Πώς να εκκαθαρίσετε την προσωρινή μνήμη στο πρόγραμμα περιήγησης Microsoft Edge

Εάν χρησιμοποιείτε το Microsoft Edge ως το προεπιλεγμένο πρόγραμμα περιήγησης ιστού στα Windows και το Android, το πρόγραμμα περιήγησης καταλαμβάνει πολύ χώρο αποθήκευσης στη συσκευή σας. Το πρόγραμμα περιήγησης Microsoft Edge αποθηκεύει τα δεδομένα προσωρινής μνήμης στο σύστημά σας για να βελτιώσει τη συνολική του απόδοση, αλλά με την πάροδο του χρόνου, αυτά τα δεδομένα προσωρινής μνήμης συσσωρεύονται και καταναλώνουν πολύ χώρο αποθήκευσης.

Δεν θα παρατηρήσετε προβλήματα απόδοσης εάν έχετε αρκετό αποθηκευτικό χώρο στη συσκευή σας Android και Windows. Ωστόσο, εάν έχετε περιορισμένο χώρο αποθήκευσης, ενδέχεται να αντιμετωπίσετε κάποια προβλήματα. Η συσκευή σας μπορεί να ξεκινά αργά, μπορεί να καθυστερεί κατά τη χρήση συγκεκριμένων λειτουργιών ή οι ιστοσελίδες μπορεί να ανοίγουν αργά.

Για να αντιμετωπίσετε τέτοια πράγματα και να βελτιώσετε τη συνολική απόδοση της συσκευής σας, πρέπει να καθαρίσετε την προσωρινή μνήμη στο πρόγραμμα περιήγησης Edge. Αν και η κατάργηση των δεδομένων προσωρινής μνήμης του προγράμματος περιήγησης Edge δεν θα συμβάλει πολύ στη βελτίωση της ταχύτητας της συσκευής σας, θα ελευθερώσει λίγο χώρο αποθήκευσης.

Πώς να προστατεύσετε με κωδικό πρόσβασης ένα PDF στο πρόγραμμα περιήγησης Microsoft Edge

Βήματα για την εκκαθάριση της προσωρινής μνήμης στο πρόγραμμα περιήγησης Microsoft Edge

Ως εκ τούτου, αυτό το άρθρο θα μοιραστεί έναν οδηγό βήμα προς βήμα για την εκκαθάριση της προσωρινής μνήμης στο πρόγραμμα περιήγησης Edge για τη βελτίωση της απόδοσης. Έχουμε μοιραστεί τις μεθόδους και για τα δύο προγράμματα περιήγησης Edge για υπολογιστές και Android. Ας τσεκάρουμε.

1. Πώς να εκκαθαρίσετε την προσωρινή μνήμη στο Edge για επιφάνεια εργασίας

Εάν χρησιμοποιείτε πρόγραμμα περιήγησης Edge στην επιφάνεια εργασίας σας, πρέπει να ακολουθήσετε αυτά τα απλά βήματα για να διαγράψετε τα δεδομένα της προσωρινής μνήμης. Εδώ είναι τι πρέπει να κάνετε.

1. Πρώτα, κάντε κλικ στην αναζήτηση των Windows 11 και πληκτρολογήστε το πρόγραμμα περιήγησης Edge. Στη συνέχεια, ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης Edge από τη λίστα των αποτελεσμάτων που ταιριάζουν.

2. Όταν ανοίξει το πρόγραμμα περιήγησης Edge, κάντε κλικ στις τρεις τελείες στην επάνω δεξιά γωνία.

3. Από τη λίστα επιλογών, κάντε κλικ στις Ρυθμίσεις .

4. Στη σελίδα Ρυθμίσεις, μεταβείτε στην ενότητα Απόρρητο, αναζήτηση και υπηρεσίες στα αριστερά.

5. Κάντε κλικ στην επιλογή Επιλέξτε τι θα διαγραφεί δίπλα στην επιλογή Εκκαθάριση δεδομένων περιήγησης τώρα.

6. Στη γραμμή εντολών Εκκαθάριση δεδομένων περιήγησης, ελέγξτε τις Αποθηκευμένες εικόνες και αρχεία και κάντε κλικ στο κουμπί Εκκαθάριση τώρα .

Αυτό είναι! Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο μπορείτε να διαγράψετε την προσωρινή μνήμη στο πρόγραμμα περιήγησης Microsoft Edge για επιτραπέζιους υπολογιστές.

2. Πώς να εκκαθαρίσετε την προσωρινή μνήμη στο πρόγραμμα περιήγησης Edge για Android

Πρέπει να ακολουθήσετε αυτά τα βήματα εάν χρησιμοποιείτε επίσης το πρόγραμμα περιήγησης Edge στη συσκευή σας Android για να σερφάρετε στον ιστό. Δείτε πώς μπορείτε να καθαρίσετε την προσωρινή μνήμη στο Edge για Android.

1. Ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης Edge στο Android σας και πατήστε τις τρεις τελείες στο κάτω μέρος.

2. Θα εμφανιστεί ένα μενού από το κάτω μέρος. πατήστε στις Ρυθμίσεις .

3. Στη σελίδα Ρυθμίσεις, πατήστε στην επιλογή Απόρρητο και ασφάλεια .

4. Στην επόμενη σελίδα, κάντε κύλιση προς τα κάτω και πατήστε το Εκκαθάριση δεδομένων περιήγησης στην περιοχή Απόρρητο.

5. Στη συνέχεια, ελέγξτε τις Αποθηκευμένες εικόνες και αρχεία στην οθόνη Εκκαθάριση δεδομένων περιήγησης και πατήστε στο Διαγραφή δεδομένων .

Αυτό είναι! Αυτό θα διαγράψει τις αποθηκευμένες εικόνες και τα αρχεία που έχουν αποθηκευτεί από το πρόγραμμα περιήγησης Microsoft Edge στο Android σας.

Λοιπόν, αυτό έχει να κάνει με τον τρόπο εκκαθάρισης των αποθηκευμένων εικόνων και αρχείων που έχουν αποθηκευτεί από το πρόγραμμα περιήγησης Microsoft Edge σε υπολογιστή και κινητό. Εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα κατά τη χρήση του προγράμματος περιήγησης Edge, πρέπει να επαναφέρετε τις ρυθμίσεις του προγράμματος περιήγησης Edge. Εάν χρειάζεστε περισσότερη βοήθεια, ενημερώστε μας στα σχόλια.

Διαβάστε επίσης:

Πώς να χρησιμοποιήσετε τους χώρους εργασίας του Microsoft Edge

Τρόπος ενεργοποίησης και χρήσης βίντεο Super Resolution στον Microsoft Edge

Πώς να διορθώσετε το Microsoft Edge εαν αντιμετωπίζετε προβλήματα στα Windows (8 τρόποι)

Πώς να ενεργοποιήσετε το κρυφό πρόγραμμα προβολής PDF στο πρόγραμμα περιήγησης Edge για Android

Η Τεχνολογία σε μια σελίδα | DirectVortex

directVortex
directVortex
Άρθρα: 5050

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

%d