Πώς να δημιουργήσετε δεξιότητες Alexa για την επιχείρηση ή τους υπαλλήλους σας

Πώς να δημιουργήσετε δεξιότητες Alexa για την επιχείρηση ή τους υπαλλήλους σας

Ας υποθέσουμε ότι χρησιμοποιείτε την Alexa με το έξυπνο ηχείο Amazon. Σε αυτήν την περίπτωση, πιθανότατα είστε εξοικειωμένοι με τις εύχρηστες και χρήσιμες δεξιότητες που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε. Οι περισσότεροι από εμάς σκεφτόμαστε τις δεξιότητες στο σπίτι για να διευκολύνουμε την προσωπική μας ζωή, αλλά μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε δεξιότητες για να κάνετε την επαγγελματική σας ζωή πιο παραγωγική.

Εδώ, θα σας δείξουμε πώς να δημιουργήσετε δύο δεξιότητες Alexa για την επιχείρησή σας, έναν ενσωματωμένο οδηγό και ένα επιχειρηματικό Q&A. Το μόνο που χρειάζονται οι υπάλληλοι ή οι συνάδελφοί σας είναι η εφαρμογή Alexa, αλλά αν έχουν επίσης μια συσκευή Alexa όπως Amazon Echo, Echo Dot ή Echo Show, τόσο καλύτερα!

Όχι μόνο αυτές οι δεξιότητες μπορούν να βοηθήσουν τους υπαλλήλους και τους συναδέλφους σας, αλλά θα σας εξοικονομήσουν χρόνο από το να λύσετε μόνοι σας όλες τις ερωτήσεις.

Χρήση σχεδιαγραμμάτων δεξιοτήτων Amazon Alexa

Τα καλά νέα σχετικά με τη δημιουργία μιας προσαρμοσμένης ικανότητας Alexa είναι ότι δεν χρειάζεται να ξεκινήσετε από το μηδέν. Με το Alexa Blueprints, ξεκινάτε με ένα πρότυπο. Στη συνέχεια, απλώς προσθέστε τις λεπτομέρειες για τη δική σας επιχείρηση ή εταιρεία.

Επιπλέον, μπορείτε να δημιουργήσετε μια νέα ικανότητα Alexa στον ιστό ή στην εφαρμογή για κινητά. Τα σχεδιαγράμματα και τα βήματα είναι τα ίδια, επομένως ετοιμαστείτε να τα ακολουθήσετε στον υπολογιστή ή την κινητή συσκευή σας.

Στον υπολογιστή σας, επισκεφτείτε τον ιστότοπο του Alexa Blueprints και συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας στο Amazon. Στην εφαρμογή Amazon Alexa για κινητά, ανοίξτε την καρτέλα Περισσότερα , πατήστε Δείτε περισσότερα και επιλέξτε Blueprints .

Μεταβείτε στην ενότητα Business στο πρόγραμμα περιήγησής σας ή στην εφαρμογή για κινητά και θα δείτε τις δύο δεξιότητες εδώ.

Δημιουργήστε έναν ενσωματωμένο οδηγό για νέους υπαλλήλους

Δημιουργώντας έναν ενσωματωμένο οδηγό, οι νέοι υπάλληλοι μπορούν να βρουν όλες τις λεπτομέρειες που χρειάζονται σε ένα εύχρηστο σημείο. Από τον τρόπο απομακρυσμένης σύνδεσης μέσω VPN μέχρι το σημείο αποθήκευσης των προμηθειών γραφείου, συμπεριλάβετε όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες για να βοηθήσετε αυτούς τους αρχάριους.

Επιλέξτε το Σχέδιο οδηγού ενσωματωμένου αυτοκινήτου για να ξεκινήσετε. Μπορείτε να ακούσετε ένα δείγμα, να ελέγξετε τα βήματα για να δημιουργήσετε τη δεξιότητα και να δείτε πώς να το χρησιμοποιήσετε. Εάν είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε, επιλέξτε Κάντε το δικό σας και ακολουθήστε παρακάτω.

Το Blueprint περιλαμβάνει ενότητες για να σας βοηθήσει να προσθέσετε τις λεπτομέρειες που χρειάζεστε. Αυτά περιλαμβάνουν πού να βρείτε πράγματα, πώς να κάνετε πράγματα και με ποιον να επικοινωνήσετε για τι.

Πού να βρείτε σημαντικούς πόρους

Ξεκινώντας με την ενότητα Πού να βρείτε σημαντικούς πόρους , αυτά είναι τα πράγματα με τα οποία η Alexa θα απαντήσει όταν ρωτήσετε: «Alexa, πού είναι…;».

Μπορείτε να διατηρήσετε τα δείγματα πόρων, να τους αντικαταστήσετε με δικούς σας και να συμπεριλάβετε περισσότερους με την Προσθήκη στοιχείου κάτω από την ενότητα. Εισαγάγετε τη θέση για κάθε στοιχείο. Αυτό μπορεί να είναι σαν, “Πρώτος όροφος, πίσω μέρος του κτιρίου.” Συμπεριλάβετε προαιρετικά μια σημείωση. Αυτό θα πρέπει να περιλαμβάνει οτιδήποτε χρειάζεται να γνωρίζουν για την τοποθεσία, όπως “Απαιτείται αναγνωριστικό εταιρείας για είσοδο”.

Πώς να κάνετε τα πράγματα

Η επόμενη ενότητα είναι Πώς να κάνω τα πράγματα και περιλαμβάνει απαντήσεις από την Alexa όταν ρωτάτε, «Πώς μπορώ…;».

Όπως και στην παραπάνω ενότητα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα δείγματα, να τα αντικαταστήσετε με τα δικά σας και να προσθέσετε περισσότερα με το Add How To στο κάτω μέρος της ενότητας. Εισαγάγετε τα βήματα για κάθε στοιχείο. Συμπεριλάβετε προαιρετικά μια σημείωση.

Πληροφορίες επαφής

Η τελευταία ενότητα αφορά τα στοιχεία επικοινωνίας . Αυτή η ενότητα λειτουργεί διαφορετικά, καθώς η Alexa απαντά με τη λίστα που δημιουργήσατε με τη φωνητική εντολή “Ποια είναι τα στοιχεία επικοινωνίας;”.

Χρησιμοποιήστε τα δείγματα ή εισαγάγετε τα δικά σας και συμπεριλάβετε περισσότερα χρησιμοποιώντας Προσθήκη επαφής . Εισαγάγετε το όνομα για κάθε επιχειρηματική περιοχή. Προσθέστε τους αριθμούς τηλεφώνου των επαφών. Σημείωση: Πρέπει να εισαγάγετε τον κωδικό περιοχής και τον επταψήφιο αριθμό τηλεφώνου.

Όταν ολοκληρώσετε τις ενότητες, επιλέξτε Επόμενο: Εμπειρία στην κορυφή.

Προσαρμόστε την εμπειρία χρήστη

Μπορείτε να κάνετε την Alexa να ακούγεται πιο προσωπική εισάγοντας μηνύματα Εισαγωγής και Εξόδου.

Εισαγάγετε ένα μήνυμα καλωσορίσματος για όσους χρησιμοποιούν την ικανότητα για πρώτη φορά. Στη συνέχεια, συμπεριλάβετε μηνύματα που χρησιμοποιεί η Alexa τυχαία κάθε φορά που ο υπάλληλος σας ανοίγει τη δεξιότητα.

Εισαγάγετε ένα μήνυμα εξόδου για το πότε ο υπάλληλος σας κλείνει την ικανότητα.

Όταν τελειώσετε, επιλέξτε Επόμενο: Όνομα στο επάνω μέρος.

Ονομάστε την ικανότητα

Το τελευταίο βήμα είναι να δώσετε ένα όνομα στην ικανότητα του οδηγού εν πλω. Και πάλι, προσπαθήστε να χρησιμοποιήσετε απλές λέξεις που αναγνωρίζει η Alexa.

Επιλέξτε Next: Create Skill για να ολοκληρώσετε τη διαδικασία δημιουργίας. Να είστε υπομονετικοί, η διαδικασία μπορεί να διαρκέσει μερικά λεπτά. Θα δείτε μια επιβεβαίωση όταν ολοκληρωθεί.

Δημιουργήστε μια επιχειρηματική ικανότητα Q&A για να απαντήσετε σε κοινές ερωτήσεις

Ίσως ένας οδηγός να μην είναι τόσο αποτελεσματικός όσο μια απλή δεξιότητα Q&A. Μπορεί να βρείτε άτομα που κάνουν τις ίδιες ερωτήσεις ξανά και ξανά. Με αυτήν την ικανότητα, μπορείτε να εισάγετε αυτές τις συνήθεις ερωτήσεις με τις απαντήσεις τους.

Επιλέξτε το Προσχέδιο Ερωτήσεων & Απαντήσεων Επιχειρήσεων για να ξεκινήσετε. Όπως και η προηγούμενη δεξιότητα, μπορείτε να ακούσετε ένα δείγμα, να ελέγξετε τα βήματα και να δείτε πώς να το χρησιμοποιήσετε. Επιλέξτε Κάντε το δικό σας όταν είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε.

Επειδή δεν μπορεί όλοι να διατυπώνουν την ερώτηση ακριβώς την ίδια, αυτό το Blueprint σάς επιτρέπει να προσθέτετε παραλλαγές ερωτήσεων. Και όπως το προηγούμενο Blueprint, θα δείτε μερικά δείγματα που θα σας βοηθήσουν.

Προσθέστε τις Ερωτήσεις και τις Απαντήσεις

Ξεκινήστε με την πρώτη ερώτηση χρησιμοποιώντας το δείγμα ή αντικαθιστώντας το με το δικό σας. Στη συνέχεια, συμπεριλάβετε μερικές παραλλαγές της ερώτησης.

Για παράδειγμα, αν κάποιος ρωτήσει την Alexa, «Ποιες είναι οι ώρες για IT», «Πότε είναι ανοιχτό το IT» ή «Πες μου τις ώρες για IT», θα λάβει ο καθένας την ίδια απάντηση.

Μπορείτε να επιλέξετε Προσθήκη παραλλαγής ερώτησης εάν θέλετε να προσθέσετε περισσότερα ή το σύμβολο μείον στα δεξιά του ενός για να το αφαιρέσετε.

Στη συνέχεια, προσθέστε την απάντηση με την οποία θα απαντήσει η Alexa στην ερώτηση και τις παραλλαγές της.

Αφού εισαγάγετε μια ερώτηση, τις παραλλαγές της και την απάντηση, επιλέξτε Προσθήκη Q&A για να ρυθμίσετε την επόμενη ερώτηση.

Συνεχίστε την ίδια διαδικασία μέχρι να εισαγάγετε όλες τις ερωτήσεις και τις απαντήσεις που θέλετε. Στη συνέχεια, επιλέξτε Επόμενο: Εμπειρία στην κορυφή.

Προσαρμόστε την εμπειρία χρήστη

Όπως και η ικανότητα του Onboard Guide, μπορείτε να εξατομικεύσετε τα μηνύματα εισαγωγής και εξόδου της Alexa και για αυτήν την ικανότητα.

Εισαγάγετε ένα μήνυμα καλωσορίσματος κάθε φορά που κάποιος ανοίγει την ικανότητα και ένα μήνυμα εξόδου όταν κάποιος το κλείνει.

Όταν τελειώσετε, επιλέξτε Επόμενο: Όνομα στο επάνω μέρος.

Ονομάστε την ικανότητα

Τέλος, δώστε ένα όνομα στην επιχειρηματική σας ικανότητα Q&A. Θυμηθείτε να χρησιμοποιείτε απλές λέξεις που η Alexa θα αναγνωρίζει εύκολα.

Επιλέξτε Next: Create Skill για να ολοκληρώσετε τη διαδικασία και θα δείτε μια επιβεβαίωση όταν η νέα δεξιότητα είναι έτοιμη για χρήση.

Επεξεργαστείτε τις δεξιότητες Alexa

Όπως όλοι γνωρίζουμε, τα πράγματα αλλάζουν. Μπορείτε να μετακινηθείτε σε διαφορετική τοποθεσία, να προσλάβετε μια νέα επαφή ή να αλλάξετε τα βήματα για μια εργασία. Μπορείτε να επεξεργαστείτε τις προσαρμοσμένες δεξιότητές σας ανά πάσα στιγμή, τόσο στον ιστό όσο και στην εφαρμογή Alexa.

Στον υπολογιστή σας, επιστρέψτε στον ιστότοπο του Alexa Blueprints , συνδεθείτε και επιλέξτε Skills You’ve Made στο επάνω μέρος. Επιλέξτε το όνομα δεξιότητας και επιλέξτε Επεξεργασία για να κάνετε τις αλλαγές σας.

Στην εφαρμογή Alexa για κινητά, επιστρέψτε στην ενότητα Blueprints . Μεταβείτε στην καρτέλα Οι δεξιότητές σας, επιλέξτε το όνομα δεξιότητας και πατήστε Επεξεργασία για να κάνετε τις προσαρμογές σας.

Δημιουργήστε τη δική σας ικανότητα Alexa

Για να αναπτύξετε δεξιότητες Alexa, δεν χρειάζεται να μάθετε για την ανάπτυξη δεξιοτήτων Alexa ή να είστε προγραμματιστής της Amazon. Αντίθετα, με τα Blueprints όπως αυτά, μπορείτε να δημιουργήσετε μια προσαρμοσμένη ικανότητα μέσα σε λίγα λεπτά.

Τώρα που ξέρετε πώς να δημιουργήσετε δεξιότητες Alexa για την επιχείρησή σας, θα το κάνετε;

Για περισσότερα, ανατρέξτε στα υπέροχα κόλπα που μπορείτε να δοκιμάσετε με την Alexa , μερικές διασκεδαστικές δεξιότητες για παιδιά και εφήβους ή επισκεφτείτε την ενότητα Smart Home για σχετικά εκπαιδευτικά προγράμματα.

Πώς να δημιουργήσετε δεξιότητες με τα Blueprints της Alexa(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

 

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Καλάθι αγορών
German German Greek Greek Italian Italian