Πώς να αλλάξετε τον τύπο προφίλ δικτύου στα Windows 11

Το Προφίλ δικτύου είναι μέρος του λειτουργικού συστήματος των Windows και όταν συνδέετε τον υπολογιστή σας σε δίκτυο για πρώτη φορά, ερωτηθείτε εάν θέλετε να είναι ανιχνεύσιμο από τους άλλους υπολογιστές και συσκευές του δικτύου.

Αυτή η προτροπή σας ζητά να επιλέξετε μεταξύ Δημόσια και Ιδιωτικά Δίκτυα. Είτε συνδέεστε σε ασύρματο είτε σε καλωδιακό δίκτυο, τα Windows θα σας ρωτήσουν τι είδους Δίκτυο και ρυθμίσεις θέλετε να χρησιμοποιήσετε.

Προφίλ Ιδιωτικού & Δημόσιου Δικτύου

Γενικά, υπάρχουν δύο τύποι δικτύων – Ιδιωτικά και Δημόσια. Όταν ορίζετε ένα προφίλ δικτύου σε Δημόσιο, η συσκευή σας δεν θα είναι ορατή σε άλλες συσκευές στο ίδιο Δίκτυο. Αυτό σημαίνει ότι άλλες συσκευές στο δίκτυο δεν θα έχουν πρόσβαση στα αρχεία, τους εκτυπωτές σας κ.λπ.

Ομοίως, όταν ορίζετε ένα προφίλ δικτύου σε Ιδιωτικό, η συσκευή σας θα είναι ανιχνεύσιμη στα δίκτυα. Αυτό σημαίνει ότι άλλες συσκευές στο δίκτυο μπορούν να έχουν πρόσβαση στα αρχεία, τους εκτυπωτές σας και άλλα πράγματα.

Και τα δύο προφίλ δικτύου χρησιμοποιούν διαφορετικές ρυθμίσεις τείχους προστασίας. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε εφαρμογές τείχους προστασίας τρίτων στα Windows για να προσαρμόσετε αυτά τα δύο προφίλ σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας.

Διαβάστε επίσης: Πώς να μετατρέψετε τη γραμμή εργασιών των Windows 11 σε βάση σύνδεσης τύπου macOS

Βήματα για την αλλαγή του προφίλ δικτύου στα Windows 11

Τώρα που γνωρίζετε τόσο τα δημόσια όσο και τα ιδιωτικά προφίλ, ίσως θελήσετε να αλλάξετε το προφίλ δικτύου στα Windows 11. Δείτε πώς να αλλάξτε το προφίλ δικτύου σε δημόσιο ή ιδιωτικό στα Windows 11.

1. Κάντε κλικ στο μενού έναρξης των Windows 11 και επιλέξτε Ρυθμίσεις.

επιλέξτε Ρυθμίσεις

2. Στη σελίδα Ρυθμίσεις, κάντε κλικ στο Δίκτυο & Διαδίκτυο επιλογή, όπως φαίνεται παρακάτω.

κάντε κλικ στην επιλογή Δίκτυο & Διαδίκτυο

3. Στο δεξιό τμήμα του παραθύρου, κάντε κλικ στο Δίκτυο. Για παράδειγμα, είμαι συνδεδεμένος σε ένα καλωδιακό δίκτυο. επομένως, πρέπει να κάνω κλικ στο Ethernet επιλογή.

κάντε κλικ στην επιλογή Ethernet

4. Κάτω από τον τύπο Προφίλ δικτύου, επιλέξτε μεταξύ «Δημόσιο» ή «Ιδιωτικό».

επιλέξτε μεταξύ

5. Εάν θέλετε να αλλάξετε το προφίλ δικτύου για ασύρματη σύνδεση, μεταβείτε στο Ρυθμίσεις > Δίκτυο και διαδίκτυο > Wifi.

6. Κάτω από το WiFi, κάντε κλικ στο Διαχείριση γνωστών δικτύων και επιλέξτε την ενεργή ασύρματη σύνδεση.

7. Στην επόμενη οθόνη, επιλέξτε α Δημόσιο ή Ιδιωτικό Δίκτυο.

Αυτό είναι! Τελείωσες. Αυτός είναι ο τρόπος αλλαγής του προφίλ δικτύου στα Windows 11.

2. Αλλάξτε τον τύπο δικτύου χρησιμοποιώντας τον Επεξεργαστή Μητρώου

Η εφαρμογή Μητρώο των Windows μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για την αλλαγή του τύπου προφίλ δικτύου. Δείτε πώς μπορείτε να αλλάξετε τον τύπο δικτύου χρησιμοποιώντας το Μητρώο των Windows.

1. Πατήστε το πλήκτρο Windows + R για να ανοίξετε το πλαίσιο διαλόγου RUN. Όταν ανοίξει το πλαίσιο διαλόγου RUN, πληκτρολογήστε regedit και πατήστε Enter.

regedit

2. Αυτό θα ανοίξει τον Επεξεργαστή Μητρώου. Τώρα πλοηγηθείτε σε αυτό το μονοπάτι:

Computer\HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\NetworkList\Profiles

πλοηγηθείτε σε αυτό το μονοπάτι

3. Κάτω από το φάκελο Προφίλ, θα βρείτε διάφορους φακέλους Προφίλ δικτύου. Πρέπει να κάνετε κλικ σε κάθε ένα και να βρείτε το προφίλ δικτύου που θέλετε να τροποποιήσετε.

διάφορους φακέλους Προφίλ δικτύου

4. Μπορείτε να επιλέξετε κάθε προφίλ και να δείτε το Ονομα προφίλ τιμή στη δεξιά πλευρά. Αυτό θα σας δείξει το όνομα δικτύου του επιλεγμένου προφίλ.

Ονομα προφίλ

5. Μόλις βρείτε το προφίλ δικτύου, κάντε διπλό κλικ στην τιμή DWORD κατηγορίας. Στο πεδίο δεδομένων τιμής, εισαγάγετε μία από τις ακόλουθες επιλογές:

  • Δημόσια Δίκτυα: 0
  • Ιδιωτικά δίκτυα: 1
  • Δίκτυα τομέα: 2

εισάγετε μία από τις παρακάτω επιλογές

Ας υποθέσουμε ότι θέλετε να αλλάξετε το προφίλ δικτύου σε ιδιωτικό. πληκτρολογήστε 1 στο πεδίο δεδομένων τιμής και κάντε κλικ στο κουμπί Ok. Αφού κάνετε τις αλλαγές, επανεκκινήστε τον υπολογιστή σας με Windows.

3. Αλλάξτε τον τύπο Προφίλ δικτύου χρησιμοποιώντας την τοπική πολιτική ασφαλείας

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το πρόγραμμα επεξεργασίας τοπικής πολιτικής ασφαλείας για να αλλάξετε τον τύπο προφίλ δικτύου. Εδώ είναι τι πρέπει να κάνετε.

1. Πατήστε το πλήκτρο Windows + R για να ανοίξετε το πλαίσιο διαλόγου RUN. Πληκτρολογήστε secpol.msc και πατήστε Enter.

secpol.msc

2. Στη δεξιά πλευρά, επιλέξτε το Πολιτικές Διαχείρισης λίστας δικτύου. Στην αριστερή πλευρά, θα δείτε όλα τα διαθέσιμα δίκτυα.

Πολιτικές Διαχείρισης λίστας δικτύου

3. Κάντε διπλό κλικ στο Δίκτυο θέλετε να αλλάξετε τον τύπο του.

Δίκτυο

4. Τώρα μεταβείτε στην καρτέλα Network Location και αλλάξτε το τύπος τοποθεσίας σε Ιδιωτικό ή Δημόσιο.

τύπος τοποθεσίας

Αυτό είναι! Αφού κάνετε τις αλλαγές, κάντε κλικ στο κουμπί Εφαρμογή και κλείστε τον Επεξεργαστή τοπικής πολιτικής ασφαλείας. Βεβαιωθείτε ότι έχετε επανεκκινήσει τον υπολογιστή σας για να αντικατοπτρίζει την αλλαγή.

Η αλλαγή των προφίλ δικτύου είναι αρκετά εύκολη στα Windows 11. Πρέπει να ακολουθήσετε τα βήματα όπως περιγράφονται παραπάνω. Ελπίζω αυτό το άρθρο να σας βοήθησε! Παρακαλώ μοιραστείτε το και με τους φίλους σας. Εάν έχετε οποιεσδήποτε αμφιβολίες, ενημερώστε μας στο πλαίσιο σχολίων παρακάτω.

Διαβάστε επίσης:Πώς να κάνετε έναν διακομιστή Discord δημόσιο ή ιδιωτικό

Πώς να κρύψετε τον λογαριασμό Instagram από την Αναζήτηση

Οφέλη από τη χρήση VPN

Πώς να διαγράψετε ένα βίντεο TikTok

Share your love
Ισίδωρος
Ισίδωρος

Ενας `Φανταστικός` χαρακτήρας με πολυ αγάπη σε αυτό που κάνει.

Άρθρα: 4904

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *