Σε παλαιότερες εκδόσεις του Android, ίσως χρειαστεί να μεταβείτε στις Ρυθμίσεις > Σύστημα > Ενημέρωση συστήματος ή «Σχετικά με αυτήν τη συσκευή» ή κάτι παρόμοιο.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω ενημέρωση στην πιο πρόσφατη έκδοση του Android;

Μπορεί να ήσασταν ενθουσιασμένοι που είδατε ότι η επίσημη ημερομηνία κυκλοφορίας για τη νέα έκδοση του Android έχει έρθει και παρέλθει, αλλά η προσφορά για αναβάθμιση σε αυτήν δεν φαίνεται να είναι διαθέσιμη. Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, οι περισσότεροι κατασκευαστές τηλεφώνων Android αφιερώνουν χρόνο για να προσαρμόσουν το Android πριν το κυκλοφορήσουν στα τηλέφωνά τους. Αυτό μπορεί να διαρκέσει μερικούς μήνες, επομένως ίσως χρειαστεί να περιμένετε για αυτές τις νέες δυνατότητες.

Και πάλι, εταιρείες όπως η Samsung ή η Xiaomi προσθέτουν λειτουργίες στην προσαρμοσμένη έκδοση του Android που δεν υπάρχει στην έκδοση Android ή θα κυκλοφορήσει μόνο σε μελλοντική έκδοση. Για παράδειγμα, μια δυνατότητα εγγραφής οθόνης προστέθηκε μόνο στο Android 11, αλλά τα τηλέφωνα Samsung Galaxy (μεταξύ άλλων) το είχαν για χρόνια πριν από την κυκλοφορία του Android 11.

Εάν το ακουστικό σας είναι μεγαλύτερο από δύο χρόνια, ενδέχεται να μην λάβετε ποτέ την επιλογή να ενημερώσετε το τηλέφωνό σας. Τα τηλέφωνα Android έχουν έναν περιβόητο σύντομο κύκλο υποστήριξης σε σύγκριση με τα iPhone και μπορεί να διαπιστώσετε ότι έχετε μείνει έξω στο κρύο καθώς στρέφουν την προσοχή τους σε νέα ακουστικά.

Αυτό αλλάζει. για παράδειγμα, η Samsung έχει δεσμευτεί για τουλάχιστον τέσσερις ενημερώσεις έκδοσης Android για τη σειρά τηλεφώνων Galaxy S22 της. Εάν διαθέτετε μια stock συσκευή Android, όπως το Google Pixel 6 ή άλλα τηλέφωνα Pixel, μπορείτε να ενημερώσετε αμέσως μόλις πέσει μια νέα έκδοση Android. Ωστόσο, το Android ενδέχεται να μην υποστηρίζει παλαιότερα μοντέλα επειδή δεν μπορούν να χειριστούν νέες λειτουργίες.

Τι θα συμβεί αν δεν ενημερώσετε;

Εάν δεν μπορείτε (ή δεν θέλετε) να ενημερώσετε σε μια νεότερη έκδοση του Android, μπορείτε να συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε το τηλέφωνό σας ως συνήθως. Θα πρέπει να λαμβάνετε ενημερώσεις ασφαλείας και διορθώσεις σφαλμάτων για μερικά χρόνια. Ωστόσο, μπορεί να διαπιστώσετε ότι οι εφαρμογές Android από το Google Play Store σταματούν τελικά την υποστήριξη για την έκδοση Android σας, καθιστώντας το τηλέφωνό σας λιγότερο χρήσιμο με την πάροδο του χρόνου.

Πότε είναι διαθέσιμο το Android 13;

Αν και η Google δεν έχει δώσει ακριβή ημερομηνία κυκλοφορίας για το Android 13 “Tiramisu”, οι γενικές προσδοκίες είναι ότι θα έχει μια σταθερή κυκλοφορία στα τέλη του τρίτου τριμήνου ή στις αρχές του τέταρτου τριμήνου του 2022. Η επόμενη εκδήλωση Google I/O πιθανότατα θα δώσει μια σταθερή ημερομηνία. Εκτός από τις στοκ συσκευές Android, οι χρήστες μπορούν να αναμένουν ότι θα αποκτήσουν το Android 13 κάποια στιγμή μέσα στο 2023.

