Πώς να απενεργοποιήσετε την κρυπτογράφηση μονάδας δίσκου BitLocker στα Windows 11

Στα Windows 11 , δεν χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποιο εργαλείο κρυπτογράφησης αρχείων τρίτου κατασκευαστή για την κρυπτογράφηση των αρχείων και των φακέλων σας που είναι αποθηκευμένοι σε μια μονάδα δίσκου. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το BitLocker, την ενσωματωμένη δυνατότητα ασφαλείας για να κρυπτογραφήσετε ολόκληρη τη μονάδα δίσκου σας.

Το BitLocker είναι ένα εξαιρετικό χαρακτηριστικό ασφαλείας καθώς αποτρέπει τη μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση στα αρχεία και τα έγγραφά σας που είναι αποθηκευμένα στη μονάδα δίσκου σας. Στα Windows 11, η Microsoft αύξησε τις απαιτήσεις για το BitLocker, αλλά μπορείτε ακόμα να το χρησιμοποιήσετε για να κρυπτογραφήσετε τη μονάδα δίσκου σας παρακάμπτοντας την απαίτηση Trusted Platform Module (TOM) .

Εάν χρησιμοποιείτε ήδη το BitLocker για την κρυπτογράφηση της μονάδας δίσκου σας, θα πρέπει επίσης να γνωρίζετε πώς να την απενεργοποιήσετε. Ενώ η απενεργοποίηση του BitLocker δεν συνιστάται εάν φροντίζετε για το απόρρητο και την ασφάλειά σας. ακόμα, μερικές φορές, μπορεί να χρειαστεί να απενεργοποιήσετε τη δυνατότητα ασφαλείας για μερικούς λόγους.

Πώς να ενεργοποιήσετε το BitLocker Auto Unlock στα Windows 11(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Βήματα για την απενεργοποίηση της κρυπτογράφησης μονάδας δίσκου BitLocker στα Windows 11

Η απενεργοποίηση του BitLocker είναι αρκετά εύκολη, ειδικά στο λειτουργικό σύστημα Windows 11. Παρακάτω, έχουμε μοιραστεί έναν οδηγό βήμα προς βήμα για την απενεργοποίηση της κρυπτογράφησης μονάδας δίσκου BitLocker στο πιο πρόσφατο λειτουργικό σύστημα Windows 11. Ας τσεκάρουμε.

Σημαντικό: Χρησιμοποιήσαμε τα Windows 11 για να δείξουμε τη διαδικασία. μπορείτε επίσης να ακολουθήσετε τα ίδια βήματα για να απενεργοποιήσετε το BitLocker στο λειτουργικό σύστημα Windows 10.

1. Πρώτα, κάντε κλικ στην αναζήτηση των Windows 11 και πληκτρολογήστε Πίνακας Ελέγχου . Στη συνέχεια, ανοίξτε την εφαρμογή Πίνακας Ελέγχου από τη λίστα των αποτελεσμάτων που ταιριάζουν.

 

2. Στον Πίνακα Ελέγχου, μεταβείτε στην Προβολή κατηγορίας . Στη συνέχεια, κάντε κλικ στην επιλογή Σύστημα και Ασφάλεια όπως φαίνεται παρακάτω στο στιγμιότυπο οθόνης.

Πώς να χρησιμοποιήσετε το BitLocker στα Windows 11 χωρίς TPM(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

3. Στη σελίδα Σύστημα και ασφάλεια, κάντε κύλιση προς τα κάτω και κάντε κλικ στο BitLocker Drive Encryption .

 

4. Στη συνέχεια, κάντε κύλιση προς τα κάτω και βρείτε τη μονάδα δίσκου όπου είναι ενεργοποιημένη η κρυπτογράφηση BitLocker.

 

5. Πρέπει να κάνετε κλικ στο σύνδεσμο Turn Off BitLocker δίπλα στην κρυπτογραφημένη μονάδα δίσκου. Η κρυπτογραφημένη μονάδα δίσκου μπορεί να είναι το λειτουργικό σας σύστημα, τα σταθερά δεδομένα ή η αφαιρούμενη μονάδα δίσκου.

Πώς να διορθώσετε την ειδοποίηση «Σάρωση μονάδας δίσκου για σφάλματα» στα Windows 11(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

6. Στην προτροπή επιβεβαίωσης, κάντε ξανά κλικ στο κουμπί Απενεργοποίηση Bitlocker .

 

Αυτό είναι! Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο μπορείτε να απενεργοποιήσετε την κρυπτογράφηση μονάδας δίσκου BitLocker και το BitLocker To Go στον υπολογιστή σας με Windows 11.

Εκτός από το BitLocker, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε άλλο λογισμικό κρυπτογράφησης για Windows για να κρυπτογραφήσετε τη μονάδα δίσκου σας και να διατηρήσετε τα δεδομένα σας ασφαλή. Έτσι, αυτό είναι πόσο εύκολο είναι να απενεργοποιήσετε την κρυπτογράφηση μονάδας δίσκου BitLocker στα Windows 11. Εάν δεν χρησιμοποιείτε το BitLocker, πρέπει να ακολουθήσετε τον οδηγό μας σχετικά με τη χρήση του BitLocker στα Windows 11 . Εάν χρειάζεστε περισσότερη βοήθεια σχετικά με την κρυπτογράφηση του BitLocker Drive, ενημερώστε μας στα σχόλια.

 

XIAOMI MI TV STICK PFJ4098EU GOOGLE ASSISTANT ANDROID 9 + ΤΗΛΕΧΕΙΡΙΣΤΗΡΙΟ(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Generated by Feedzy