Πώς να αφαιρέσετε τα κρυφά Keylogger από τον υπολογιστή σας

Πώς να αφαιρέσετε τα κρυφά Keylogger από τον υπολογιστή σας (5 καλύτερες μέθοδοι)

Τα keylogger είναι μοναδικά και η πιο συχνά χρησιμοποιούμενη μέθοδος από χάκερ για την κλοπή διαπιστευτηρίων ή δεδομένων. Για να εγκαταστήσετε ένα keylogger, χρειάζεστε μόνο πρόσβαση στη συσκευή.

Μόλις εγκατασταθεί, θα εκτελείται στο παρασκήνιο και θα ανιχνεύει όλα όσα πληκτρολογείτε στο φυσικό ή εικονικό πληκτρολόγιό σας. Τα keylogger ήταν διαφορετικών τύπων. Ορισμένα απαιτούσαν φυσική εγκατάσταση, ενώ άλλα βασίζονταν σε λογισμικό.

Επομένως, εάν υποψιάζεστε ότι ο υπολογιστής σας διαθέτει ενεργό keylogger, θα πρέπει πρώτα να το εντοπίσετε και να το αφαιρέσετε. Αν και δεν υπάρχει ασφαλής τρόπος για να αποτρέψετε τα keylogger, μπορείτε να λάβετε ορισμένα μέτρα ασφαλείας για να προστατεύσετε το σύστημά σας.

Συνήθεις ενδείξεις ότι ο υπολογιστής σας διαθέτει Keylogger

Εάν ο υπολογιστής σας διαθέτει keylogger, θα σας δείξει κάποια σημάδια. Εάν είστε πλήρως αφοσιωμένοι στην αφαίρεση του keylogger, θα πρέπει να παρακολουθείτε αυτά τα σημάδια.

Συνδεθείτε στην ομάδα ⁨DirectVortex.gr⁩ στο Viber

PIA VPN | Το #1 Πιο Έμπιστο VPN Στην Ελλάδα | Απόκτησε 2 έτη + 2 μήνες δωρεάν με 1.85€/μήνα

Διαβάστε επίσης : Πώς να αφαιρέσετε τα Keylogger από το Android

 • Ο υπολογιστής σας μπορεί να γίνει ασυνήθιστα αργός ή ασταθής.
 • Ο υπολογιστής μπορεί να πάρει λίγο χρόνο για να ξεκινήσει.
 • Το πληκτρολόγιό σας μπορεί να δυσλειτουργεί ή να πληκτρολογήσει λάθος χαρακτήρες ή πλήκτρα.
 • Μπορεί να παρατηρήσετε περίεργο λογισμικό στον υπολογιστή σας.
 • Οι διαφημίσεις και τα αναδυόμενα παράθυρα ενδέχεται να εμφανίζονται παντού.
 • Το γράφημα δικτύου είναι πάντα ενεργό, ακόμη και όταν δεν καταναλώνετε ενεργά το διαδίκτυο.

Αυτό το άρθρο θα μοιραστεί τις καλύτερες μεθόδους για τον εντοπισμό και την κατάργηση keylogger από υπολογιστή. Αυτές οι μέθοδοι θα σας βοηθήσουν να απαλλαγείτε από ένα Keylogger. Ας τσεκάρουμε.

1. Ελέγξτε τη Διαχείριση εργασιών

Εάν αμφιβάλλετε ότι κάποιος έχει εγκαταστήσει ένα keylogger λογισμικού στη συσκευή σας Windows, πρέπει να κοιτάξετε προσεκτικά τη Διαχείριση εργασιών. Το Task Manager είναι ένα πρόγραμμα των Windows που σας δείχνει όλες τις εφαρμογές και τις διαδικασίες που εκτελούνται στο παρασκήνιο.

Πρέπει να πατήσετε το CTRL+SHIFT+ESC κουμπί για να ανοίξετε τη Διαχείριση εργασιών στον υπολογιστή σας με Windows. Στη Διαχείριση εργασιών, θα βρείτε όλες τις εφαρμογές και τις διεργασίες που εκτελούνται στο παρασκήνιο.

Εάν βρείτε άγνωστα ή ύποπτα προγράμματα που καταναλώνουν τους πόρους, αναζητήστε τα στο διαδίκτυο. Εάν το πρόγραμμα είναι κακόβουλο ή συνδέεται με keylogger, πρέπει να κάνετε δεξί κλικ πάνω του και να επιλέξετε το Τέλος εργασίας .

Τέλος εργασίας

Τα keylogger ήταν συνήθως ρυθμισμένα να εκτελούνται αυτόματα στο Ξεκίνα. Ως εκ τούτου, πρέπει να ελέγξετε τα προγράμματα στην καρτέλα Εκκίνηση. Εάν βρείτε ύποπτες εφαρμογές, κάντε δεξί κλικ σε αυτές και επιλέξτε άτομα με ειδικές ανάγκες.

άτομα με ειδικές ανάγκες

Αφού κλείσετε το πρόγραμμα στη διαχείριση εργασιών, πρέπει να βρείτε το φάκελο εγκατάστασης και να απεγκαταστήσετε με μη αυτόματο τρόπο το λογισμικό από το σύστημά σας. Εάν δεν μπορείτε να απεγκαταστήσετε το keylogger ή το κακόβουλο πρόγραμμα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε προγράμματα απεγκατάστασης λογισμικού τρίτων για Windows.

Διαβάστε επίσης : Δωρεάν VPN για Windows 10/11

2. Ελέγξτε για Άγνωστα Προγράμματα στον Πίνακα Ελέγχου

Πίνακας Ελέγχου

Το πρώτο πράγμα που μπορείτε να κάνετε για να απαλλαγείτε από το keylogger είναι να κάνετε επισκόπηση του πίνακα ελέγχου. Ο Πίνακας Ελέγχου είναι μια δυνατότητα που παραθέτει όλα τα εγκατεστημένα προγράμματα σε ένα μέρος.

Πρέπει να κατευθυνθείτε στον Πίνακα Ελέγχου και να αναζητήσετε ύποπτα προγράμματα. Εάν βρείτε κάποιο ύποπτο πρόγραμμα, πρέπει να το απεγκαταστήσετε αμέσως.

3. Χρησιμοποιήστε το SpyHunter

Χρησιμοποιήστε το Spyhunter

Spyhunter είναι μια σουίτα ασφαλείας κακόβουλου λογισμικού που έχει σχεδιαστεί για να αφαιρεί κρυφές απειλές από τον υπολογιστή σας. Όχι μόνο σαρώνει και αφαιρεί κακόβουλο λογισμικό από το σύστημά σας, αλλά αφαιρεί και κρυφά keylogger.

Το Spyhunter είναι δωρεάν για λήψη και χρήση, αλλά μπορεί να είναι δύσκολο να το απεγκαταστήσετε. Ίσως χρειαστείτε ένα πρόγραμμα απεγκατάστασης λογισμικού τρίτου κατασκευαστή για να το αφαιρέσετε εξ ολοκλήρου από το σύστημά σας.

4. Καθαρίστε το μητρώο των Windows

Αξίζει να σημειωθεί ότι ορισμένες μορφές αόρατων keylogger παίζουν με τα αρχεία μητρώου των Windows. Τα keylogger συνήθως δημιουργούν νέες καταχωρήσεις μητρώου ή τροποποιούν τις υπάρχουσες.

Έτσι, ακόμα κι αν έχετε αφαιρέσει το keylogger από τον υπολογιστή σας, πρέπει να καθαρίσετε το μητρώο των Windows. Εάν έχετε ήδη αντίγραφο ασφαλείας του αρχείου μητρώου των Windows, μπορείτε να το εισαγάγετε. Ωστόσο, εάν δεν έχετε αντίγραφο ασφαλείας, πρέπει να δοκιμάσετε το CCleaner. Δείτε πώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το CCleaner για να καθαρίσετε το μητρώο των Windows.

1. Επισκεφτείτε αυτό Σύνδεσμος για λήψη και εγκατάσταση του CCleaner στον υπολογιστή σας με Windows. Φροντίστε να κατεβάσετε την πιο πρόσφατη έκδοση.

2. Μόλις εγκατασταθεί, θα δείτε μια διεπαφή όπως η παρακάτω. Εδώ, πρέπει να κάνετε κλικ στο Αρχείο .

Καθαρίστε το μητρώο των Windows

3. Στη συνέχεια, θα σαρώσει και θα εμφανίσει όλα τα ζητήματα μητρώου. Στη συνέχεια, πρέπει να κάνετε κλικ στο ‘Fix Selected Issues’ για να διορθώσετε τα κοινά προβλήματα που σχετίζονται με το μητρώο.

Καθαρίστε το μητρώο των Windows

4. Θα σας ζητηθεί να δημιουργήσετε εφεδρικές αλλαγές στο μητρώο. Πατήστε «Ναι» για να συνεχίσετε.

Διαβάστε επίσης :εναλλακτικές λύσεις για το Malwarebytes Premium

Καθαρίστε το μητρώο των Windows

5. Καταργήστε λογισμικό διαφημίσεων ή κακόβουλα προγράμματα με Malwarebytes

Malwarebytes

Το Malwarebytes είναι ένας κορυφαίος σαρωτής κακόβουλου λογισμικού που διατίθεται για πλατφόρμες υπολογιστών. Σε σύγκριση με άλλες λύσεις ασφαλείας για υπολογιστές, το Malwarebytes είναι πιο αποτελεσματικό στον εντοπισμό των πιο πρόσφατων και άγνωστων απειλών.

Όσον αφορά τον εντοπισμό Keylogger, το κακόβουλο λογισμικό χρησιμοποιεί ευρετικές μεθόδους, αναγνώριση υπογραφών και αναγνώριση τυπικής συμπεριφοράς keylogger για να βρει κρυφά keylogger.

6. Επαναφέρετε τον υπολογιστή σας με Windows

Εάν αμφιβάλλετε ότι ένα keylogger εξακολουθεί να βρίσκεται στον υπολογιστή σας, το καλύτερο στοίχημα είναι να επαναφέρετε τον υπολογιστή σας με Windows.

Η επαναφορά θα διαγράψει όλα τα δεδομένα που είναι αποθηκευμένα στη μονάδα εγκατάστασης του συστήματός σας και θα επανεγκαταστήσει ένα νέο αντίγραφο των Windows. Εδώ είναι τι πρέπει να κάνετε.

Επαναφορά υπολογιστή

 • Εκκινήστε τις Ρυθμίσεις και κάντε κλικ Ενημερωμένη έκδοση για Windows.
 • Στη συνέχεια, μεταβείτε στο Προηγμένες επιλογές > Ανάκτηση.
 • Στην οθόνη Ανάκτηση, κάντε κλικ στο Επαναφορά υπολογιστή.
 • Στην προτροπή που εμφανίζεται, επιλέξτε Αφαιρέστε τα πάντα.
 • Στη συνέχεια, επιλέξτε Τοπική επανεγκατάσταση ή Λήψη Cloud.

Αυτές είναι οι καλύτερες μέθοδοι για να αφαιρέσετε τα κρυφά keylogger από έναν υπολογιστή. Ελπίζω αυτό το άρθρο να σας βοήθησε! Παρακαλώ μοιραστείτε το και με τους φίλους σας. Εάν έχετε οποιεσδήποτε αμφιβολίες σχετικά με αυτό, ενημερώστε μας στο πλαίσιο σχολίων παρακάτω.

Share your love

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *