Πώς να ελέγξετε την κάρτα γραφικών (GPU) στα Windows 11 (6 καλύτερες μέθοδοι)

Πώς να ελέγξω την κάρτα γραφικών (GPU) στα Windows 11 (6 καλύτερες μέθοδοι)

Εάν είστε παίκτης υπολογιστή ή επεξεργαστής βίντεο, ίσως γνωρίζετε ήδη τη σημασία μιας κάρτας γραφικών. Μια κάρτα γραφικών, συχνά μια κάρτα βίντεο ή μια κάρτα οθόνης, είναι ένα στοιχείο υλικού που χειρίζεται τα πάντα, από τη σχεδίαση της επιφάνειας εργασίας σας έως την απόδοση απαιτητικών γραφικών και βιντεοπαιχνιδιών.

Η κάρτα γραφικών ή η GPU (Graphical Processing Unit) είναι ένα εξίσου σημαντικό στοιχείο υλικού με τη μνήμη RAM και τον επεξεργαστή, και η γνώση των στοιχείων της κάρτας γραφικών του υπολογιστή σας μπορεί να είναι πολύ χρήσιμη.

Για παράδειγμα, γνωρίζοντας το GPU που χρησιμοποιείται στον υπολογιστή σας με Windows 11 μπορεί να σας βοηθήσει να αποφασίσετε εάν μπορείτε να εκτελέσετε ορισμένα παιχνίδια ή εάν η συσκευή σας μπορεί να χειριστεί λογισμικό επεξεργασίας βίντεο υψηλής ποιότητας.

Διαβάστε επίσης:Πώς μπορώ να ελέγξω τον φορητό μου υπολογιστή από απόσταση

Πώς να ελέγξετε την κάρτα γραφικών (GPU) στα Windows 11

Στα Windows 11, είναι σχετικά εύκολο ελέγξτε τα στοιχεία της κάρτας γραφικών. Επομένως, εάν δεν γνωρίζετε ποια κάρτα γραφικών (GPU) είναι εγκατεστημένη στον υπολογιστή σας με Windows 11, μπορείτε να ακολουθήσετε αυτές τις μεθόδους για να αναγνωρίσετε την κάρτα γραφικών σας. Ας αρχίσουμε.

1) Ελέγξτε την κάρτα γραφικών σας μέσω των Ρυθμίσεων

Θα χρησιμοποιήσουμε την εφαρμογή Ρυθμίσεις των Windows 11 για να ελέγξουμε την κάρτα γραφικών που είναι εγκατεστημένη στη συσκευή. Εδώ είναι τι πρέπει να κάνετε.

1. Κάντε κλικ στο μενού Έναρξη των Windows 11 και επιλέξτε Ρυθμίσεις.

Ρυθμίσεις

2. Στην εφαρμογή Ρυθμίσεις, κάντε κλικ στο Σύστημα καρτέλα στο αριστερό παράθυρο.

Σύστημα

3. Στα δεξιά, κάντε κλικ στο Απεικόνιση.

Απεικόνιση

4. Στη συνέχεια, κάντε κύλιση προς τα κάτω και κάντε κλικ στο Προηγμένη οθόνη επιλογή.

Προηγμένη οθόνη

5. Κάτω από το Εμφάνιση πληροφοριώνθα δείτε την κάρτα γραφικών σας.

Εμφάνιση πληροφοριών

Αυτό είναι! Τελείωσες. Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο μπορείτε να ελέγξετε την κάρτα γραφικών σας στα Windows 11 μέσω των Ρυθμίσεων.

2) Ελέγξτε τα στοιχεία της κάρτας γραφικών χρησιμοποιώντας το εργαλείο πληροφοριών συστήματος

Θα χρησιμοποιήσουμε το εργαλείο System Information για να αναγνωρίσουμε την κάρτα γραφικών που χρησιμοποιείται στις συσκευές Windows 11. Εδώ είναι μερικά από τα απλά βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε.

1. Πρώτα απ ‘όλα, πατήστε το Windows Key + R κουμπί στο πληκτρολόγιό σας. Αυτό θα ανοίξει το πλαίσιο διαλόγου RUN, πληκτρολογήστε msinfo32και χτυπήστε Εισαγω.

πληκτρολογήστε msinfo32

2. Στο παράθυρο πληροφοριών συστήματος, αναπτύξτε το Συστατικά Ενότητα.

αναπτύξτε την ενότητα Στοιχεία

3. Στη συνέχεια, επιλέξτε Εμφάνιση. Πρέπει να ελέγξετε την ενότητα Όνομα για να μάθετε την κάρτα γραφικών σας στα δεξιά.

ελέγξτε την ενότητα Όνομα

Αυτό είναι! Τελείωσες. Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το εργαλείο System Information για να ελέγξετε την κάρτα γραφικών σας στα Windows 11.

3) Ελέγξτε την κάρτα γραφικών σας μέσω του Task Manager

Μπορείτε ακόμη να χρησιμοποιήσετε τη Διαχείριση εργασιών για να ελέγξετε την κάρτα γραφικών στα Windows 11. Πρέπει να εφαρμόσετε μερικά από τα απλά βήματα που έχουμε μοιραστεί.

1. Πρώτα, κάντε κλικ στην αναζήτηση των Windows 11 και πληκτρολογήστε Task Manager. Στη συνέχεια, ανοίξτε το Διαχειριστής εργασιών εφαρμογή από τη λίστα.

Ανοίξτε τη Διαχείριση εργασιών

2. Στη Διαχείριση εργασιών, μεταβείτε στο Εκτέλεση αυτί.

Εκτέλεση

3. Επιλέξτε τη μονάδα GPU στα δεξιά της καρτέλας Performance.

επιλέξτε τη μονάδα GPU

4. Στα δεξιά, θα βρείτε το δικό σας Όνομα κάρτας γραφικών.

βρείτε το όνομα της κάρτας γραφικών σας

Αυτό είναι! Τελείωσες. Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο μπορείτε να ελέγξετε την κάρτα γραφικών σας στα Windows 11 μέσω του Task Manager.

4) Ελέγξτε την κάρτα γραφικών σας μέσω του Device Manager

Θα χρησιμοποιήσουμε τη Διαχείριση Συσκευών των Windows 11 για να εντοπίσουμε την εγκατεστημένη μονάδα κάρτας γραφικών (GPU). Δείτε πώς μπορείτε να βρείτε τη λειτουργία της κάρτας γραφικών σας μέσω της Διαχείρισης Συσκευών.

1. Κάντε κλικ στην αναζήτηση των Windows 11 και πληκτρολογήστε Διαχειριστή της συσκευής. Στη συνέχεια, ανοίξτε την εφαρμογή Διαχείριση Συσκευών από τη λίστα.

πληκτρολογήστε Διαχείριση Συσκευών

2. Στη Διαχείριση Συσκευών, αναπτύξτε το Προσαρμογείς οθόνης επιλογή όπως φαίνεται παρακάτω.

αναπτύξτε την επιλογή Προσαρμογείς οθόνης

3. Αυτό θα επεκτείνει το μενού Προσαρμογείς οθόνης και θα αποκαλύψει το κάρτα γραφικών που χρησιμοποιείται στη συσκευή σας.

αποκαλύψτε την κάρτα γραφικών που χρησιμοποιείται στη συσκευή σας

4. Εάν θέλετε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τον προσαρμογέα οθόνης, κάντε διπλό κλικ στο όνομα της κάρτας γραφικών.

βρείτε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τον προσαρμογέα οθόνης

Αυτό είναι! Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο μπορείτε να βρείτε το όνομα της κάρτας γραφικών που είναι εγκατεστημένο στη συσκευή σας Windows 11 μέσω της Διαχείρισης Συσκευών.

5) Ελέγξτε τα στοιχεία της κάρτας γραφικών μέσω του Εργαλείου διάγνωσης DirectX

Το DirectX Diagnostic Tool είναι ένα βοηθητικό πρόγραμμα που αναφέρει λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με τα στοιχεία και τις μονάδες DirectX που είναι εγκατεστημένα στη συσκευή σας Windows 11. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να ελέγξετε και την κάρτα γραφικών σας. Δείτε πώς να χρησιμοποιήσετε το εργαλείο.

1. Πατήστε το Windows Key + R κουμπί για να ανοίξετε το πλαίσιο διαλόγου RUN. Στο πλαίσιο διαλόγου RUN, πληκτρολογήστε dxdiag και χτυπήστε το Εισαγω κουμπί.

πληκτρολογήστε dxdiag

2. Τώρα, δώστε στο εργαλείο μερικά δευτερόλεπτα για να ανακτήσει τις πληροφορίες του προγράμματος οδήγησης. Μόλις ληφθεί, μεταβείτε στο Απεικόνιση καρτέλα, όπως φαίνεται παρακάτω.

μεταβείτε στην καρτέλα Εμφάνιση

3. Θα εμφανιστεί η ενότητα εμφάνισης όλες τις λεπτομέρειες της GPU μάλλον θα χρειαστείτε. Αυτό περιλαμβάνει το όνομα GPU, τον κατασκευαστή, τη συνολική μνήμη, τη λειτουργία εμφάνισης, την έκδοση προγράμματος οδήγησης και άλλα.

απαριθμήστε όλες τις λεπτομέρειες της GPU

Αυτό είναι! Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το εργαλείο DirectX Diagnostic στα Windows 11 για να λάβετε τις λεπτομέρειες της κάρτας γραφικών (GPU). Το εργαλείο Direct X Diagnostic στα Windows μπορεί να σας ενημερώσει για άλλες πληροφορίες, όπως τη συνολική μνήμη RAM, το λειτουργικό σύστημα που χρησιμοποιείται, τον αριθμό κατασκευής, τις λεπτομέρειες του επεξεργαστή και άλλα.

6) Ελέγξτε τα στοιχεία της κάρτας γραφικών χρησιμοποιώντας το PowerShell

Το PowerShell είναι ένα ισχυρό βοηθητικό πρόγραμμα γραμμής εντολών που μπορεί να συλλάβει διάφορες πληροφορίες σχετικά με τη συσκευή σας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το βοηθητικό πρόγραμμα PowerShell για να ελέγξετε τα στοιχεία της GPU σας. Εδώ είναι τι πρέπει να κάνετε.

1. Πληκτρολογήστε PowerShell στην αναζήτηση των Windows 11. Κάντε δεξί κλικ στο PowerShell εφαρμογή και επιλέξτε Εκτελέστε ως διαχειριστής.

Εκτελέστε ως διαχειριστής

2. Όταν ανοίξει το PowerShell, πληκτρολογήστε το ακόλουθο κείμενο και πατήστε Εισαγω.

Get-CimInstance win32_VideoController

PowerShell

3. Η παραπάνω εντολή θα σας δώσει διάφορες πληροφορίες για την κάρτα γραφικών σας.

4. Πρέπει να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή στο Λεζάντα, Περιγραφήκαι Ονομα.

Λεζάντα, Περιγραφή και Όνομα

Αυτό είναι! Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο μπορείτε να ανακτήσετε πληροφορίες κάρτας γραφικών στα Windows 11 χρησιμοποιώντας το βοηθητικό πρόγραμμα PowerShell.

Διαβάστε επίσης: Πώς να ελέγξετε τις πληροφορίες RAM στα Windows 11

Οπότε, αυτό έχει να κάνει με τον έλεγχο της κάρτας γραφικών σας στα Windows 11. Το όνομα της κάρτας γραφικών και αυτές οι μέθοδοι θα σας βοηθήσουν επίσης να λάβετε όλες τις πληροφορίες που σχετίζονται με την GPU που θα χρειαστείτε ποτέ. Ενημερώστε μας εάν γνωρίζετε άλλους τρόπους για να βρείτε τις λεπτομέρειες της GPU.

Διαβάστε επίσης:Κάρτα SIM έναντι κάρτας SD: Ποια είναι η διαφορά;

Πώς να ενισχύσετε την απόδοση στο BlueStacks (Βέλτιστες ρυθμίσεις GPU)

Share your love
Ισίδωρος
Ισίδωρος

Ενας `Φανταστικός` χαρακτήρας με πολυ αγάπη σε αυτό που κάνει.

Άρθρα: 4902

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *