Πώς να διορθώσετε τον κωδικό σφάλματος Roku 014.30

Πώς να διορθώσετε τον κωδικό σφάλματος Roku 014.30

Ο κωδικός σφάλματος Roku 014.30 προκαλείται συνήθως από ένα αδύναμο σήμα στο διαδίκτυο ή από μια κακώς ρυθμισμένη συσκευή και εμφανίζεται συνήθως όταν προσπαθείτε να ξεκινήσετε τη ροή (ή κατά τη διάρκεια μιας περιόδου σύνδεσης). Εάν λάβετε το σφάλμα 014.30, δεν θα μπορείτε να συνεχίσετε τη ροή μέχρι να επιλύσετε τυχόν προβλήματα με τη σύνδεση του Roku στο διαδίκτυο.

Παρακάτω, θα εξηγήσουμε τι προκαλεί αυτό το πρόβλημα και πώς να διορθώσετε το σφάλμα Roku 014.30.

Τι προκαλεί το σφάλμα Roku 014.30;

Υπάρχουν δύο κύριες αιτίες για αυτό το σφάλμα:

 1. Ένα αδύναμο ή ανύπαρκτο ασύρματο σήμα. Το σφάλμα θα προκύψει εάν η συσκευή σας Roku δεν μπορεί να συνδεθεί στο διαδίκτυο ή η ισχύς του σήματος Wi-Fi είναι πολύ αδύναμη για τη σωστή ροή βίντεο. Προβλήματα όπως η χρήση λανθασμένου SSID ή η ρύθμιση της τηλεόρασής σας πολύ μακριά από το ασύρματο δίκτυό σας μπορούν επίσης να προκαλέσουν σφάλματα.
 2. Λανθασμένη συσκευή διαμόρφωση. Εάν δεν έχετε ρυθμίσει σωστά τη συσκευή Roku, την τηλεόραση ή τον δρομολογητή σας, μπορεί να προκαλέσει το σφάλμα 014.30. Για παράδειγμα, μπορεί να έχετε ενεργοποιήσει το φιλτράρισμα διευθύνσεων MAC στο δρομολογητή σας, εμποδίζοντας τη συσκευή Roku να έχει πρόσβαση στο Διαδίκτυο.
Πώς να διορθώσετε τον κωδικό σφάλματος Roku 014.30 εικόνα 2

Πώς να διορθώσετε τον κωδικό σφάλματος Roku 014.30

Η διόρθωση του κωδικού σφάλματος 014.30 είναι εύκολη. Ακολουθούν τέσσερα πράγματα που πρέπει να δοκιμάσετε, κατά σειρά πόσο πιθανό είναι να επιλυθεί το πρόβλημα:

1. Ελέγξτε τη σύνδεσή σας στο Διαδίκτυο

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να βεβαιωθείτε ότι το διαδίκτυο λειτουργεί σωστά:

 1. Ελέγξτε εάν μπορείτε να έχετε πρόσβαση στο Διαδίκτυο από άλλη συσκευή. Δείτε εάν μπορείτε να ανοίξετε έναν ιστότοπο χωρίς προβλήματα χρησιμοποιώντας το smartphone ή τον υπολογιστή σας. Ας υποθέσουμε ότι δεν μπορείτε, δοκιμάστε να αντιμετωπίσετε προβλήματα με τη σύνδεσή σας στο Διαδίκτυο.
 2. Επανεκκίνηση τα δικα σου δρομολογητή και μοντέμ. Απενεργοποιήστε τον δρομολογητή σας, περιμένετε 30 δευτερόλεπτα και μετά ενεργοποιήστε τον ξανά. Ελέγξτε εάν το Διαδίκτυό σας λειτουργεί τώρα σωστά.
 3. Κάντε ένα τεστ ταχύτητας. Σε άλλη συσκευή, φορτώστε Speedtest από την Ookla και βεβαιωθείτε ότι έχετε την αναμενόμενη ταχύτητα Διαδικτύου. Λάβετε υπόψη ότι χρειάζεστε τουλάχιστον 3 Mbps για τη ροή βίντεο.
Πώς να διορθώσετε τον κωδικό σφάλματος Roku 014.30 εικόνα 3
 1. Βεβαιωθείτε ότι ο κωδικός πρόσβασης του δικτύου σας είναι σωστός. Με το τηλεχειριστήριο Roku, πατήστε το Σπίτι κουμπί και μετά επιλέξτε Ρυθμίσεις. Επιλέγω Δίκτυο > Ρύθμιση σύνδεσης > Ασύρματος. Μπορείτε επίσης να συνδέσετε ένα Roku στο Wi-Fi χωρίς τηλεχειριστήριο εάν δεν λειτουργεί. Βεβαιωθείτε ότι έχει επιλεγεί το σωστό όνομα δικτύου και, στη συνέχεια, ελέγξτε ότι ο κωδικός πρόσβασης Wi-Fi είναι ακριβής.
Πώς να διορθώσετε τον κωδικό σφάλματος Roku 014.30 εικόνα 4
 1. Επικοινωνήστε με το δικό σας Προμηθευτής υπηρεσίας διαδικτύου (ISP). Εάν δεν λειτουργεί τίποτα, ίσως χρειαστεί να επικοινωνήσετε με τον ISP σας για να μάθετε τι συμβαίνει.

2. Κυκλοφορήστε τη συσκευή Roku και την τηλεόρασή σας

Οι τυχαίες δυσλειτουργίες μπορούν να εμποδίσουν το Roku και την τηλεόρασή σας να έχουν πρόσβαση στο Διαδίκτυο, είτε συνδέονται μέσω Ethernet είτε μέσω Wi-Fi. Η ανακύκλωση ισχύος αυτών των συσκευών βοηθά με την εκκαθάριση των δυνητικά κατεστραμμένων κρυφών μνήμης DNS. Να το πράξουν:

 1. Αποσυνδέστε την τηλεόρασή σας (ή την τηλεόραση Roku) από την πηγή τροφοδοσίας.
 2. Πατήστε και κρατήστε πατημένο το Εξουσία κουμπί στην τηλεόρασή σας για 20 δευτερόλεπτα για να απελευθερώσετε τυχόν αποθηκευμένο ηλεκτρικό ρεύμα.
 3. Συνδέστε ξανά τη συσκευή σας και μετά ενεργοποιήστε την.
 4. Χρησιμοποιώντας το τηλεχειριστήριο Roku, μεταβείτε στο Ρυθμίσεις > Σύστημα και επιλέξτε Επανεκκίνηση συστήματος > Επανεκκίνηση.
Πώς να διορθώσετε τον κωδικό σφάλματος Roku 014.30 εικόνα 5
 1. Περιμένετε να επανεκκινηθεί και, στη συνέχεια, ελέγξτε εάν το Roku λειτουργεί σωστά.

3. Ελέγξτε τις ρυθμίσεις φιλτραρίσματος διεύθυνσης MAC

Εάν ο δρομολογητής σας έχει ενεργοποιημένο το φιλτράρισμα διευθύνσεων MAC, ενδέχεται να αποκλείει το Roku σας από το Διαδίκτυο. Για να το αντιμετωπίσετε, πρέπει να προσθέσετε τη διεύθυνση MAC Roku στο δρομολογητή σας:

 1. Ανοίξτε τη σελίδα διαχείρισης του δρομολογητή σας εισάγοντας τη διεύθυνση IP του στη γραμμή αναζήτησης του προγράμματος περιήγησής σας. Συνήθως, αυτό είναι κάτι σαν 192.168.1.1. Βρείτε τις ρυθμίσεις φιλτραρίσματος διευθύνσεων MAC.
Πώς να διορθώσετε τον κωδικό σφάλματος Roku 014.30 εικόνα 6
 1. Εδώ, προσθέστε τη διεύθυνση MAC του Roku σας. Επιλέγω Ρυθμίσεις, έπειτα Σχετικά με από την αρχική οθόνη του Roku για να το βρείτε.
Πώς να διορθώσετε τον κωδικό σφάλματος Roku 014.30 εικόνα 7

4. Επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων της συσκευής Roku

Εάν τίποτα άλλο δεν έχει λειτουργήσει, η τελευταία σας λύση είναι να επαναφέρετε τις εργοστασιακές ρυθμίσεις του Roku σας. Αυτό θα το επαναφέρει στις προεπιλεγμένες ρυθμίσεις, επιτρέποντάς σας να το ρυθμίσετε και να το επανασυνδέσετε στο δίκτυο Wi-Fi. Να θυμάστε ότι η επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων θα καταργήσει όλα τα δεδομένα και τις ρυθμίσεις που έχετε προσθέσει στο Roku σας.

 1. Από την κύρια οθόνη του Roku, επιλέξτε Ρυθμίσεις > Σύστημα.
 2. Επιλέγω Προηγμένες ρυθμίσεις συστήματος.
 3. Επιλέγω Εργοστασιακή επανεκκίνησημετά επιλέξτε Εργοστασιακή επαναφορά όλων. Μπορεί να σας ζητηθεί να εισαγάγετε έναν κωδικό ασφαλείας μίας χρήσης για να επιβεβαιώσετε την απόφασή σας.
Πώς να διορθώσετε τον κωδικό σφάλματος Roku 014.30 εικόνα 8
 1. Τύπος Εντάξει.
 2. Περιμένετε να ολοκληρωθεί η επαναφορά και, στη συνέχεια, επανασυνδέστε το Roku στο διαδίκτυο. Μετά την επανασύνδεση, ελέγξτε εάν το Roku λειτουργεί σωστά.

Ροή βίντεο χωρίς λόξυγκα

Ας ελπίσουμε ότι αυτό το άρθρο σας βοήθησε να επιλύσετε τυχόν προβλήματα με τη συσκευή ροής Roku και την ασύρματη σύνδεσή σας, ώστε να μπορείτε να επιστρέψετε στην παρακολούθηση των αγαπημένων σας εκπομπών ξανά. Εάν εξακολουθείτε να αντιμετωπίζετε προβλήματα, επικοινωνήστε Υποστήριξη Roku για περαιτέρω βοήθεια.

Διαβάστε επίσης :Το YouTube δεν λειτουργεί σε Android;

12 εφαρμογές για να ελέγξετε εάν η συσκευή σας Android λειτουργεί σωστά

Πώς να διορθώσετε το Apple TV που δεν λειτουργεί στο Roku

Ισίδωρος
Ισίδωρος
Άρθρα: 5447