Πώς να διορθώσετε το Drag and Drop που δεν λειτουργεί στα Windows 11 (10 τρόποι)

Πώς να διορθώσετε το Drag and Drop που δεν λειτουργεί στα Windows 11 (10 τρόποι)

Η δυνατότητα μεταφοράς και απόθεσης υποστηρίζεται σε όλες τις εκδόσεις των Windows. είναι ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους μετακίνησης αρχείων. Με αυτή τη λειτουργία, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το ποντίκι σας για να επιλέξετε τα αρχεία και να τα σύρετε και να τα αποθέσετε στην επιθυμητή θέση. Αυτό θα μετακινήσει τα επιλεγμένα αρχεία σας.

Αν και η δυνατότητα είναι πολύ χρήσιμη, μερικές φορές μπορεί να παρουσιάσει κακή συμπεριφορά. Πολλοί χρήστες των Windows 11 ανέφεραν πρόσφατα ότι η λειτουργία μεταφοράς και απόθεσης δεν λειτουργεί. Σύμφωνα με τους χρήστες, Η μεταφορά και απόθεση δεν λειτουργεί στα Windows 11.

Το πρόβλημα εμφανίζεται κατά τη μεταφορά των αρχείων στην επιφάνεια εργασίας, στην Εξερεύνηση αρχείων ή στις εφαρμογές. Επομένως, εάν χρησιμοποιείτε Windows 11 και αντιμετωπίζετε το ίδιο πρόβλημα, συνεχίστε να διαβάζετε το άρθρο. Σε αυτό το άρθρο, θα συζητήσουμε γιατί το drag and drop δεν λειτουργεί στα Windows 11 και πώς μπορεί να διορθωθεί.

Γιατί το Drag and Drop δεν λειτουργεί στα Windows 11;

Η λειτουργία Drag & Drop μπορεί να σταματήσει να λειτουργεί στα Windows 11 για διάφορους λόγους. Αν και δεν υπάρχουν συγκεκριμένοι λόγοι για να επισημανθούν, αυτοί είναι συχνά οι εξέχοντες λόγοι που οδηγούν σε τέτοια προβλήματα.

  • Ο υπολογιστής δεν επανεκκινείται για λίγο.
  • Η εφαρμογή δεν υποστηρίζει τη λειτουργία μεταφοράς και απόθεσης.
  • Προσωρινό σφάλμα συστήματος.
  • Η Εξερεύνηση των Windows δεν ανταποκρίνεται.
  • Προβληματικά προγράμματα οδήγησης ποντικιού ή ξεπερασμένα.
  • Εσφαλμένες ρυθμίσεις μητρώου των Windows.
  • Κατεστραμμένα αρχεία εγκατάστασης συστήματος.
  • Ξεπερασμένο λειτουργικό σύστημα.

Αυτοί είναι οι βασικοί λόγοι για τους οποίους η λειτουργία μεταφοράς και απόθεσης δεν λειτουργεί σε υπολογιστές με Windows 11.

Πώς να διορθώσετε το Drag and Drop που δεν λειτουργεί στα Windows 11;

Τώρα που γνωρίζετε όλους τους πιθανούς λόγους που οδήγησαν σε Το Drag and Drop σταμάτησε να λειτουργεί πρόβλημα, η αντιμετώπιση προβλημάτων θα γίνει εύκολη. Εδώ είναι μερικές από τις καλύτερες μεθόδους για την επίλυση του προβλήματος.

1. Επανεκκινήστε τα Windows 11

Κάντε επανεκκίνηση του υπολογιστή σας

Η επανεκκίνηση είναι μια καλή ιδέα για να ξεκινήσετε. Αυτό θα απελευθερώσει όλους τους πόρους και θα δώσει στη συσκευή σας χρόνο να κρυώσει.

Θα πρέπει να επανεκκινήσετε τον υπολογιστή σας με Windows 11, ειδικά αν δεν το έχετε κάνει για λίγο. Η επανεκκίνηση των Windows 11 είναι αρκετά εύκολη. κάντε κλικ στο κουμπί Έναρξη των Windows, στο μενού τροφοδοσίας και επιλέξτε Επανεκκίνηση.

Μετά την επανεκκίνηση, θα πρέπει να μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία Drag and Drop του υπολογιστή με Windows 11. Εάν η επανεκκίνηση δεν βοήθησε, ακολουθήστε τις επόμενες μεθόδους που έχουμε μοιραστεί παρακάτω.

2. Επανεκκινήστε την εφαρμογή

Εάν η λειτουργία μεταφοράς και απόθεσης δεν λειτουργεί για μια συγκεκριμένη εφαρμογή, πρέπει επίσης να επανεκκινήσετε αυτήν την εφαρμογή. Μερικές φορές, σφάλματα και σφάλματα στην εφαρμογή ενδέχεται να εμποδίσουν τη σωστή λειτουργία της λειτουργίας μεταφοράς και απόθεσης των Windows 11.

Επομένως, προτού δοκιμάσετε τα πιο προηγμένα κόλπα αντιμετώπισης προβλημάτων, είναι καλύτερο να κλείσετε και να επανεκκινήσετε την προβληματική εφαρμογή. Εδώ είναι τι πρέπει να κάνετε.

1. Πατήστε το κουμπί Windows Key + S στο πληκτρολόγιό σας για να ανοίξετε την Αναζήτηση των Windows. Τύπος Διαχειριστής εργασιών στην Αναζήτηση των Windows και ανοίξτε τη σχετική εφαρμογή.

Διαχειριστής εργασιών

2. Όταν ανοίξει η Διαχείριση εργασιών, μεταβείτε στο Διαδικασίες αυτί.

Διαδικασίες

3. Τώρα, βρείτε την προβληματική εφαρμογή στη λίστα Διαδικασία. Κάντε δεξί κλικ στην εφαρμογή και επιλέξτε Τέλος εργασίας.

Τέλος εργασίας

Αυτό είναι! Αυτό θα κλείσει την εφαρμογή. Μόλις κλείσει, ανοίξτε ξανά την εφαρμογή. Αυτό είναι πιθανό να διορθώσει το πρόβλημα με τη λειτουργία μεταφοράς και απόθεσης.

3. Επανεκκινήστε τη διαδικασία της Εξερεύνησης των Windows

Η Εξερεύνηση των Windows είναι μια πολύ σημαντική διαδικασία που είναι υπεύθυνη για την εμφάνιση πολλών οπτικών στοιχείων. Ενεργοποιεί επίσης την υποστήριξη GUI & ενεργοποιεί τη λειτουργία Drag and Drop.

Επομένως, εάν η διαδικασία της Εξερεύνησης των Windows δεν ανταποκρίνεται, η λειτουργία μεταφοράς και απόθεσης ενδέχεται να μην λειτουργήσει. Ως εκ τούτου, πρέπει να επανεκκινήσετε τη διαδικασία της Εξερεύνησης των Windows επίσης από τη Διαχείριση εργασιών. Εδώ είναι τι πρέπει να κάνετε.

1. Πατήστε το κουμπί Windows Key + S στο πληκτρολόγιό σας για να ανοίξετε την Αναζήτηση των Windows. Τύπος Διαχειριστής εργασιών στην Αναζήτηση των Windows και ανοίξτε τη σχετική εφαρμογή.

Διαχειριστής εργασιών

2. Όταν ανοίξει η Διαχείριση εργασιών, μεταβείτε στο Διαδικασίες αυτί.

Διαδικασίες

3. Τώρα βρείτε την Εξερεύνηση των Windows. Κάντε δεξί κλικ στην Εξερεύνηση των Windows και επιλέξτε Επανεκκίνηση.

Επανεκκίνηση

Αυτό είναι! Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο μπορείτε να επανεκκινήσετε την Εξερεύνηση των Windows σε υπολογιστή με Windows 11. Αυτός δεν είναι ο μόνος τρόπος επανεκκίνησης του Windows Explorer.exe στα Windows 11. μπορείτε να ελέγξετε άλλους τρόπους σε αυτό το άρθρο –

4. Ακυρώστε την επιλεγμένη διεπαφή μεταφοράς και απόθεσης

Μερικές φορές, σφάλματα και δυσλειτουργίες στα Windows 11 μπορεί να σας εμποδίσουν να επιλέξετε τα νέα αρχεία. Αυτό συμβαίνει όταν τα Windows 11 αποτυγχάνουν να ακυρώσουν την παλιά επιλογή.

Όταν συμβεί αυτό, δεν μπορείτε να επιλέξετε τα αρχεία ούτε να μετακινήσετε τις υπάρχουσες επιλογές σας στην εξερεύνηση αρχείων. Πρέπει να ακυρώσετε την υπάρχουσα διεπαφή μεταφοράς και απόθεσης για να επιλύσετε αυτό το ζήτημα.

Για αυτό, κάντε κλικ και κρατήστε πατημένο το αριστερό κουμπί του ποντικιού και πατήστε το πλήκτρο Esc. Αυτό θα ακυρώσει τη διεπαφή μεταφοράς και απόθεσης και ενδέχεται να διορθώσει το πρόβλημα. Στη συνέχεια, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη δυνατότητα μεταφοράς και απόθεσης για να μετακινήσετε αρχεία μεταξύ τοποθεσιών.

5. Εγκαταστήστε ξανά τα προγράμματα οδήγησης του ποντικιού

Εφόσον το ποντίκι απαιτεί από εσάς να εκτελέσετε τη λειτουργία Drag & Drop, είναι απαραίτητο να διατηρείτε ενημερωμένο το πρόγραμμα οδήγησης του ποντικιού. Εάν τα προγράμματα οδήγησης του ποντικιού είναι ήδη ενημερωμένα, πρέπει να εγκαταστήσετε ξανά τα προγράμματα οδήγησης. Εδώ είναι τι μπορείτε να κάνετε.

1. Πατήστε την Αναζήτηση των Windows και πληκτρολογήστε Διαχείριση Συσκευών. Ανοιξε το Διαχειριστή της συσκευής εφαρμογή από τη λίστα.

Διαχειριστή της συσκευής

2. Όταν ανοίξει η Διαχείριση Συσκευών, αναπτύξτε το Ποντίκια και άλλες συσκευές κατάδειξης.

Ποντίκια και άλλες συσκευές κατάδειξης

3. Κάντε δεξί κλικ στο ποντίκι σας και επιλέξτε Ενημέρωση προγράμματος οδήγησης.

Ενημέρωση προγράμματος οδήγησης

4. Στην επόμενη οθόνη, επιλέξτε Αυτόματη αναζήτηση προγραμμάτων οδήγησης.

Αυτόματη αναζήτηση προγραμμάτων οδήγησης

5. Εάν χρησιμοποιείτε την πιο πρόσφατη έκδοση προγραμμάτων οδήγησης ποντικιού, κάντε δεξί κλικ στο δικό σας Ποντίκι και επιλέξτε Κατάργηση εγκατάστασης συσκευής.

Ποντίκι και επιλέξτε Κατάργηση εγκατάστασης συσκευής

6. Στη γραμμή εντολών Απεγκατάσταση συσκευής, κάντε κλικ στο Απεγκατάσταση.

Απεγκατάσταση

Αυτό είναι! Αφού κάνετε τις αλλαγές, επανεκκινήστε τον υπολογιστή σας με Windows. Αυτό θα λύσει πιθανώς το πρόβλημα.

6. Πραγματοποιήστε αλλαγές στο μητρώο των Windows

Εάν το πρόβλημα εξακολουθεί να μην έχει επιλυθεί, μπορείτε να τροποποιήσετε λίγο το αρχείο μητρώου των Windows. Μπορείτε να τροποποιήσετε το αρχείο Μητρώου των Windows για να επιλύσετε ότι το Drag and Drop δεν λειτουργεί σε υπολογιστές με Windows 11.

1. Αναζητήστε το Regedit στο μητρώο των Windows. Τώρα ανοίξτε το Επεξεργαστής Μητρώου εφαρμογή από τη λίστα.

Επεξεργαστής Μητρώου

2. Όταν ανοίξει ο Επεξεργαστής Μητρώου, μεταβείτε σε αυτήν τη διαδρομή:

HKEY_CURRENT_USER\Control Panel\Desktop

3. Στη δεξιά πλευρά, κάντε διπλό κλικ στο DragHeight.

4. Στη γραμμή εντολών Edit String, πληκτρολογήστε 4 στο πεδίο Δεδομένα τιμής και κάντε κλικ Εντάξει.

DragHeight

5. Τώρα κάντε διπλό κλικ στο DragWidth. Τύπος 4 στο πεδίο Δεδομένα τιμής και κάντε κλικ Εντάξει.

DragWidth

Αυτό είναι! Αυτό θα πρέπει να διορθώσει το Drag and Drop που δεν λειτουργεί σε υπολογιστές με Windows 11. Απλώς φροντίστε να επανεκκινήσετε τον υπολογιστή σας με Windows.

7. Εκτελέστε το Πρόγραμμα αντιμετώπισης προβλημάτων υλικού και συσκευών

Πολλοί χρήστες των Windows 11 έχουν αναφέρει ότι η διόρθωση του Drag & Drop δεν λειτουργεί απλώς εκτελώντας το εργαλείο αντιμετώπισης προβλημάτων υλικού και συσκευών. Ως εκ τούτου, μπορείτε να δοκιμάσετε να εκτελέσετε και αυτό το εργαλείο αντιμετώπισης προβλημάτων. Δείτε πώς να το εκτελέσετε.

1. Αναζητήστε το PowerShell στην Αναζήτηση των Windows. Κάντε δεξί κλικ στο PowerShell εφαρμογή και επιλέξτε Εκτέλεση ως διαχειριστής.

Εκτελέστε ως διαχειριστής

2. Όταν ανοίξει το PowerShell, πληκτρολογήστε αυτήν την εντολή και πατήστε Enter.

msdt.exe -id DeviceDiagnostic

msdt.exe -id DeviceDiagnostic

3. Αυτό θα ξεκινήσει το Hardware Troubleshooter. Κάνε κλικ στο Επόμενο κουμπί.

Επόμενο

4. Ακολουθήστε τις οδηγίες στην οθόνη για να ολοκληρώσετε τη διαδικασία αντιμετώπισης προβλημάτων.

Αυτό είναι! Αυτό είναι το πόσο εύκολο είναι να διορθώσετε το πρόβλημα μεταφοράς και απόθεσης των Windows 11 που δεν λειτουργεί.

8. Εκτελέστε την εντολή SFC & DISM

Οι εντολές SFC και DISM χρησιμοποιούνται και οι δύο για την επιδιόρθωση της καταστροφής του αρχείου συστήματος. Έτσι, μπορείτε να εκτελέσετε αυτά τα δύο εργαλεία γραμμής εντολών για να επιδιορθώσετε κατεστραμμένα αρχεία συστήματος και να επιλύσετε το πρόβλημα που δεν λειτουργεί η μεταφορά και απόθεση. Δείτε πώς μπορείτε να εκτελέσετε αυτά τα δύο εργαλεία.

1. Πληκτρολογήστε CMD στην Αναζήτηση των Windows, κάντε δεξί κλικ στην εφαρμογή Γραμμή εντολών και επιλέξτε Εκτέλεση ως διαχειριστής.

Εκτελέστε ως διαχειριστής

2. Όταν ανοίξει η γραμμή εντολών, πληκτρολογήστε την εντολή και πατήστε Enter.

SFC /scannow

sfc /scannow

3. Αυτό θα εκτελέσει το εργαλείο System File Checker. Εάν το εργαλείο επιστρέψει με σφάλμα, εκτελέστε αυτές τις εντολές μία προς μία:

DISM /Online /Cleanup-Image /CheckHealth
DISM /Online /Cleanup-Image /ScanHealth
DISM /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth

DISM /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth

Η διαδικασία μπορεί να διαρκέσει μερικά λεπτά στον υπολογιστή. Μόλις ολοκληρωθεί η σάρωση, κλείστε τη γραμμή εντολών και επανεκκινήστε τον υπολογιστή σας για να εφαρμόσετε τις αλλαγές.

9. Ενημερώστε τα Windows 11

Ρυθμίσεις > Ενημερώσεις των Windows

Εάν τίποτα δεν λειτούργησε υπέρ σας, η επαναφορά των Windows 11 είναι η μόνη σας επιλογή. Εάν είστε διατεθειμένοι να χάσετε τα δεδομένα της εφαρμογής σας, η επαναφορά είναι η καλύτερη επιλογή για την αντιμετώπιση τέτοιων ζητημάτων.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι επαναφοράς των Windows 11. Το πιο εύκολο είναι να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή Ρυθμίσεις. Δείτε πώς μπορείτε να επαναφέρετε τα Windows 11 από την εφαρμογή Ρυθμίσεις.

1. Κάντε κλικ στην Αναζήτηση των Windows 11 και επιλέξτε Ρυθμίσεις.

Ρυθμίσεις

2. Όταν ανοίξει η εφαρμογή Ρυθμίσεις, μεταβείτε στο Ενημερωμένη έκδοση για Windows αυτί.

Ενημερωμένη έκδοση για Windows

3. Στη δεξιά πλευρά, κάντε κλικ στο Προχωρημένες επιλογές.

Προχωρημένες επιλογές

4. Κάτω από τις Πρόσθετες επιλογές, κάντε κλικ στο Ανάκτηση.

Ανάκτηση

5. Τώρα κάντε κλικ στο Επαναφορά υπολογιστή επιλογή.

Επαναφορά υπολογιστή

6. Στην προτροπή Επιλέξτε μια επιλογή, επιλέξτε Κρατήστε τα αρχεία μου.

Επαναφορά αυτού του μηνύματος υπολογιστή

7. Στην επόμενη οθόνη, επιλέξτε Λήψη Cloud.

Λήψη Cloud

8. Στην επόμενη οθόνη, κάντε κλικ στο Επαναφορά κουμπί.

Αυτό είναι! Αυτό θα ξεκινήσει τη διαδικασία επαναφοράς. Η επαναφορά θα διαρκέσει μερικά λεπτά για να ολοκληρωθεί (ανάλογα με τις προδιαγραφές του υλικού σας). Μετά την επαναφορά, θα πρέπει να μπορείτε να μεταφέρετε και να αποθέσετε τα αρχεία σας.

Η δυνατότητα μεταφοράς και απόθεσης που δεν λειτουργεί στα Windows 11 μπορεί να είναι απογοητευτική, αλλά μπορείτε να ακολουθήσετε όλες αυτές τις μεθόδους για να επιλύσετε το πρόβλημα. Εάν το πρόβλημα επιδιορθωθεί, ενημερώστε μας ποια μέθοδος λειτούργησε για εσάς.

Πώς να διορθώσετε τα Windows 11 που δεν λειτουργούν με μεταφορά και απόθεση

Πώς να σύρετε φωτογραφίες στο iPhone σας

 

Share your love
Ισίδωρος
Ισίδωρος

Ενας `Φανταστικός` χαρακτήρας με πολυ αγάπη σε αυτό που κάνει.

Άρθρα: 4826

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *