Πώς να διορθώσετε την Εξερεύνηση αρχείων που δεν ανταποκρίνεται στα Windows 11 (9 Μέθοδοι)

Πώς να διορθώσετε την Εξερεύνηση αρχείων που δεν ανταποκρίνεται στα Windows 11 (9 Μέθοδοι)

Τα Windows 11 είναι το πιο πρόσφατο λειτουργικό σύστημα για επιτραπέζιους υπολογιστές της Microsoft. Σε σύγκριση με τα Windows 10, τα Windows 11 έχουν πιο εκπληκτικές δυνατότητες και επιλογές προσαρμογής. Ναι, έχει επίσης πολλά σφάλματα και δυσλειτουργίες που μπορεί να σας εμποδίσουν να χρησιμοποιήσετε το λειτουργικό σύστημα.

Πρόσφατα, πολλοί χρήστες των Windows 11 αντιμετώπισαν προβλήματα με την Εξερεύνηση αρχείων. Η Εξερεύνηση αρχείων ή “Αυτός ο υπολογιστής” είναι μια από τις πιο συχνά χρησιμοποιούμενες εφαρμογές των Windows. Χρησιμοποιείται για την περιήγηση σε φακέλους και αρχεία.

Πολλοί χρήστες έχουν αναφέρει ότι η Εξερεύνηση αρχείων δεν αποκρίνεται στα Windows 11. Η Εξερεύνηση αρχείων κολλάει Η μη απόκριση είναι ένα κοινό πρόβλημα, ειδικά στο νέο λειτουργικό σύστημα Windows 11.

Πώς να διορθώσετε την Εξερεύνηση αρχείων που δεν ανταποκρίνεται στα Windows 11

Αυτός ο οδηγός μπορεί να είναι χρήσιμος εάν η Εξερεύνηση αρχείων των Windows 11 δεν αποκρίνεται ή διακόπτεται. Αυτό το άρθρο παραθέτει μερικές από τις καλύτερες μεθόδους επίλυσης ο εξερευνητής αρχείων δεν ανταποκρίνεται στα Windows 11. Ας αρχίσουμε.

1) Επανεκκινήστε την Εξερεύνηση αρχείων των Windows 11

Εάν δεν μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στην εξερεύνηση αρχείων και εμφανίζεται η ένδειξη “Δεν ανταποκρίνεται”, πρέπει να την επανεκκινήσετε από τη Διαχείριση εργασιών. Εδώ είναι τι πρέπει να κάνετε.

1. Ανοίξτε την αναζήτηση των Windows 11 και πληκτρολογήστε ‘Διαχειριστής εργασιών‘. Στη συνέχεια, ανοίξτε την εφαρμογή Task Manager από τη λίστα των αποτελεσμάτων που ταιριάζουν.

Διαχειριστής εργασιών

2. Στη Διαχείριση εργασιών, βρείτε το Εξερεύνηση των Windows Επεξεργάζομαι, διαδικασία.

3. Επιλέξτε Windows Explorer και κάντε κλικ στο Επανεκκινήστε το Task κουμπί.

Επανεκκινήστε το Task

Αυτό είναι! Αυτό θα επανεκκινήσει την Εξερεύνηση των Windows. Μόλις τελειώσετε, ανοίξτε την Εξερεύνηση αρχείων. αυτή τη φορά, η Εξερεύνηση αρχείων θα απαντήσει.

2) Κάντε επανεκκίνηση του υπολογιστή σας με Windows 11

Κάντε επανεκκίνηση των Windows 11

Εάν η επανεκκίνηση της Εξερεύνησης των Windows δεν βοήθησε, πρέπει να το κάνετε επανεκκινήστε τον υπολογιστή σας. Πολλοί ξεχνούν να κλείσουν ή να επανεκκινήσουν τον υπολογιστή μας και να τον διατηρήσουν ανοιχτό για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Ακριβώς όπως οι άνθρωποι, τα gadget απαιτούν λίγη ξεκούραση και η επανεκκίνηση ή ο τερματισμός λειτουργίας είναι σημαντικός, καθώς δίνει χρόνο στο υλικό σας να κρυώσει. Επομένως, επανεκκινήστε τον υπολογιστή σας εάν δεν το έχετε κάνει για μεγάλο χρονικό διάστημα.

3) Εκκαθαρίστε το Ιστορικό της Εξερεύνησης αρχείων

Καθώς χρησιμοποιείτε την Εξερεύνηση αρχείων, αποθηκεύει το αρχείο προσωρινής μνήμης στη μονάδα εγκατάστασης του συστήματός σας. Μαζί με αυτό, έχετε επίσης ένα αρχείο που αποθηκεύει όλο το ιστορικό της Εξερεύνησης αρχείων. Μερικές φορές, αυτά τα αρχεία καταστρέφονται και εμποδίζουν την Εξερεύνηση αρχείων να λειτουργεί σωστά. Για να διορθώσετε αυτό το ζήτημα, πρέπει να διαγράψετε το ιστορικό της εξερεύνησης αρχείων.

1. Κάντε κλικ στις επιλογές Αναζήτηση των Windows και πληκτρολογήστε File Explorer. Στη συνέχεια, ανοίξτε το Επιλογές Εξερεύνηση αρχείων από τη λίστα των διαθέσιμων αποτελεσμάτων.

Επιλογές Εξερεύνηση αρχείων

2. Στις επιλογές Εξερεύνηση αρχείων, μεταβείτε στο Γενικός αυτί.

3. Στο Γενικό, κάντε κλικ στο Σαφή κουμπί στην ενότητα Απόρρητο.

Σαφή

4. Στη συνέχεια, στο αναπτυσσόμενο μενού Open File Explorer, επιλέξτε Αυτό το PC.

Αυτό το PC

5. Αφού κάνετε τις αλλαγές, κάντε κλικ στο Ισχύουν κουμπί.

Αυτό είναι! Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο μπορείτε να διαγράψετε το ιστορικό της Εξερεύνησης αρχείων στα Windows 11.

4) Εκτελέστε τον Έλεγχο αρχείων συστήματος

Ο Έλεγχος αρχείων συστήματος ή η εντολή SFC χρησιμοποιείται για την επίλυση κατεστραμμένων αρχείων συστήματος. Η εντολή σαρώνει αποτελεσματικά τον υπολογιστή σας και εντοπίζει τα κατεστραμμένα αρχεία συστήματος. Όχι μόνο αυτό, αλλά το SFC Command επιχειρεί επίσης να διορθώσει ή να αντικαταστήσει τα κατεστραμμένα αρχεία συστήματος.

Επομένως, εάν η Εξερεύνηση αρχείων των Windows 11 δεν ανταποκρίνεται, μπορείτε να δοκιμάσετε να εκτελέσετε την εντολή SFC στη γραμμή εντολών. Εδώ είναι τι πρέπει να κάνετε.

1. Κάντε κλικ στην αναζήτηση των Windows 11 και πληκτρολογήστε CMD. Στη συνέχεια, κάντε δεξί κλικ στο CMD και επιλέξτε Εκτελέστε ως διαχειριστής.

Εκτελέστε ως διαχειριστής

2. Στη γραμμή εντολών, επικολλήστε το sfc /scannow εντολή και χτυπήστε το Εισαγω κουμπί.

sfc /scannow

3. Αυτή η εντολή θα εκτελέσει το βοηθητικό πρόγραμμα System File Checker. Η διαδικασία μπορεί να διαρκέσει μερικά λεπτά για να ολοκληρωθεί.

Αυτό είναι! Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο μπορείτε να εκτελέσετε την εντολή SFC στα Windows 11 για να διορθώσετε το πρόβλημα συντριβής του File Explorer.

5) Εκτελέστε το εργαλείο DISM Command

Εάν η μέθοδος SFC εμφανίσει μήνυμα σφάλματος, πρέπει να εκτελέσετε αμέσως την εντολή DISM. Το DISM ή το Deployment Image Servicing and Management είναι ένα εργαλείο γραμμής εντολών που μπορεί να διορθώσει προβλήματα συστήματος.

Αν σας Παγώνει ο Εξερεύνηση αρχείων των Windows 11 ή σφάλματος λόγω προβλημάτων του αρχείου συστήματος, το εργαλείο DISM θα το διορθώσει. Δείτε πώς να εκτελέσετε το εργαλείο.

1. Κάντε κλικ στην αναζήτηση των Windows 11 και πληκτρολογήστε CMD. Στη συνέχεια, κάντε δεξί κλικ στο CMD και επιλέξτε Εκτελέστε ως διαχειριστής.

Εκτελέστε ως διαχειριστής

2. Στη γραμμή εντολών, επικολλήστε τη δεδομένη εντολή και χτυπήστε Εισαγω.

DISM /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth

επικολλήστε τη δεδομένη εντολή

3. Αυτή η εντολή θα εκτελέσει το εργαλείο DISM. Η διαδικασία μπορεί να διαρκέσει μερικά λεπτά για να ολοκληρωθεί.

Έτσι είναι εύκολο να διορθώσετε προβλήματα των Windows 11 με το εργαλείο εντολών DISM.

6) Εκτελέστε το Disk Cleanup Utility

Υπάρχουν πιθανότητες να μην ανταποκρίνεται η Εξερεύνηση αρχείων των Windows 11 λόγω μεγαλύτερης ποσότητας ανεπιθύμητων αρχείων και μικρότερου χώρου αποθήκευσης.

Ο καλύτερος τρόπος για να ελευθερώσετε χώρο αποθήκευσης και να καθαρίσετε ανεπιθύμητα αρχεία είναι να εκτελέσετε το βοηθητικό πρόγραμμα Disk Cleanup. Δείτε πώς μπορείτε να εκτελέσετε το βοηθητικό πρόγραμμα Disk Cleanup στα Windows 11.

1. Κάντε κλικ στην αναζήτηση των Windows 11 και πληκτρολογήστε Εκκαθάριση δίσκου. Στη συνέχεια, ανοίξτε το ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ δισκου εφαρμογή από τη λίστα.

ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ δισκου

2. Όταν ανοίξει η προτροπή Εκκαθάρισης δίσκου, επιλέξτε τη μονάδα δίσκου της εγκατάστασης του συστήματός σας. Μόλις τελειώσετε, κάντε κλικ Εντάξει.

επιλέξτε τη μονάδα δίσκου που θέλετε να καθαρίσετε

3. Τώρα μπορείτε να κάνετε κλικ στο Εντάξει κουμπί για να διαγράψετε όλα τα αρχεία. Εάν δεν θέλετε να διαγραφούν συγκεκριμένα αρχεία, καταργήστε την επιλογή τους και κάντε κλικ στο κουμπί ΟΚ.

κάντε κλικ στο κουμπί ΟΚ

4. Στη γραμμή εντολών επιβεβαίωσης εκκαθάρισης δίσκου, κάντε κλικ στο Διαγραφή αρχείων κουμπί.

κάντε κλικ στο κουμπί Διαγραφή αρχείων

Αυτό είναι! Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο μπορείτε να εκτελέσετε το βοηθητικό πρόγραμμα Εκκαθάριση δίσκου στα Windows 11 για να ελευθερώσετε χώρο αποθήκευσης και να διορθώσετε το πρόβλημα που δεν ανταποκρίνεται στην Εξερεύνηση αρχείων.

7) Απενεργοποιήστε το λογισμικό προστασίας από κακόβουλο λογισμικό

Παρόλο που τα Windows 11 διατίθενται με ένα πλήρες εργαλείο ασφαλείας που ονομάζεται Windows Security, οι χρήστες εξακολουθούν να προτιμούν να χρησιμοποιούν λογισμικό προστασίας από κακόβουλο λογισμικό τρίτων.

Αν και δεν υπάρχει πρόβλημα με τη χρήση φημισμένων προγραμμάτων προστασίας από κακόβουλο λογισμικό, μερικές φορές τα εργαλεία ασφαλείας έρχονται σε σύγκρουση με το File Explore.

Ο καλύτερος τρόπος για να προσδιορίσετε εάν το πρόγραμμα Antimalware είναι ο ένοχος είναι να απενεργοποιήστε το και επανεκκινήστε τον υπολογιστή σας. Μετά την επανεκκίνηση, ανοίξτε την Εξερεύνηση αρχείων. Εάν η Εξερεύνηση αρχείων ανοίξει και λειτουργεί σωστά, το πρόγραμμα προστασίας από κακόβουλο λογισμικό είναι ο ένοχος.

Πρέπει να ανοίξετε το πρόγραμμα προστασίας από κακόβουλο λογισμικό και να ελέγξετε εάν μπλοκάρει αρχεία συστήματος. Εάν όχι, ξεκινήστε να χρησιμοποιείτε την εφαρμογή Windows Security που παρέχεται με τα Windows 11.

8) Ενημερώστε τα Windows 11

Τα Windows 11 είναι ακόμα νέα και έχουν περισσότερα σφάλματα και δυσλειτουργίες από τα Windows 10. Επειδή τα Windows 11 είναι ακόμα υπό δοκιμή, είναι καλύτερο να εγκαταστήσετε τις διαθέσιμες ενημερώσεις.

Είναι πιθανό ένα σφάλμα ή ένα σφάλμα στην έκδοση του λειτουργικού συστήματος να εμποδίζει τη σωστή λειτουργία του File Explorer. Μπορείτε να το λύσετε εύκολα με εγκατάσταση όλων των εκκρεμών ενημερώσεων. Δείτε πώς μπορείτε να ενημερώσετε τα Windows 11.

1. Πρώτα, κάντε κλικ στο κουμπί Έναρξη των Windows 11 και επιλέξτε Ρυθμίσεις.

Ρυθμίσεις

2. Στις Ρυθμίσεις, κάντε κλικ στο Ενημερωμένη έκδοση για Windows.

Ενημερωμένη έκδοση για Windows

3. Στη δεξιά πλευρά, κάντε κλικ στο Ελεγχος για ενημερώσεις.

Ελεγχος για ενημερώσεις

Αυτό είναι! Τώρα, τα Windows 11 θα κατεβάσουν και θα εγκαταστήσουν τυχόν διαθέσιμες ενημερώσεις για τη συσκευή σας.

9) Επαναφέρετε τον υπολογιστή Windows 11

Επαναφορά υπολογιστή Windows 11

Εάν τίποτα δεν λειτούργησε για να διορθώσετε την Εξερεύνηση αρχείων που δεν ανταποκρίνεται στα Windows 11, θα μπορούσατε να επαναφέρετε μόνο τον υπολογιστή σας. Η επαναφορά των Windows 11 στις προεπιλεγμένες εργοστασιακές ρυθμίσεις είναι καλή ιδέα εάν δεν γνωρίζετε πώς να διορθώσετε ορισμένα προβλήματα.

Θα δώσει στον υπολογιστή σας μια νέα αρχή και πιθανώς θα διορθώσει τη συντριβή του File Explorer στα Windows 11. Έχουμε ήδη μοιραστεί έναν λεπτομερή οδηγό για πώς να επαναφέρετε τον υπολογιστή Windows 11 χρησιμοποιώντας τις Ρυθμίσεις. Φροντίστε να ακολουθήσετε τα βήματα που κοινοποιούνται σε αυτόν τον οδηγό.

Έτσι, αυτοί είναι οι λίγοι καλύτεροι τρόποι για να διορθώσετε το Windows 11 File Explorer που δεν ανταποκρίνεται. Εάν χρειάζεστε περισσότερη βοήθεια για τη διόρθωση Παγώνει η Εξερεύνηση αρχείων των Windows 11 , ενημερώστε μας στα παρακάτω σχόλια. Επίσης, αν το άρθρο σας βοήθησε, μοιραστείτε το με τους φίλους σας.

Δείτε και αυτό:Πώς να διορθώσετε την Εξερεύνηση αρχείων που δεν ανταποκρίνεται στα Windows 11

Διαχείριση Συσκευών που δεν ανοίγει στα Windows 11

Share your love
Ισίδωρος
Ισίδωρος

Ενας `Φανταστικός` χαρακτήρας με πολυ αγάπη σε αυτό που κάνει.

Άρθρα: 4826

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *