Πώς να χρησιμοποιήσετε το Adobe Illustrator Shape Builder Tool

Με το εργαλείο Shape Builder του Adobe Illustrator, ακόμη και οι αρχάριοι μπορούν να συνδυάσουν απλά σχήματα για να δημιουργήσουν σύνθετα. Σε αυτό το απλό σεμινάριο του Illustrator, θα σας δείξουμε πώς να συγχωνεύετε και να αφαιρείτε βασικά σχήματα για να δημιουργήσετε ένα νέο σχήμα.

Το εργαλείο Shape Builder προστέθηκε στο Illustrator στην έκδοση CS5 και όλες οι εκδόσεις από τότε το έχουν συμπεριλάβει. Χρησιμοποιήσαμε το Adobe Illustrator CC, αλλά εφόσον χρησιμοποιείτε το Illustrator CS5 ή μεταγενέστερο, αυτές οι οδηγίες θα λειτουργούν.

Πώς να συγχωνεύσετε σχήματα με το εργαλείο δημιουργίας σχημάτων

Θα ξεκινήσουμε με τη συγχώνευση διανυσματικών σχημάτων. Όλα τα εργαλεία σχήματος στο Illustrator δημιουργούν διανυσματικά σχήματα . Αυτό σημαίνει ότι μπορούν να κλιμακωθούν σε οποιοδήποτε μέγεθος.

Προσθέστε μερικά σχήματα στον πίνακα τέχνης. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε εργαλείο σχήματος όπως το εργαλείο ορθογωνίου, το εργαλείο έλλειψης, το εργαλείο πολυγώνου ή το εργαλείο στυλό.

Θα χρησιμοποιήσουμε τη λειτουργία συγχώνευσης του Εργαλείου δημιουργίας σχημάτων σε σχήματα που επικαλύπτονται και θα μετακινήσουμε τα σχήματα, ώστε να τέμνονται.

Χρησιμοποιήστε το Εργαλείο επιλογής για να επιλέξετε δύο ή περισσότερα επικαλυπτόμενα σχήματα. Κρατήστε πατημένο το Shift για να επιλέξετε πολλά σχήματα.

Επιλέξτε Shape Builder από τον πίνακα εργαλείων ή χρησιμοποιήστε τη συντόμευση πληκτρολογίου Shift + M.

Σύρετε το εργαλείο Shape Builder στα επιλεγμένα σχήματα. Κάθε τμήμα του νέου σχήματος θα επισημαίνεται καθώς σύρετε από πάνω τους. Όταν αφήσετε το ποντίκι, τα σχήματα θα συγχωνευθούν. Θα δείτε ένα μικροσκοπικό σύμβολο συν δίπλα στον κέρσορα για να σας υπενθυμίσει ότι προσθέτετε το ένα σχήμα στο άλλο.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Για να μην χάσετε ακούσια ορισμένες επικαλυπτόμενες περιοχές πολλών σχημάτων, πατήστε Shift ενώ σύρετε το πλαίσιο του Shape Builder γύρω από όλα τα σχήματα που θέλετε να συγχωνεύσετε.

Πώς να διαγράψετε σχήματα με το εργαλείο δημιουργίας σχημάτων

Μερικές φορές ένα έργο γραφικού σχεδιασμού θα σας ζητήσει να αφαιρέσετε ένα σχήμα από ένα άλλο. Το Shape Builder έχει μια λειτουργία διαγραφής που το καθιστά εύκολο.

Ξεκινήστε χρησιμοποιώντας το Εργαλείο επιλογής για να επιλέξετε δύο επικαλυπτόμενα σχήματα. Θα αφαιρέσουμε το ένα σχήμα από το άλλο.

Επιλέξτε το Εργαλείο δημιουργίας σχημάτων και κρατήστε πατημένο το Alt ή το Option (Mac) ενώ σύρετε από ένα σχήμα στο τμήμα αυτού του σχήματος που επικαλύπτει το άλλο σχήμα. Όπως μπορείτε να δείτε, πατώντας Alt ή Option τίθεται το εργαλείο Shape Builder σε λειτουργία Διαγραφής έτσι ώστε το ένα σχήμα να αφαιρείται από το άλλο. Θα γνωρίζετε ότι έχετε ενεργοποιήσει τη λειτουργία Διαγραφής επειδή θα δείτε ένα μικροσκοπικό σύμβολο μείον δίπλα στον κέρσορα.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Παρατηρήστε ότι προστίθενται επιπλέον σημεία αγκύρωσης στο νέο σας σχήμα όπου τέμνονται τα δύο σχήματα. Εάν θέλετε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτά τα σημεία αγκύρωσης για να αναδιαμορφώσετε τη διαδρομή.

Αν έχετε χρησιμοποιήσει ποτέ το εργαλείο Pathfinder του Illustrator για να δημιουργήσετε πολύπλοκα σχήματα, θα λατρέψετε πόσο πιο γρήγορο και εύκολο είναι να χρησιμοποιήσετε το εργαλείο Shape Builder.

Πώς να ορίσετε τις επιλογές του εργαλείου δημιουργίας σχήματος

Τώρα που έχετε μια καλή ιδέα για το πώς λειτουργεί το εργαλείο Shape Builder στο Adobe Illustrator, αφιερώστε ένα λεπτό για να μάθετε σχετικά με τις επιλογές που μπορείτε να προσαρμόσετε.

Αποκτήστε πρόσβαση στις επιλογές του Εργαλείου δημιουργίας σχημάτων κάνοντας διπλό κλικ στο Shape Builder στη γραμμή εργαλείων.

Ανίχνευση κενών

Φανταστείτε ότι έχετε τρεις αλληλοκαλυπτόμενες ελλείψεις με ένα κενό στη μέση.

Η ενεργοποίηση του Gap Detection στις Επιλογές Shape Builder σάς επιτρέπει να πείτε στο Shape Builder να συμπεριλάβει αυτήν την περιοχή κενού κατά τη συγχώνευση σχημάτων.

Μπορεί να χρειαστούν δοκιμές και σφάλματα για να ρυθμίσετε σωστά το μήκος του κενού, επομένως το Shape Builder περιλαμβάνει όσο διάστημα θέλετε.

Θεωρήστε τις ανοιχτές γεμάτες διαδρομές ως κλειστές

Εάν έχετε χρησιμοποιήσει το εργαλείο στυλό για να δημιουργήσετε μια ανοιχτή διαδρομή και επιλέξετε το πλαίσιο Θεώρηση ανοιχτών συμπληρωμένων μονοπατιών ως κλειστών στις επιλογές του Shape Builder, το Shape Builder θα δημιουργήσει μια αόρατη άκρη όπου η διαδρομή είναι ανοιχτή, ώστε να μπορεί να δημιουργήσει μια περιοχή.

Στη λειτουργία συγχώνευσης, κάνοντας κλικ στο Stroke διαχωρίζεται η διαδρομή

Εάν είναι επιλεγμένο το πλαίσιο Σε λειτουργία συγχώνευσης, κάνοντας κλικ στο Stroke Splits the Path, μπορείτε να επιλέξετε ένα τμήμα μιας διαδρομής.

Επιλέξτε χρώμα από

Εδώ επιλέγετε πώς θα χρωματιστεί το νεοδημιουργημένο σχήμα.

Επιλέξτε Artwork εάν θέλετε το στυλ του νέου σχήματος να είναι ίδιο με το πρώτο αντικείμενο που αγγίζετε με το εργαλείο Shape Builder.
Επιλέξτε Color Swatches εάν θέλετε να γεμίσετε το νέο σχήμα με το δείγμα από το τελευταίο αντικείμενο που επιλέχθηκε.

Επιλέγοντας το πλαίσιο για την Προεπισκόπηση δείγματος δρομέα θα εμφανιστεί ένας αιωρούμενος επιλογέας χρώματος. Χρησιμοποιήστε το αριστερό και το δεξί βέλος για να περιηγηθείτε στις επιλογές.

Επιλογή

Η επιλογή Επιλογή που επιλέγετε καθορίζει πώς θα συμπεριφέρεται η επιλογή του Shape Builder καθώς τη σύρετε σε αντικείμενα. Εάν επιλέξετε Freeform, θα μπορείτε να μετακινηθείτε σε επιλογές και περιοχές που δεν θέλετε να συμπεριλάβετε.

Αποκορύφωμα

Η επιλογή Επισήμανση σάς βοηθά να δείτε τι έχετε επιλέξει με το εργαλείο δημιουργίας σχήματος. Η επιλογή Γέμισμα θα κάνει το Shape Builder να γεμίσει τις περιοχές που έχετε σύρει με ένα μοτίβο πλέγματος. Μπορείτε να δείτε το μοτίβο πλέγματος στα παραπάνω στιγμιότυπα οθόνης.

Εάν είναι επιλεγμένο το Επισήμανση διαδρομής όταν επεξεργάσιμο, τμήματα μιας διαδρομής που μπορούν να επεξεργαστούν θα επισημανθούν στο επιλεγμένο χρώμα. Πρέπει επίσης να έχετε στη λειτουργία συγχώνευσης, κάνοντας κλικ στο Stroke χωρίζει τη διαδρομή που έχει επιλεγεί παραπάνω. Διαφορετικά, τα τμήματα διαδρομής δεν θα είναι επεξεργάσιμα και, επομένως, δεν θα επισημαίνονται.

Πώς να αποσυμπιέσετε αρχεία στα Windows 11 (5 καλύτερες μέθοδοι)(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Μείνετε σε αυτό

Μόλις εξοικειωθείτε με το εργαλείο Shape Builder του Adobe Illustrator, ίσως θελήσετε να δοκιμάσετε τις δυνάμεις σας στην τρισδιάστατη μοντελοποίηση . Λειτουργεί σχεδόν με τον ίδιο τρόπο—προσθέτοντας και αφαιρώντας σχήματα. Η μόνη διαφορά είναι ότι στο Illustrator, εργάζεστε με δισδιάστατα σχήματα και, εξ ορισμού, τρισδιάστατη μοντελοποίηση σημαίνει εργασία με τρισδιάστατα αντικείμενα.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Καλάθι αγορών
German German Greek Greek Italian Italian