Προεπισκόπηση επερχόμενων εκδόσεων Android

Αν δεν θέλετε να περιμένετε να δοκιμάσετε την επόμενη έκδοση του Android, μπορείτε να δοκιμάσετε τις εκδόσεις προεπισκόπησης που προορίζονται για προγραμματιστές. Εάν διαθέτετε συσκευή Google Pixel, μπορείτε να εγκαταστήσετε μια έκδοση προεπισκόπησης προγραμματιστή χρησιμοποιώντας εργαλεία προγραμματιστή στο τηλέφωνό σας. Ωστόσο, δεν συνιστούμε σε κανέναν να το κάνει αυτό στην κύρια συσκευή του.

Μπορείτε επίσης να πάρετε μια έκδοση προεπισκόπησης από τον ιστότοπο προγραμματιστών της Google και να την εκτελέσετε σε έναν εξομοιωτή Android για να πάρετε μια γεύση του τι πρόκειται να ακολουθήσει.

Λήψη νέων εκδόσεων Android σε μη υποστηριζόμενες συσκευές

Εάν ο κατασκευαστής του τηλεφώνου σας έχει εγκαταλείψει τις ενημερώσεις Android για τη συσκευή σας, έχετε πάντα την επιλογή να εγκαταστήσετε μια προσαρμοσμένη ROM στο τηλέφωνό σας. Αυτό σημαίνει τη διαγραφή της εικόνας του εργοστασιακού συστήματος και την αντικατάστασή της με μια που έχει κατασκευαστεί από τρίτο μέρος.

Αυτός είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να ενημερώσετε ένα τηλέφωνο ή tablet που δεν λαμβάνει πλέον ενημερώσεις, αλλά μπορεί να διαθέτει κατάλληλο υλικό για την εκτέλεση νέων εκδόσεων Android. Ωστόσο, ενδέχεται να αντιμετωπίσετε ορισμένα μειονεκτήματα, όπως η απώλεια χαρακτηριστικών ειδικών κατασκευαστών για τη συγκεκριμένη συσκευή. Για παράδειγμα, εάν έχετε ένα φανταχτερό αναδιπλούμενο τηλέφωνο, είναι απίθανο μια προσαρμοσμένη ROM που δεν προορίζεται για αυτό το ακουστικό να υποστηρίζει λειτουργίες αναδίπλωσης.

Το να αναβοσβήσετε το τηλέφωνό σας με μια προσαρμοσμένη ROM δεν είναι για άτομα με λιποθυμία, αλλά εάν ακολουθήσετε τα βήματα για να κάνετε root τη συσκευή σας , να εγκαταστήσετε προσαρμοσμένο λογισμικό ανάκτησης και, τέλος, να αναβοσβήσετε μια προσαρμοσμένη ROM , θα πρέπει να το ξεπεράσετε.

Θέλω να επιστρέψω σε μια παλαιότερη έκδοση του Android

Η λήψη της πιο πρόσφατης έκδοσης του Android είναι υπέροχη, αλλά μερικές φορές μπορεί να νιώθετε ότι προτιμάτε όπως ήταν παλιά ή ίσως υπάρχουν σημαντικά σφάλματα στο τηλέφωνό σας με τα οποία δεν μπορείτε να αντιμετωπίσετε μέχρι να φτάσει μια ενημέρωση κώδικα.

Είναι δυνατή η επαναφορά σε μια προηγούμενη έκδοση του Android, αλλά χωρίς τη χρήση επίσημων μεθόδων. Αντίθετα, ρίξτε μια ματιά στον οδηγό μας σχετικά με την υποβάθμιση σε παλαιότερη έκδοση Android .

Διαβάστε επίσης:Πώς να ενημερώσετε εφαρμογές στο Firestick

Πώς να δημιουργήσετε μια λίστα παρακολούθησης μετοχών στο Google Finance

Πώς να ενημερώσετε το Kodi στο Amazon Firestick

Πώς να ελέγξετε την έκδοση του Google Chrome

Ποια είναι η πιο πρόσφατη έκδοση των Windows;

directVortex
directVortex
Άρθρα: 4600

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: