Πώς να διορθώσετε την υψηλή χρήση CPU του Steam Client WebHelper (5 Μέθοδοι)

Πώς να διορθώσετε την υψηλή χρήση CPU του Steam Client WebHelper (5 Μέθοδοι)

Σήμερα, το Steam είναι μια δημοφιλής πλατφόρμα για εκατομμύρια χρήστες να κατεβάζουν και να παίζουν παιχνίδια online. Η πλατφόρμα παιχνιδιών έχει βελτιωθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια και τώρα σας επιτρέπει να παίζετε δωρεάν εκατοντάδες δημοφιλή παιχνίδια υπολογιστή.

Παρόλο που ο υπολογιστής-πελάτης Steam για επιτραπέζιους υπολογιστές προσφέρει πολλές δυνατότητες στους παίκτες, εξακολουθεί να έχει μερικά προβλήματα. Πρόσφατα, πολλοί χρήστες του Steam ανέφεραν υψηλή χρήση CPU του Steam Client WebHelper στα Windows 11.

Έτσι, εάν αντιμετωπίζετε επίσης προβλήματα λόγω της υψηλής χρήσης CPU του Steam Client WebHelper, αυτό το άρθρο μπορεί να σας φανεί πολύ χρήσιμο. Αυτό το άρθρο θα μοιραστεί έναν οδηγό βήμα προς βήμα για τη διόρθωση της υψηλής χρήσης CPU του Steam Client WebHelper στα Windows 11.

 

Ο Έξυπνος Ατμοκαθαριστής H2O MOP – 5 σε 1 Steam cleaner X5

Τι είναι το Steam Client WebHelper;

Το Steam Client WebHelper είναι το εσωτερικό πρόγραμμα περιήγησης του Steam Client που εκκινεί πολλαπλές διεργασίες στο παρασκήνιο. Λόγω του Steam Client WebhHelper, μπορείτε να δείτε το Steam Store, τη Βιβλιοθήκη παιχνιδιών και την καρτέλα Κοινότητα.

Όταν εκκινείτε το Steam Client για πρώτη φορά μετά από επανεκκίνηση, το Steam Client WebHelper είναι πιθανό να αυξήσει τη χρήση της CPU σας, καθώς φορτώνει το Steam Store, τη Βιβλιοθήκη παιχνιδιών, την καρτέλα Κοινότητα και μερικά άλλα πράγματα.

Συνήθως, η χρήση της CPU μειώνεται όταν φορτωθούν πλήρως όλα τα στοιχεία Steam. Ωστόσο, εάν το Steam Client WebHelper αποτύχει να ρυθμίσει την οθόνη που απαιτείται για τη βιβλιοθήκη παιχνιδιών του Steam Store, θα εκτελείται στο παρασκήνιο και θα προσπαθεί συνεχώς να ρυθμίσει την οθόνη. Αυτό είναι που αυξάνει τη χρήση της CPU.

Εάν χρησιμοποιείτε Windows 11, ο υπολογιστής σας είναι πιο επιρρεπής στο πρόβλημα υψηλής χρήσης CPU του Steam Client WebHelper. Ωστόσο, το καλό είναι ότι μπορείτε να λύσετε το πρόβλημα γρήγορα. και αυτό χωρίς να εγκαταστήσετε καμία εφαρμογή τρίτου μέρους.

2 καλύτεροι τρόποι για να διορθώσετε την υψηλή χρήση CPU του Steam Client WebHelper

Επομένως, εάν έχετε να κάνετε με χρήση CPU του Steam Client WebHelper High στα Windows 11, πρέπει να ακολουθήσετε μερικές απλές μεθόδους που έχουμε μοιραστεί. Δείτε πώς μπορείτε να διορθώσετε τη χρήση της υψηλής CPU του Steam Client WebHelper στα Windows 11.

Πώς να διορθώσετε το Spotify Keeps Crashing στο Android (8

1) Απενεργοποιήστε τα κινούμενα Avatar

Το Steam Client για Windows έχει μια δυνατότητα που ονομάζεται Animated Avatar & Animated Frames. Το Steam Client WebHelper ελέγχει τη δυνατότητα Animated Avatars και όταν αποτυγχάνει να φορτώσει τα Animated avatar, ενεργοποιεί την υψηλή χρήση της CPU στα Windows 11. Επομένως, μπορείτε να δοκιμάσετε να απενεργοποιήσετε τα Animated Avatars & Animated Avatar Frames για να διορθώσετε το πρόβλημα.

1. Αρχικά, ανοίξτε τον υπολογιστή-πελάτη υπολογιστή Steam στον υπολογιστή σας.

 

2. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στην καρτέλα Φίλοι στο επάνω μενού και επιλέξτε Προβολή λίστας φίλων .

 

3. Στη Λίστα φίλων, κάντε κλικ στο εικονίδιο με το γρανάζι Ρυθμίσεις .

 

4. Στην επόμενη οθόνη, απενεργοποιήστε την επιλογή «Ενεργοποίηση κινούμενων άβαταρ & καρέ με κινούμενα είδωλα στη λίστα φίλων και τη συνομιλία σας» .

 

Αυτό είναι! Τελείωσες. Αφού κάνετε τις αλλαγές, επανεκκινήστε το πρόγραμμα-πελάτη του επιτραπέζιου υπολογιστή Steam.

Πώς να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε την ανενεργή κύλιση παραθύρου στα Windows 11(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

ά

2) Απενεργοποιήστε την επικάλυψη Steam

Εάν εξακολουθείτε να αντιμετωπίζετε πρόβλημα χρήσης του Steam Client WebHelper High CPU, πρέπει να απενεργοποιήσετε τη δυνατότητα Steam Overlay. Το Steam Overlay είναι επίσης ένα μέρος της διεπαφής χρήστη του Steam, το οποίο προσπαθεί να φορτώσει το WebHelper. Εάν το Steam Client WebHelper αποτύχει να φορτώσει την επικάλυψη Steam, ενεργοποιεί την υψηλή χρήση CPU. Δείτε πώς μπορείτε να απενεργοποιήσετε την επικάλυψη Steam.

1. Πρώτα απ ‘όλα, ανοίξτε το πρόγραμμα-πελάτη Steam στον υπολογιστή σας. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο Steam > Ρυθμίσεις .

 

2. Στο παράθυρο Ρυθμίσεις, κάντε κλικ στην επιλογή In-Game στο δεξιό παράθυρο.

 

3. Στο αριστερό παράθυρο, καταργήστε την επιλογή « Ενεργοποίηση της επικάλυψης Steam ενώ βρίσκεστε στο παιχνίδι» . Μόλις τελειώσετε, κάντε κλικ στο κουμπί ΟΚ

 

Αυτό είναι! Τελείωσες. Αφού κάνετε τις παραπάνω αλλαγές, επανεκκινήστε τον πελάτη σας Steam.

3) Απενεργοποιήστε άλλα οπτικά στοιχεία του Steam Client

Εκτός από την επικάλυψη Steam, μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε να απενεργοποιήσετε μερικές άλλες επιλογές στις ρυθμίσεις διεπαφής. Εδώ είναι οι λίγες επιλογές που πρέπει να απενεργοποιήσετε για να διορθώσετε την υψηλή χρήση CPU του Steam Client WebHelper στα Windows 11.

1. Πρώτα απ ‘όλα, ανοίξτε το πρόγραμμα-πελάτη Steam Desktop και επιλέξτε Steam > Ρυθμίσεις .

 

2. Στο παράθυρο ρυθμίσεων, μεταβείτε στην καρτέλα Διασύνδεση .

 

3. Στο δεξιό παράθυρο, απενεργοποιήστε αυτές τις τρεις επιλογές:

Ενεργοποίηση ομαλής κύλισης σε προβολές ιστούΕνεργοποίηση ταχείας απόδοσης GPU σε προβολές ιστούΕνεργοποίηση αποκωδικοποίησης βίντεο υλικού

 

4. Πρέπει να αποεπιλέξετε αυτές τις τρεις επιλογές για να απενεργοποιήσετε τις δυνατότητες. Μόλις τελειώσετε, κάντε κλικ στο κουμπί ΟΚ.

Αυτό είναι! Τελείωσες. Αυτό πιθανώς θα διορθώσει τη χρήση του Steam Client WebHelper High CPU σε υπολογιστή με Windows.

4) Εκτελέστε το Steam χωρίς WebHelper

Δεδομένου ότι το Steam WebHelper αύξησε τη χρήση της CPU στον υπολογιστή σας με Windows, μπορείτε να απενεργοποιήσετε εντελώς το WebHelper. Εάν το απενεργοποιήσετε, πολλά σημαντικά οπτικά στοιχεία του Steam ενδέχεται να μην φορτωθούν, αλλά θα ενισχύσουν το FPS του παιχνιδιού. Δείτε πώς μπορείτε να εκτελέσετε το Steam χωρίς WebHelper

1. Κλείστε το πρόγραμμα-πελάτη Steam και τερματίστε την εργασία όλες τις σχετικές διεργασίες του από τη Διαχείριση εργασιών.

 

2. Τώρα, κάντε δεξί κλικ στη συντόμευση της επιφάνειας εργασίας του Steam και επιλέξτε Άνοιγμα τοποθεσίας αρχείου .

 

3. Στο φάκελο Steam, εντοπίστε το αρχείο steam.exe . Κάντε δεξί κλικ στο steam.exe και επιλέξτε Αντιγραφή ως διαδρομή .

 

4. Τώρα πατήστε το πλήκτρο Windows + R στο πληκτρολόγιό σας. Στο παράθυρο διαλόγου Εκτέλεση, επικολλήστε τη διαδρομή του αρχείου που αντιγράψατε στο παραπάνω βήμα και προσθέστε τη γραμμή -no-browser +open steam://open/minigameslist

5. Η όλη εντολή θα είναι κάπως έτσι:

“C:Program Files (x86)Steamsteam.exe” -no-browser +open steam://open/minigameslist

 

6. Μόλις τελειώσετε, κάντε κλικ στο κουμπί Ok στο πλαίσιο διαλόγου Εκτέλεση.

Αυτό είναι! Αυτό θα εκκινήσει το πρόγραμμα-πελάτη Steam Desktop στον υπολογιστή σας χωρίς το WebHelper.

5) Επανεγκαταστήστε το Steam Client

Εάν όλες οι μέθοδοι αποτύχουν να επιλύσουν το πρόβλημα για εσάς, πρέπει να εγκαταστήσετε ξανά το Steam Client. Ίσως το Steam Client WebHelper να χρησιμοποιεί περισσότερους πόρους CPU λόγω εσφαλμένων ρυθμίσεων ή κατεστραμμένων αρχείων steam.

Ως εκ τούτου, είναι καλό να εγκαταστήσετε ξανά το πρόγραμμα-πελάτη για επιτραπέζιους υπολογιστές Steam, εάν όλα τα άλλα αποτύχουν. Αυτό θα διορθώσει πιθανώς την υψηλή χρήση CPU του Steam Client WebHelper στα Windows 11.

Έτσι, αυτές είναι οι λίγες καλύτερες μέθοδοι για να διορθώσετε την υψηλή χρήση CPU του Steam Client WebHelper στα Windows. Αν και χρησιμοποιήσαμε τα Windows 11 για να επιδείξουμε τις μεθόδους, μπορείτε να εφαρμόσετε τις ίδιες μεθόδους για να διορθώσετε το πρόβλημα στα Windows 10.

 

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Καλάθι αγορών
Scroll to Top
Αρέσει σε %d bloggers: