Πώς να δημιουργήσετε μια εικονική μηχανή στο VirtualBox

Πώς να δημιουργήσετε μια εικονική μηχανή στο VirtualBox

Σε ένα από τα άρθρα μας, συζητήσαμε τον τρόπο λήψης και εγκατάστασης του Virtualbox σε υπολογιστή. Μετά την κοινοποίηση αυτού του άρθρου, πολλοί χρήστες μας έστειλαν μήνυμα ρωτώντας για τη δημιουργία εικονικών μηχανών με το VirtualBox.

Επομένως, εάν μόλις εγκαταστήσατε το VirtualBox στον υπολογιστή σας και χρειάζεστε βοήθεια για να μάθετε τι να κάνετε στη συνέχεια, συνεχίστε να διαβάζετε το άρθρο. Σε αυτό το άρθρο, θα μοιραστούμε μερικά εύκολα βήματα που θα σας επιτρέψουν δημιουργήστε εικονικές μηχανές με το VirtualBox.

Πώς να εγκαταστήσετε το VirtualBox σε υπολογιστή με Windows 11(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Δημιουργία εικονικών μηχανών με το VirtualBox

Το ίδιο το VirtualBox είναι λογισμικό ανοιχτού κώδικα για εικονικοποίηση. Το πρόγραμμα σάς επιτρέπει να χρησιμοποιείτε τον χώρο αποθήκευσης του υπολογιστή σας για να δημιουργήσετε ένα εικονικό περιβάλλον για άλλα λειτουργικά συστήματα.

Δεν μπορείτε να εκτελέσετε απευθείας προγράμματα στο VirtualBox. εσυ πρεπει δημιουργήστε μια εικονική μηχανήεγκαταστήστε ένα λειτουργικό σύστημα και δοκιμάστε τα προγράμματα.

Δεδομένου ότι το VirtualBox είναι λογισμικό ανοιχτού κώδικα, η χρήση του είναι εντελώς δωρεάν. Με το VirtualBox, μπορείτε να δημιουργήσετε απεριόριστες εικονικές μηχανές στον υπολογιστή σας, υπό την προϋπόθεση ότι το επιτρέπουν οι προδιαγραφές υλικού σας.

Πώς να αλλάξετε τη μηχανή αναζήτησης στο Brave Browser(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Πώς να δημιουργήσετε εικονικές μηχανές με το VirtualBox

Εάν έχετε εγκαταστήσει το VirtualBox και αναζητάτε τρόπους για να τρέξετε πολλά λειτουργικά συστήματα ταυτόχρονα, πρέπει να δημιουργήσετε μια εικονική μηχανή και να εγκαταστήσετε ένα λειτουργικό σύστημα.

Ας υποθέσουμε ότι θέλετε να χρησιμοποιήσετε τα Windows XP στο VirtualBox σας. Για αυτό, πρέπει να δημιουργήσετε μια εικονική μηχανή που να μπορεί να εκτελεί τα Windows XP χωρίς κόπο. Πρέπει να διαθέσετε αρκετή μνήμη RAM, πυρήνες CPU, μνήμη βίντεο και άλλα πράγματα για την ομαλή εκτέλεση των Windows XP σε VM.

Revolut Τι είναι;(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Λήψη και εγκατάσταση του VirtualBox σε υπολογιστή

Το πρώτο βήμα περιλαμβάνει τη λήψη και την εγκατάσταση του VirtualBox σε έναν υπολογιστή. Εάν θέλετε να απολαύσετε τα μέγιστα οφέλη, συνιστάται να κάνετε λήψη και εγκατάσταση της πιο πρόσφατης έκδοσης του VirtualBox στον υπολογιστή σας.

Το VirtualBox είναι διαθέσιμο για όλα τα λειτουργικά συστήματα, συμπεριλαμβανομένων των Windows, MacOS και Linux. Ακολουθήστε τον οδηγό μας Λήψη και εγκατάσταση του VirtualBox για να εγκαταστήσετε το πακέτο λογισμικού στον υπολογιστή σας.

Η εικονική πραγματικότητα στην εκπαίδευση(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Εύκολα βήματα για τη δημιουργία εικονικών μηχανών με το VirtualBox

Θα μοιραστούμε μερικά απλά βήματα που θα σας βοηθήσουν να ξεκινήσετε. Δείτε πώς μπορείτε δημιουργήστε εικονικές μηχανές με το VirtualBox στα Windows.

Σημαντικό: Θα χρησιμοποιήσουμε ένα αρχείο ISO των Windows XP για να επιδείξουμε τη δημιουργία μιας εικονικής μηχανής. Πρέπει να ακολουθήσετε τα ίδια βήματα για άλλα αρχεία ISO που θέλετε να εγκαταστήσετε σε μια εικονική μηχανή.

1. Πρώτα απ ‘όλα, κατεβάστε και εγκαταστήστε το VirtualBox στον υπολογιστή σας.

2. Όταν εγκατασταθεί η εφαρμογή, ανοίξτε την από το Αρχικο ΜΕΝΟΥ ή τη συντόμευση της επιφάνειας εργασίας.

Πώς να δημιουργήσετε μια εικονική μηχανή στο VirtualBox
Πώς να δημιουργήσετε μια εικονική μηχανή στο VirtualBox

3. Με το άνοιγμα του προγράμματος για πρώτη φορά, θα δείτε μια οθόνη όπως η παρακάτω.

VirtualBox

Πώς να δημιουργήσετε μια εικονική μηχανή στο VirtualBox

4. Στην επάνω γραμμή, κάντε κλικ στο Μηχανή.

Μηχανή

5. Επιλέξτε ‘Νέος‘ από τη λίστα επιλογών που εμφανίζεται.

Νέος

6. Τώρα, θα δείτε το Δημιουργία εικονικής μηχανής Προτροπή.

7. Δώστε ένα όνομα στην εικονική σας μηχανή και επιλέξτε το φάκελο όπου θέλετε να αποθηκεύσετε τα αρχεία σας.

Δημιουργία εικονικής μηχανής

8. Στην εικόνα ISO, κάντε κλικ στο αναπτυσσόμενο μενού και επιλέξτε ‘Αλλα‘. Επόμενο, επιλέξτε το αρχείο ISO του λειτουργικού συστήματος που θέλετε να εγκαταστήσετε.

επιλέξτε το αρχείο ISO

9. Στη συνέχεια, ελέγξτε το «Παράλειψη εγκατάστασης χωρίς επίβλεψη‘ και κάντε κλικ στο Επόμενο κουμπί.

Παράλειψη εγκατάστασης χωρίς επίβλεψη

10. Τώρα, στο Σκεύη, εξαρτήματα επιλέξτε τη βασική μνήμη (RAM) και τον επεξεργαστή (πυρήνες CPU) και κάντε κλικ στο Επόμενο κουμπί.

Σκεύη, εξαρτήματα

Σπουδαίος: Η βασική μνήμη πρέπει να είναι μεγαλύτερη από αυτή που απαιτεί το λειτουργικό σύστημα. Για παράδειγμα, τα Windows XP χρειάζονται 512 MB ελάχιστης μνήμης. Ως εκ τούτου, θα πρέπει να βάλετε 1024 MB στο VirtualBox. Τα πράγματα θα πάνε καλά εάν εκχωρήσετε τις προτεινόμενες απαιτήσεις υλικού για το λειτουργικό σύστημα.

11. Στη συνέχεια, στη γραμμή εντολών εικονικού σκληρού δίσκου, επιλέξτε το «Δημιουργήστε έναν εικονικό σκληρό δίσκο τώραεπιλογή και εκχωρήστε το Μέγεθος δίσκου. Μόλις τελειώσετε, κάντε κλικ στο Επόμενο κουμπί.

εκχωρήστε το μέγεθος του δίσκου

12. Επιβεβαιώστε όλες τις επιλογές σας στο Περίληψη και κάντε κλικ στο Φινίρισμα κουμπί.

Περίληψη

13. Θα δημιουργηθεί η εικονική μηχανή. Τώρα μπορείτε να εκτελέσετε την εικονική μηχανή κάνοντας κλικ στο Αρχή κουμπί.

Αρχή

Αυτό είναι! Ανάλογα με το αρχείο ISO που επιλέξατε, θα πρέπει να περάσετε από τον οδηγό εγκατάστασης λειτουργικού συστήματος.

6 καλύτερες εφαρμογές παραγωγικότητας Oculus Quest 2(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Πώς να επεξεργαστείτε την εικονική μηχανή στο VirtualBox

Δεν χρειάζεται να αφαιρέσετε ολόκληρη την εικονική μηχανή για να κάνετε κάποιες τροποποιήσεις. Μπορείτε να επεξεργαστείτε τις εικονικές μηχανές που έχετε δημιουργήσει με απλά βήματα χωρίς να τις διαγράψετε.

1. Επιλέξτε την εικονική μηχανή που θέλετε να επεξεργαστείτε στη δεξιά πλευρά.

2. Αφού επιλέξετε, κάντε κλικ στο Ρυθμίσεις εικονίδιο στην κορυφή.

Ρυθμίσεις

3. Θα βρείτε διάφορες επιλογές για επεξεργασία. Για παράδειγμα, εάν θέλετε να αυξήσετε τη μνήμη RAM της εικονικής σας μηχανής, μεταβείτε στο Σύστημα αυτί.

Σύστημα

4. Στη συνέχεια, προσαρμόστε τη Βάση Μνήμη, Επεξεργαστή κ.λπ. Αφού κάνετε τις αλλαγές, κάντε κλικ στο Εντάξει κουμπί.

5. Ομοίως, μπορείτε να προσαρμόσετε την Οθόνη, τον Αποθηκευτικό χώρο, το Δίκτυο και πολλά άλλα πράγματα.

Εμφάνιση, Αποθήκευση, Δίκτυο,

Αυτό είναι! Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο μπορείτε να επεξεργαστείτε εικονικές μηχανές στο VirtualBox χωρίς να τις διαγράψετε.

 

Το Virtual Machine είναι ένα τεράστιο θέμα και το VirtualBox είναι μόνο το μέσο για να εισέλθετε στο εικονικό περιβάλλον. Το VirtualBox σας ανοίγει την πόρτα για να δοκιμάσετε προγράμματα για τα οποία αισθάνεστε ύποπτοι. Επίσης, μπορείτε να δοκιμάσετε διαφορετικές λειτουργίες χωρίς να τις εγκαταστήσετε ως το κύριο λειτουργικό σύστημα στον υπολογιστή σας. Εάν χρειάζεστε περισσότερη βοήθεια για την εγκατάσταση της Virtual Machine στο VirtualBox, ενημερώστε μας στα σχόλια.

Share your love
Ισίδωρος
Ισίδωρος

Ενας `Φανταστικός` χαρακτήρας με πολυ αγάπη σε αυτό που κάνει.

Άρθρα: 5006

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *