Πώς να χρησιμοποιήσετε το WordPress: Οδηγός βήμα προς βήμα

ΑΓΑΠΟΥΜΕ το WordPress. Είναι ένα από τα καλύτερα και πιο εύκολα εργαλεία για τη δημιουργία μιας ολοκληρωμένης ιστοσελίδας. Και δεν είμαστε οι μόνοι που το πιστεύουν: πάνω από το 50% όλων των νέων ιστότοπων κατασκευάζονται με αυτό και πάνω από το 14% των υφιστάμενων τοποθεσιών το χρησιμοποιούν ήδη!

Τι είναι το WordPress;

Το WordPress ξεκίνησε ως εργαλείο blogging, αλλά έχει εξελιχθεί με την πάροδο του χρόνου: τώρα είναι ένα πλήρες σύστημα διαχείρισης περιεχομένου (CMS), που σημαίνει ότι σας επιτρέπει να δημιουργήσετε έναν ιστότοπο χωρίς να χρειάζεται να μάθετε HTML, CSS, Javascript, κ.λπ. απλώς εγκαταστήστε το WordPress στον λογαριασμό φιλοξενίας Bluehost και συνδεθείτε σε ένα διαχειριστικό εργαλείο “back-end” (ή “Πίνακας ελέγχου” όπως το αποκαλεί το WordPress). Εκεί έχετε πολλές επιλογές και μπορείτε να ανεβάσετε φωτογραφίες, να προσθέσετε κείμενο, να εγκαταστήσετε δωρεάν πρόσθετα, να δημιουργήσετε σελίδες, να αλλάξετε την εμφάνιση και την αίσθηση του ιστότοπου και πολλά άλλα! Το WordPress χειρίζεται όλη την περίπλοκη εργασία κωδικοποίησης για εσάς, οπότε το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να κάνετε κλικ στη δημοσίευση.

Πώς να ξεκινήσετε έναν ιστότοπο σε 5 λεπτά με το WordPress(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Πώς να δημιουργήσετε έναν ιστότοπο χρησιμοποιώντας το WordPress

Όπως με κάθε εργαλείο, χρειάζονται μερικά λεπτά για να μάθετε πώς να το χρησιμοποιείτε. Όταν δημιουργείτε έναν ιστότοπο, το WordPress έχει πολλές επιλογές προσαρμογής που βοηθούν στη βελτίωση της λειτουργικότητας του ιστότοπού σας. Μπορείτε να επιλέξετε μεταξύ διαφορετικών προσθηκών όπως το Yoast SEO και γραφικών στοιχείων για να προσθέσετε λειτουργίες. Χρησιμοποιήστε τον οδηγό βήμα προς βήμα και μάθετε πώς να δημιουργήσετε έναν ιστότοπο χρησιμοποιώντας το WordPress.
Η νέα μας σειρά WordPress Walkthrough καλύπτει όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε, από το πώς να το εγκαταστήσετε στον λογαριασμό φιλοξενίας Bluehost μέχρι τον τρόπο δημιουργίας πραγματικών, λειτουργικών ιστοσελίδων.

Δείχνουμε πώς να:

 • δημιουργήστε μια αρχική σελίδα
 • αλλάξτε το θέμα και την εμφάνιση προσθέστε μια συλλογή φωτογραφιών
 • δημιουργήστε μια στατική σελίδα
 • ανεβάστε ένα βιογραφικό
 • προσθέστε ένα ιστολόγιο
 • εγκατάσταση και χρήση πρόσθετων και γραφικών στοιχείων
 • εισάγετε μια εικόνα
 • Προσθέστε μια φόρμα επικοινωνίας
 • αφαιρέστε τα σχόλια από τις σελίδες
 • και πολλα ΑΚΟΜΑ…

Παρακάτω είναι μια επισκόπηση του τι να περιμένετε στο άρθρο.

 1. Επιλέξτε ένα Όνομα Τομέα
 2. Δημιουργήστε έναν λογαριασμό φιλοξενίας και αγοράστε ένα πρόγραμμα φιλοξενίας
 3. Εγκαταστήστε το WordPress
 4. Επιλέξτε ένα θέμα WordPress
 5. Μάθετε τον πίνακα ελέγχου του WordPress σας
 6. Δημιουργία Σελίδων
 7. Προσαρμόστε τον ιστότοπό σας χρησιμοποιώντας πρόσθετα και άλλες δυνατότητες

Βήμα 1: Επιλογή ονόματος τομέα

Το όνομα τομέα σας είναι αυτό που πληκτρολογούν οι χρήστες στο πρόγραμμα περιήγησής τους για να μεταβούν στον ιστότοπό σας. Αν και είναι δελεαστικό να επιλέξετε κάτι αστείο ή φανταχτερό, επιλέξτε έναν τομέα που αντιπροσωπεύει την επωνυμία σας και διευκολύνει τους χρήστες να σας βρουν.
Για παράδειγμα, το “bobsmithwelding.com” είναι καλύτερο από το “bobdoesmetalwork.com” επειδή όσοι αναζητούν τον Μπομπ ονομαστικά ή για υπηρεσίες συγκόλλησης είναι πιο πιθανό να τον βρουν. Η απόφαση να καταχωρήσετε το όνομα τομέα σας θα εξαρτηθεί από τους λόγους για τους οποίους δημιουργήσατε τον ιστότοπο.
Ένα από τα πλεονεκτήματα της χρήσης μιας υπηρεσίας φιλοξενίας όπως η Bluehost (την οποία συνιστά το WordPress) είναι ότι μπορείτε να αγοράσετε το όνομα τομέα και την υπηρεσία φιλοξενίας από τον ίδιο πάροχο. Απλώς πληκτρολογήστε το όνομα τομέα που επιθυμείτε, κάντε κλικ στο κουμπί “επόμενο” και το σύστημα θα επαληθεύσει εάν η επιλογή σας είναι διαθέσιμη. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε έναν εναλλακτικό τομέα ανώτατου επιπέδου από το αναπτυσσόμενο μενού. Για παράδειγμα, μπορεί να θέλετε .club ή .us αντί για .com.

Βήμα 2: Δημιουργήστε έναν λογαριασμό φιλοξενίας και αγοράστε ένα πακέτο

Αφού δημιουργήσετε το όνομα τομέα σας, θα πρέπει να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό για το πακέτο φιλοξενίας σας. Εισαγάγετε τα προσωπικά σας στοιχεία σε κάθε πεδίο και, στη συνέχεια, κάντε κύλιση προς τα κάτω στις λίστες πακέτων (Basic, Plus ή Business Pro) και επιλέξτε μια επιλογή που ταιριάζει στον προϋπολογισμό και τις ανάγκες υπηρεσιών σας. Οι τιμές ποικίλλουν μεταξύ των παρόχων φιλοξενίας, αλλά οι περισσότεροι προσφέρουν πρόσθετα, όπως πρόσθετα χαρακτηριστικά ασφαλείας, εργαλεία για την ενίσχυση της κατάταξης αναζήτησης και δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας ιστότοπου.

Επιλέξτε τα κατάλληλα πλαίσια και μετακινηθείτε προς τα κάτω για να εισαγάγετε τα στοιχεία χρέωσής σας. Αφιερώστε λίγο χρόνο για να διαβάσετε τους όρους παροχής υπηρεσιών, την πολιτική ακύρωσης και τις σημειώσεις απορρήτου και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο πλαίσιο για να επιβεβαιώσετε ότι συμφωνείτε με τις πολιτικές. Ακολουθήστε τις οδηγίες που εμφανίζονται στην οθόνη για να δημιουργήσετε έναν κωδικό πρόσβασης και, boom, είστε έτοιμοι για το τρίτο βήμα: την επιλογή του θέματός σας στο WordPress.

Βήμα 3 και 4: Εγκαταστήστε το WordPress και επιλέξτε ένα θέμα WordPress

Εάν έχετε επιλέξει το Bluehost ως οικοδεσπότη Ιστού σας, το WordPress θα εγκατασταθεί αυτόματα για εσάς. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να κάνετε κλικ, «Σύνδεση» και να επιλέξετε ένα θέμα. αν δεν είστε σίγουροι ποιο θέμα θέλετε, μην ανησυχείτε! Μπορείτε να επιστρέψετε και να το αλλάξετε αργότερα. Εάν δεν σας αρέσουν τα γενικά θέματα, μπορείτε να κάνετε αναβάθμιση σε ένα από τα premium θέματα.

Η επόμενη οθόνη θα σας ρωτήσει εάν δημιουργείτε τον ιστότοπό σας για προσωπικούς ή επαγγελματικούς λόγους. Αυτό θα μας βοηθήσει να σας παρέχουμε ακριβείς συστάσεις για να σας βοηθήσουμε με το ημερολόγιο δημιουργίας του ιστότοπού σας.

Βήμα 5: Μάθετε τον πίνακα ελέγχου του WordPress

Τώρα που είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε να εργάζεστε, θα πρέπει να βρείτε τον εαυτό σας στον Πίνακα ελέγχου, ή στο back-end, για τον νέο σας ιστότοπο. Αυτή είναι η περιοχή εξυπηρέτησης που σας επιτρέπει να ελέγχετε τι θα βλέπουν οι επισκέπτες του ιστότοπού σας όταν προσγειώνονται στις σελίδες σας. Αφιερώστε λίγο χρόνο για να μάθετε αυτόν τον πίνακα ελέγχου ελέγχοντας τις λειτουργίες που θα χρησιμοποιείτε πιο συχνά.

Αφήστε τη διασκέδαση να ξεκινήσει! Είστε έτοιμοι να αρχίσετε να βελτιώνετε τον ιστότοπό σας με τις επιλογές χρωμάτων, τα στυλ γραμματοσειράς και τα ειδικά στοιχεία που θα σας βοηθήσουν να εκφράσετε την κουλτούρα ή την προσωπικότητά της εταιρείας σας. Μπορείτε να βουτήξετε και να γράψετε την πρώτη σας ανάρτηση, αλλά είναι ωφέλιμο να γνωρίσετε πρώτα τις δυνατότητες και τη λειτουργικότητα του ιστότοπού σας.
Στην αριστερή πλαϊνή γραμμή, θα βρείτε συνδέσμους πλοήγησης που σας επιτρέπουν να προσαρμόσετε τον ιστότοπό σας. Ο καλύτερος τρόπος για να γνωρίσετε τον δρόμο σας είναι να κάνετε κλικ σε κάθε καρτέλα και να εξερευνήσετε τις επιλογές.

 • Περιηγηθείτε στα θέματα. υπάρχουν διαθέσιμες επιλογές επί πληρωμή και δωρεάν.
 • Προσαρμόστε το θέμα σας με χρώματα, κεφαλίδες και κουμπιά μέσων κοινωνικής δικτύωσης.
 • Ανεβάστε φωτογραφίες για να εμπνεύσετε τους επισκέπτες του ιστότοπού σας και να προσθέσετε στοιχεία σχετικά με τις αξίες και τις υπηρεσίες σας.
 • Δημιουργήστε την πρώτη σας ανάρτηση ιστολογίου και το περιεχόμενο της κύριας σελίδας.
 • Προσθέστε μια φόρμα επικοινωνίας

Δημιουργία ενός ιστότοπου ανοίγει πολλές ευκαιρίες(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Μην ξεχάσετε να ρυθμίσετε το Google Analytics για να συλλέγετε δεδομένα για επισκέπτες που έρχονται στον ιστότοπό σας και να συνδέσετε το Google Search Console για να βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν σφάλματα.
Πρόσθετες συμβουλές που πρέπει να θυμάστε όταν μαθαίνετε πώς να χρησιμοποιείτε το WordPress

 • Δημιουργήστε ελκυστικό περιεχόμενο στον ιστότοπό σας να εμφανίζεται στις μηχανές αναζήτησης
 • Βεβαιωθείτε ότι έχετε την πιο πρόσφατη έκδοση του WordPress για να έχετε την πλήρη λειτουργικότητα της πλατφόρμας CMS
 • Σύνδεση με τα προφίλ σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Τι είναι η φιλοξενία και ο τομέας; Πώς να αγοράσετε στο SeekaHost Ινδία;(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Η Bluehost είναι η #1 εταιρεία όλων των προτεινόμενων παρόχων φιλοξενίας WordPress . Οι διακομιστές μας είναι βελτιστοποιημένοι για να φιλοξενούν ιστότοπους WordPress και το πρόγραμμα εγκατάστασης με ένα κλικ διευκολύνει τη λειτουργία του σε δευτερόλεπτα. Ωστόσο, για να το κάνουμε ακόμα πιο εύκολο για όσους είναι νέοι στο WordPress, δημιουργήσαμε πρόσφατα μια σειρά βίντεο που δείχνει πώς να το χρησιμοποιείτε, βήμα-βήμα, κλικ-κλικ και το ανεβάσαμε στο κανάλι μας στο Bluehost στο YouTube. Δείτε το και πείτε μας τη γνώμη σας!

directVortex
directVortex
Άρθρα: 4931

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: