Πώς να διορθώσετε την ειδοποίηση «Σάρωση μονάδας δίσκου για σφάλματα» στα Windows 11

Τα Windows 11 είναι ένα πολύ νέο λειτουργικό σύστημα για επιτραπέζιους υπολογιστές και είναι ακόμα υπό δοκιμή. Και αν χρησιμοποιείτε Windows 11, μπορεί ήδη να αντιμετωπίζετε πολλά προβλήματα. Θα λάβετε περισσότερα σφάλματα BSOD ή προβλήματα ασυμβατότητας προγραμμάτων οδήγησης, εάν χρησιμοποιείτε τις εκδόσεις Dev ή Beta των Windows 11.

Αν και μπορείτε να διορθώσετε τα περισσότερα προβλήματα των Windows 11, τα σφάλματα μονάδας δίσκου μπορεί να σας αγχώσουν. Πρόσφατα, πολλοί χρήστες των Windows 11 ανέφεραν ότι έλαβαν μια ασυνήθιστη ειδοποίηση «Σάρωση μονάδας δίσκου για σφάλματα» από το στοιχείο Ασφάλεια και συντήρηση.

Η ειδοποίηση «Σάρωση μονάδας δίσκου για σφάλματα» δεν προσδιορίζει με ακρίβεια κάποια συγκεκριμένη μονάδα δίσκου που πρέπει να ελέγξετε, ούτε αναφέρει τίποτα για το πρόβλημα. Επομένως, πρέπει να δοκιμάσετε διαφορετικές μεθόδους αντιμετώπισης προβλημάτων για να βρείτε και να διορθώσετε την προβληματική μονάδα δίσκου.

Πώς να διορθώσετε τη Διαχείριση Συσκευών που δεν ανοίγει στα Windows 11 (6 Μέθοδοι)(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

3 καλύτεροι τρόποι για να διορθώσετε την ειδοποίηση «Σάρωση μονάδας δίσκου για σφάλματα» στα Windows 11

Έτσι, εάν λαμβάνετε συνεχώς την ειδοποίηση «Σάρωση μονάδας δίσκου για σφάλματα» στον υπολογιστή σας με Windows 11, έχετε φτάσει στη σωστή σελίδα. Παρακάτω, έχουμε μοιραστεί μερικούς καλύτερους τρόπους για να διορθώσετε τη μονάδα σάρωσης για σφάλμα στα Windows 11. Ας ξεκινήσουμε.

1) Εκτελέστε τη σάρωση CHKDSK μέσω CMD

Για να διορθώσετε όλους τους τύπους προβλημάτων που σχετίζονται με τον σκληρό δίσκο, πρέπει να εκτελέσετε τη σάρωση CHKDSK. Υπάρχουν πολλοί τρόποι εκτέλεσης της εντολής chkdsk. Το πιο εύκολο είναι να χρησιμοποιήσετε τη γραμμή εντολών. Δείτε πώς να εκτελέσετε την εντολή Chkdsk μέσω της γραμμής εντολών.

1. Κάντε κλικ στην αναζήτηση των Windows 11 και πληκτρολογήστε Γραμμή εντολών. Στη συνέχεια, κάντε δεξί κλικ στη γραμμή εντολών και επιλέξτε Εκτέλεση ως διαχειριστής .

Πώς να σαρώσετε ένα μεμονωμένο αρχείο ή φάκελο με την ασφάλεια των Windows(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

2. Στο παράθυρο της γραμμής εντολών, εκτελέστε την εντολή:

chkdsk /x:

 

Σημαντικό: Αντικαταστήστε το x με το όνομα της μονάδας δίσκου που θέλετε να σαρώσετε.

3. Τώρα, περιμένετε μερικά δευτερόλεπτα μέχρι να ολοκληρωθεί η σάρωση. Μόλις ολοκληρωθεί, πρέπει να σαρώσετε τον σκληρό δίσκο για κατεστραμμένους τομείς. Για αυτό, εκτελέστε την εντολή:

chkdsk /rx:

Πώς να εκτελέσετε τα Windows 11 σε συσκευή Android(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Σημαντικό: Αντικαταστήστε το x με το όνομα της μονάδας δίσκου που θέλετε να σαρώσετε.

Αυτό είναι. Αυτό θα αναγκάσει το βοηθητικό πρόγραμμα ελέγχου δίσκου να εντοπίσει και να διορθώσει τυχόν προβλήματα που σχετίζονται με τη μονάδα δίσκου στον υπολογιστή σας Windows 11.

2) Εκτελέστε το βοηθητικό πρόγραμμα Check Disk μέσω του File Explorer

Εάν βρήκατε τη μέθοδο της γραμμής εντολών περίπλοκη, μπορείτε να εκτελέσετε το βοηθητικό πρόγραμμα CHKDSK απευθείας από την Εξερεύνηση αρχείων των Windows 11. Για αυτό, ακολουθήστε μερικά από τα απλά βήματα που έχουμε μοιραστεί παρακάτω.

1. Αρχικά, ανοίξτε την Εξερεύνηση αρχείων στον υπολογιστή σας με Windows 11.

2. Τώρα, κάντε δεξί κλικ στη μονάδα δίσκου που θέλετε να σαρώσετε και επιλέξτε Ιδιότητες .

 

3. Στις Ιδιότητες μονάδας δίσκου, μεταβείτε στην καρτέλα Εργαλεία όπως φαίνεται παρακάτω.

Εφαρμογή ασφαλείας των Windows στα Windows 11 και Πώς να την επαναφέρετε(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

4. Κάτω από τον Έλεγχο σφαλμάτων, κάντε κλικ στο κουμπί Έλεγχος .

 

Αυτό είναι. Αυτό θα εκτελέσει το βοηθητικό πρόγραμμα ελέγχου δίσκου στον υπολογιστή σας με Windows 11. Πρέπει να περιμένετε μερικά δευτερόλεπτα μέχρι να ολοκληρωθεί η σάρωση. Μόλις ολοκληρωθεί, επανεκκινήστε τον υπολογιστή σας.

3) Εκτελέστε σάρωση προστασίας από ιούς/κακόβουλα προγράμματα

Μερικές φορές, κακόβουλο λογισμικό ή ιοί δημιουργούν επίσης προβλήματα με τη λειτουργικότητα της μονάδας σκληρού δίσκου. Επομένως, εάν η εντολή chkdsk αποτύχει να διορθώσει το πρόβλημά σας, πρέπει να εκτελέσετε πλήρη σάρωση προστασίας από ιούς.

 

Εάν δεν διαθέτετε πρόγραμμα προστασίας από ιούς, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή Ασφάλεια των Windows για να εκτελέσετε πλήρη σάρωση ιών. Διαφορετικά, μπορείτε να κατεβάσετε και να εγκαταστήσετε λογισμικό προστασίας από ιούς τρίτων για να βρείτε και να αφαιρέσετε ιούς, κακόβουλα προγράμματα, PUP και keylogger από τον υπολογιστή σας.

4) Εκτελέστε ένα SMART Test

Λοιπόν, με τη δοκιμή SMART, θα μπορείτε να γνωρίζετε εάν ο σκληρός σας δίσκος πεθαίνει. Το SMART σημαίνει Self Monitoring, Analysis and Reporting Technology και σας ενημερώνει για την κατάσταση του σκληρού σας δίσκου. Δείτε πώς μπορείτε να εκτελέσετε τη δοκιμή SMART στα Windows 11.

1. Κάντε κλικ στην αναζήτηση των Windows 11 και πληκτρολογήστε Γραμμή εντολών. Κάντε δεξί κλικ στη γραμμή εντολών και επιλέξτε Εκτέλεση ως διαχειριστής .

 

2. Στη γραμμή εντολών, πληκτρολογήστε την εντολή και πατήστε το κουμπί Enter.

Ο δίσκος wmic παίρνει κατάσταση

 

3. Η δοκιμή SMART θα επιστρέψει με αποτέλεσμα Status. Εάν η κατάσταση δείχνει Εντάξει , ο σκληρός σας δίσκος δεν έχει πρόβλημα . Ωστόσο, εάν επιστρέψει με κατάσταση BAD ή Unknown , υποδεικνύει βλάβη του σκληρού δίσκου.

 

Αυτό είναι. Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο μπορείτε να εκτελέσετε τη δοκιμή SMART στα Windows 11. Εάν λάβατε το BAD ή το Unknown στη δοκιμή SMART, πρέπει να ελέγξετε τον σκληρό σας δίσκο από έναν επαγγελματία.

5) Εκτελέστε επαναφορά συστήματος

Εάν τα Windows 11 εξακολουθούν να στέλνουν μια ειδοποίηση «Σάρωση μονάδας δίσκου για σφάλματα» αφού ακολουθήσετε όλες τις παραπάνω μεθόδους, πρέπει να πραγματοποιήσετε επαναφορά συστήματος.

Η Επαναφορά Συστήματος πιθανότατα θα αντικαταστήσει τα κατεστραμμένα αρχεία συστήματος και τις λανθασμένες ρυθμίσεις, οι οποίες ενδέχεται να διορθώσουν το πρόβλημα για εσάς. Ωστόσο, μπορείτε να πραγματοποιήσετε επαναφορά συστήματος μόνο εάν έχετε ρυθμίσει σημεία αυτόματης επαναφοράς συστήματος.

Εάν ο υπολογιστής σας με Windows 11 διαθέτει ήδη σημείο επαναφοράς συστήματος, πρέπει να ακολουθήσετε αυτά τα βήματα.

1. Κάντε κλικ στην αναζήτηση των Windows 11 και πληκτρολογήστε Recovery .

 

2. Στην εφαρμογή Recovery, κάντε κλικ στη σύνδεση Open System Restore .

 

3. Στο παράθυρο επαναφοράς συστήματος, επιλέξτε το σημείο επαναφοράς που θέλετε να χρησιμοποιήσετε.

 

4. Στην επόμενη οθόνη, κάντε κλικ στο κουμπί Τέλος .

Αυτό είναι. Αυτό θα επαναφέρει τα Windows 11 στην αρχική ημερομηνία.

 

Έτσι, αυτοί είναι μερικοί από τους καλύτερους τρόπους για να διορθώσετε την ειδοποίηση «Σάρωση μονάδας δίσκου για σφάλματα» στα Windows 11.

directVortex
directVortex
Άρθρα: 4548

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: