Πώς να αναγνωρίσετε ψεύτικες εφαρμογές στο Google Play Store

Το μόνο πράγμα που κάνει το Android διαφορετικό από τους ανταγωνιστές του είναι το τεράστιο οικοσύστημα εφαρμογών του. Απλώς ρίξτε μια σύντομη ματιά στο Google Play Store. θα βρείτε εφαρμογές και παιχνίδια διαφόρων κατηγοριών.

Ωστόσο, το πρόβλημα είναι ότι το Google Play Store φιλοξενεί επίσης ψεύτικες εφαρμογές. Αν και η Google λαμβάνει τα κατάλληλα μέτρα για να αποτρέψει τη διάδοση ψεύτικων εφαρμογών, εξακολουθούν να υπάρχουν στο Play Store.

Οι ψεύτικες εφαρμογές Android στο Google Play Store αποτελούσαν πάντα πρόβλημα για τους χρήστες. Οι προγραμματιστές δημιουργούν συχνά λίστες που μοιάζουν ακριβώς με δημοφιλείς εφαρμογές, χρησιμοποιώντας συχνά το ίδιο εικονίδιο και όνομα, αλλά είναι ψεύτικες. Οι ψεύτικες εφαρμογές χρησιμοποιήθηκαν κυρίως για να βομβαρδίσουν την οθόνη σας Android με διαφημίσεις.

Πώς να αναγνωρίσετε τραγούδια στον υπολογιστή ή στο Mac σας(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Βήματα για τον εντοπισμό ψεύτικων εφαρμογών στο Google Play Store

Οι ψεύτικες εφαρμογές θα μπορούσαν ακόμη και να εγκαταστήσουν κακόβουλο λογισμικό στη συσκευή σας σε ορισμένες περιπτώσεις. Με τόσες πολλές διαθέσιμες εφαρμογές στο Google Play Store, είναι σημαντικό να λάβετε υπόψη μερικά πράγματα πριν εγκαταστήσετε μια εφαρμογή. Παρακάτω, έχουμε μοιραστεί μερικούς απλούς τρόπους για να εντοπίσετε ψεύτικες εφαρμογές Android στο Play Store.

1. Ελέγξτε το όνομα της εφαρμογής

 

Ένα από τα πιο κοινά πράγματα στις ψεύτικες εφαρμογές είναι το όνομά τους. Ρίξτε μια προσεκτική ματιά στο όνομα της εφαρμογής που αναφέρεται στη σελίδα αναζήτησης καθώς οι προγραμματιστές προσπαθούν να αλλάξουν μερικές λέξεις στο όνομα. Για παράδειγμα, η ψεύτικη εφαρμογή Swiftkey Keyboard μπορεί να εμφανίζεται ως “Swift Keyboard”.

Επομένως, είναι απαραίτητο να κοιτάξετε προσεκτικά το όνομα της εφαρμογής. Το όνομα δείχνει πολλά για την εφαρμογή και είναι ένα από τα πρώτα πράγματα που πρέπει να ελέγξετε.

10 καλύτερες δωρεάν εφαρμογές αναγνώρισης εικόνας για iPhone(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

2. Ελέγξτε το όνομα προγραμματιστή

 

Ας παραδεχτούμε, κατά την εγκατάσταση οποιασδήποτε εφαρμογής στο Android, σπάνια ελέγχουμε το όνομα του προγραμματιστή. Πρέπει να ελέγξετε το όνομα του προγραμματιστή ακόμα κι αν το όνομα φαίνεται νόμιμο.

Μπορείτε να αναζητήσετε το όνομα της εφαρμογής στο Google για να επαληθεύσετε το όνομα ενός προγραμματιστή. Εάν το όνομα του προγραμματιστή δεν αποτελεί άμεση ένδειξη, πρέπει να ελέγξετε τις άλλες εφαρμογές του. Μπορείτε να το κάνετε κάνοντας κλικ στο όνομα του προγραμματιστή στην καταχώριση του Play Store.

Shazam Alternatives: 10 καλύτερες εφαρμογές αναγνώρισης μουσικής για Android(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

3. Ελέγξτε τις Κριτικές και τις αξιολογήσεις χρηστών

 

Οι κριτικές και οι αξιολογήσεις χρηστών λένε πολλά για την εφαρμογή που πρόκειται να εγκαταστήσετε. Στη σελίδα της εφαρμογής, κάντε κύλιση προς τα κάτω και βρείτε την ενότητα αξιολόγησης και κριτικών χρηστών.

Πρέπει να ελέγξετε την κριτική της εφαρμογής. Πολλοί χρήστες μπορεί να έχουν παραπονεθεί για αυτό στην ενότητα κριτικής εάν η εφαρμογή είναι ψεύτικη.

Επίσης, η εφαρμογή θα έχει ως επί το πλείστον αρνητικές βαθμολογίες. Επομένως, συνιστάται να ελέγξετε τουλάχιστον 4-5 κριτικές για να αναλύσετε την εφαρμογή πριν την εγκαταστήσετε.

4. Ελέγξτε τα ποσοστά λήψης

Στιγμιότυπα οθόνης στα Windows 11 (3 Μέθοδοι)(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Το επόμενο καλύτερο πράγμα για να αναγνωρίσετε μια ψεύτικη εφαρμογή είναι να ελέγξετε την ενεργή εγκατάσταση. Οι δημοφιλείς και νόμιμες εφαρμογές είναι πιθανό να έχουν πολλές εγκαταστάσεις. Από την άλλη πλευρά, οι ψεύτικες εφαρμογές θα είχαν λιγότερες εγκαταστάσεις.

Ας πάρουμε ένα παράδειγμα του WhatsApp – μιας από τις εφαρμογές με τις περισσότερες λήψεις στο Google Play Store με περισσότερες από ένα δισεκατομμύριο εγκαταστάσεις. Τι γίνεται όμως αν η καταχώριση που εξετάζετε έχει μόνο 10.000; Είναι σαφής ένδειξη ψεύτικης εφαρμογής. Θα πρέπει να λάβετε υπόψη τον συνολικό αριθμό των λήψεων πριν εγκαταστήσετε μια εφαρμογή.

5. Προβάλετε τα Στιγμιότυπα οθόνης της εφαρμογής

 

Η ανάλυση του στιγμιότυπου οθόνης μιας εφαρμογής είναι ένας άλλος καλύτερος τρόπος για να εντοπίσετε μια ψεύτικη εφαρμογή. Λόγω προβλημάτων πνευματικών δικαιωμάτων, οι προγραμματιστές ενδέχεται να μην χρησιμοποιούν τα στιγμιότυπα οθόνης μιας επίσημης εφαρμογής.

Ακόμα κι αν τα στιγμιότυπα οθόνης φαίνονται αυθεντικά, πρέπει να διαβάσετε το κείμενο που είναι γραμμένο στις εικόνες. Οι προγραμματιστές που προσπαθούν να αναπαράγουν μια εφαρμογή θα άφηναν κάποιες ενδείξεις και ο απώτερος στόχος σας είναι να τις αναγνωρίσετε.

6. Χρησιμοποιήστε την Αναζήτηση Google

Οι προκλήσεις της εύρεσης κορυφαίων ταλέντων στην πληροφορική(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Αυτός είναι ένας άλλος καλύτερος τρόπος για να προσδιορίσετε εάν η εφαρμογή είναι ασφαλής. Πρέπει να κάνετε αναζήτηση στο Google όπως “Είναι το (όνομα εφαρμογής) ασφαλές ή όχι” ή “Εάν (όνομα εφαρμογής) είναι ασφαλές για εγκατάσταση”. Η αναζήτηση Google θα σας δείξει σχετικά αποτελέσματα.

Πρέπει να ανοίξετε σχετικούς και αξιόπιστους ιστότοπους και να ελέγξετε τις κριτικές. Μπορείτε επίσης να αναζητήσετε το όνομα της εφαρμογής στο Quora ή στο Reddit για να μάθετε εάν η εφαρμογή είναι ασφαλής ή όχι. Έτσι, λίγη αναζήτηση Google θα σας βοηθήσει να μάθετε πολλά για την εφαρμογή που πρόκειται να εγκαταστήσετε.

7. Ελέγξτε τα δικαιώματα

 

Ο έλεγχος των αδειών πριν από την εγκατάσταση οποιασδήποτε εφαρμογής είναι πολύ σημαντικός. Συνήθως, δεν δίνουμε προτεραιότητα στις άδειες εφαρμογής, αλλά δείχνει μια σαφή εικόνα της εφαρμογής που πρόκειται να εγκαταστήσουμε και να χρησιμοποιήσουμε.

Είναι σύνηθες για μια εφαρμογή όπως το Skype να έχει άδεια πρόσβασης στα αρχεία καταγραφής κλήσεων, στα SMS και στα αρχεία πολυμέσων. Ωστόσο, αν μια εφαρμογή αριθμομηχανής ζητήσει το ίδιο, υπάρχει κάτι το ψαράδικο.

Επομένως, πρέπει να χρησιμοποιήσετε την κοινή λογική σας για να προσδιορίσετε ποιες άδειες χρειάζεται η εφαρμογή. Εάν μια εφαρμογή ζητά επιπλέον δικαιώματα από αυτά που χρειάζεται, αυτή είναι μια κακή εφαρμογή.

Αυτοί είναι οι καλύτεροι τρόποι για να αναγνωρίσετε μια ψεύτικη εφαρμογή στο Google Play Store. Ελπίζω αυτό το άρθρο να σας βοήθησε! Παρακαλώ μοιραστείτε το και με τους φίλους σας. Εάν θέλετε να μοιραστείτε περισσότερες συμβουλές για τον εντοπισμό ψεύτικων εφαρμογών στο Play Store, ενημερώστε μας στα παρακάτω σχόλια.

 

directVortex
directVortex
Άρθρα: 4924

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: