Πώς να διορθώσετε το σφάλμα «Η διεπαφή χρήστη συστήματος δεν ανταποκρίνεται» στο Android (8 Μέθοδοι)

Το Android είναι ένα λειτουργικό σύστημα που δεν έγινε ποτέ γνωστό για τη σταθερότητά του. Είναι σύνηθες φαινόμενο οι χρήστες Android να αντιμετωπίζουν σφάλματα δικτύου, σφάλματα εφαρμογών κ.λπ. Πρόσφατα, πολλοί χρήστες φέρεται να έλαβαν το μήνυμα σφάλματος «Η διεπαφή χρήστη συστήματος δεν ανταποκρίνεται».

Στην πραγματικότητα, το “System UI Not Responding” δεν είναι καινούργιο, έχει γίνει πλέον κοινό σφάλμα και μπορεί να εμφανιστεί σε όλες τις εκδόσεις Android. Το μήνυμα σφάλματος εμφανίζεται πιο συχνά σε συσκευές Samsung, LG και Motorola, αλλά μερικές φορές εμφανίζεται και σε άλλα smartphone Android.

Όταν εμφανιστεί το μήνυμα σφάλματος, η οθόνη Android παγώνει και δεν ανταποκρίνεται. Η επανεκκίνηση είναι ο μόνος τρόπος για να κάνετε το Android να ανταποκρίνεται ξανά. Επομένως, εάν εμφανιστεί το σφάλμα “System UI Not Responding” στο smartphone Android σας, πρέπει να δοκιμάσετε αυτές τις διορθώσεις.

Γιατί εμφανίζεται το σφάλμα ‘System UI Not Responsing’;

Το μήνυμα σφάλματος εμφανίζεται γενικά όταν το σύστημα δεν ανταποκρίνεται. Ακολουθούν οι πιο συνηθισμένοι λόγοι για το μήνυμα σφάλματος της διεπαφής χρήστη συστήματος δεν ανταποκρίνεται .

Έλλειψη εσωτερικού χώρου αποθήκευσης
Παλιασμένη ή κατεστραμμένη προσωρινή μνήμη εφαρμογών.
Κακόβουλες εφαρμογές.
Χαλασμένη κάρτα SD.
Κατεστραμμένα αρχεία συστήματος.
Χαμηλή διαθέσιμη ποσότητα μνήμης RAM.

Διορθώστε το σφάλμα «Η διεπαφή χρήστη συστήματος δεν ανταποκρίνεται» στο Android

Τώρα που γνωρίζετε όλους τους πιθανούς λόγους για το μήνυμα σφάλματος «Η διεπαφή χρήστη συστήματος δεν ανταποκρίνεται», η αντιμετώπιση προβλημάτων γίνεται εύκολη. Εάν λαμβάνετε το σφάλμα System UI Not Responding στο Android σας, δείτε τι μπορείτε να κάνετε για να το επιλύσετε.

1) Επανεκκινήστε το Android smartphone σας

 

Το πρώτο βήμα περιλαμβάνει την επανεκκίνηση του smartphone Android. Η επανεκκίνηση του Android θα διορθώσει αμέσως το σφάλμα ‘System UI Not Responding’, αλλά είναι μια προσωρινή λύση.

Επομένως, εάν θέλετε επειγόντως να χρησιμοποιήσετε το smartphone Android και δεν έχετε χρόνο να επιλύσετε μόνιμα το πρόβλημα, πρέπει να επανεκκινήσετε το smartphone Android.

Η επανεκκίνηση θα κάνει την εφαρμογή UI συστήματος να αποκρίνεται ξανά. Μετά την επανεκκίνηση, ακολουθήστε τις επόμενες μεθόδους για μόνιμη λύση.

2) Εκκαθαρίστε την προσωρινή μνήμη της εφαρμογής System UI

Εάν δεν γνωρίζετε, το System UI είναι μια εφαρμογή συστήματος που διατηρείται κρυφή από τον χρήστη. Όταν το αρχείο προσωρινής μνήμης της διεπαφής χρήστη συστήματος καταστεί παλιό, δεν ανταποκρίνεται και εμφανίζει το μήνυμα σφάλματος “Η διεπαφή χρήστη συστήματος σταμάτησε να λειτουργεί “.

Επομένως, σε αυτήν τη μέθοδο, πρέπει να διαγράψουμε την προσωρινή μνήμη της εφαρμογής System UI για να διορθώσουμε το μήνυμα σφάλματος του System UI έχει σταματήσει να λειτουργεί. Εδώ είναι τι πρέπει να κάνετε.

1. Ανοίξτε το συρτάρι εφαρμογών Android και πατήστε στις Εφαρμογές .

 

2. Στην εφαρμογή, επιλέξτε Όλες οι εφαρμογές ή Διαχείριση εφαρμογών .

 

3. Στην επόμενη οθόνη, πατήστε στις τρεις τελείες στην επάνω δεξιά γωνία και επιλέξτε « Εμφάνιση συστήματος ».

 

4. Τώρα, βρείτε την εφαρμογή System UI και πατήστε σε αυτήν. Στη συνέχεια, πατήστε Χρήση αποθηκευτικού χώρου .

 

5. Στην οθόνη Χρήση χώρου αποθήκευσης, πατήστε στην επιλογή Εκκαθάριση προσωρινής μνήμης .

Πώς να εκκαθαρίσετε την προσωρινή μνήμη στο πρόγραμμα περιήγησης Microsoft Edge(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Αυτό είναι! Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο μπορείτε να διορθώσετε το μήνυμα σφάλματος System UI Not Responsing στο smartphone Android.

3) Εκκαθαρίστε την προσωρινή μνήμη των Υπηρεσιών Google Play

Πολλοί χρήστες ισχυρίστηκαν ότι διόρθωσαν το μήνυμα σφάλματος της διεπαφής χρήστη συστήματος εκκαθαρίζοντας την προσωρινή μνήμη των Υπηρεσιών Google Play. Ως εκ τούτου, μπορείτε να το κάνετε επίσης. Δείτε πώς μπορείτε να διαγράψετε την προσωρινή μνήμη των Υπηρεσιών Google Play στο Android.

1. Ανοίξτε το συρτάρι εφαρμογών Android και πατήστε στις Εφαρμογές .

 

2. Στην εφαρμογή, επιλέξτε Όλες οι εφαρμογές ή Διαχείριση εφαρμογών .

 

3. Στην επόμενη οθόνη, βρείτε την εφαρμογή Υπηρεσίες Google Play και πατήστε σε αυτήν.

 

4. Στην οθόνη πληροφοριών της εφαρμογής Υπηρεσίες Google Play, πατήστε Χρήση αποθηκευτικού χώρου .

 

5. Στη συνέχεια, πατήστε στην επιλογή Clear Cache .

 

Αυτό είναι! Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο μπορείτε να διαγράψετε την προσωρινή μνήμη των Υπηρεσιών Google Play για να επιλύσετε το σφάλμα System UI Not Responding.

4) Ενημερώστε όλες τις εφαρμογές από το Google Play Store

Μερικές φορές τα σφάλματα σε παλιές εφαρμογές προκαλούν το μήνυμα σφάλματος διεπαφής χρήστη συστήματος. Επομένως, εάν εμφανιστεί το μήνυμα σφάλματος λόγω παλιών εφαρμογών στη συσκευή σας, πρέπει να ενημερώσετε όλες τις εφαρμογές. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Google Play Store για να ενημερώσετε όλες τις παλιές εφαρμογές. Δείτε πώς να το κάνετε.

1. Ανοίξτε το Google Play Store και πατήστε στην εικόνα του προφίλ σας .

Πώς να διορθώσετε τον κωδικό σφάλματος 4 του Spotify στα Windows(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

2. Στο μήνυμα προτροπής που εμφανίζεται, πατήστε Διαχείριση εφαρμογών και συσκευών .

 

3. Στη Διαχείριση εφαρμογών και συσκευής, πατήστε στην επιλογή Ενημέρωση όλων .

 

Αυτό είναι! Αυτό θα ενημερώσει όλες τις εφαρμογές σας Android. Βεβαιωθείτε ότι είστε συνδεδεμένοι στο διαδίκτυο ενώ το Google Play Store ενημερώνει όλες τις εφαρμογές σας Android.

5) Απεγκαταστήστε τις εφαρμογές τρίτων

Εάν εμφανιστεί το μήνυμα σφάλματος «Η διεπαφή χρήστη συστήματος δεν ανταποκρίνεται» μετά την εγκατάσταση μιας εφαρμογής τρίτου κατασκευαστή, πρέπει να την απεγκαταστήσετε και να δοκιμάσετε.

Η απενεργοποίηση ή το αναγκαστικό κλείσιμο της εφαρμογής δεν θα βοηθήσει, επειδή μπορεί να εκτελεστεί αυτόματα κατά την εκκίνηση.

Εάν δεν μπορείτε να ανακαλέσετε την εφαρμογή τρίτου κατασκευαστή που έχετε εγκαταστήσει, ελέγξτε τη λίστα εφαρμογών και απεγκαταστήστε όλες τις ύποπτες εφαρμογές.

6) Εκτελέστε μια πλήρη σάρωση για ιούς

 

Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, οι ιοί και το κακόβουλο λογισμικό είναι άλλοι εξέχοντες λόγοι πίσω από το μήνυμα σφάλματος «Η διεπαφή χρήστη συστήματος δεν ανταποκρίνεται».

Μερικές φορές το κακόβουλο λογισμικό βρίσκεται στη συσκευή σας και καταναλώνει τους πόρους RAM. Επομένως, θα μπορούσε να είναι κακόβουλο λογισμικό που αυξάνει τη χρήση της μνήμης και καθιστά τη διεπαφή χρήστη συστήματος μη ανταποκρινόμενη.

Δεδομένου ότι είναι δύσκολο να εντοπιστεί κακόβουλο λογισμικό, πρέπει να χρησιμοποιήσετε μια εφαρμογή προστασίας από ιούς τρίτου μέρους στο smartphone σας. Για μια λίστα εφαρμογών ασφαλείας για Android, ανατρέξτε στον οδηγό μας – Οι καλύτερες εφαρμογές ασφαλείας Android που πρέπει να έχετε .

7) Ενημερώστε την έκδοση Android σας

Πώς να εκκαθαρίσετε την προσωρινή μνήμη στο iPhone & iPad [2022](Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Εάν τα αρχεία του συστήματος Android σας έχουν καταστραφεί, δεν μπορείτε να το επιλύσετε. Το μόνο που μπορείτε να κάνετε είναι να ενημερώσετε την έκδοση Android.

Η ενημέρωση της έκδοσης Android θα αποκλείσει επίσης σφάλματα του λειτουργικού συστήματος. Επομένως, συνδέστε το τηλέφωνό σας στο διαδίκτυο και ελέγξτε για όλες τις διαθέσιμες ενημερώσεις.

Μπορείτε να ελέγξετε τις ενημερώσεις Android μεταβαίνοντας στις Ρυθμίσεις > Σχετικά με τη συσκευή > Ενημερώσεις συστήματος. Στις Ενημερώσεις συστήματος, πραγματοποιήστε λήψη και εγκατάσταση εάν υπάρχουν εκκρεμείς ενημερώσεις.

8) Επαναφέρετε τη συσκευή σας

Εάν όλα αποτύχουν να διορθώσουν το μήνυμα λάθους «Σύστημα διεπαφής χρήστη δεν ανταποκρίνεται» στο Android σας, δεν έχετε άλλη επιλογή από την επαναφορά της συσκευής.

Ωστόσο, η επαναφορά της συσκευής θα διαγράψει όλες τις εγκατεστημένες εφαρμογές, τις ρυθμίσεις και όλα τα αποθηκευμένα δεδομένα. Επομένως, φροντίστε να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας όλων των σημαντικών αρχείων σας προτού επαναφέρετε τη συσκευή σας. Για να επαναφέρετε το Android σας, ακολουθήστε τα βήματα που κοινοποιούνται παρακάτω.

1. Πρώτα απ ‘όλα, ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις στο Android σας.

2. Στις Ρυθμίσεις, κάντε κύλιση προς τα κάτω και πατήστε Ρυθμίσεις συστήματος .

10 τρόποι για να διορθώσετε τον κωδικό σφάλματος 39 της Disney Plus(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

3. Στη συνέχεια, κάντε κύλιση προς τα κάτω στο κάτω μέρος, πατήστε το Back up και επαναφέρετε το .

 

4. Στην οθόνη Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας και επαναφορά, πατήστε το Επαναφορά τηλεφώνου .

 

5. Στην επόμενη οθόνη, πατήστε Επαναφορά όλων των ρυθμίσεων .

 

Αυτό είναι! Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο μπορείτε να επαναφέρετε τη συσκευή σας Android.

 

Το σύστημα διεπαφής χρήστη που δεν ανταποκρίνεται θα μπορούσε να είναι ενοχλητικό, αλλά πλέον γίνεται ένα συνηθισμένο σφάλμα και κάθε χρήστης Android το αντιμετωπίζει. Μπορείτε να ακολουθήσετε αυτές τις μεθόδους για να διορθώσετε εύκολα το σφάλμα System UI Not Responding στο Android σας. 

 

Το Samsung Galaxy A71 Ενημερώθηκε το Android 13 και το One UI 5(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

directVortex
directVortex
Άρθρα: 4528

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: