Πώς να ενεργοποιήσετε το Ray Tracing στο Minecraft

Το Ray Tracing είναι η τελευταία γενιά τεχνολογίας απόδοσης που ωθεί τα γραφικά σε πραγματικό χρόνο πιο κοντά στον φωτορεαλισμό. Απαιτείται υλικό υψηλής τεχνολογίας για να λειτουργήσει καλά, αλλά αν έχετε τον υπολογιστή για να το χειριστείτε, δεν υπάρχει τίποτα άλλο σαν το οπτικό του ταλέντο.

Ακόμη και το Minecraft , γνωστό για τους μπλοκ τρισδιάστατους κόσμους του σε ρετρό στυλ, δεν έχει ξεφύγει από τη λάμψη της ανίχνευσης ακτίνων. Δεν είναι ενεργοποιημένο από προεπιλογή, αλλά περνάτε μαγικές στιγμές αν έχετε το σωστό υλικό.

Τι κάνει το Ray Tracing στο Minecraft;

Πρώτον, αυτό που γενικά αναφέρεται ως ανίχνευση ακτίνων σε πραγματικό χρόνο στα παιχνίδια είναι μια πιο προηγμένη προσέγγιση γνωστή ως ανίχνευση διαδρομής. Η γενική ιδέα μεταξύ των δύο είναι η ίδια, αλλά τα μαθηματικά που χρησιμοποιούνται στην ανίχνευση διαδρομής κάνουν καλύτερη τελική εικόνα. Για αυτό το άρθρο, θα παραμείνουμε απλώς στην “ιχνηλασία ακτίνων”, αλλά αξίζει να γνωρίζετε τον όρο “ιχνηλασία διαδρομής” επειδή εμφανίζεται επανειλημμένα στις σύγχρονες συζητήσεις γραφικών.

 

Στο Minecraft, η ανίχνευση ακτίνων κάνει το Minecraft πιο φωτορεαλιστικό. Το φως προσομοιώνεται για να ενεργεί όπως συμβαίνει στην πραγματική ζωή. Οι υφές των αντικειμένων στο Minecraft έχουν επίσης αντικατασταθεί με υλικά PBR (Physically-based rendering) με ενεργοποιημένη τη λειτουργία ανίχνευσης ακτίνων. Με άλλα λόγια, το ξύλο έχει τα οπτικά χαρακτηριστικά του ξύλου. Το μέταλλο λειτουργεί όπως πρέπει και ούτω καθεξής.

Το αποτέλεσμα είναι ένας κόσμος του Minecraft με αντανακλάσεις, σκιές και φωτισμό που μοιάζει περισσότερο με πραγματικό διόραμα του Minecraft παρά με βιντεοπαιχνίδι. Πρέπει να το δείτε για να το πιστέψετε, γι’ αυτό απολαύστε αυτά τα στιγμιότυπα οθόνης.

Καταπληκτικό, σωστά; Αν θέλετε να εισέλθετε στον κόσμο του Minecraft με ακτινοβολία, ας ξεκινήσουμε ελέγχοντας εάν το σύστημά σας πληροί τις ελάχιστες απαιτήσεις.

Πώς να διορθώσετε το σφάλμα “Δεν μπορώ να συνδεθώ με τον κόσμο” στο Minecraft(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Απαιτήσεις Minecraft Ray Tracing

Για να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία ανίχνευσης ακτίνων στο Minecraft, πρέπει να πληροίτε τις ακόλουθες απαιτήσεις:

Windows 10 ή 11 GPU 64-bit Nvidia RTX ή Radeon RX 6000 ή καλύτερο ισοδύναμο Intel Core i5 ή καλύτερη μνήμη RAM 8 GB (συνιστάται περισσότερο)

Μόνο η Bedrock Edition του Minecraft υποστηρίζει την ανίχνευση ακτίνων τη στιγμή της σύνταξης. Αυτή η έκδοση είναι επίσης γνωστή ως έκδοση των Windows 10, αλλά λειτουργεί εξίσου καλά στα Windows 11. Η έκδοση Java του Minecraft, η οποία εξακολουθεί να είναι εξαιρετικά δημοφιλής, δεν υποστηρίζει την ανίχνευση ακτίνων.

Ενώ οι κάρτες της σειράς Radeon RX 6000 υποστηρίζουν επιταχυνόμενη ακτινοβολία υλικού, δεν διαθέτουν αποκλειστικό υλικό όπως οι κάρτες RTX της Nvidia. Εάν διαθέτετε μια χαμηλής τεχνολογίας GPU RX 6000, ενδέχεται να έχετε κάποια προβλήματα απόδοσης με την ανίχνευση ακτίνων στο Minecraft, ειδικά αν αναβαθμίσετε τις λεπτομέρειες.

Θα πρέπει επίσης να σημειώσετε ότι η Bedrock Edition του Minecraft είναι διαθέσιμη μέσω του Xbox Game Pass για υπολογιστή ή του Game Pass Ultimate. Εάν είστε συνδρομητής για πρώτη φορά, μπορείτε συνήθως να λάβετε τον πρώτο μήνα για ένα δολάριο για να το δοκιμάσετε και να δείτε αν λειτουργεί για εσάς. Δεν χρειάζεται να αγοράσετε την έκδοση Bedrock, εάν έχετε αγοράσει την έκδοση Java στο παρελθόν, εκτός και αν δεν θέλετε να παίξετε μέσω του Game Pass.

Πώς να παίξετε το Minecraft με φίλους: υπολογιστή, κινητό και κονσόλα(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Πώς να ενεργοποιήσετε το Ray Tracing στο Minecraft

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να ενημερώσετε τα προγράμματα οδήγησης GPU στην πιο πρόσφατη έκδοση. Είναι επίσης καλή ιδέα να ενημερώσετε τα Windows εάν υπάρχουν εκκρεμείς ενημερώσεις. Αγοράστε το Minecraft Bedrock Edition στην εφαρμογή Microsoft Store ή εγκαταστήστε το από την εφαρμογή Xbox εάν είστε συνδρομητής του Game Pass.

Μόλις ξεκινήσετε το παιχνίδι, θα πρέπει να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας Microsoft. Εάν είστε ήδη συνδεδεμένοι μέσω των Windows, αυτό θα πρέπει να συμβεί αυτόματα.

Εάν ανοίξετε τις Ρυθμίσεις > Βίντεο και μετακινηθείτε προς τα κάτω στη λίστα ρυθμίσεων, θα δείτε το Ray Tracing με έναν διακόπτη εναλλαγής στο μενού. Ωστόσο, αυτή η επιλογή είναι γκρι και δεν μπορείτε να την ενεργοποιήσετε.

Για να το ενεργοποιήσετε, θα χρειαστείτε ένα πακέτο πόρων συμβατό με ανίχνευση ακτίνων που περιέχει κατάλληλους τύπους υφών και ρυθμίσεις φωτισμού. Επιστρέψτε λοιπόν στο κύριο μενού και ανοίξτε το Marketplace .

Στην αγορά, μπορείτε να βρείτε τόσο επί πληρωμή όσο και δωρεάν περιεχόμενο. Θα βρείτε επίσης και τα δύο είδη πακέτων ανίχνευσης ακτίνων. Επιλέξτε τον μεγεθυντικό φακό για να ανοίξετε τη γραμμή αναζήτησης και πληκτρολογήστε “ray tracing” όπου λέει Enter search here .

Στην κορυφή των αποτελεσμάτων θα πρέπει να υπάρχουν πολλά πακέτα που δημιουργήθηκαν από την Nvidia, η οποία κατασκευάζει GPU RTX. Θα παρατηρήσετε ότι οι μικρογραφίες έχουν το λογότυπο RTX , αν και τα πακέτα τρίτων μπορεί να μην έχουν.

Για αυτό το σεμινάριο, θα πάμε με το Imagination Island RTX. Επιλέξτε το κουμπί που λέει Δωρεάν για να διεκδικήσετε το πακέτο. Στη συνέχεια, περιμένετε να ολοκληρωθεί η αγορά.

Στη συνέχεια επιλέξτε Λήψη .

Επιλέξτε ξανά Λήψη στο επόμενο παράθυρο για επιβεβαίωση.

Περιμένετε να ολοκληρωθεί η λήψη. Δεν μπορείτε να κάνετε τίποτα άλλο όσο συμβαίνει αυτό.

Αφού ολοκληρωθεί η λήψη, επιλέξτε Create this World! Στη συνέχεια, επιλέξτε Δημιουργία ή Δημιουργία στον διακομιστή Realms εάν θέλετε να πραγματοποιήσετε μια διαδικτυακή συνεδρία.

Περιμένετε να φορτώσει το πακέτο πόρων. Εάν λάβετε μια προειδοποίηση ότι το online παιχνίδι δεν αξιολογείται, επιλέξτε Να μην εμφανιστεί ξανά αυτή η οθόνη και, στη συνέχεια, επιλέξτε Συνέχεια .

Περιμένετε να ολοκληρωθεί η διαδικασία της παγκόσμιας παραγωγής και θα πρέπει να γεννηθείτε στο παιχνίδι.

Εάν το παιχνίδι εξακολουθεί να μοιάζει με το κανονικό Minecraft, επιστρέψτε στο κύριο μενού. Στη συνέχεια, επιλέξτε Ρυθμίσεις > Βίντεο και αλλάξτε το διακόπτη Ray Tracing στη θέση ενεργοποίησης. Η οθόνη σας μπορεί να αναβοσβήνει για λίγο καθώς αποδίδεται εκ νέου ο κόσμος του παιχνιδιού.

Τα πράγματα πρέπει τώρα να φαίνονται δραματικά διαφορετικά. Καλώς ήρθατε στον κόσμο του Minecraft με ακτίνες!

Εάν θέλετε να επιστρέψετε σε έναν κόσμο με ακτινοβολία, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να επιλέξετε Νέο παιχνίδι από το κύριο μενού και, στη συνέχεια, να επιλέξετε έναν κόσμο RTX από τη λίστα.

Προσαρμογή ρυθμίσεων ανίχνευσης ακτίνων

Σε αντίθεση με παιχνίδια όπως το Cyberpunk 2077, δεν υπάρχουν πολλά που μπορείτε να προσαρμόσετε στις ρυθμίσεις ανίχνευσης ακτίνων στο Minecraft. Τα μόνα πράγματα στα οποία έχετε τον έλεγχο είναι το Ray Tracing Render Distance και η Upscaling.

Όπως υποδηλώνει το όνομα, η απόσταση απόδοσης καθορίζει πόσο μακριά στην απόσταση εντοπίζονται οι ακτίνες. Πέρα από την απόσταση απόδοσης που έχετε ορίσει, η ανίχνευση ακτίνων δεν εφαρμόζεται. Έτσι, τα μακρινά αντικείμενα μπορεί να μην αντανακλώνται σε γυαλιστερές επιφάνειες κοντά σας. Όσο υψηλότερη είναι αυτή η ρύθμιση, τόσο πιο εντυπωσιακά θα φαίνονται τα γραφικά, ειδικά σε εξωτερικούς χώρους που φωτίζονται από τον ήλιο.

Οκτώ “κομμάτια” απόστασης είναι η προεπιλεγμένη ρύθμιση και η ελάχιστη. Προτείνουμε να το ωθήσετε προς τα πάνω μια βαθμίδα τη φορά μέχρι το παιχνίδι να μην παίζεται πλέον ή να γίνει ασταθές. Μην ανησυχείς. Δεν μπορείς να σπάσεις τίποτα. Το χειρότερο που μπορεί να συμβεί είναι να κολλήσει το παιχνίδι και θα ξέρετε πόσο μακριά μπορείτε να σπρώξετε το σύστημά σας.

Η αναβάθμιση σημαίνει απλώς ότι το παιχνίδι αποδίδεται κάτω από την εγγενή ανάλυση της οθόνης σας και στη συνέχεια κλιμακώνεται. Αυτός είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να βελτιώσετε την απόδοση και το Minecraft κλιμακώνεται καλά χάρη στην ογκώδη φύση του, οπότε ενεργοποιήστε το εάν ο ρυθμός καρέ είναι χαμηλός.

Ray Tracing για το Minecraft στο Xbox Series X

Παρόλο που η Microsoft έχει επιδείξει μια ακτινολογική έκδοση του Minecraft που εκτελείται στο Xbox Series X, καθώς γράφουμε αυτό, δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι αυτό θα γίνει επίσημο χαρακτηριστικό. Εάν θέλετε το Minecraft με ακτινοβολία, το μόνο μέρος είναι ένας υπολογιστής που χρησιμοποιεί την έκδοση Bedrock.

Δεν υπάρχει GPU Ray-Tracing; Δοκιμάστε το Alternative Shaders και το OptiFine

Δεν είναι όλοι σε θέση να αγοράσουν την πιο πρόσφατη GPU ή ίσως προτιμάτε την Java Edition του Minecraft, η οποία δεν διαθέτει μικροσυναλλαγές και κλειδώματα των Windows 10 και 11.

Αν και δεν μπορείτε να λάβετε αληθινή ανίχνευση ακτίνων, υπάρχουν πολλά εναλλακτικά πακέτα shader που μπορείτε να κατεβάσετε για να αλλάξετε δραματικά την εμφάνιση του παιχνιδιού.

Τα “Shaders” αναφέρονται σε pixel shaders, τα οποία είναι ειδικά προγράμματα γραφικών που βοηθούν στον προσδιορισμό της ακριβούς τιμής χρώματος και φωτεινότητας που πρέπει να έχει κάθε pixel στο παιχνίδι. Υπάρχουν σκίαστρες για να κάνουν τα πράγματα να φαίνονται υγρά και σκίαστρες για να κάνουν τα πράγματα να φαίνονται φωτισμένα ή σε σκιά. Υπάρχουν shaders για οτιδήποτε θέλετε να επιτύχετε σε μια οθόνη υπολογιστή.

Ενώ τα παραδοσιακά γραφικά που βασίζονται σε shader δεν φαίνονται τόσο καλά όσο η ανίχνευση ακτίνων, μπορείτε να πλησιάσετε αρκετά! Υπάρχουν πολλές επιλογές και αυτός δεν είναι ένας οδηγός για εναλλακτικούς shaders στο Minecraft. Ωστόσο, ένα εξαιρετικό μέρος για να ξεκινήσετε είναι με εναλλακτικά shaders και Optifine. Ο YouTuber Daniel Plays έχει ένα εξαιρετικό σεμινάριο που καθοδηγεί τους παίκτες σε αυτήν τη μέτρια τεχνική διαδικασία.

 

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Generated by Feedzy