Πώς να εισαγάγετε μια οριζόντια γραμμή στο Microsoft Word

How to Insert a Horizontal Line in Microsoft Word

Οι οριζόντιες γραμμές είναι ένας οπτικά ελκυστικός τρόπος για να διαχωρίσετε μέρη ενός κειμένου και να βοηθήσετε το έγγραφο να ρέει καλύτερα. Οι γραμμές είναι ένας από τους ευκολότερους τρόπους για να κάνετε το έγγραφό σας εντυπωσιακό και ευανάγνωστο.

Δείτε πώς μπορείτε να εισαγάγετε μια γραμμή στο Microsoft Word για να οργανώσετε το έγγραφό σας.

Σχεδιάστε μια γραμμή χρησιμοποιώντας σχήματα

Η πρώτη μέθοδος για την προσθήκη μιας οριζόντιας γραμμής (ή κάθετης γραμμής) στο Word είναι να τη σχεδιάσετε χρησιμοποιώντας την επιλογή σχήματα . Να το πράξουν:

Ανοίξτε το έγγραφο του Microsoft Word . Επιλέξτε την καρτέλα Εισαγωγή .

Κάντε κλικ στο αναπτυσσόμενο βέλος κάτω από τα σχήματα .

Στο αναπτυσσόμενο μενού, στην περιοχή Γραμμές , επιλέξτε το στυλ γραμμής που θέλετε—η επιλογή ευθείας γραμμής είναι συνήθως η καλύτερη επιλογή.

Τοποθετήστε τον κέρσορα στο σημείο που θα θέλατε να ξεκινά η γραμμή, μετά κρατήστε πατημένο και σύρετε τη γραμμή στο σημείο που θέλετε να τελειώσει, αφήνοντας τελικά το κουμπί του ποντικιού. Κρατήστε πατημένο το Shift ενώ σύρετε για να βεβαιωθείτε ότι η γραμμή παραμένει οριζόντια.

Στη συνέχεια, μπορείτε να μορφοποιήσετε την οριζόντια γραμμή επιλέγοντας τη γραμμή και στη συνέχεια κάνοντας κλικ στην καρτέλα Μορφή σχήματος (ή κάνοντας διπλό κλικ στη γραμμή).

Στην καρτέλα Μορφή σχήματος, μπορείτε να μορφοποιήσετε τη γραμμή ως εξής:

Προσθήκη περιγράμματος: Επιλέξτε Περίγραμμα σχήματος για να δημιουργήσετε ένα περίγραμμα για τη γραμμή σας.

Προσθήκη εφέ: Κάντε κλικ στην επιλογή Εφέ σχήματος για να προσθέσετε σκιές, αντανακλάσεις και άλλα στη γραμμή σας.

Αλλαγή του μεγέθους της γραμμής: Σε κάθε άκρο της γραμμής, θα δείτε δύο μικρούς κύκλους. Κάντε κλικ και σύρετε αυτούς τους κύκλους για να αλλάξετε το μήκος της γραμμής.

Ευθυγραμμίστε τη γραμμή με το κείμενο: Κάντε κλικ στην επιλογή Θέση για να ορίσετε μια στοίχιση για τη γραμμή. Για παράδειγμα, εάν θέλετε να μετακινείται με το κείμενο, επιλέξτε Σε γραμμή με κείμενο .

Πώς να εισαγάγετε μια γραμμή με συντομεύσεις

Μπορείτε επίσης να προσθέσετε γραμμές στο Word χρησιμοποιώντας τη δυνατότητα AutoFormat. Πληκτρολογήστε μερικούς χαρακτήρες, πατήστε Enter και θα έχετε μια γραμμή. Αυτή η μέθοδος δεν σας επιτρέπει να μορφοποιήσετε τη γραμμή, επομένως θα έχετε μόνο τα βασικά. Αλλά, αν αυτό είναι το μόνο που χρειάζεστε, είναι πολύ γρήγορο.

Για να προσθέσετε μια γραμμή με AutoFormat:

Τοποθετήστε το δείκτη του ποντικιού σας στο σημείο που θέλετε να εισαγάγετε την οριζόντια γραμμή. Για μια μονή, ευθεία γραμμή, πληκτρολογήστε τρεις παύλες στη σειρά και πατήστε Enter .

Η γραμμή θα εισαχθεί σε όλο το πλάτος της σελίδας σας.

Μπορείτε επίσης να προσθέσετε διαφορετικά σχήματα γραμμών πληκτρολογώντας άλλους τύπους χαρακτήρων και πατώντας Enter. Μπορείτε να δημιουργήσετε τους ακόλουθους τύπους γραμμών με αυτόν τον τρόπο:

Τρεις παύλες (—) δημιουργούν μια απλή γραμμή. Τρία σύμβολα ίσων (===) δημιουργούν μια απλή διπλή γραμμή. Τρεις υπογραμμίσεις (___) δημιουργούν μια ενιαία έντονη γραμμή. Τρεις αστερίσκοι (***) δημιουργούν μια διακεκομμένη γραμμή διακεκομμένων τετραγώνων .Τρία αριθμητικά σημάδια (###) δημιουργούν μια τριπλή γραμμή με παχύτερη κεντρική γραμμή. Τρεις περισπώμενες (~~~) δημιουργούν μια κυματιστή γραμμή.

Στη συνέχεια, μπορείτε να μετακινήσετε τη γραμμή τοποθετώντας τον κέρσορα πάνω από τη γραμμή και πατώντας Enter όσες φορές θέλετε. Μπορείτε επίσης να διαγράψετε τη γραμμή πατώντας Delete ή Backspace .

Σημείωση: Αυτή η δυνατότητα είναι διαθέσιμη μόνο στην έκδοση για υπολογιστές του Word και δεν είναι διαθέσιμη στο Microsoft Office Online .

Τοποθετήστε οριζόντιες γραμμές χρησιμοποιώντας περιγράμματα

Ο τελικός τρόπος για να εισαγάγετε οριζόντιες γραμμές στο Word είναι χρησιμοποιώντας περιγράμματα. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να προσθέσετε εύκολα περιγράμματα όπου θέλετε σε μια σελίδα, προσθέτοντας ένα περίγραμμα στην κορυφή ή στο κάτω μέρος μιας παραγράφου.

Για να προσθέσετε περιγράμματα σελίδας, τοποθετήστε το σημείο εισαγωγής στην παράγραφο όπου θέλετε να προσθέσετε το περίγραμμα και, στη συνέχεια, ακολουθήστε αυτές τις οδηγίες:

Κάντε κλικ στην καρτέλα Αρχική σελίδα.

Επιλέξτε το κουμπί Borders .

Επιλέξτε επάνω ή κάτω περίγραμμα για να εισαγάγετε ένα περίγραμμα. Εναλλακτικά, μπορείτε να επιλέξετε Οριζόντια γραμμή .

Για να αλλάξετε το πλάτος, το χρώμα και ούτω καθεξής του περιγράμματος, επιλέξτε ξανά το κουμπί Περιγράμματα και κάντε κλικ στην επιλογή Περιγράμματα και σκίαση…

Στη συνέχεια, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το παράθυρο Borders and Shading για να ελέγξετε το πλάτος, το χρώμα και το στυλ του περιγράμματός σας.

Όμορφα ντοκουμέντα Here We Come

Η εκμάθηση της καλής μορφοποίησης στο Word μπορεί να μετατρέψει ανόητα και δυσανάγνωστα κείμενα σε όμορφα, ρέοντα έγγραφα. Η προσθήκη οριζόντιων γραμμών είναι μόνο ένα από τα πολλά κόλπα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να μεταφέρετε τα έγγραφά σας στο Word στο επόμενο επίπεδο.

 

H96 Max X3 Amlogic S905X3 4 GB RAM 32 GB ROM 5G WIFI Bluetooth 4.0 1000M LAN Android Android 9.0 4K 8K VP9 H.265 Τηλεόραση

directVortex
directVortex
Άρθρα: 5047

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

%d