Πώς να αναδιπλώσετε κείμενο σε Φύλλα Google

Όταν προσθέτετε δεδομένα στο υπολογιστικό φύλλο σας, ενδέχεται να έχετε κείμενο που εκτείνεται περισσότερο από το πλάτος του κελιού. Αντί να αλλάξετε το μέγεθος κάθε κελιού για να χωρέσει τα περιεχόμενα, μπορείτε να αναδιπλώσετε το κείμενο στα Φύλλα Google.

Έχετε τρεις τρόπους για να μορφοποιήσετε το κείμενο στο κελί σας με τη λειτουργία αναδίπλωσης στα Φύλλα Google στον ιστό. Στην εφαρμογή για κινητά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη βασική μορφή αναδίπλωσης για να δείτε το κείμενό σας πιο εύκολα.

Πώς να αναδιπλώσετε κείμενο σε Φύλλα Google στον Ιστό

Επίσκεψη Φύλλα Google στον ιστό, συνδεθείτε και ανοίξτε το βιβλίο εργασίας και το φύλλο που θέλετε να χρησιμοποιήσετε.

Επιλέξτε το κελί που περιέχει το κείμενο που θέλετε να αναδιπλώσετε και κάντε ένα από τα εξής:

  • Διαλέγω Μορφή > Τύλιγμα στο μενού για να εμφανίσετε το αναδυόμενο μενού.
  • Χρησιμοποιήστε το βέλος δίπλα στο ΑΝΑΔΙΠΛΩΣΗ ΚΕΙΜΕΝΟΥ εικονίδιο στη γραμμή εργαλείων για να εμφανιστούν οι επιλογές.

Στη συνέχεια, επιλέξτε Κάλυμμα.

Βλέπετε το κείμενο στο κελί να μεταφέρεται στην επόμενη γραμμή και το κελί να επιμηκύνεται αυτόματα για να χωρέσει το κείμενο. Θα παρατηρήσετε επίσης το ύψος της αλλαγής ολόκληρης της σειράς.

Εάν αποφασίσετε να αλλάξετε το πλάτος της στήλης, το μήκος του κελιού προσαρμόζεται αυτόματα. Αυτό συντομεύει το κελί έτσι ώστε η συμβολοσειρά κειμένου να ταιριάζει τέλεια μέσα. Και πάλι, θα δείτε να προσαρμόζεται ολόκληρο το ύψος της σειράς.

Αναδιπλώστε όλο το κείμενο σε ένα φύλλο

Για να ρυθμίσετε όλα τα κελιά να αναδιπλώνουν το κείμενο που εισάγετε, χρησιμοποιήστε το Επιλογή όλων κουμπί (τετράγωνο μεταξύ της στήλης Α και της σειράς 1) για να επιλέξετε ολόκληρο το φύλλο.

Μετά, διάλεξε Μορφή > Τύλιγμα > Κάλυμμα ή χρησιμοποιήστε το Αναδίπλωση του κειμένου κουμπώστε τη γραμμή εργαλείων και επιλέξτε Κάλυμμα.

Μόλις το κάνετε αυτό, τυχόν υπάρχοντα δεδομένα ή μελλοντικά δεδομένα που εισάγετε στο υπολογιστικό σας φύλλο θα αναδιπλωθούν αυτόματα σε μια νέα γραμμή, η οποία είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να εξοικονομήσετε χρόνο στα Φύλλα Google.

Άλλες επιλογές αναδίπλωσης κειμένου

Στις περισσότερες περιπτώσεις, η παραπάνω επιλογή αναδίπλωσης κειμένου φιλοξενεί καλύτερα μεγάλες συμβολοσειρές κειμένου σε κελιά. Σας επιτρέπει να βλέπετε όλα τα δεδομένα χωρίς αλλαγή μεγέθους ή ακόμη και συγχώνευση κυττάρων.

Τρόπος αλφαβητισμού σε Φύλλα Google (κινητά και υπολογιστές)(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Ωστόσο, εάν διαπιστώσετε ότι η δυνατότητα δεν λειτουργεί για το συγκεκριμένο φύλλο σας, μπορείτε να επιλέξετε το Ξεχείλισμα ή Συνδετήρας επιλογή στο μενού Αναδίπλωση.

Ξεχείλισμα: Το κείμενο στο κελί διαχέεται στα διπλανά κελιά στα δεξιά. Στο παρακάτω στιγμιότυπο οθόνης, μπορείτε να δείτε το κείμενο στο κελί A1 να μεταφέρεται στα κελιά B1 και C1.

“Κάντε το Σαλόνι σας Έξυπνο! Αποκτήστε Το Καλύτερο Android TV Box σε Προσφορά!” Κωδικός Κουπονιού 10% έκπτωση “ mecoolbestandroid “

Αυτό είναι εντάξει εάν το επόμενο κελί στα δεξιά είναι κενό, αλλά εάν περιέχει δεδομένα τότε το κείμενο στο κελί στα αριστερά θα αποκοπεί όπως φαίνεται εδώ.

Συνδετήρας: Το κείμενο στο κελί αποκόπτεται στο περίγραμμα του κελιού. Αυτό μοιάζει με την επιλογή Υπερχείλιση όταν το κελί στα δεξιά περιέχει δεδομένα.

Εάν χρησιμοποιείτε την επιλογή Υπερχείλιση ή Κλιπ, μπορείτε πάντα να δείτε ολόκληρο το περιεχόμενο του κελιού επιλέγοντας το κελί και κοιτάζοντας τη Γραμμή τύπων.

Εάν δεν βλέπετε τη γραμμή τύπων στο επάνω μέρος του φύλλου σας, επιλέξτε Θέα > προβολή > Μπάρα φόρμουλας για να το εμφανίσετε.

Πώς να αναδιπλώσετε κείμενο σε Φύλλα Google στο κινητό

Στην εφαρμογή Φύλλα Google για κινητά, έχετε μία επιλογή για αναδίπλωση κειμένου που είναι ίδια με τη λειτουργία Αναδίπλωση που περιγράφεται παραπάνω. Το κελί που περιέχει τα δεδομένα αλλάζει αυτόματα το μέγεθος για να χωρέσει το κείμενο που αναδιπλώνεται στην επόμενη γραμμή.

Πώς να προσθέσετε ή να αφαιρέσετε υπερσυνδέσμους στα Φύλλα Google(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

  1. Ανοίξτε το φύλλο εργασίας σας στα Φύλλα Google σε Android ή iPhone.
  2. Επιλέξτε το κελί που περιέχει το κείμενο και πατήστε το Μορφή κουμπί (κεφαλαίο γράμμα “A”) στο επάνω μέρος.
  3. Όταν εμφανιστεί το μενού Μορφή στο κάτω μέρος, επιλέξτε το Κύτταρο αυτί.
  4. Ενεργοποιήστε την εναλλαγή για Αναδίπλωση του κειμένου.

Στη συνέχεια, μπορείτε να κλείσετε το μενού Μορφή και να συνεχίσετε να εργάζεστε στο φύλλο σας.

Κάντε το κείμενό σας εύκολο να το δείτε

Αναδιπλώνοντας κείμενο στα Φύλλα Google, θα μπορείτε να προβάλετε ολόκληρο το περιεχόμενο ενός κελιού χωρίς να σηκώσετε το δάχτυλό σας.

Για παρόμοια μαθήματα, δείτε πώς να εισάγετε και να χρησιμοποιείτε κουκκίδες στα Φύλλα Google για έναν οργανωμένο τρόπο μορφοποίησης του κειμένου σας.

Share your love
Ισίδωρος
Ισίδωρος

Ενας `Φανταστικός` χαρακτήρας με πολυ αγάπη σε αυτό που κάνει.

Άρθρα: 4885

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *