Πώς να απενεργοποιήσετε την τηλεμετρία εφαρμογών στα Windows 11

Εάν χρησιμοποιείτε Windows, ίσως γνωρίζετε ήδη ότι το λειτουργικό σύστημα συλλέγει δεδομένα από τη συσκευή σας και τα στέλνει στη Microsoft. Αυτό το πράγμα γίνεται για τη βελτίωση της λειτουργικότητας του λειτουργικού συστήματος. Ωστόσο, γνωρίζετε ότι κάθε εφαρμογή που εγκαθιστάτε από τα Microsoft Stores συλλέγει τα δεδομένα χρήσης σας σιωπηλά;

Ο όρος ‘Application Telemetry’ παρακολουθεί την ανώνυμη χρήση συγκεκριμένων στοιχείων συστήματος των Windows ανά εφαρμογή. Αυτός ο μηχανισμός, Windows 10 και Windows 11, συγκεντρώνει τα δεδομένα χρήσης της εφαρμογής σας.

Τα δεδομένα χρήσης της εφαρμογής που συλλέγει το λειτουργικό σύστημα θα έχουν ορισμένες κρίσιμες πληροφορίες που είναι πιθανό να αποκρύψετε. Η τηλεμετρία εφαρμογών συλλέγει πληροφορίες χρήσης της εφαρμογής, όπως πόσο καιρό χρησιμοποιείτε μια συγκεκριμένη εφαρμογή, ποια σφάλματα λαμβάνετε και πώς χρησιμοποιείτε την εφαρμογή.

Αυτό γίνεται για να βελτιωθεί η συμβατότητα της εφαρμογής με το λειτουργικό σύστημα και μερικές φορές αυτά τα δεδομένα αποστέλλονται στους προγραμματιστές εφαρμογών για να βελτιώσουν τις εφαρμογές τους. Αν και δεν υπάρχει τίποτα κακό στην κοινή χρήση των πληροφοριών χρήσης της εφαρμογής, μπορεί να θέλετε να σταματήσετε την αποστολή ανώνυμων δεδομένων στη Microsoft εάν χρησιμοποιείτε ευαίσθητες εφαρμογές.

Παρακάτω, έχουμε μοιραστεί τους δύο καλύτερους τρόπους απενεργοποίησης της τηλεμετρίας εφαρμογών στα Windows 11 . Επίσης, εάν είστε κάποιος που δίνει την απόλυτη προτεραιότητα στο απόρρητο, ίσως θέλετε να απενεργοποιήσετε εντελώς την τηλεμετρία της εφαρμογής στα Windows 11. Ας το ελέγξουμε.

Η δραστηριότητά σου στο διαδίκτυο καταγράφεται από την κυβέρνησή σου, τον πάροχο υπηρεσιών Διαδικτύου, τους προγραμματιστές εφαρμογών/πρόσθετων/IPTV και όλους τους ιστότοπους μέσω της αναγνωριστικής σας διεύθυνσης IP | PIA VPN | Το #1 Πιο Έμπιστο VPN ΣτηνΕλλάδα |
Απόκτησε 2 έτη + 4 μήνες δωρεάν με 1.85€/μήνα

Συνδεθείτε στην ομάδα ⁨DirectVorteX⁩ στο Viber

Διαβάστε επίσης : Πώς να απενεργοποιήσω την αυτόματη εγκατάσταση προγραμμάτων οδήγησης στα Windows 11

Πώς να απενεργοποιήσετε τον ήχο εκκίνησης στα Windows 11

1) Απενεργοποιήστε την Τηλεμετρία εφαρμογών χρησιμοποιώντας το πρόγραμμα επεξεργασίας τοπικών πολιτικών ομάδας

Αυτή η μέθοδος θα χρησιμοποιήσει το Local Group Policy Editor για να απενεργοποιήσει την τηλεμετρία της εφαρμογής. Ακολουθήστε μερικά από τα απλά βήματα που έχουμε μοιραστεί παρακάτω για να απενεργοποιήσετε την τηλεμετρία εφαρμογών στα Windows 11.

1. Πρώτα, κάντε κλικ στην αναζήτηση των Windows 11 και πληκτρολογήστε Local Group Policy Editor . Στη συνέχεια, ανοίξτε τον Επεξεργαστή πολιτικής τοπικής ομάδας από τη λίστα των αποτελεσμάτων που ταιριάζουν.

2. Στο Local Group Policy Editor, μεταβείτε στην ακόλουθη διαδρομή:

Διαμόρφωση υπολογιστή > Πρότυπα διαχείρισης > Στοιχεία Windows > Συμβατότητα εφαρμογώ

3. Κάντε διπλό κλικ στην πολιτική Απενεργοποίηση Εφαρμογής Τηλεμετρίας στη δεξιά πλευρά.

4. Στη συνέχεια, στο παράθυρο Απενεργοποίηση Εφαρμογής Τηλεμετρίας, επιλέξτε Ενεργοποιημένο  και κάντε κλικ στο κουμπί Εφαρμογή .

5. Εάν θέλετε να ενεργοποιήσετε ξανά την τηλεμετρία εφαρμογών, επιλέξτε Not Configured ή Disabled  στο παραπάνω βήμα.

Αυτό είναι! Μπορείτε να απενεργοποιήσετε την τηλεμετρία εφαρμογών στα Windows 11 μέσω του προγράμματος επεξεργασίας πολιτικών τοπικής ομάδας.

2) Απενεργοποιήστε την τηλεμετρία εφαρμογών στα Windows 11 μέσω του Επεξεργαστή Μητρώου

Αυτή η μέθοδος θα χρησιμοποιήσει τον Επεξεργαστή Μητρώου των Windows 11 για να απενεργοποιήσει την Τηλεμετρία Εφαρμογών. Εδώ είναι μερικά από τα απλά βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε.

1. Πρώτα, κάντε κλικ στην αναζήτηση των Windows 11 και πληκτρολογήστε Επεξεργαστής Μητρώου . Στη συνέχεια, ανοίξτε τον Επεξεργαστή Μητρώου από τη λίστα των αποτελεσμάτων που ταιριάζουν.

2. Στον Επεξεργαστή Μητρώου, μεταβείτε στην ακόλουθη διαδρομή:

Πολιτικές HKEY_LOCAL_MACHINESOFTWAREMicrosoftWindows

3. Κάντε δεξί κλικ στο φάκελο των Windows και επιλέξτε Νέο > Κλειδί .

4. Ονομάστε το νέο κλειδί ως AppCompat .

5. Τώρα, κάντε δεξί κλικ στο AppCompat και επιλέξτε New > DWORD (32-bit) Value.

6. Ονομάστε το κλειδί DWORD που δημιουργήθηκε πρόσφατα ως AITEnable .

7. Αυτό θα απενεργοποιήσει την τηλεμετρία εφαρμογών στα Windows 11. Εάν θέλετε να ενεργοποιήσετε την τηλεμετρία εφαρμογής, διαγράψτε το κλειδί DWORD με δυνατότητα AITEnable στο παραπάνω βήμα.

Αυτό είναι! Μπορείτε να απενεργοποιήσετε την τηλεμετρία εφαρμογών στα Windows 11 μέσω του Επεξεργαστή Μητρώου.

Οι παραπάνω δύο μέθοδοι θα σας βοηθήσουν να απενεργοποιήσετε πλήρως τη δυνατότητα συλλογής δεδομένων στον υπολογιστή σας Windows 11. Εάν ενδιαφέρεστε για το απόρρητό σας, θα πρέπει να απενεργοποιήσετε την Τηλεμετρία Εφαρμογών στα Windows 11.

Share your love
Ισίδωρος
Ισίδωρος

Ενας `Φανταστικός` χαρακτήρας με πολυ αγάπη σε αυτό που κάνει.

Άρθρα: 4902

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *