Πώς να δημιουργήσετε ένα χρονοδιάγραμμα στο Microsoft Excel

Πώς να δημιουργήσετε ένα χρονοδιάγραμμα στο Microsoft Excel

Μπορείτε να βρείτε πολλές εφαρμογές ψηφιακού χρονοδιαγράμματος, αλλά αν θέλετε να μοιραστείτε με άλλους, να εκτυπώσετε και να τις τοποθετήσετε στο ψυγείο ή να τις δώσετε στην ομάδα σας, δείτε Πώς να δημιουργήσετε ένα χρονοδιάγραμμα στο Microsoft Excel.

Από εύχρηστο πρότυπα που σας κάνουν να ξεκινήσετε γρήγορα για να δημιουργήσετε ένα από την αρχή, μπορείτε να κάνετε ένα χρονοδιάγραμμα στο Excel μέσα σε λίγα λεπτά.

Καθημερινό πρόγραμμα

Θέλετε να προγραμματίσετε την ημέρα σας για εκδρομές, ταξίδια ή ώρες συναντήσεων; Αυτό πρότυπο ημερήσιου προγράμματος σας δίνει μια θέση για κάθε δραστηριότητα σε βήματα των 15 λεπτών. Ως μπόνους, έχετε περιοχές για υπενθυμίσεις, εξατομικευμένες εργασίες, αρχείο καταγραφής τροφίμων, επαφές, έξοδα και σημειώσεις.

Αυτό το πρότυπο είναι βολικό αν θέλετε μοιραστείτε το πρόγραμμα του Excel με τη βοηθό, την μπέιμπι σίτερ ή τη σύζυγό σας.

Απλό Εβδομαδιαίο Πρόγραμμα

Για ένα πρόγραμμα που σας δίνει σημεία για πρωινές, απογευματινές και βραδινές εργασίες, δραστηριότητες ή εκδηλώσεις, αυτό απλό εβδομαδιαίο πρόγραμμα σε έχει καλύψει.

Μπορείτε να προγραμματίσετε μια εβδομάδα τη φορά για οτιδήποτε, από βάρδιες ή εκδηλώσεις έως μαθήματα ή εργασίες για το σπίτι. Εάν προτιμάτε να χρησιμοποιείτε ώρες στο πρόγραμμά σας, χρησιμοποιήστε το Εβδομάδα με Ώρες καρτέλα αντί για το Εβδομάδα αυτί.

Εβδομαδιαίο πρόγραμμα για όλες τις χρήσεις

Όταν χρειάζεστε κάτι πιο λεπτομερές, αυτό εβδομαδιαίο πρόγραμμα σας δίνει προσαυξήσεις χρόνου 15 και 30 λεπτών.

Το πρόγραμμα ξεκινά στις 5 π.μ. και τελειώνει στις 20:00 με 15λεπτες αυξήσεις από τις 6 π.μ. έως τις 5 μ.μ., καθιστώντας το ιδανικό για τη δουλειά ή το σχολείο.

Πρόγραμμα συνεδρίων ή εκπαίδευσης

Εάν είστε υπεύθυνος για ένα συνέδριο ή εκπαιδεύετε νέους υπαλλήλους, αυτό πενταήμερο πρόγραμμα εκδηλώσεων είναι τέλειο.

Χρησιμοποιήστε τις προσαυξήσεις μισής ώρας για έως και πέντε ημέρες εκδηλώσεων και συμπεριλάβετε διαλείμματα και γεύματα. Μπορείτε να προσθέσετε κάθε δραστηριότητα με την τοποθεσία της για πράγματα όπως διαλέξεις, μαθήματα και ομαδικές εκδηλώσεις.

Πρόγραμμα Βάρδιας Υπαλλήλων

Όταν πρέπει να δημοσιεύσετε ένα πρόγραμμα εργασίας στον πίνακα ανακοινώσεων για τους υπαλλήλους σας, αυτό πρόγραμμα βάρδιας μπορώ να βοηθήσω. Έχετε μια καρτέλα για κάθε ημέρα της εβδομάδας, ώστε να μπορείτε να προγραμματίσετε έως και μια εβδομάδα εργασίας επτά ημερών εκ των προτέρων.

Εισαγάγετε το όνομα κάθε υπαλλήλου στα αριστερά με τη βάρδια του στην κατάλληλη ώρα. Το πρότυπο αθροίζει τις ώρες για εσάς στη δεξιά πλευρά για έναν εύκολο τρόπο να βεβαιωθείτε ότι όλοι λαμβάνουν τον σωστό αριθμό ωρών.

Πρόγραμμα ομάδας και ρόστερ

Όταν προπονείτε μια ομάδα, είτε για τον αθλητικό σύλλογο του παιδιού σας είτε για την τοπική σας ομάδα σόφτμπολ, χρησιμοποιήστε αυτό πρόγραμμα και πρότυπο ρόστερ για να τα κρατήσουμε όλα οργανωμένα.

Έχετε καρτέλες για το ρόστερ ομάδας, το πρόγραμμα του πρωταθλήματος και τη λίστα ομάδων που κάνουν τη διαχείριση πολλών ομάδων εύκολη.

Για το Πρόγραμμα του Πρωταθλήματος, απλώς εισαγάγετε την ημερομηνία, τα ονόματα των γηπεδούχων και των φιλοξενούμενων ομάδων, την ώρα και την τοποθεσία. Στη συνέχεια, εκτυπώστε και μοιράστε το πρόγραμμα στα μέλη της ομάδας σας.

Εβδομαδιαίο Πρόγραμμα Κολλεγίου

Εάν εσείς και οι συγκάτοικοι ή τα αδέρφια σας βάζετε το πρόγραμμά σας στο ψυγείο για να το δει το υπόλοιπο σπίτι, αυτό εβδομαδιαίο πρόγραμμα μαθημάτων κολεγίου δουλευει τελεια.

Το πρότυπο σάς παρέχει προσαυξήσεις μισής ώρας από τις 7 π.μ. έως τις 7 μ.μ., από Δευτέρα έως Παρασκευή. Μόλις εισαγάγετε την τάξη, την ομάδα ή τη δραστηριότητά σας, χρησιμοποιήστε το κλειδί προτεραιότητας για να το επισημάνετε με υψηλή, μεσαία ή χαμηλή σημασία.

Πρόγραμμα οικογενειακών εκδηλώσεων

Εάν σχεδιάζετε μια οικογενειακή εκδήλωση, όπως μια επανένωση το Σαββατοκύριακο ή ένα πολυήμερο ταξίδι, μπορείτε να κρατήσετε όλους σε καλό δρόμο με αυτό πρόγραμμα οικογενειακών εκδηλώσεων.

Μπορείτε να σχεδιάσετε τις δραστηριότητες κάθε ημέρας σε βήματα μισής ώρας. Αυτό είναι ιδανικό για ταξίδια με αεροπλάνο, κρατήσεις εστιατορίων ή εισιτήρια παραστάσεων ή αθλητικών εκδηλώσεων.

Εβδομαδιαίο πρόγραμμα εργασίας

Όταν χρειάζεται να αναθέσετε δουλειές σε όλους στο σπίτι, αυτό πρότυπο εβδομαδιαίου προγράμματος εργασίας επιτρέπει σε όλους να δουν για τι είναι υπεύθυνοι με μια ματιά.

Θα δείτε τις δουλειές που αναφέρονται στα αριστερά, τις οποίες μπορείτε να επεξεργαστείτε ώστε να ταιριάζουν στις ανάγκες σας. Στη συνέχεια, προσθέστε το όνομα του ατόμου για την ημέρα. Τέλος, κάθε άτομο μπορεί να σημειώσει το Εγινε κουτί όταν τελειώσουν τη αγγαρεία, ώστε όλοι να γνωρίζουν τι έχει ολοκληρωθεί και τι απομένει κάθε μέρα της εβδομάδας.

Δημιουργήστε το δικό σας χρονοδιάγραμμα στο Excel

Ενώ καθένα από αυτά τα πρότυπα είναι αρκετά ευέλικτο για χρήση για διάφορες εκδηλώσεις και δραστηριότητες, θα πρέπει να προσπαθήσετε να φτιάξετε το δικό σας εξατομικευμένο πρόγραμμα.

Με αυτό, μπορείτε να προσαρμόσετε το πρόγραμμα με χρώματα και γραμματοσειρές, να προσθέσετε εικόνες και να εκτυπώσετε ή να μοιραστείτε εύκολα το χρονοδιάγραμμα.

Ας δημιουργήσουμε ένα πρόγραμμα για την εβδομάδα εργασίας με προσαυξήσεις 30 λεπτών για κάθε μέρα.

Ανοίξτε το Excel και εισαγάγετε τις ημέρες της εβδομάδας στην επάνω σειρά ξεκινώντας από το κελί B1. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και τις επτά ημέρες ή μόνο κάθε εργάσιμη, αν προτιμάτε.

Εισαγάγετε τα χρονικά διαστήματα στην πρώτη στήλη που αρχίζουν στο κελί A2. Εάν είναι απαραίτητο, μορφοποιήστε τα κελιά για το χρόνο κάνοντας δεξί κλικ και επιλέγοντας Μορφοποίηση κελιών. Στη συνέχεια, επιλέξτε χρόνος στα αριστερά του Αριθμός καρτέλα και επιλέξτε τη μορφή στα δεξιά.

Υπόδειξη: Εάν εισαγάγετε τις δύο πρώτες φορές, μπορείτε να επιλέξετε αυτά τα κελιά και στη συνέχεια να χρησιμοποιήσετε τη λαβή πλήρωσης για να συμπληρώσετε τα υπόλοιπα κελιά στη στήλη.

Προσαρμόστε το πλάτος των στηλών για να παρέχετε περισσότερο χώρο για να πληκτρολογήσετε ή να γράψετε με το χέρι τις δραστηριότητές σας. Μπορείτε να επιλέξετε όλες τις στήλες που περιέχουν τις ημέρες της εβδομάδας και στη συνέχεια να σύρετε μία από τις στήλες στο πλάτος που θέλετε. Αυτό αλλάζει το πλάτος όλων αυτών των στηλών ημέρας ταυτόχρονα.

Στη συνέχεια, μπορείτε να κάνετε το ίδιο για να αυξήσετε το ύψος των σειρών. Επιλέξτε όλες τις σειρές με τους χρόνους και σύρετε το βέλος πάνω ή κάτω για να τις αναπτύξετε όλες ταυτόχρονα.

Αν θέλετε να προσθέσετε λίγο pizzazz στο πρόγραμμά σας, μπορείτε να αλλάξετε τα στυλ γραμματοσειράς, τα χρώματα και τη μορφή, να προσαρμόσετε τη στοίχιση, να προσθέσετε περιγράμματα ή ακόμα και να συμπεριλάβετε μια εμπνευσμένη ή διασκεδαστική φωτογραφία.

Εκτυπώστε το πρόγραμμά σας

Για να εκτυπώσετε το πρόγραμμά σας όταν τελειώσετε, επιλέξτε Αρχείο > Τυπώνω. Στη συνέχεια, μπορείτε να προσαρμόσετε το χρονοδιάγραμμα ώστε να ταιριάζει στη σελίδα όπως θέλετε.

Για παράδειγμα, χρησιμοποιήστε το Προσανατολισμός Πορτραίτου αναπτυσσόμενο πλαίσιο για αλλαγή σε Τοπίοο Χωρίς κλιμάκωση πλαίσιο για επιλογή Προσαρμογή όλων των σειρών σε μία σελίδακαι το Κανονικός κουτί για σετ Προσαρμοσμένα περιθώρια.

Προσαρμόστε τυχόν περαιτέρω ρυθμίσεις σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας, επιλέξτε Τυπώνωκαι ακολουθήστε τις οδηγίες ανά τον εκτυπωτή και τις ρυθμίσεις σας.

Μείνετε στο χρονοδιάγραμμα με το Excel

Ενώ ψηφιακά ημερολόγια, τα χρονοδιαγράμματα και οι σχεδιαστές μπορεί να είναι κουλ, δεν είναι πάντα βολικοί. Εάν θέλετε να δημιουργήσετε ένα χρονοδιάγραμμα στο Excel που μπορείτε να εκτυπώσετε ή να στείλετε email σε άλλους, αυτά τα πρότυπα και οι οδηγίες θα σας βοηθήσουν.