Πώς να απενεργοποιήσετε την τηλεμετρία εφαρμογών στα Windows 11

Εάν χρησιμοποιείτε Windows, ίσως γνωρίζετε ήδη ότι το λειτουργικό σύστημα συλλέγει δεδομένα από τη συσκευή σας και τα στέλνει στη Microsoft. Αυτό το πράγμα γίνεται για τη βελτίωση της λειτουργικότητας του λειτουργικού συστήματος. Ωστόσο, γνωρίζετε ότι κάθε εφαρμογή που εγκαθιστάτε από τα Microsoft Stores συλλέγει τα δεδομένα χρήσης σας σιωπηλά;

Ο όρος ‘Application Telemetry’ παρακολουθεί την ανώνυμη χρήση συγκεκριμένων στοιχείων συστήματος των Windows ανά εφαρμογή. Αυτός ο μηχανισμός, Windows 10 και Windows 11, συγκεντρώνει τα δεδομένα χρήσης της εφαρμογής σας.

Πώς να βελτιώσετε την απόδοση των εφαρμογών με τη λειτουργία παιχνιδιού των Windows 11(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Τα δεδομένα χρήσης της εφαρμογής που συλλέγει το λειτουργικό σύστημα θα έχουν ορισμένες κρίσιμες πληροφορίες που είναι πιθανό να αποκρύψετε. Η τηλεμετρία εφαρμογών συλλέγει πληροφορίες χρήσης της εφαρμογής, όπως πόσο καιρό χρησιμοποιείτε μια συγκεκριμένη εφαρμογή, ποια σφάλματα λαμβάνετε και πώς χρησιμοποιείτε την εφαρμογή.

Αυτό γίνεται για να βελτιωθεί η συμβατότητα της εφαρμογής με το λειτουργικό σύστημα και μερικές φορές αυτά τα δεδομένα αποστέλλονται στους προγραμματιστές εφαρμογών για να βελτιώσουν τις εφαρμογές τους. Αν και δεν υπάρχει τίποτα κακό στην κοινή χρήση των πληροφοριών χρήσης της εφαρμογής, μπορεί να θέλετε να σταματήσετε την αποστολή ανώνυμων δεδομένων στη Microsoft εάν χρησιμοποιείτε ευαίσθητες εφαρμογές.

Παρακάτω, έχουμε μοιραστεί τους δύο καλύτερους τρόπους απενεργοποίησης της τηλεμετρίας εφαρμογών στα Windows 11 . Επίσης, εάν είστε κάποιος που δίνει την απόλυτη προτεραιότητα στο απόρρητο, ίσως θέλετε να απενεργοποιήσετε εντελώς την τηλεμετρία της εφαρμογής στα Windows 11. Ας το ελέγξουμε.

1) Απενεργοποιήστε την Τηλεμετρία εφαρμογών χρησιμοποιώντας το πρόγραμμα επεξεργασίας τοπικών πολιτικών ομάδας

Αυτή η μέθοδος θα χρησιμοποιήσει το Local Group Policy Editor για να απενεργοποιήσει την τηλεμετρία της εφαρμογής. Ακολουθήστε μερικά από τα απλά βήματα που έχουμε μοιραστεί παρακάτω για να απενεργοποιήσετε την τηλεμετρία εφαρμογών στα Windows 11.

1. Πρώτα, κάντε κλικ στην αναζήτηση των Windows 11 και πληκτρολογήστε Local Group Policy Editor . Στη συνέχεια, ανοίξτε τον Επεξεργαστή πολιτικής τοπικής ομάδας από τη λίστα των αποτελεσμάτων που ταιριάζουν.

 

2. Στο Local Group Policy Editor, μεταβείτε στην ακόλουθη διαδρομή:

Διαμόρφωση υπολογιστή > Πρότυπα διαχείρισης > Στοιχεία Windows > Συμβατότητα εφαρμογών

Πώς να αφαιρέσετε τον ήχο από τα βίντεο στα Windows 11(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

3. Κάντε διπλό κλικ στην πολιτική Απενεργοποίηση Εφαρμογής Τηλεμετρίας στη δεξιά πλευρά.

 

4. Στη συνέχεια, στο παράθυρο Απενεργοποίηση Εφαρμογής Τηλεμετρίας, επιλέξτε Ενεργοποιημένο  και κάντε κλικ στο κουμπί Εφαρμογή .

5. Εάν θέλετε να ενεργοποιήσετε ξανά την τηλεμετρία εφαρμογών, επιλέξτε Not Configured ή Disabled  στο παραπάνω βήμα.

 

Αυτό είναι! Μπορείτε να απενεργοποιήσετε την τηλεμετρία εφαρμογών στα Windows 11 μέσω του προγράμματος επεξεργασίας πολιτικών τοπικής ομάδας.

2) Απενεργοποιήστε την τηλεμετρία εφαρμογών στα Windows 11 μέσω του Επεξεργαστή Μητρώου

Αυτή η μέθοδος θα χρησιμοποιήσει τον Επεξεργαστή Μητρώου των Windows 11 για να απενεργοποιήσει την Τηλεμετρία Εφαρμογών. Εδώ είναι μερικά από τα απλά βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε.

1. Πρώτα, κάντε κλικ στην αναζήτηση των Windows 11 και πληκτρολογήστε Επεξεργαστής Μητρώου . Στη συνέχεια, ανοίξτε τον Επεξεργαστή Μητρώου από τη λίστα των αποτελεσμάτων που ταιριάζουν.

 

2. Στον Επεξεργαστή Μητρώου, μεταβείτε στην ακόλουθη διαδρομή:

Πολιτικές HKEY_LOCAL_MACHINESOFTWAREMicrosoftWindows

 

3. Κάντε δεξί κλικ στο φάκελο των Windows και επιλέξτε Νέο > Κλειδί .

 

4. Ονομάστε το νέο κλειδί ως AppCompat .

 

5. Τώρα, κάντε δεξί κλικ στο AppCompat και επιλέξτε New > DWORD (32-bit) Value.

Πώς να απενεργοποιήσετε την τηλεμετρία στα Windows 11 (Πλήρης οδηγός)(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

6. Ονομάστε το κλειδί DWORD που δημιουργήθηκε πρόσφατα ως AITEnable .

 

7. Αυτό θα απενεργοποιήσει την τηλεμετρία εφαρμογών στα Windows 11. Εάν θέλετε να ενεργοποιήσετε την τηλεμετρία εφαρμογής, διαγράψτε το κλειδί DWORD με δυνατότητα AITEnable στο παραπάνω βήμα.

 

Αυτό είναι! Μπορείτε να απενεργοποιήσετε την τηλεμετρία εφαρμογών στα Windows 11 μέσω του Επεξεργαστή Μητρώου.

 

Οι παραπάνω δύο μέθοδοι θα σας βοηθήσουν να απενεργοποιήσετε πλήρως τη δυνατότητα συλλογής δεδομένων στον υπολογιστή σας Windows 11. Εάν ενδιαφέρεστε για το απόρρητό σας, θα πρέπει να απενεργοποιήσετε την Τηλεμετρία Εφαρμογών στα Windows 11.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Καλάθι αγορών
German German Greek Greek Italian Italian