Πώς να διορθώσετε τον κωδικό σφάλματος Roku 014.30

Το Roku TV είναι μια δημοφιλής συσκευή ροής που σας επιτρέπει να προσθέσετε πολλά κανάλια ροής και να τα παρακολουθήσετε από την τηλεόρασή σας. Ωστόσο, πολλοί χρήστες έχουν αναφέρει ότι οι συνεδρίες ροής τους έχουν περικοπεί από ένα αινιγματικό σφάλμα — κωδικός σφάλματος Roku 014.30.

Σε αυτό το άρθρο, θα εξηγήσουμε τι προκαλεί τον κωδικό σφάλματος Roku 014.30 και ποια βήματα μπορείτε να ακολουθήσετε για να το διορθώσετε.

Τι προκαλεί τον κωδικό σφάλματος Roku 014.30;

Τις περισσότερες φορές, ο κωδικός σφάλματος 014.30 προκαλείται από κακή ή ανύπαρκτη σύνδεση στο διαδίκτυο. Ωστόσο, υπάρχουν αρκετοί πιθανοί λόγοι για τους οποίους αντιμετωπίζετε αυτόν τον κωδικό σφάλματος, όπως:

 1. Ζητήματα συνδεσιμότητας . Εάν η συσκευή σας Roku αποκτήσει πρόσβαση στο Διαδίκτυο μέσω του Wi-Fi σας, μπορεί να έχετε κακό ασύρματο σήμα που εμποδίζει την αποτελεσματική ροή.
 2. Διαμόρφωση τηλεόρασης . Μπορεί να έχετε ενημερώσει την τηλεόρασή σας ή να έχετε αλλάξει μια ρύθμιση που εμποδίζει τη σωστή λειτουργία της συσκευής σας Roku όταν είναι συνδεδεμένη.
 3. Μη έγκυρος κωδικός πρόσβασης Wi-Fi ή SSID . Εάν ρυθμίσατε τη συσκευή σας Roku και χρησιμοποιήσατε λάθος κωδικό πρόσβασης ή SSID για το ασύρματο δίκτυό σας, η συσκευή σας δεν θα μπορεί να αποκτήσει πρόσβαση στο Διαδίκτυο.

Πώς να διορθώσετε τον κωδικό σφάλματος Roku 014.30

Ακολουθούν 5 βήματα για να διορθώσετε αυτόν τον απογοητευτικό κωδικό σφάλματος.

1. Ελέγξτε τη σύνδεσή σας στο Διαδίκτυο

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να βεβαιωθείτε ότι το Διαδίκτυό σας δεν είναι απενεργοποιημένο. Εδώ είναι μερικά πράγματα που πρέπει να δοκιμάσετε:

 1. Ελέγξτε άλλες συσκευές. Δοκιμάστε να φορτώσετε μια ιστοσελίδα σε άλλη συσκευή, όπως το τηλέφωνο Android ή τον υπολογιστή σας — εάν φορτώσει γρήγορα, πιθανότατα δεν φταίει το ίδιο το Διαδίκτυό σας. Εάν δεν φορτώσει, το διαδίκτυο μπορεί να είναι εκτός λειτουργίας. Επικοινωνήστε με τον πάροχο υπηρεσιών διαδικτύου (ISP) για να μάθετε τι συμβαίνει.
 2. Επανεκκινήστε το μόντεμ σας . Η επαναφορά του ασύρματου δρομολογητή σας μπορεί να επιλύσει πολλά προβλήματα με τη σύνδεσή σας Wi-Fi και μπορεί να είναι καλό να κάνετε περιοδικά.
 3. Αποκλείστε το δίκτυό σας. Δοκιμάστε να αποσυνδέσετε και να επανασυνδέσετε τη συσκευή Roku από το δίκτυο Wi-Fi. Ομοίως, δοκιμάστε να το συνδέσετε σε διαφορετικό δίκτυο για να δείτε εάν το ίδιο το δίκτυο προκαλεί το πρόβλημα.
 4. Βελτιώστε την ισχύ του σήματος . Εάν πιστεύετε ότι το σφάλμα προκαλείται από κακό σήμα Διαδικτύου, θα πρέπει να προσπαθήσετε να μετακινήσετε το δρομολογητή και τη συσκευή Roku πιο κοντά μεταξύ τους. Θα μπορούσατε επίσης να επενδύσετε σε μια επέκταση Wi-Fi για να αποκτήσετε επιπλέον πρόσβαση από το ασύρματο δίκτυό σας.

Εάν αυτά τα βήματα δεν λειτουργούν, ανατρέξτε στον πλήρη οδηγό μας σχετικά με τον τρόπο αντιμετώπισης προβλημάτων μιας κακής σύνδεσης στο διαδίκτυο.

Μπορείτε επίσης να ελέγξετε ότι λαμβάνετε πλήρεις ταχύτητες λήψης εκτελώντας μια δοκιμή ταχύτητας Διαδικτύου. Εάν όλα λειτουργούν σωστά, ήρθε η ώρα να προχωρήσετε στο επόμενο βήμα.

2. Επανεκκινήστε τη συσκευή σας Roku

Μια απλή επανεκκίνηση μπορεί να διορθώσει πολλά προβλήματα. Χρησιμοποιώντας το Roku Remote, μεταβείτε στις ρυθμίσεις της συσκευής σας πατώντας το κουμπί Αρχική σελίδα και επιλέγοντας Ρυθμίσεις > Σύστημα . Εδώ, επιλέξτε Επανεκκίνηση συστήματος και μετά Επανεκκίνηση για να επιβεβαιώσετε την επιλογή σας. Μόλις γίνει επαναφορά της συσκευής σας, ελέγξτε αν λειτουργεί σωστά.

3. Ελέγξτε τη σύνδεση δικτύου της συσκευής σας Roku

Στη συνέχεια, ήρθε η ώρα να βεβαιωθείτε ότι η συσκευή σας Roku έχει ρυθμιστεί σωστά. Να το πράξουν:

 1. Ανοίξτε τις Ρυθμίσεις χρησιμοποιώντας το τηλεχειριστήριο Roku.
 2. Επιλέξτε Δίκτυο .
 3. Επιλέξτε Setup Connection και μετά επιλέξτε Wireless .
 1. Επιλέξτε το δίκτυό σας και εισάγετε τον κωδικό πρόσβασής σας. Αφιερώστε χρόνο και θυμηθείτε ότι τα SSID έχουν διάκριση πεζών-κεφαλαίων, γι’ αυτό προσέξτε να πατάτε το caps lock.
 2. Τέλος, επιλέξτε Σύνδεση .

4. Ενημερώστε τη συσκευή σας Roku

Εάν εξακολουθεί να μην λειτουργεί, μπορείτε να δοκιμάσετε να ενημερώσετε τη συσκευή Roku στην πιο πρόσφατη έκδοση. Για να το κάνετε αυτό, θα πρέπει να το συνδέσετε σε διαφορετικό δίκτυο Wi-Fi (όπως το hotspot για κινητά) ή μέσω ενός καλωδίου Ethernet στο δρομολογητή σας.

Αφού συνδεθείτε, μεταβείτε στις Ρυθμίσεις και επιλέξτε Ενημέρωση συστήματοςΕνημέρωση λογισμικού ανάλογα με την έκδοσή σας). Όταν τελειώσει, επανεκκινήστε τη συσκευή σας και συνδεθείτε στο αρχικό δίκτυο Wi-Fi.

5. Επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων της συσκευής Roku

Εάν τίποτα άλλο δεν έχει λειτουργήσει, η τελική σας λύση είναι να επαναφέρετε τις εργοστασιακές ρυθμίσεις της συσκευής Roku και ελπίζουμε ότι θα διαγράψει το σφάλμα. Να το πράξουν:

 1. Πατήστε το κουμπί Αρχική σελίδα στο τηλεχειριστήριο Roku για να ανοίξετε την αρχική οθόνη.
 2. Επιλέξτε Ρυθμίσεις > Σύστημα > Προηγμένες ρυθμίσεις συστήματος .
 1. Επιλέξτε Επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων και, στη συνέχεια, επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων .
 1. Μόλις ολοκληρωθεί, ρυθμίστε τη συσκευή Roku και προσθέστε το δίκτυό σας Wi-Fi.

Η ροή δεν ήταν ποτέ πιο εύκολη

Οι συσκευές Roku κάνουν την παρακολούθηση υπηρεσιών ροής όπως το Netflix, το Hulu και το Amazon Prime πολύ πιο εύκολη — εάν λειτουργούν σωστά. Ας ελπίσουμε ότι αυτός ο οδηγός αντιμετώπισης προβλημάτων σας βοήθησε να θέσετε ξανά σε λειτουργία το Roku σας. Εάν όχι, δοκιμάστε να επικοινωνήσετε με την υποστήριξη πελατών της Roku στον επίσημο ιστότοπο της.

Διαβάστε επίσης:κωδικό σφάλματος ChatGPT 1020

Η πιο πρόσφατη ενημέρωση των Windows 11 προκαλεί πρόβλημα στη Διαχείριση εργασιών

Πώς να ενημερώσετε τη συσκευή σας Roku

directVortex
directVortex
Άρθρα: 4518

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: