Πώς να απενεργοποιήσετε έναν λογαριασμό χρήστη στα Windows 11 (2 Μέθοδοι)

Όπως κάθε άλλη έκδοση των Windows, τα Windows 11 σάς επιτρέπουν να δημιουργείτε προφίλ χρηστών με απλά βήματα. Έχετε ακόμη και την επιλογή να δημιουργήσετε ένα προφίλ χρήστη χωρίς να συνδέσετε κανένα λογαριασμό Microsoft.

Δεδομένου ότι δεν υπάρχουν περιορισμοί στη δημιουργία λογαριασμών χρηστών, μερικές φορές καταλήγουμε να δημιουργούμε περισσότερους λογαριασμούς από αυτούς που χρειαζόμαστε. Ναι, μπορείτε να διαγράψετε γρήγορα τα προφίλ που δεν χρειάζεστε, αλλά τι γίνεται αν θέλετε να τα χρησιμοποιήσετε στο μέλλον;

Σε αυτήν την περίπτωση, θα πρέπει να απενεργοποιήσετε τον λογαριασμό αντί να τους διαγράψετε.

Στα Windows 11, είναι πολύ εύκολο να απενεργοποιήσετε έναν λογαριασμό χρήστη. Μπορείτε να το κάνετε μέσω των Ρυθμίσεων ή με επεξεργασία του Αρχείου Μητρώου. Το απενεργοποιημένο προφίλ χρήστη δεν θα εμφανίζεται πουθενά στον υπολογιστή Windows 11, συμπεριλαμβανομένου του μενού εναλλαγής χρήστη. Ως εκ τούτου, εάν αναζητάτε τρόπους για να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε τα προφίλ χρήστη στα Windows 11, διαβάζετε τον σωστό οδηγό.

2 καλύτερες μέθοδοι για να απενεργοποιήσετε έναν λογαριασμό χρήστη στα Windows 11

Σε αυτό το άρθρο, θα μοιραστούμε έναν οδηγό βήμα προς βήμα σχετικά με τον τρόπο ενεργοποίησης ή απενεργοποίησης ενός προφίλ χρήστη στο λειτουργικό σύστημα Windows 11. Οι μέθοδοι θα είναι απλές. απλά ακολουθήστε τους όπως σας έχουμε κατευθύνει. Ας τσεκάρουμε.

1) Απενεργοποιήστε τον λογαριασμό χρήστη μέσω της διαχείρισης υπολογιστή

Σε αυτήν τη μέθοδο, θα χρησιμοποιήσουμε τις ρυθμίσεις διαχείρισης υπολογιστή για να ενεργοποιήσουμε ή να απενεργοποιήσουμε τον λογαριασμό χρήστη. Εδώ είναι μερικά από τα απλά βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε.

1. Πρώτα απ ‘όλα, κάντε κλικ στο Windows 11 Search και πληκτρολογήστε Computer Management. Στη συνέχεια, ανοίξτε το Computer Management από τη λίστα επιλογών.

 

2. Στο παράθυρο διαχείρισης υπολογιστή, μεταβείτε στην ακόλουθη διαδρομή :

Διαχείριση υπολογιστών > Εργαλεία συστήματος > Τοπικοί χρήστες και ομάδες > Χρήστες

 

3. Τώρα κάντε δεξί κλικ στον λογαριασμό χρήστη που θέλετε να απενεργοποιήσετε και επιλέξτε Ιδιότητες .

 

4. Τώρα, στις ιδιότητες λογαριασμού, μεταβείτε στην καρτέλα Γενικά όπως φαίνεται παρακάτω.

 

5. Στις Γενικές ρυθμίσεις, ελέγξτε την επιλογή «Ο λογαριασμός είναι απενεργοποιημένος» και κάντε κλικ στο κουμπί Εφαρμογή .

 

Αυτό είναι! Τελείωσες. Αυτό θα απενεργοποιήσει το προφίλ λογαριασμού χρήστη στο λειτουργικό σύστημα Windows 11.

διαβαστε επισης Πώς να αλλάξετε την αποθήκευση και Λήψη θέσης φακέλου στα Windows 11

2) Απενεργοποιήστε τον λογαριασμό χρήστη στα Windows 11 μέσω της γραμμής εντολών

Σε αυτήν τη μέθοδο, θα χρησιμοποιήσουμε το βοηθητικό πρόγραμμα Command Prompt για να απενεργοποιήσουμε τον λογαριασμό χρήστη. Εδώ είναι μερικά από τα απλά βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε.

1. Πρώτα, κάντε κλικ στο κουμπί αναζήτησης των Windows 11 και πληκτρολογήστε Γραμμή εντολών . Στη συνέχεια, κάντε δεξί κλικ στη γραμμή εντολών και επιλέξτε Εκτέλεση ως διαχειριστής .

 

2. Στο επόμενο παράθυρο, πληκτρολογήστε net user και πατήστε το κουμπί Enter .

 

3. Τώρα, θα δείτε όλους τους λογαριασμούς χρήστη που είναι διαθέσιμοι στη συσκευή σας. Τώρα πληκτρολογήστε την ακόλουθη εντολή και πατήστε το κουμπί Enter .

καθαρός χρήστης ACCOUNT-NAME /active:no

 

Σημαντικό: Αντικαταστήστε το “ACCOUNT-NAME” με το όνομα προφίλ που θέλετε να απενεργοποιήσετε.

4. Εάν θέλετε να ενεργοποιήσετε ξανά τον λογαριασμό, πληκτρολογήστε την εντολή:

καθαρός χρήστης ACCOUNT-NAME /active:yes

 

Αυτό είναι! Τελείωσες. Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο μπορείτε να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε έναν λογαριασμό χρήστη στα Windows 11.

Είναι πολύ εύκολο να απενεργοποιήσετε έναν λογαριασμό χρήστη στο λειτουργικό σύστημα Windows 11. Ελπίζω αυτό το άρθρο να σας βοήθησε! Παρακαλώ μοιραστείτε το και με τους φίλους σας. Εάν έχετε οποιεσδήποτε αμφιβολίες σχετικά με αυτό, ενημερώστε μας στο πλαίσιο σχολίων παρακάτω.

 

Share your love
Ισίδωρος
Ισίδωρος

Ενας `Φανταστικός` χαρακτήρας με πολυ αγάπη σε αυτό που κάνει.

Άρθρα: 4905

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *