Πώς να διορθώσετε τον υπολογιστή Windows 11

Πώς να διορθώσετε τον υπολογιστή Windows 11 που μεταβαίνει τυχαία σε αναστολή λειτουργίας (8 μέθοδοι)

Τα Windows 11 είναι νέα και εξακολουθούν να έχουν πολλά σφάλματα και δυσλειτουργίες που μπορεί να σας εμποδίσουν να αξιοποιήσετε στο έπακρο το λειτουργικό σύστημα.

Windows 11 Οι χρήστες μπορούν να αντιμετωπίσουν κοινά προβλήματα όπως BSOD, μαύρη οθόνη θανάτου, καθυστέρηση συστήματος, προβλήματα ασυμβατότητας προγραμμάτων οδήγησης κ.λπ. Ενώ τα περισσότερα προβλήματα μπορούν να επιλυθούν εύκολα, το μόνο πράγμα που προβληματίζει πολλούς χρήστες είναι Τα Windows 11 κοιμούνται τυχαία.

Δεν υπάρχει ούτε ένας, αλλά πολλοί χρήστες των Windows 11 έχουν αναφέρει ότι ο υπολογιστής τους θα κοιμηθεί από το πουθενά. Το πρόβλημα είναι ότι τα Windows 11 δεν εισέρχονται σε κατάσταση αναστολής λειτουργίας όταν είναι αδράνεια. μεταβαίνει σε κατάσταση αναστολής λειτουργίας ακόμα και όταν οι χρήστες χρησιμοποιούν ενεργά τη συσκευή.

Διορθώστε τον υπολογιστή Windows 11 που μεταβαίνει τυχαία σε αναστολή λειτουργίας

Επομένως, εάν είστε χρήστης των Windows 11 και ο υπολογιστής σας πρόκειται να κοιμηθεί τυχαία, συνεχίστε να διαβάζετε τον οδηγό. Παρακάτω, έχουμε μοιραστεί μερικές εύκολες μεθόδους για να σας βοηθήσουμε αποτρέψτε την τυχαία αδράνεια του υπολογιστή Windows 11 θέμα. Ας αρχίσουμε.

1. Ενημερώστε τα Windows 11

 

Όπως σημειώσαμε παραπάνω, τα Windows 11 είναι ακόμα καινούργια και έχουν σφάλματα και δυσλειτουργίες που μπορεί να σας εμποδίσουν να χρησιμοποιήσετε σωστά το λειτουργικό σύστημα.

Οι πιθανότητες είναι ότι πρόκειται για σφάλμα που αναγκάζει τα Windows 11 να εισέλθουν σε κατάσταση αναστολής λειτουργίας. Μπορείτε να εξαλείψετε τέτοια σφάλματα ενημερώνοντας το λειτουργικό σας σύστημα.

Επίσης, συνιστάται πάντα η εκτέλεση ενημερωμένου λειτουργικού συστήματος, επειδή προσθέτει νέες δυνατότητες, αφαιρεί σφάλματα και εγκαθιστά σημαντικές διορθώσεις ασφαλείας.

Είναι πολύ εύκολο να εγκαταστήσετε εκκρεμείς ενημερώσεις στα Windows 11. Για να το κάνετε αυτό, μεταβείτε στις Ρυθμίσεις > Windows Update > Έλεγχος για ενημερώσεις. Τα Windows 11 θα σαρώσουν αυτόματα για διαθέσιμες ενημερώσεις και θα τις εγκαταστήσουν.

2. Αλλάξτε τις Ρυθμίσεις σχεδίου ενέργειας

Η λανθασμένη οθόνη και η αναστολή λειτουργίας είναι ο κύριος λόγος για την αυτόματη αναστολή λειτουργίας των Windows 11. Μπορείτε να το διορθώσετε εύκολα ακολουθώντας τα βήματα που έχουμε μοιραστεί.

1. Κάντε κλικ στο κουμπί Έναρξη των Windows 11 και επιλέξτε ‘Ρυθμίσεις‘.

 

2. Στις Ρυθμίσεις των Windows 11, μεταβείτε στο Σύστημα αυτί.

 

3. Στη δεξιά πλευρά, κάντε κλικ στο Εξουσία.

Πώς να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε τους χρονοδιακόπτες αφύπνισης στα Windows 10/11(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

4. Ανοίξτε την οθόνη Power, αναπτύξτε το Οθόνη και ύπνος.

 

5. Στη συνέχεια, στα αναπτυσσόμενα μενού “Όταν είναι συνδεδεμένη, απενεργοποιήστε την οθόνη μου μετά” και “Όταν είναι συνδεδεμένη, βάλτε τη συσκευή μου σε κατάσταση αναστολής λειτουργίας μετά”, επιλέξτε “Ποτέ

 

Αυτό είναι! Αυτά τα βήματα θα εμποδίσουν τα Windows 11 να εισέλθουν σε κατάσταση αναστολής λειτουργίας.

3. Εκτελέστε το Power Troubleshooter στα Windows 11

Ο υπολογιστής Windows 11 που εισέρχεται αυτόματα σε κατάσταση αναστολής λειτουργίας ή πολλά άλλα προβλήματα επιλογών ενέργειας μπορούν εύκολα να επιλυθούν εκτελώντας το Power Troubleshooter. Δείτε πώς μπορείτε να το εκτελέσετε στα Windows 11.

1. Πρώτα, κάντε κλικ στο κουμπί Έναρξη των Windows 11 και επιλέξτε ‘Ρυθμίσεις‘.

 

2. Στην αριστερή πλευρά, κάντε κλικ στο Σύστημα.

 

3. Στη δεξιά πλευρά, επιλέξτε ‘Αντιμετώπιση προβλημάτων‘.

 

4. Στη συνέχεια, στην οθόνη Αντιμετώπιση προβλημάτων, κάντε κλικ στο Άλλα εργαλεία αντιμετώπισης προβλημάτων.

 

5. Στα Άλλα εργαλεία αντιμετώπισης προβλημάτων, κάντε κλικ στο ‘Τρέξιμοκουμπί ‘ δίπλα στο Εξουσία.

Οι 10 καλύτερες εφαρμογές τυχαίας συνομιλίας για Android (Εφαρμογές Stranger Chat)(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Αυτό είναι! Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο μπορείτε να εκτελέσετε ένα πρόγραμμα αντιμετώπισης προβλημάτων τροφοδοσίας στον υπολογιστή σας με Windows 11.

4. Ενημερώστε το πρόγραμμα οδήγησης γραφικών

Αν και τα προγράμματα οδήγησης γραφικών δεν συνδέονται άμεσα με τις επιλογές Power, η ενημέρωσή τους μπορεί να βοηθήσει. Δείτε πώς μπορείτε να ενημερώσετε το παλιό πρόγραμμα οδήγησης γραφικών στα Windows 11.

1. Πρώτα, κάντε κλικ στην Αναζήτηση των Windows και πληκτρολογήστε Διαχειριστή της συσκευής.

 

2. Στη συνέχεια, στη Διαχείριση Συσκευών, αναπτύξτε το Προσαρμογείς οθόνης.

 

3. Κάντε δεξί κλικ στον προσαρμογέα γραφικών σας και επιλέξτε ‘Ενημέρωση προγράμματος οδήγησης‘.

 

4. Στο μήνυμα που εμφανίζεται, επιλέξτε ‘Αναζητήστε αυτόματα προγράμματα οδήγησης

 

Αυτό είναι! Τώρα ακολουθήστε τις οδηγίες που εμφανίζονται στην οθόνη για να ολοκληρώσετε τη διαδικασία ενημέρωσης του προγράμματος οδήγησης γραφικών.

5. Αλλάξτε τις ρυθμίσεις της προφύλαξης οθόνης στα Windows 11

Πολλοί χρήστες των Windows 11 στο Φόρουμ της Microsoft έχουν ισχυριστεί ότι επιλύουν την τυχαία αδράνεια του υπολογιστή με Windows 11. Μπορείτε να δοκιμάσετε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις της προφύλαξης οθόνης στα Windows 11 για να ελέγξετε εάν το πρόβλημα έχει επιλυθεί. Εδώ είναι τι πρέπει να κάνετε.

1. Πρώτα, κάντε δεξί κλικ στην επιφάνεια εργασίας σας και επιλέξτε ‘Καθιστώ προσωπικόν‘.

Πώς να ενεργοποιήσετε και να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία οδήγησης στο Google Assistant(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

2. Στις ρυθμίσεις εξατομίκευσης, κάντε κλικ στο Προφύλαξη οθόνης.

3. Αυτό θα ανοίξει τις ρυθμίσεις της προφύλαξης οθόνης, κάντε κλικ στο αναπτυσσόμενο μενού κάτω από την Προφύλαξη οθόνης και επιλέξτε ‘Κανένας‘.

 

4. Αφού κάνετε τις αλλαγές κάντε κλικ στο κουμπί Εφαρμογή και μετά στο ‘Εντάξει‘.

Αυτό είναι! Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις της προφύλαξης οθόνης στα Windows 11.

6. Απενεργοποιήστε την αδρανοποίηση στα Windows 11

Η αδρανοποίηση είναι μια δυνατότητα που επιτρέπει στους χρήστες να κάνουν ένα γρήγορο ή σύντομο διάλειμμα από τη συνεχιζόμενη εργασία τους. Είναι μια δυνατότητα που ουσιαστικά θέτει τον υπολογιστή σας σε κατάσταση αναστολής λειτουργίας, αλλά όταν επαναφέρετε τον υπολογιστή σας, όλη η τρέχουσα εργασία σας αποκαθίσταται αυτόματα.

Δεδομένου ότι είναι μία από τις επιλογές τροφοδοσίας, μπορείτε να δοκιμάσετε να το απενεργοποιήσετε για να ελέγξετε αν διορθώνει το πρόβλημα τυχαίας αδράνειας υπολογιστή Windows 11. Εδώ είναι τι πρέπει να κάνετε.

1. Ανοίξτε τον Πίνακα Ελέγχου στον υπολογιστή σας και κάντε κλικ στο Επιλογές ενέργειας.

 

2. Κάντε κλικ στο Αλλαγή συνδέσμου ρυθμίσεων σχεδίου δίπλα στο ενεργό σχέδιό σας στις Επιλογές ενέργειας.

Πώς να απενεργοποιήσετε την αυτόματη εγκατάσταση προγραμμάτων οδήγησης στα Windows 11 (3 Μέθοδοι)(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

3. Στην επόμενη οθόνη, κάντε κλικ στο ‘Αλλαγή σύνθετων ρυθμίσεων ισχύος‘.

 

4. Στις Advanced Power Settings, βρείτε και αναπτύξτε το “Αδρανοποίηση μετά‘.

5. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στις Ρυθμίσεις (Λεπτά): και επιλέξτε ‘Ποτέ‘. Πρέπει να ρυθμίσετεΠοτέ‘ τόσο για On Battery όσο και για Πρίζα.

 

Αυτό είναι! Αυτό θα απενεργοποιήσει τη λειτουργία αδρανοποίησης σε υπολογιστές με Windows 11.

7. Αποτρέψτε την κατάσταση αναστολής λειτουργίας από το μητρώο των Windows

Σε αυτήν τη μέθοδο, θα κάνουμε μερικές αλλαγές στο μητρώο των Windows για να επιλύσουμε το πρόβλημα τυχαίας αναστολής λειτουργίας των Windows 11. Εδώ είναι τι πρέπει να κάνετε.

1. Κάντε κλικ στην αναζήτηση των Windows 11 και πληκτρολογήστε Μητρώο. Στη συνέχεια, ανοίξτε το Επεξεργαστής Μητρώου εφαρμογή από τη λίστα.

Τρόπος διόρθωσης: Το πρόγραμμα οδήγησης NVIDIA δεν είναι συμβατό με αυτήν την έκδοση(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

2. Όταν ανοίξει ο Επεξεργαστής Μητρώου, πλοηγηθείτε στην παρακάτω διαδρομή:

ComputerHKEY_LOCAL_MACHINESYSTEMCurrentControlSetControlPowerPowerSettings238c9fa8-0aad-41ed-83f4-97be242c8f207bc4a2f9-d8fc-4469-b07b-33eb785aaca0

 

3. Στη δεξιά πλευρά, βρείτε και κάντε διπλό κλικ στο ‘ΓνωρίσματαΚλειδί REG_DWORD.

 

4. Στη συνέχεια, στο δεδομένα αξίας πεδίο, εισάγετε 2 και κάντε κλικ στο Εντάξει κουμπί.

 

5. Αφού κάνετε τις αλλαγές, κλείστε τον Επεξεργαστή Μητρώου και επανεκκινήστε τον υπολογιστή σας με Windows 11.

Αυτό είναι! Αυτό θα πρέπει να διορθώσει το πρόβλημα τυχαίας αναστολής λειτουργίας των Windows 11 στον υπολογιστή σας.

Πώς να διορθώσετε το σφάλμα «Δεν υπάρχουν διαθέσιμες επιλογές ρεύματος επί του παρόντος».(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

8. Ελέγξτε για ελαττωματικό υλικό

Εάν ο υπολογιστής σας με Windows 11 εξακολουθεί να μεταβαίνει τυχαία σε κατάσταση αναστολής λειτουργίας, ενδέχεται να υπάρχει σφάλμα υλικού στη συσκευή σας. Τα ελαττωματικά SMPS, οι θύρες κάρτας γραφικών κ.λπ., ήταν συχνά το κύριο πρόβλημα για την είσοδο του υπολογιστή σε κατάσταση αναστολής λειτουργίας.

Όταν το SMPS υπερθερμανθεί ή σταματήσει, ο υπολογιστής σας θα απενεργοποιηθεί αυτόματα. Το ίδιο ισχύει και για την κάρτα γραφικών. Εάν ο υπολογιστής σας διαθέτει ενσωματωμένη και αποκλειστική κάρτα γραφικών, όταν η ειδική κάρτα γραφικών υπερθερμανθεί, απενεργοποιείται αυτόματα για να αποφευχθεί η ζημιά.

Αυτή η διαδικασία μερικές φορές θέτει τον υπολογιστή σας σε κατάσταση εξοικονόμησης ενέργειας ή αναστολής λειτουργίας. Επομένως, φροντίστε να αποκλείσετε ζητήματα που σχετίζονται με το υλικό. Το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε είναι να πάρετε τον υπολογιστή σας σε έναν τεχνικό και να τον ελέγξετε. Πρέπει να ελέγξετε το Τροφοδοτικό (SMPS).

Λοιπόν, αυτά είναι μερικά απλά βήματα για να διορθώσετε τον υπολογιστή Windows 11 που θα τεθεί σε αδράνεια τυχαία. Επίσης, αν το άρθρο σας βοήθησε, φροντίστε να το μοιραστείτε με τους φίλους σας.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Καλάθι αγορών
Scroll to Top