Πώς να απολαύσετε τη σύνταξη

Πώς να απολαύσετε τη σύνταξη

Η συνταξιοδότηση μπορεί να είναι μια ευτυχισμένη περίοδος της ζωής, αλλά συνοδεύεται και από άγχος. Κατά την πρώτη συνταξιοδότηση, μπορεί να είναι δύσκολο να διαχειριστείτε τις προσδοκίες σας. Τόσος ελεύθερος χρόνος μπορεί να είναι συντριπτικός. Ωστόσο, υπάρχουν πολλοί τρόποι με τους οποίους μπορείτε να αξιοποιήσετε στο έπακρο τα χρόνια της συνταξιοδότησής σας. Μπορείτε να ξεκινήσετε κάνοντας ένα σχέδιο. Σκεφτείτε τον προϋπολογισμό σας και πώς θα θέλατε να περάσετε το χρόνο σας. Από εκεί, δουλέψτε για να είστε απασχολημένοι. Γίνετε μέλος ενός τοπικού κλαμπ ή ξεκινήστε ένα νέο χόμπι. Φροντίστε να διατηρήσετε ισχυρές τις κοινωνικές σχέσεις κατά τη διάρκεια της συνταξιοδότησης. Η συνταξιοδότηση είναι μια εξαιρετική στιγμή για να έρθετε σε επαφή με παλιούς φίλους και να ενισχύσετε τους οικογενειακούς δεσμούς.

7 Βήματα για τη σύνταξη μιας επιτυχημένης ερευνητικής εργασίας στο Κολέγιο(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Βήματα

Σχεδιασμός για συνταξιοδότηση

Διαχειριστείτε τις προσδοκίες σας. Για να ξεκινήσετε, θα θέλετε να διαχειριστείτε τις προσδοκίες σας. Εάν επιθυμείτε να βγείτε από μια ασφυκτική καριέρα, μπορεί να πιστεύετε ότι η συνταξιοδότηση θα είναι ένδοξη. Ωστόσο, είναι πολύ φυσιολογικό η μετάβαση στη σύνταξη να είναι αγχωτική. Προσπαθήστε να διατηρήσετε τις προσδοκίες σας ρεαλιστικές και περιμένετε κάποια θλίψη στις πρώτες μέρες της συνταξιοδότησης.

Πολλά στοιχεία ταυτότητας συνδέονται με την καριέρα. Είναι φυσιολογικό να αισθάνεστε χαμένοι και μπερδεμένοι αρχικά κατά τη διάρκεια της συνταξιοδότησης. Αυτά τα συναισθήματα είναι φυσιολογικά και θα περάσουν με τον καιρό. Το να περιμένεις να νιώσεις κάποια θλίψη από νωρίς μπορεί να μειώσει το πλήγμα της. Εάν συνταξιοδοτηθείτε βέβαιοι ότι θα νιώσετε αυτόματα ευτυχισμένοι και ικανοποιημένοι, μπορεί να είστε περισσότερο αναστατωμένοι ή απογοητευμένοι από τη δυσκολία της μετάβασης.
Θα πρέπει επίσης να περιμένετε ότι δεν θα κάνετε όλα όσα θέλετε να κάνετε αμέσως. Μην περιμένετε να πηδήξετε στη σύνταξη και να αρχίσετε αμέσως να διαβάζετε όλα τα βιβλία που θέλετε να διαβάσετε, να ταξιδέψετε όπου θέλετε να πάτε και να ασχοληθείτε με πολλά χόμπι. Είναι εντάξει να προγραμματίσετε για κάποιο χρόνο διακοπής, αρχικά, καθώς προσαρμόζεστε στη μετάβαση.

Εναλλακτικές λύσεις σημειωματάριων το 2022(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Κάντε έναν προϋπολογισμό. Ακόμη και με μια καλή σύνταξη, θα λάβετε σημαντικά λιγότερα χρήματα στη σύνταξη. Εξετάστε τις αποταμιεύσεις σας, τα προσωπικά σας περιουσιακά στοιχεία και τη μηνιαία σύνταξη για να καταλάβετε πόσα χρήματα μπορείτε εύλογα να ξοδεύετε κάθε μήνα. Γνωρίζοντας έγκαιρα τον προϋπολογισμό σας μπορεί να σας βοηθήσει να νιώσετε χαλαροί με τα χρήματα, επιτρέποντάς σας να απολαύσετε περισσότερο τη συνταξιοδότησή σας.

Εάν έχετε αυστηρό προϋπολογισμό, μπορείτε να προγραμματίσετε δραστηριότητες χαμηλού κόστους. [4] Προσπαθήστε να επωφεληθείτε από τις εκπτώσεις για ηλικιωμένους σε τοπικά εστιατόρια σε χαμηλές τιμές, για παράδειγμα. Μπορείτε επίσης να εξετάσετε τη μείωση του μεγέθους. Εάν δεν ήσασταν εντάξει με ένα μικρότερο σπίτι ή λιγότερα αντικείμενα, η πώληση μερικών από τα παλιά σας πράγματα μπορεί να σας δώσει επιπλέον χρήματα για τη σύνταξη.
Μπορείτε επίσης να σκεφτείτε να βρείτε έναν τρόπο να κερδίζετε μικρά χρηματικά ποσά κάθε μήνα. Θα μπορούσατε να δοκιμάσετε μια εργασία μερικής απασχόλησης. Πολλοί συνταξιούχοι απολαμβάνουν τη μικρή, χαμηλής πίεσης μερική απασχόληση. Πράγματα όπως το φροντιστήριο, η υποκατάστατη διδασκαλία, το περπάτημα με σκύλους και το κάθισμα κατοικίδιων θα σας κρατήσουν απασχολημένους και θα αισθάνεστε ικανοποιημένοι. Θα σας δώσουν επίσης λίγο επιπλέον εισόδημα για να ξοδέψετε.

10 καλύτερες εφαρμογές ροής μουσικής για Android το 2021(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Θα μπορούσατε επίσης να προγραμματίσετε δωρεάν δραστηριότητες αναψυχής, όπως να πάτε στην παραλία, αν μένετε κοντά σε μια πισίνα ή σε μια κοινοτική πισίνα για να περάσετε τη μέρα σας.          

Σκεφτείτε την ταυτότητά σας. Πολλά από την ταυτότητα κάποιου είναι δεμένα στη δουλειά. Μπορεί να αισθάνεστε πολύ καθορισμένοι από τη δουλειά σας. Μπορεί να δείτε τον εαυτό σας ως δικηγόρο, ή δάσκαλο ή μηχανικό. Η συνταξιοδότηση μπορεί να είναι ενοχλητική, καθώς αυτός ο ρόλος απουσιάζει ξαφνικά. Μπορεί να σας βοηθήσει να σκεφτείτε τον νέο σας ρόλο πριν από τη συνταξιοδότηση. Αυτό μπορεί να σας δώσει μια αίσθηση σκοπού και εκπλήρωσης, επιτρέποντάς σας να απολαύσετε καλύτερα τον εαυτό σας.

Ίσως κάποτε σκεφτήκατε τον εαυτό σας ως πετυχημένο, τροφοδότη και ανεξάρτητο. Ακόμα κι αν έχετε συνταξιοδοτηθεί με σχετική ασφάλεια, μπορεί να αισθανθείτε απώλεια της ανεξαρτησίας και του σκοπού στη συνταξιοδότηση. Προσπαθήστε να σκεφτείτε νέους ρόλους που μπορείτε να καλύψετε.
Κατά τη συνταξιοδότηση, είστε πλέον ένα πολύτιμο μέλος της κοινότητας. Καθώς έχετε ζήσει μια μακρά, γεμάτη ζωή, οι άνθρωποι μπορεί να έρθουν σε εσάς για συμβουλές και καθοδήγηση. Εάν είστε παντρεμένοι, μπορείτε να δείτε τον εαυτό σας ως έναν πολύτιμο σύντροφο για τον σύζυγό σας. Εάν έχετε παιδιά, μπορείτε να τους παρέχετε καθοδήγηση και υποστήριξη.

Θέστε στόχους για τον εαυτό σας. Θα πρέπει να έχετε κάποιους στόχους για τη συνταξιοδότηση. Αυτό μπορεί να σας επιτρέψει να απολαύσετε καλύτερα τον εαυτό σας. Ξαφνικά θα έχετε μια επίθεση ελεύθερου χρόνου, οπότε θέλετε να σχεδιάσετε τρόπους για να γεμίσετε αυτόν τον χρόνο. Έχετε μια αίσθηση του τι θέλετε να κάνετε πηγαίνοντας στη σύνταξη.

Μπορεί να θέλετε να έχετε μερικούς πολύ συγκεκριμένους στόχους με βάση τα γενικά σας ενδιαφέροντα. Για παράδειγμα, ένας γενικός στόχος μπορεί να είναι κάτι σαν, «Θέλω να εμπλακώ περισσότερο στην κοινότητά μου». Πώς μπορείτε να το κάνετε αυτό πιο συγκεκριμένο; Ποιοι είναι μερικοί συγκεκριμένοι τρόποι με τους οποίους μπορείτε να εμπλακείτε;
Από έναν αόριστο στόχο, βγάλτε στο σφυρί λεπτομέρειες. Για παράδειγμα, «Θέλω να είμαι εθελοντής στο νοσοκομείο παίδων 3 φορές την εβδομάδα» ή «Θέλω να αρχίσω να παρακολουθώ τακτικά τις συναντήσεις του δημαρχείου».

Παραμονή απασχολημένος

Ασχοληθείτε με νέα χόμπι. Η συνταξιοδότηση σας προσφέρει την ανεκτίμητη ευκαιρία να δοκιμάσετε κάτι νέο. Υπήρχαν πιθανώς πολλά χόμπι και ενδιαφέροντα που δεν επιδίωξες ποτέ όταν είσαι απασχολημένος με τη δουλειά, την οικογένεια και άλλες υποχρεώσεις. Προσπαθήστε να εξετάσετε αυτά τα χόμπι στη συνταξιοδότησή σας.

Σκεφτείτε ένα χόμπι που πάντα σας ενδιέφερε να ακολουθήσετε. Ίσως πάντα θέλατε να δοκιμάσετε, ας πούμε, ιππασία ή να καλλιεργήσετε έναν κήπο . Δείτε αν μπορείτε να παρακολουθήσετε μαθήματα στην περιοχή σας.
Κοιτάξτε τα ανώτερα κέντρα. Εάν η περιοχή σας έχει κέντρο ηλικιωμένων, μπορεί να προσφέρει μαθήματα για τους πρόσφατα συνταξιούχους. Δείτε αν κάποια μαθήματα σας ξεχωρίζουν και προσπαθήστε να μάθετε πράγματα που πάντα θέλατε. Καθώς η συνταξιοδότηση είναι μια στιγμή για να κοιτάξουμε πίσω και να αναλογιστούμε την εμπειρία του παρελθόντος, μια τάξη συγγραφής απομνημονευμάτων μπορεί να είναι μια καλή ιδέα.
Δεδομένου ότι μπορείτε να καθίσετε μόνο στην παραλία ή στην πισίνα για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα πριν κουραστείτε, το να έχετε νέα χόμπι και διαφορετικά πράγματα να προσβλέπετε είναι μια εξαιρετική ευκαιρία να αφιερώσετε χρόνο.

Ταξίδι. Πολλοί άνθρωποι ανυπομονούν να ταξιδέψουν στη σύνταξη. Με απεριόριστο χρόνο διακοπών, θα έχετε την ευκαιρία να επισκεφτείτε πολλά μέρη που δεν έχετε δει ποτέ κατά τη διάρκεια των εργάσιμων ετών. Δοκιμάστε να προγραμματίσετε μερικά ταξίδια για τα πρώτα χρόνια της συνταξιοδότησής σας. Αναζητήστε μέρη που πάντα θέλατε να επισκεφτείτε, αλλά δεν είχατε ποτέ τον χρόνο.

Το ταξίδι δεν χρειάζεται να είναι ακριβό. Εάν έχετε περιορισμένο προϋπολογισμό, ένα ταξίδι το Σαββατοκύριακο σε μια κοντινή παραλιακή πόλη ή πόλη μπορεί να είναι υπέροχο.
Ωστόσο, αν έχετε τα χρήματα, σκεφτείτε ένα πιο περίπλοκο ταξίδι. Πολλοί συνταξιούχοι απολαμβάνουν να κάνουν μεγάλες κρουαζιέρες για να δουν άλλα μέρη του κόσμου μετά τη συνταξιοδότηση.
Η συμμετοχή στο AARP μπορεί να σας βοηθήσει να εξοικονομήσετε χρήματα σε ξενοδοχεία, ενοικιάσεις αυτοκινήτων, κρουαζιέρες, πτήσεις και άλλα έξοδα που σχετίζονται με ταξίδια, εκτός από τα πολλά άλλα οφέλη του.

Συμμετέχετε στην κοινότητά σας και κάντε κάποια εθελοντική εργασία. Η συμμετοχή της κοινότητας μπορεί να είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να αισθάνεστε ευτυχισμένοι ή ολοκληρωμένοι στη συνταξιοδότηση. Υπήρχαν πιθανώς τοπικοί οργανισμοί που πάντα θέλατε να βοηθήσετε, αλλά δεν είχατε ποτέ τον χρόνο. Η συνταξιοδότηση είναι η ευκαιρία σας να αναπτυχθείτε και να γίνετε πιο ενεργό μέλος της κοινότητάς σας.

Επιλέξτε τη συμμετοχή της κοινότητας που ανταποκρίνεται στη συγκεκριμένη προσωπικότητά σας. Εάν είστε λάτρης των ζώων, μπορεί να επωφεληθείτε από τον εθελοντισμό σε ένα τοπικό καταφύγιο. Αν αγαπάτε τα παιδιά, ασχοληθείτε με την τοπική παιδική βιβλιοθήκη.
Όπως συμβαίνει με τις περισσότερες πτυχές της συνταξιοδότησης, μπορεί να σας πάρει λίγο χρόνο για να προσαρμοστείτε ώστε να γίνετε μέλος της κοινότητας. Είναι εντάξει να αφιερώσετε στον εαυτό σας μερικές εβδομάδες ή μήνες για να διαχειριστεί τα συναισθήματά σας προτού εμπλακείτε.

Συμμετοχή σε έναν σκοπό. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη αιτία που σας εμπνέει; Ίσως πάντα ήθελες να βοηθήσεις με ένα τοπικό πολιτικό κόμμα, αλλά ποτέ δεν ένιωσες ότι είχες τον χρόνο. Η συνταξιοδότηση μπορεί να είναι μια ανεκτίμητη ευκαιρία για εσάς να συμμετάσχετε σε έναν σκοπό. Το άγχος από τη συνταξιοδότηση συχνά προέρχεται από έλλειψη σκοπού ή εκπλήρωσης. Το να εργάζεστε για την αλλαγή με άτομα με κοινές αξίες είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να έχετε νόημα στη ζωή σας. Αυτό μπορεί να σας βοηθήσει να απολαύσετε τα χρόνια της συνταξιοδότησής σας.

Συνεχίστε την εκπαίδευσή σας. Πολλοί συνταξιούχοι παίρνουν τη σύνταξη ως χρόνο μάθησης. Εάν υπάρχει ένα θέμα για το οποίο είχατε πάντα περιέργεια, η συνταξιοδότηση μπορεί να είναι η στιγμή για να μελετήσετε αυτό το θέμα. Μπορείτε να αποκτήσετε μια κάρτα βιβλιοθήκης και να εκπαιδεύσετε τον εαυτό σας ή μπορείτε να ακολουθήσετε άλλες προσεγγίσεις για την περαιτέρω εκπαίδευσή σας.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε κάποιο είδος μαθημάτων στη συνταξιοδότηση. Ίσως θέλετε να μάθετε να παίζετε ένα συγκεκριμένο μουσικό όργανο, για παράδειγμα, ή να μάθετε μια μορφή τέχνης όπως το σχέδιο. Μη διστάσετε να δείτε τοπικά μαθήματα στην περιοχή σας.
Μπορείτε επίσης να ελέγξετε μαθήματα σε τοπικά κολέγια. Μπορεί επίσης να μπορείτε να εγγραφείτε, έναντι αμοιβής, σε ένα μάθημα της επιλογής σας. Μπορείτε να παρακολουθήσετε μαθήματα για θέματα που πάντα σας ενδιέφεραν, αλλά δεν ήταν ποτέ σχετικά με τον τομέα σας. Εάν σας γοήτευε πάντα η παγκόσμια ιστορία, αλλά εργαζόσασταν ως μηχανικός, σκεφτείτε να παρακολουθήσετε ένα μάθημα ιστορίας σε ένα τοπικό κολέγιο.

Αποδεχτείτε περιστασιακό χρόνο διακοπής λειτουργίας. Πολλοί άνθρωποι αισθάνονται υποχρεωμένοι να γεμίσουν τα χρόνια της συνταξιοδότησής τους με μια συνεχή εισροή δραστηριότητας. Αυτό δεν είναι ρεαλιστικό και μπορεί να προκαλέσει αδικαιολόγητο άγχος εάν προσπαθήσετε να το πιέσετε. Καθώς εργάζεστε για δεκαετίες, είναι εντάξει να δώσετε και στον εαυτό σας χρόνο διακοπής λειτουργίας.

Επιτρέψτε στον εαυτό σας να κοιμηθεί σε λίγες μέρες την εβδομάδα. Μην πιέζετε τον εαυτό σας να σηκωθεί από το κρεβάτι εάν προτιμάτε να καθυστερείτε μέχρι το μεσημέρι ή αργότερα.
Περάστε μερικές μέρες την εβδομάδα απλώς απολαμβάνοντας χαλαρές δραστηριότητες. Πηγαίνετε για μεγάλες βόλτες. Διαβάστε για ευχαρίστηση. Φάτε ένα γεύμα σε ένα ωραίο εστιατόριο. Μην ανησυχείτε να γεμίζετε κάθε μέρα με δραστηριότητα. Είναι εντάξει να αγκαλιάζετε το χρόνο διακοπής λειτουργίας ξανά και ξανά.

Μένοντας κοινωνική

Να βλέπεις φίλους τακτικά. Καθώς το μεγαλύτερο μέρος της κοινωνικοποίησης συμβαίνει στη δουλειά, μπορεί να χάσετε την επαφή με κάποιους φίλους στη σύνταξη. Είναι σημαντικό, ωστόσο, να εργάζεστε για να παραμένετε κοινωνικοί. Οι άνθρωποι είναι κοινωνικά πλάσματα από τη φύση τους και θα χρειαστείτε κοινωνική υποστήριξη από φίλους και μέλη της οικογένειας κατά τη συνταξιοδότηση.

Εργαστείτε για τη διατήρηση των συνδέσεων από την εργασία. Αν και μπορεί να μην βλέπετε πια φίλους εργασίας κάθε μέρα, μπορείτε να προσπαθήσετε να συναντηθείτε εκτός δουλειάς. Φροντίστε να παίρνετε κοκτέιλ με φίλους από τη δουλειά μερικές φορές το μήνα.
Μπορείτε επίσης να προσπαθήσετε να κάνετε νέους φίλους. Πολλοί άνθρωποι αισθάνονται ότι τα χρόνια των φίλων τους έχουν τελειώσει στη σύνταξη, αλλά αυτό δεν συμβαίνει. Τα ταξίδια, ο εθελοντισμός, η παρακολούθηση μαθημάτων και η συμμετοχή σε ένα κέντρο κοινότητας ηλικιωμένων μπορούν όλα να σας βοηθήσουν να κάνετε νέους φίλους.

Απευθυνθείτε σε παλιούς φίλους. Όσο περνάει ο καιρός, τείνεις να χάνεις την επαφή με συγκεκριμένα άτομα. Φίλοι από το κολέγιο, το γυμνάσιο, τις παλιές δουλειές και άλλα μέρη πέφτουν στο δρόμο. Πάρτε τη σύνταξη ως ευκαιρία για επανασύνδεση. Μπορεί να είναι διασκεδαστικό και ικανοποιητικό να περνάς χρόνο με ξεχασμένους φίλους.

Προσπαθήστε να καλέσετε έναν παλιό φίλο σας στο τηλέφωνο ή γράψτε του ένα γράμμα ή ένα e-mail. Μπορεί να αισθάνεστε λίγο άβολα, ειδικά αν έχει περάσει πολύς χρόνος, αλλά ο φίλος σας πιθανότατα θα χαρεί να σας ακούσει. Οι άνθρωποι καταλαβαίνουν ότι η ζωή παρεμποδίζεται και κάποιες φιλίες μειώνονται.
Σκεφτείτε να πάτε να επισκεφτείτε έναν παλιό φίλο. Μπορείτε να κάνετε ένα ταξίδι στην πατρίδα σας, για παράδειγμα, και να δείτε φίλους που μένουν ακόμα εκεί. Εάν θέλετε να επισκεφτείτε τον παλιό σας συγκάτοικο στο κολέγιο στο Σιάτλ εδώ και χρόνια, πάρτε τη συνταξιοδότησή σας ως ευκαιρία να το κάνετε.
Εάν ο προϋπολογισμός σας είναι περιορισμένος, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για τη φιλοξενία κάποιου ακριβού δείπνου. Το να μαζέψετε τους παλιούς σας φίλους και να φιλοξενήσετε λίγη γλύκα στο σπίτι σας μπορεί να είναι διασκεδαστικό για όλους!
Μια βραδιά επιτραπέζιου παιχνιδιού με τους φίλους σας μπορεί επίσης να είναι πολύ διασκεδαστική.

Μπείτε στα social media. Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μπορούν να σας βοηθήσουν να παραμείνετε συνδεδεμένοι κατά τη διάρκεια της συνταξιοδότησης. Καθώς δεν θα βγείτε για δουλειά, μπορεί να μην έχετε την ευκαιρία να μείνετε ενημερωμένοι για τη ζωή των φίλων σας. Η δημιουργία ενός λογαριασμού Facebook μπορεί να σας βοηθήσει να μείνετε κοντά στους γύρω σας και να αλληλεπιδράτε με άλλους στο διαδίκτυο. Εάν δεν έχετε ήδη λογαριασμούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, είναι καλή ιδέα να δημιουργήσετε κάποιους στη σύνταξη.

Περάστε χρόνο με την οικογένεια. Η συνταξιοδότηση μπορεί να είναι μια εξαιρετική στιγμή για να περάσετε χρόνο με την οικογένειά σας. Κάντε ένα ταξίδι για να επισκεφτείτε συγγενείς εκτός πολιτείας. Προσφέρετε να φροντίσετε τα εγγόνια σας. Εάν έχετε μεγαλύτερα εγγόνια, αφιερώστε χρόνο να τους τηλεφωνείτε κάθε εβδομάδα.

Πολλοί συνταξιούχοι σκέφτονται να έρθουν πιο κοντά στην οικογένεια. Εάν θέλετε να μείνετε κοντά στα παιδιά και τα εγγόνια σας, μπορείτε να σκεφτείτε να αποκτήσετε ένα μικρό σπίτι ή διαμέρισμα κοντά.

 Προειδοποιήσεις

Η υγεία σας είναι τώρα πιο σημαντική από ποτέ. Φρόντισε καλα τον εαύτο σου. Να τρώτε τροφές που προάγουν την υγεία και να κάνετε πολλή σωματική άσκηση (ακόμα και αν είναι με μειωμένο ρυθμό.) Τα χρόνια συνταξιοδότησής σας θα είναι πολύ πιο ευχάριστα εάν διατηρήσετε την υγεία που απαιτείται για να συμμετέχετε πλήρως στις δραστηριότητες που αγαπάτε.
Όποτε είναι δυνατόν, συνεχίστε να κάνετε πράγματα για τον εαυτό σας. Μην βασίζεστε σε άλλους άσκοπα, καθώς αυτό μπορεί να προκαλέσει δυσαρέσκεια. [30]

Αναφορές

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Καλάθι αγορών
Scroll to Top