Πώς να ενεργοποιήσετε τον Internet Explorer στα Windows 11

Η Microsoft τερμάτισε την υποστήριξη για τον Internet Explorer στις 15 Ιουνίου 2022. Αν και αυτό το βήμα έγινε οριστικά, πολλοί χρήστες εξακολουθούν να θέλουν να χρησιμοποιούν τον Internet Explorer στους υπολογιστές τους με Windows 11.

Αν και υπάρχουν καλύτερες επιλογές από τον Internet Explorer για την περιήγηση στον Ιστό, οι κυβερνήσεις και αρκετές χρηματοοικονομικές εταιρείες εξακολουθούν να απαιτούν τον Internet Explorer.

Η Microsoft απέσυρε επίσημα τον Internet Explorer και παρουσίασε ένα νέο πρόγραμμα περιήγησης ιστού με πλούσια χαρακτηριστικά που ονομάζεται Microsoft Edge. Όχι μόνο αυτό, αλλά το πρόγραμμα περιήγησης Microsoft Edge για Windows διαθέτει επίσης λειτουργία IE που σας επιτρέπει να φορτώνετε παλιούς ιστότοπους που απαιτούν Internet Explorer.

Πώς να ενεργοποιήσετε τη γραμμή Edge στο πρόγραμμα περιήγησης Microsoft Edge(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Ενεργοποιήστε τον Internet Explorer στα Windows 11

Έτσι, αν ψάχνετε τρόπους για να ενεργοποιήσετε τον Internet Explorer στα Windows 11, έχετε φτάσει στη σωστή σελίδα. Παρακάτω, έχουμε μοιραστεί μερικές απλές μεθόδους για να ενεργοποιήσετε και να χρησιμοποιήσετε τον Internet Explorer στα Windows 11 . Ας αρχίσουμε.

Σημαντικό: Ορισμένες μέθοδοι ενδέχεται να μην λειτουργούν στην πιο πρόσφατη έκδοση των Windows 11. Ωστόσο, όλες θα λειτουργήσουν εάν χρησιμοποιείτε τη σταθερή έκδοση των Windows 11.

1) Εκτελέστε τον Internet Explorer από τις Επιλογές Internet

Πώς να εισαγάγετε δεδομένα Chrome στον Microsoft Edge(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Παρόλο που η Microsoft τερμάτισε την υποστήριξη για τον Internet Explorer, το πρόγραμμα περιήγησης ιστού εξακολουθεί να βρίσκεται στο λειτουργικό σύστημα. Ωστόσο, δεν θα το βρείτε στην Αναζήτηση ή στον Πίνακα Ελέγχου των Windows.

Πρέπει να βασιστείτε στις Επιλογές Διαδικτύου για να αποκτήσετε πρόσβαση στον κρυφό Internet Explorer στα Windows 11 . Δείτε πώς μπορείτε να εκτελέσετε τον Internet Explorer από τις Επιλογές Internet.

1. Πρώτα, κάντε κλικ στην αναζήτηση των Windows 11 και πληκτρολογήστε Επιλογές Internet. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στις Επιλογές Διαδικτύου από τη λίστα των εφαρμογών που εμφανίζονται.

 

2. Κάνοντας κλικ στις Επιλογές Διαδικτύου θα ανοίξουν οι Ιδιότητες Διαδικτύου. Εδώ, μεταβείτε στην καρτέλα Προγράμματα όπως φαίνεται παρακάτω.

 

3. Κάντε κλικ στο κουμπί « Διαχείριση πρόσθετων » στα Προγράμματα.

 

4. Στο παράθυρο Διαχείριση πρόσθετων, κάντε κλικ στο σύνδεσμο Μάθετε περισσότερα για τις γραμμές εργαλείων και τις επεκτάσεις στην κάτω αριστερή γωνία.

 

5. Αυτό θα εκκινήσει τον Internet Explorer. Τώρα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον πλήρη Internet Explorer στα Windows 11.

Ο Internet Explorer της Microsoft έκλεισε επίσημα μετά από 27 χρόνια(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Έτσι, αυτός είναι ο ευκολότερος τρόπος πρόσβασης στον Internet Explorer σε υπολογιστή με Windows 11.

2) Χρησιμοποιήστε τον Internet Explorer μέσω IE Mode στο Edge

Η πιο πρόσφατη έκδοση του Microsoft Edge διαθέτει μια λειτουργία IE που καθιστά το πρόγραμμα περιήγησης ιστού συμβατό με εκατομμύρια παλαιότερους ιστότοπους. Εάν οποιαδήποτε τοποθεσία απαιτεί Internet Explorer, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία IE στο Edge για πρόσβαση σε αυτές τις τοποθεσίες.

1. Αρχικά, εκκινήστε το πρόγραμμα περιήγησης Edge στον υπολογιστή σας. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στις τρεις τελείες και επιλέξτε Ρυθμίσεις .

 

2. Στις Ρυθμίσεις, μεταβείτε στην καρτέλα Προεπιλεγμένο πρόγραμμα περιήγησης .

 

3. Στη συνέχεια, στη δεξιά πλευρά, κάντε κλικ στο αναπτυσσόμενο μενού δίπλα στο « Να επιτρέπεται η επαναφόρτωση τοποθεσιών σε λειτουργία Internet Explorer (Λειτουργία IE) » και επιλέξτε « Να επιτρέπεται ».

 

4. Μόλις τελειώσετε, κάντε κλικ στο κουμπί Επανεκκίνηση για επανεκκίνηση του προγράμματος περιήγησης Ιστού.

5. Μετά την επανεκκίνηση, ανοίξτε τον ιστότοπο που θέλετε να χρησιμοποιήσετε στον Internet Explorer. Κάντε δεξί κλικ στην καρτέλα και επιλέξτε “Επαναφόρτωση καρτέλας σε λειτουργία Internet Explorer”

Πώς να ενημερώσετε το Kodi στο Amazon Firestick(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Αυτό είναι! Αυτό θα ανοίξει αμέσως τον ιστότοπο σε Λειτουργία IE. Όταν ο ιστότοπος ανοίξει σε λειτουργία IE, θα βρείτε το εικονίδιο του Internet Explorer στην αριστερή πλευρά της γραμμής URL.

Σημείωση: Εάν δεν μπορείτε να βρείτε τη λειτουργία IE στο πρόγραμμα περιήγησης Microsoft Edge, πρέπει να εγκαταστήσετε τις ενημερώσεις του Microsoft Edge. Η δυνατότητα είναι διαθέσιμη μόνο στην πιο πρόσφατη έκδοση του προγράμματος περιήγησης Edge.

3) Ανοίξτε τον Internet Explorer στα Windows 11 μέσω συντόμευσης VBS

Μια δέσμη ενεργειών VBS σάς επιτρέπει να ανοίγετε τον Internet Explorer στην αρχική του διεπαφή χρήστη στα Windows 11. Ωστόσο, η δέσμη ενεργειών VBS ενδέχεται να μην λειτουργεί στα πιο πρόσφατα Windows 11. Δείτε πώς μπορείτε να δημιουργήσετε μια συντόμευση VBS για να ανοίξετε τον Internet Explorer στα Windows 11 .

1. Κάντε δεξί κλικ σε ένα κενό χώρο στην επιφάνεια εργασίας σας και επιλέξτε Νέο > Έγγραφο κειμένου .

 

2. Πρέπει να επικολλήσετε το σενάριο στο Σημειωματάριο που ανοίγει.

CreateObject(“InternetExplorer.Application”).Visible=true

 

3. Μόλις τελειώσετε, κάντε κλικ στο μενού Αρχείο και επιλέξτε την επιλογή « Αποθήκευση ως ».

 

4. Στη γραμμή εντολών Αποθήκευση ως, πληκτρολογήστε το όνομα αρχείου ” Internet Explorer.vbs “. Στο Save as Type, επιλέξτε ‘ Όλα τα αρχεία ‘. Μπορείτε να ονομάσετε το αρχείο οτιδήποτε. βεβαιωθείτε ότι τελειώνει με επέκταση .vbs.

 

5. Τώρα, μεταβείτε στην οθόνη της επιφάνειας εργασίας σας και κάντε διπλό κλικ στο αρχείο VBS που δημιουργήσατε. Αυτό θα ανοίξει τον Internet Explorer στον υπολογιστή σας με Windows 11.

 

Αυτό είναι! Μπορείτε να δημιουργήσετε ένα αρχείο VBS στα Windows 11 για να ανοίξετε τον Internet Explorer.

 

Έτσι, αυτές είναι οι τρεις ευκολότερες μέθοδοι για να ανοίξετε τον Internet Explorer στον υπολογιστή σας με Windows 11. Οι μέθοδοι που έχουμε μοιραστεί είναι πολύ εύκολο να ακολουθηθούν. 

Πώς να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία Internet Explorer (IE) στον Microsoft Edge(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

 

Share your love
Ισίδωρος
Ισίδωρος

Ενας `Φανταστικός` χαρακτήρας με πολυ αγάπη σε αυτό που κάνει.

Άρθρα: 4824

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *