Πώς να αποσυμπιέσετε αρχεία στα Windows 11 (5 καλύτερες μέθοδοι)

Στα Windows 11, έχετε πολλές επιλογές όσον αφορά τα βοηθητικά προγράμματα συμπίεσης αρχείων . Τα περισσότερα από τα δημοφιλή βοηθητικά προγράμματα συμπίεσης αρχείων για τα Windows 11 ήταν δωρεάν και μπορούν εύκολα να χειριστούν δημοφιλείς μορφές συμπίεσης όπως ZIP, ZIPx, RAR, 7Z, TAR και άλλα.

Ωστόσο, στα Windows 11, δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε μια εφαρμογή τρίτου κατασκευαστή για τη συμπίεση ή την εξαγωγή συμπιεσμένων αρχείων. Τα Windows 11 υποστηρίζουν εγγενώς αρχεία ZIP και σας επιτρέπουν να τα συμπιέσετε και να τα εξαγάγετε από το μενού περιβάλλοντος.

Πώς να διορθώσετε την εξάντληση της μπαταρίας του Microsoft Edge στα Windows 11 (6 Μέθοδοι)(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

5 καλύτεροι τρόποι αποσυμπίεσης αρχείων στα Windows 11

Παρακάτω, έχουμε μοιραστεί μερικούς από τους καλύτερους τρόπους εξαγωγής αρχείων ZIP στα Windows 11. Επομένως, εάν μόλις κατεβάσατε ένα αρχείο ZIP από το διαδίκτυο και δεν ξέρετε πώς να το εξαγάγετε, πρέπει να ακολουθήσετε τις κοινές μας μεθόδους. Ας αρχίσουμε.

1) Αποσυμπιέστε τα αρχεία ZIP μέσω του File Explorer

Μπορείτε να βασιστείτε στην εξερεύνηση αρχείων των Windows 11 για την αποσυμπίεση αρχείων. Εδώ είναι μερικά από τα απλά βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε.

1. Ανοίξτε την Εξερεύνηση αρχείων στον υπολογιστή σας με Windows 11 και εντοπίστε το αρχείο ZIP που θέλετε να εξαγάγετε.

 

2. Τώρα, κάντε δεξί κλικ στο αρχείο ZIP και επιλέξτε την επιλογή «Εξαγωγή όλων» στο μενού Περιβάλλον.

 

3. Εναλλακτικά, μπορείτε να επιλέξετε το αρχείο ZIP και την επιλογή «Εξαγωγή όλων» στο επάνω μενού.

 

4. Στο παράθυρο Εξαγωγή συμπιεσμένου (συμπιεσμένου) φακέλου, επιλέξτε τη διαδρομή στην οποία θέλετε να αποθηκεύσετε το αποσυμπιεσμένο αρχείο και κάντε κλικ στο κουμπί Εξαγωγή .

 

Αυτό είναι! Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο μπορείτε να αποσυμπιέσετε αρχεία στα Windows 11 μέσω του File Explorer.

Πώς να εκκαθαρίσετε την προσωρινή μνήμη στο iPhone & iPad [2022](Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

2) Αποσυμπιέστε τα αρχεία στα Windows 11 μέσω του PowerShell

Στα Windows 11, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το βοηθητικό πρόγραμμα PowerShell για να αποσυμπιέσετε τα αρχεία ZIP. Πρέπει να ακολουθήσετε μερικά από τα απλά βήματα που έχουμε μοιραστεί παρακάτω.

1. Πρώτα, κάντε κλικ στην Αναζήτηση των Windows 11 και πληκτρολογήστε PowerShell . Στη συνέχεια, κάντε δεξί κλικ στο βοηθητικό πρόγραμμα PowerShell και επιλέξτε Εκτέλεση ως διαχειριστής .

 

2. Ανοίξτε το φάκελο στον οποίο έχετε αποθηκεύσει το αρχείο ZIP. Κάντε δεξί κλικ στο αρχείο ZIP και επιλέξτε την επιλογή Αντιγραφή ως διαδρομή .

 

3. Τώρα, φέρτε το βοηθητικό πρόγραμμα PowerShell στο μπροστινό μέρος και εκτελέστε την εντολή που κοινοποιείται παρακάτω.

Expand-Archive -Διαδρομή “διαδρομή αρχείου ZIP” -DestinationPath “C:Techviral”

 

Σημαντικό: Στην παραπάνω εντολή, αντικαταστήστε τη διαδρομή του αρχείου ZIP με τη διαδρομή που έχετε αντιγράψει στο Βήμα 2. Πρέπει επίσης να αλλάξετε τη διαδρομή προορισμού «C:Techviral». Η τελική εντολή θα μοιάζει με αυτό:

Expand-Archive -Path “C:UsersAmarnathDesktopTechviralTechviral.zip” -DestinationPath “C:UsersAmarnathDesktopTechviral”

Η παραπάνω εντολή θα εξαγάγει το αρχείο ZIP. Πρέπει να ανοίξετε τη διαδρομή Προορισμός για να βρείτε το εξαγόμενο περιεχόμενο.

3) Αποσυμπιέστε το αρχείο στα Windows 11 μέσω της γραμμής εντολών

Όπως το βοηθητικό πρόγραμμα PowerShell, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη Γραμμή εντολών για να αποσυμπιέσετε ένα αρχείο ZIP στα Windows 11. Για αυτό, πρέπει να ακολουθήσετε μερικά από τα απλά βήματα που κοινοποιούνται παρακάτω.

1. Για να αποσυμπιέσετε ένα αρχείο ZIP μέσω της γραμμής εντολών, πρώτα, πρέπει να ανοίξετε το φάκελο που περιέχει το αρχείο ZIP. Στη συνέχεια, στη γραμμή διευθύνσεων , πληκτρολογήστε CMD και πατήστε το κουμπί Enter .

 

2. Αυτό θα ανοίξει τη γραμμή εντολών στον ίδιο φάκελο. Στο βοηθητικό πρόγραμμα Command Prompt, εκτελέστε την εντολή :

tar -xf όνομα αρχείου.zip

 

Σημαντικό: Αντικαταστήστε το filename.zip με το πραγματικό όνομα αρχείου ZIP. Για παράδειγμα, tar -xf Techviral.zip

3. Η εκτέλεση της εντολής θα εξαγάγει το αρχείο ZIP στον ίδιο φάκελο.

Αυτό είναι! Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο μπορείτε να αποσυμπιέσετε αρχεία στα Windows 11 μέσω του βοηθητικού προγράμματος Command Prompt.

Πικάπ AKAI με USB(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

4) Αποσυμπιέστε τα αρχεία στα Windows 11 μέσω WinRAR

Λοιπόν, το WinRAR είναι ένα κορυφαίο βοηθητικό πρόγραμμα αρχειοθέτησης αρχείων για Windows. Το βοηθητικό πρόγραμμα είναι πλήρως συμβατό με τα Windows 11 και μπορεί εύκολα να εξαγάγει τα αρχεία ZIP και RAR. Δείτε πώς μπορείτε να αποσυμπιέσετε αρχεία στα Windows 11 μέσω WinRAR.

1. Πρώτα απ ‘όλα, κατεβάστε και εγκαταστήστε το WinRAR στον υπολογιστή σας με Windows 11. Μετά τη λήψη, ανοίξτε το φάκελο που περιέχει το αρχείο ZIP που θέλετε να αποσυμπιέσετε.

2. Κάντε δεξί κλικ στο αρχείο ZIP και επιλέξτε Εμφάνιση περισσότερων επιλογών .

 

3. Στο αναπτυγμένο μενού δεξί κλικ, επιλέξτε Εξαγωγή αρχείων.

 

4. Στη διαδρομή εξαγωγής και επιλογές, επιλέξτε τη διαδρομή προορισμού και κάντε κλικ στο Ok .

 

5. Αυτό θα εξαγάγει το αρχείο ZIP. Εάν θέλετε να εξαγάγετε το αρχείο ZIP στον ίδιο φάκελο, κάντε δεξί κλικ σε αυτό και επιλέξτε Εμφάνιση περισσότερων επιλογών > Εξαγωγή εδώ .

 

Αυτό είναι! Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο μπορείτε να αποσυμπιέσετε αρχεία ZIP στα Windows 11 μέσω WinRAR.

5) Αποσυμπιέστε τα αρχεία στα Windows 11 μέσω 7-Zip

Λοιπόν, το 7-Zip είναι το καλύτερο και πιο ελαφρύ βοηθητικό πρόγραμμα συμπίεσης αρχείων που διατίθεται για το λειτουργικό σύστημα Windows. Το ελαφρύ εργαλείο συμπίεσης αρχείων είναι εντελώς δωρεάν για λήψη και χρήση. Δείτε πώς μπορείτε να αποσυμπιέσετε αρχεία στα Windows 11 μέσω 7-Zip

1. Πρώτα απ ‘όλα, κατεβάστε και εγκαταστήστε το 7-Zip στον υπολογιστή σας με Windows 11. Μόλις εγκατασταθεί, εντοπίστε το αρχείο ZIP που θέλετε να αποσυμπιέσετε.

 

2. Κάντε δεξί κλικ στο αρχείο ZIP και επιλέξτε Εμφάνιση περισσότερων επιλογών.

 

3. Στο αναπτυγμένο μενού περιβάλλοντος, επιλέξτε 7-Zip > Εξαγωγή αρχείων .

 

4. Τώρα επιλέξτε το φάκελο προορισμού στον οποίο θέλετε να αποθηκεύσετε τα αρχεία που έχουν εξαχθεί και κάντε κλικ στο κουμπί Ok

 

Αυτό είναι! Αυτό θα εξαγάγει τα αρχεία ZIP στον επιλεγμένο φάκελο.

Τα δύο εργαλεία τρίτων που χρησιμοποιήσαμε – το WinRAR και το 7-Zip είναι δωρεάν για λήψη και χρήση. Έτσι, αυτοί είναι μερικοί από τους καλύτερους τρόπους αποσυμπίεσης αρχείων στα Windows 11. Μπορείτε να ακολουθήσετε τις ίδιες μεθόδους για να εξαγάγετε και αρχεία RAR. Εάν γνωρίζετε άλλους τρόπους αποσυμπίεσης αρχείων στα Windows 11, ενημερώστε μας στα σχόλια.

TV PHILIPS 43” LED 4K UHD AMPILIGHT SMART WIFI(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Καλάθι αγορών
German German Greek Greek Italian Italian