Πώς να αλλάξετε την ημερομηνία και την ώρα φωτογραφίας στο Android (3 Μέθοδοι)

Η εφαρμογή stock gallery του Android οργανώνει τις φωτογραφίες σας με βάση την ώρα και την ημερομηνία που τις τραβήξατε. Ωστόσο, λόγω ακατάλληλης συλλογής μεταδεδομένων, μερικές φορές το τηλέφωνό σας μπορεί να εκχωρήσει λάθος ημερομηνία και ώρα στις φωτογραφίες σας.

Αυτά τα δευτερεύοντα πράγματα δεν θα δημιουργήσουν προβλήματα εάν δεν βασίζεστε σε καμία εφαρμογή συλλογής για τη διαχείριση φωτογραφιών. Ωστόσο, εάν βασίζεστε σε οποιαδήποτε εφαρμογή συλλογής για τη διαχείριση φωτογραφιών, οι εσφαλμένες αναθέσεις ημερομηνίας και ώρας στις φωτογραφίες μπορούν να δημιουργήσουν πολλά προβλήματα.

Μπορεί να αντιμετωπίσετε προβλήματα με την εύρεση μιας φωτογραφίας στην οποία κάνατε κλικ μόλις πριν από λίγες ημέρες ή εβδομάδες. οι φωτογραφίες θα εμφανιστούν σε εσφαλμένη ημερομηνία, κ.λπ. Επίσης, η λειτουργία Χρονολόγιο φωτογραφιών των περισσότερων εφαρμογών συλλογής δεν θα λειτουργήσει. Εάν αντιμετωπίζετε τέτοια προβλήματα, μην ανησυχείτε, έχουμε μια λύση για να το διορθώσουμε λάθος ημερομηνία και ώρα στις Φωτογραφίες σε smartphone Android.

Στα Public κατέφθασαν τα Refurbished iphones με τη φροντίδα της iRepair! 

Ίσως σας ενδιαφέρει:Λήψη Microsoft Photos για Windows 11/10

Αλλαγή ημερομηνίας και ώρας φωτογραφίας στο Android

Δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε καμία εφαρμογή τρίτου μέρους για να αλλάξετε την ημερομηνία και την ώρα φωτογραφίας στο Android. Αντίθετα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την ενσωματωμένη εφαρμογή Gallery ή την εφαρμογή Google Photos για να την αλλάξετε. Παρακάτω, έχουμε μοιραστεί εύκολα βήματα αλλαγή ημερομηνίας και ώρας φωτογραφίας στο Android.

1. Αλλάξτε την ημερομηνία και την ώρα φωτογραφίας χρησιμοποιώντας το Google Photos

Το Google Photos είναι μια φανταστική εφαρμογή διαχείρισης φωτογραφιών για Android. Αποστέλλεται με τη συσκευή σας Android και δημιουργεί ένα χρονοδιάγραμμα φωτογραφιών για εκδηλώσεις. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να αλλάξετε την ημερομηνία και την ώρα φωτογραφίας στο Android.

1. Μεταβείτε στο Google Play Store και αναζητήστε τις Φωτογραφίες Google. Εάν υπάρχει διαθέσιμη ενημέρωση, εγκαταστήστε τις ενημερώσεις.

2. Μόλις ενημερωθεί, ανοίξτε το Google Photos και βρείτε την εικόνα του οποίου την ημερομηνία και την ώρα θέλετε να αλλάξετε.

3. Πατήστε στο τρεις τελείες στην επάνω δεξιά γωνία όταν η εικόνα ανοίγει σε πλήρη οθόνη.

4. Αυτό θα ανοίξει αμέσως το μενού επεξεργασίας εικόνας. Τώρα πρέπει να πατήσετε το Μολύβι εικόνισμα εκτός από την ημερομηνία και την ώρα.

5. Στην προτροπή Επεξεργασία ημερομηνίας και ώρας, πατήστε στο Ημερομηνία ορίστε την ημερομηνία που θέλετε και πατήστε στο Εντάξει κουμπί.

6. Εάν θέλετε να αλλάξετε την ώρα, πατήστε την ώρα που εμφανίζεται και εισάγετε τη νέα ώρα θέλετε να ορίσετε. Μόλις ρυθμιστεί, πατήστε στο Εντάξει κουμπί.

Αυτό είναι! Αυτό θα αλλάξει αμέσως την ημερομηνία και την ώρα των φωτογραφιών στο smartphone Android.

2. Αλλάξτε την ημερομηνία και την ώρα πολλών φωτογραφιών στο Android

Αν και η επιλογή αλλαγής ημερομηνίας και ώρας πολλών φωτογραφιών είναι διαθέσιμη στην εφαρμογή Google Photos για Android, μπορεί να μην τη βρουν όλοι.

Μερικές φορές η εφαρμογή εμφανίζει την επιλογή αλλαγής ημερομηνίας και ώρας και μερικές φορές όχι. Η λύση σε αυτό το πρόβλημα είναι να χρησιμοποιήσετε την έκδοση ιστού του Google Photo σε ένα πρόγραμμα περιήγησης ιστού. Εδώ είναι τι πρέπει να κάνετε.

1. Ανοίξτε το Google Chrome και επισκεφθείτε photos.google.com. Συνδεθείτε με τον Λογαριασμό σας Google.

2. Θα το κάνεις τώρα δείτε όλες τις φωτογραφίες μεταφορτώθηκε στον λογαριασμό σας στο Google Photos.

3. Για να επιλέξετε πολλές φωτογραφίες, πατήστε το τρεις τελείες στην επάνω δεξιά γωνία.

4. Από το μενού που εμφανίζεται, επιλέξτε «Επιλέξτε Φωτογραφίες

5. Ξεκινήστε να επιλέγετε τις φωτογραφίες των οποίων την ημερομηνία και την ώρα θέλετε να αλλάξετε.

6. Αφού επιλέξετε, πατήστε στο τρεις τελείες στην επάνω δεξιά γωνία πάλι.

7. Στο επόμενο μενού, πατήστε ‘Επεξεργασία ημερομηνίας και ώρας‘.

8. Στην προτροπή Επεξεργασία ημερομηνίας και ώρας, επιλέξτε ‘Ορίστε μία ημερομηνία και ώρα‘.

9. Επιλέξτε τη νέα ημερομηνία και ώρα και πατήστε το «Αποθηκεύσετεκουμπί ‘.

Αυτό είναι! Οι αλλαγές που θα κάνετε εδώ θα αντικατοπτρίζονται στην εφαρμογή Google Photos στη συσκευή σας Android.

3. Αλλαγή ημερομηνίας και ώρας φωτογραφίας στο Android (Samsung)

Η εφαρμογή stock gallery των smartphone της Samsung μπορεί να αλλάξει την ημερομηνία και την ώρα. Εάν διαθέτετε τηλέφωνο Samsung, ακολουθήστε αυτά τα βήματα για να αλλάξετε την ημερομηνία και την ώρα της φωτογραφίας.

  • Ανοιξε το Εκθεσιακός χώρος εφαρμογή στο Android σας.
  • Επιλέξτε την εικόνα και πατήστε στο ελλείψεις (τρεις τελείες) στην κάτω δεξιά γωνία.
  • Στο μενού που εμφανίζεται, επιλέξτε ‘Λεπτομέριες‘.
  • Στην οθόνη λεπτομερειών, πατήστε στο ‘Επεξεργασίακουμπί ‘.
  • Τώρα πατήστε την ημερομηνία και την ώρα και ορίστε μια νέα.

Αφού ορίσετε μια νέα ημερομηνία και ώρα, πατήστε στο κουμπί «Τέλος» και μετά στο «Αποθήκευση»

Αυτό είναι! Αυτό είναι πόσο εύκολο είναι να αλλάξετε την ημερομηνία και την ώρα φωτογραφίας σε ένα smartphone Android.

Συχνές Ερωτήσεις;

Δεν μπορώ να αλλάξω την ημερομηνία και την ώρα της φωτογραφίας στο Google Photos

Το Google Photos σάς επιτρέπει να αλλάξετε την ημερομηνία και την ώρα των φωτογραφιών που έχουν ήδη συγχρονιστεί με τους Λογαριασμούς σας Google. Ενεργοποιήστε το Backup και μεταφορτώστε πρώτα τις φωτογραφίες στο Google Photos. Μετά τη μεταφόρτωση, ακολουθήστε τα βήματα που έχουμε μοιραστεί.

Είναι παράνομη η αφαίρεση ημερομηνίας και ώρας από μια φωτογραφία;

Οχι! Εάν η φωτογραφία τραβήχτηκε ή δημιουργήθηκε από εσάς, δεν είναι λάθος να αφαιρέσετε την ημερομηνία και την ώρα. Ωστόσο, η τροποποίηση της ημερομηνίας και της ώρας των ληφθέντων εικόνων μπορεί να προκαλέσει προβλήματα. Επομένως, διασταυρώστε τους όρους άδειας χρήσης των ληφθέντων εικόνων πριν τις τροποποιήσετε.

Η φωτογραφία που τραβήξω έχει τις πληροφορίες τοποθεσίας μου;

Εάν οι πληροφορίες τοποθεσίας (ετικέτες) για τις εικόνες είναι ενεργοποιημένες, οι φωτογραφίες σας θα έχουν τις πληροφορίες τοποθεσίας. Εάν δεν θέλετε οι φωτογραφίες σας να έχουν τις λεπτομέρειες της τοποθεσίας σας, πρέπει να απενεργοποιήσετε τις ετικέτες τοποθεσίας ή να διαγράψετε τα μεταδεδομένα.

Πώς να αφαιρέσετε δεδομένα τοποθεσίας από φωτογραφίες στο iPhone;

Εάν χρησιμοποιείτε το iOS 13, μπορείτε να αφαιρέσετε τις γεωγραφικές τοποθεσίες από τις εικόνες και τα βίντεο που τραβάτε μέσω της κάμερας του iPhone σας. Έχουμε ήδη μοιραστεί έναν λεπτομερή οδηγό για το πώς να το κάνουμε. δείτε- Πώς να αφαιρέσετε δεδομένα τοποθεσίας από φωτογραφίες και βίντεο στο iPhone

Το Google Photos προσφέρεται δωρεάν, αλλά είναι μια καταπληκτική εφαρμογή διαχείρισης φωτογραφιών. Μπορεί να θέσει τέλος σε όλες τις ανάγκες διαχείρισης φωτογραφιών σας. Εάν χρειάζεστε περισσότερη βοήθεια για την αλλαγή της ημερομηνίας και της ώρας φωτογραφίας στο Android, ενημερώστε μας στα σχόλια. Και αν αυτό το άρθρο σας βοήθησε να αλλάξετε την ημερομηνία φωτογραφίας, μοιραστείτε το και με άλλους.

Διαβάστε επίσης:καλύτερες εφαρμογές Gallery για το τηλέφωνό σας Android

 καλύτερες εφαρμογές Gallery για το τηλέφωνό σας Android

Λήψη εφαρμογής Amazon Photos Desktop

 

Share your love
Ισίδωρος
Ισίδωρος

Ενας `Φανταστικός` χαρακτήρας με πολυ αγάπη σε αυτό που κάνει.

Άρθρα: 5430

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *