ασφαλή κωδικό πρόσβασης

Πώς να δημιουργήσετε έναν εξαιρετικά ασφαλή κωδικό πρόσβασης για να νικήσετε τους χάκερ

Η εικασία κωδικού πρόσβασης εξακολουθεί να είναι μια από τις δημοφιλείς τεχνικές διάρρηξης κωδικού πρόσβασης που χρησιμοποιούνται από τους χάκερ. Αν και οι χάκερ μπορούν να χρησιμοποιήσουν άλλες τεχνικές διάρρηξης κωδικού πρόσβασης, όπως επιθέσεις Brute Force και Dictionary για να σπάσουν τον κωδικό πρόσβασής σας, είναι πάντα καλύτερο να χρησιμοποιείτε έναν εξαιρετικά ασφαλή κωδικό πρόσβασης για να προστατεύσετε τους διαδικτυακούς σας λογαριασμούς.

Δεδομένου ότι οι κωδικοί πρόσβασης παρέχουν την πρώτη γραμμή άμυνας ενάντια σε οποιαδήποτε μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση στο σύστημά σας και στις προσωπικές σας πληροφορίες, αποφασίσαμε να μοιραστούμε μερικές συμβουλές για να κάνουμε τους κωδικούς πρόσβασής σας όσο το δυνατόν πιο ισχυρούς.

Πώς να δημιουργήσετε έναν εξαιρετικά ασφαλή κωδικό πρόσβασης για να νικήσετε τους χάκερ

Έτσι, σε αυτό το άρθρο, θα μοιραστούμε μερικές συμβουλές για δημιουργήστε έναν εξαιρετικά ασφαλή κωδικό πρόσβασης να νικήσει τους χάκερ. Ας τσεκάρουμε.

1. Ρυθμίστε έναν μεγαλύτερο κωδικό πρόσβασης

Ρύθμιση μεγαλύτερου κωδικού πρόσβασης

Όταν μιλάμε για ισχυρότερο κωδικό πρόσβασης, εννοούμε κωδικούς μήκους περίπου 8-15 χαρακτήρων. Φροντίστε να δημιουργήσετε έναν κωδικό πρόσβασης που δεν είναι μικρότερος από 15 χαρακτήρες. Επίσης, ο κωδικός πρόσβασης πρέπει να αποτελείται από κεφαλαίους και πεζούς χαρακτήρες, ψηφία και σύμβολα.

2. Μην χρησιμοποιείτε λέξεις λεξικού

Μην χρησιμοποιείτε λέξεις λεξικού

Λοιπόν, οι κωδικοί πρόσβασης με κοινές λέξεις ή φράσεις πιθανότατα θα σπάσουν με λογισμικό σπάσιμο κωδικού πρόσβασης. Κωδικοί πρόσβασης όπως «iloveyou», «hello123» και «password» είναι ο χειρότερος κωδικός πρόσβασης που μπορείτε να εισαγάγετε ποτέ. Επομένως, αποφύγετε ονόματα, μέρη και άλλες λέξεις λεξικού.

3. Ανακατέψτε το

Ανακάτεψέ το

Εάν θέλετε να δημιουργήσετε έναν ισχυρό κωδικό πρόσβασης, δοκιμάστε να τον αναμίξετε, για παράδειγμα, αμαρνάθησερε –> @m@rn@th!εδώ. Ανακατέψτε τα γράμματα χρησιμοποιώντας παραλλαγές κεφαλαίων, ορθογραφίας, αριθμών και στίξης. Όσο περισσότερο ανακατεύετε τα γράμματα στον κωδικό πρόσβασης, τόσο πιο δύσκολο θα είναι να σπάσει.

4. Μην χρησιμοποιείτε τους ίδιους κωδικούς πρόσβασης για διαφορετικούς λογαριασμούς

Μην χρησιμοποιείτε τους ίδιους κωδικούς πρόσβασης για διαφορετικούς λογαριασμούς

Η χρήση του ίδιου κωδικού πρόσβασης σε πολλούς λογαριασμούς μπορεί να προκαλέσει πολλά προβλήματα. Στους χάκερ αρέσει όταν οι χρήστες έχουν τους ίδιους κωδικούς πρόσβασης για πολλούς λογαριασμούς. Μόλις εισβάλουν σε έναν λογαριασμό, μπορούν εύκολα να έχουν πρόσβαση σε όλους τους άλλους λογαριασμούς με τον ίδιο κωδικό πρόσβασης. Επομένως, μην κάνετε αυτό το ανόητο λάθος και χρησιμοποιήστε έναν μοναδικό κωδικό πρόσβασης για κάθε διαδικτυακό λογαριασμό.

5. Χρησιμοποιήστε τον έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων

Χρήση ελέγχου ταυτότητας δύο παραγόντων

Λοιπόν, ο έλεγχος ταυτότητας δύο παραγόντων προσθέτει ένα επιπλέον επίπεδο ασφάλειας πάνω από έναν εξαιρετικά ασφαλή κωδικό πρόσβασης. Βασικά, ο έλεγχος ταυτότητας δύο παραγόντων προσθέτει ένα δεύτερο βήμα στη συνήθη διαδικασία σύνδεσης.

Πρέπει να γνωρίζετε τον έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων του Gmail και λειτουργεί όπως μετά την εισαγωγή του κωδικού πρόσβασής σας, το Gmail στέλνει έναν κωδικό στο τηλέφωνό σας, τον οποίο στη συνέχεια εισάγετε για να αποκτήσετε πρόσβαση στον λογαριασμό σας στο Gmail.

Έτσι, ακόμα κι αν ο χάκερ γνωρίζει τους κωδικούς πρόσβασής σας, πρέπει να εισαγάγει τον κωδικό που αποστέλλεται στο κινητό σας για να αποκτήσει πρόσβαση στον λογαριασμό σας.

WhoIsHostingThis Infographic:

Το infographic έχει δημιουργηθεί από το WhoIsHosting. Σας λέει τις βέλτιστες πρακτικές για να δημιουργήσετε εξαιρετικά ασφαλείς κωδικούς πρόσβασης. ας κοιτάξουμε.

πώς να δημιουργήσετε έναν εξαιρετικά ισχυρό κωδικό πρόσβασης

Έτσι, αυτές είναι μερικές από τις καλύτερες μεθόδους για να δημιουργήσετε έναν εξαιρετικά ασφαλή κωδικό πρόσβασης για να νικήσετε τους χάκερ. Ελπίζω αυτό το άρθρο να σας βοήθησε! Παρακαλώ μοιραστείτε το και με τους φίλους σας. Ενημερώστε μας στο παρακάτω πλαίσιο σχολίων εάν έχετε οποιεσδήποτε απορίες.

Τι είναι ο έλεγχος ταυτότητας δύο παραγόντων

Πώς να ενεργοποιήσετε την επαλήθευση σε 2 βήματα για το Google Gmail

Share your love
Ισίδωρος
Ισίδωρος

Ενας `Φανταστικός` χαρακτήρας με πολυ αγάπη σε αυτό που κάνει.

Άρθρα: 4825

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *