Πώς να ενισχύσετε και να αυξήσετε την ταχύτητα του Διαδικτύου σας έως και 20%

Εκείνες οι μέρες είχαν φύγει όταν βασιζόμασταν σε ταχύτητα internet 256 ή 512 Kbps για να σερφάρουμε στο διαδίκτυο. Σήμερα, η ταχύτητα Διαδικτύου από 50 έως 100 MBps είναι συνηθισμένη και όλοι θέλουν να έχουν μεγαλύτερη ταχύτητα Διαδικτύου.

Ενώ τα προγράμματα Διαδικτύου έχουν γίνει πιο προσιτά τώρα, ο ISP και το λειτουργικό σύστημα συχνά περιορίζουν τους χρήστες από τη χρήση της πλήρους ταχύτητας του Διαδικτύου. Επομένως, εάν πιστεύετε ότι ο ISP σας δεν σας παρέχει την υποσχόμενη ταχύτητα Διαδικτύου, πρέπει να ελέγξετε μερικά πράγματα πριν υποβάλετε καταγγελία.

Μπορείτε να τροποποιήσετε μερικές ρυθμίσεις στα Windows για να αυξήσετε την ταχύτητα διαδικτύου σας. Αυτές είναι γενικές τροποποιήσεις και δεν βλάπτουν τον υπολογιστή σας. Ακόμα κι αν έχετε ήδη internet υψηλής ταχύτητας, μπορείτε να κάνετε μερικές αλλαγές στις ρυθμίσεις διαδικτύου για να αυξήσετε την ταχύτητά του.

Πώς να ενισχύσετε την απόδοση στο BlueStacks (Βέλτιστες ρυθμίσεις GPU)(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Ενισχύστε και αυξήστε την ταχύτητα του internet σας έως και 20%

Ως εκ τούτου, αυτό το άρθρο θα απαριθμήσει μερικές από τις καλύτερες μεθόδους για να αυξήσετε την ταχύτητα του internet έως και 20%. Λοιπόν, ας ξεκινήσουμε.

1. Περιορίστε το δεσμευόμενο εύρος ζώνης

Υπάρχει κάποιο όριο εύρους ζώνης που παραμένει δεσμευμένο στον υπολογιστή μας. Αυτό το εύρος ζώνης προορίζεται για χρήση συστήματος και εκχωρείται σε ένα σύστημα από προεπιλογή. Αυτό το εύρος ζώνης περιλαμβάνει το 20-30% της ταχύτητας Διαδικτύου της πλήρους ταχύτητας μιας σύνδεσης. Δείτε πώς μπορείτε να περιορίσετε το εύρος ζώνης με δυνατότητα κράτησης.

1. Αρχικά, πατήστε το πλήκτρο Windows + R. Στο παράθυρο διαλόγου Εκτέλεση, πληκτρολογήστε gpedit.msc και πατήστε Enter.

2. Αυτό θα ανοίξει το Local Group Policy Editor. Μεταβείτε στο Πρότυπο διαχείρισης > Επιλογές δικτύου > Πακέτο προγράμματα QoS .

3. Κάντε διπλό κλικ στο αρχείο Limit Reservable bandwidth. Στη συνέχεια, στο παράθυρο Limit Reservable Bandwidth, επιλέξτε «Enabled» και ορίστε το % όριο εύρους ζώνης από 20 σε 0. Μόλις τελειώσετε, κάντε κλικ στο κουμπί Ok.

Αυτό είναι! Αφού κάνετε τις αλλαγές, επανεκκινήστε τον υπολογιστή σας με Windows. Αυτό θα αυξήσει την ταχύτητα του διαδικτύου σας.

Πώς να αλλάξετε το προεπιλεγμένο DNS σε Google DNS για ταχύτερο Διαδίκτυο(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

2. Διαχείριση προσωρινής μνήμης

Οι κρυφές μνήμες είναι προσωρινά αποθηκευμένα δεδομένα Διαδικτύου που χρησιμοποιούνται από προγράμματα περιήγησης όπως ο Internet Explorer, το Google Chrome και το Mozilla Firefox, κ.λπ., για να ανοίγουν οποιονδήποτε ιστότοπο πιο γρήγορα μετά την επίσκεψη οποιουδήποτε ιστότοπου. Αυτή η προσωρινή μνήμη αποθηκεύεται αυτόματα στον υπολογιστή σας.

Αν και οι κρυφές μνήμες έχουν σχεδιαστεί για να επιταχύνουν την ταχύτητα του διαδικτύου σας, μερικές φορές, μπορεί να επιβραδύνουν την ταχύτητα του Διαδικτύου όταν υπερβαίνουν το περιορισμένο μέγεθος. Σε αυτήν την περίπτωση, πρέπει να καθαρίσουμε τις κρυφές μνήμες για να επιταχύνουμε το διαδίκτυο.

 

1. Ανοίξτε το Google Chrome  και πατήστε CTRL+SHIFT+DELETE.

2. Επιλέξτε τα Προσωρινά αρχεία Διαδικτύου, το Ιστορικό και τα δεδομένα προσωρινής μνήμης.

3. Κάντε κλικ στο κουμπί Εκκαθάριση δεδομένων περιήγησης .

Αυτό θα διαγράψει όλα τα προσωρινά δεδομένα Διαδικτύου, το ιστορικό και τα δεδομένα προσωρινής αποθήκευσης από τον υπολογιστή σας. Με αυτό, η ταχύτητα του διαδικτύου σας θα ενισχυθεί.

Οι 10 καλύτερες εφαρμογές δοκιμής ταχύτητας WiFi για iPhone το 2022(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

3. Αυξήστε την ταχύτητα χρησιμοποιώντας τη Διαχείριση Συσκευών

Πρέπει να αλλάξετε τη Θύρα Επικοινωνιών στη Διαχείριση Συσκευών για να αυξήσετε την ταχύτητα διαδικτύου σας. Εδώ είναι οι αλλαγές που πρέπει να κάνετε.

1. Πρώτα, κάντε δεξί κλικ στον υπολογιστή μου και κάντε κλικ στο Ιδιότητες .

 

2. Τώρα πρέπει να κάνετε κλικ στο Device manager

 

3. Τώρα, θα δείτε να ανοίγει ένα νέο παράθυρο. Εδώ πρέπει να επεκτείνετε τις Ports .

 

4. Πρέπει να κάνετε κλικ στο Communications Ports και να κάνετε διπλό κλικ σε αυτό.

 

5. Τώρα, μεταβείτε στην καρτέλα Port Settings . Στη συνέχεια, πρέπει να αλλάξετε το « Bit per second » στο μέγιστο διαθέσιμο και το « Flow Control » σε Hardware .

 

Αυτό είναι! Τώρα επανεκκινήστε τον υπολογιστή σας. Θα παρατηρήσετε την αυξημένη ταχύτητα έως και 20%-30%

 

4. Ρυθμίστε το Google DNS

Μπορείτε να ρυθμίσετε το Google DNS στον υπολογιστή σας με Windows. Αυτό θα ενισχύσει την ταχύτητά σας στο Διαδίκτυο και μπορείτε να παρατηρήσετε σχεδόν 10-20% αυξημένη ταχύτητα κατά την περιήγηση στο Διαδίκτυο. Ας ξέρουμε πώς να το κάνουμε.

1. Αρχικά, ανοίξτε το Κέντρο δικτύου και κοινής χρήσης από τον Πίνακα Ελέγχου.

 

2. Τώρα, από εκεί, πρέπει να κάνετε κλικ στο Change Adapter Settings .

 

3. Εδώ, θα δείτε όλα τα δίκτυα. Επιλέξτε το συνδεδεμένο δίκτυο και κάντε δεξί κλικ σε αυτό και, στη συνέχεια, επιλέξτε Ιδιότητες .

 

4. Τώρα πρέπει να επιλέξετε την επιλογή Δικτύωση και εκεί θα πρέπει να βρείτε την έκδοση 4 πρωτοκόλλου Internet (TCP/IPv4) και να κάνετε κλικ στο Ιδιότητες .

 

5. Πρέπει να επιλέξετε Χρήση των ακόλουθων διευθύνσεων διακομιστή DNS . Εκεί πρέπει να συμπληρώσετε την τιμή Google DNS 8.8.8.8 ή 8.8.4.4 και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο “OK”

 

Αυτό είναι! Τώρα επανεκκινήστε τον υπολογιστή σας για να απολαύσετε την αυξημένη ταχύτητα.

5. Χρήση του NetSetMan για αλλαγή DNS για μεγαλύτερη ταχύτητα Διαδικτύου

Στην προηγούμενη μέθοδο, εξηγήσαμε πώς να αλλάξετε το προεπιλεγμένο DNS σε Google DNS για μεγαλύτερη ταχύτητα Διαδικτύου. Ωστόσο, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το NetSetMan για να αλλάξετε τις ρυθμίσεις DNS. Το NetSetMan δεν περιορίζεται στην αλλαγή των ρυθμίσεων DNS. με αυτό το εργαλείο, μπορείτε να βρείτε πολλές δυνατότητες όπως μπορείτε να διαχειριστείτε το δίκτυο WiFi, τις μονάδες δίσκου δικτύου ομάδας εργασίας και πολλά άλλα.

1. Πρώτα, κατεβάστε και εγκαταστήστε το NetSetMan στον υπολογιστή σας με Windows και ξεκινήστε την εφαρμογή. Από το αναπτυσσόμενο μενού του προσαρμογέα, πρέπει να επιλέξετε το συνδεδεμένο δίκτυό σας.

 

2. Πρέπει να κάνετε κλικ στο πλαίσιο διακομιστή DNS που εμφανίζεται στο στιγμιότυπο οθόνης και να εισαγάγετε τον διακομιστή DNS που είναι 8.8.8.8 Ή 8.8.4.4.

 

3. Τέλος, κάντε κλικ στο Ενεργοποίηση .

 

Αυτό είναι! Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το NetSetMan για να αλλάξετε το προεπιλεγμένο DNS του συνδεδεμένου δικτύου σας. Αυτό θα βελτιώσει την ταχύτητα σύνδεσης του δικτύου σας σε κάποιο βαθμό.

 

6. Αφαιρέστε άλλες συσκευές που είναι συνδεδεμένες στο WiFi σας

Δεδομένου ότι όλοι βασιζόμαστε στο WiFi για την πρόσβαση στο Διαδίκτυο, είναι περισσότερο από σημαντικό να εξετάζουμε τις συνδεδεμένες συσκευές. Κοιτάξτε, δεν μπορούμε να περιορίσουμε σε όλους τη χρήση της συνδεσιμότητας WiFi. Ωστόσο, αν θέλετε καλύτερη ταχύτητα, πρέπει να τα μπλοκάρετε. Εδώ θα μοιραστούμε μια εύκολη μέθοδο αφαίρεσης συσκευών που είναι συνδεδεμένες στο WiFi.

1. Πρώτα, κατεβάστε και εγκαταστήστε το WiFi Guard στον υπολογιστή σας με Windows. Στη συνέχεια, θα δείτε τη διεπαφή όπως παρακάτω. Εδώ πρέπει να κάνετε κλικ στο «Αρχείο» και μετά να επιλέξετε Ρυθμίσεις .

 

2. Στο επόμενο βήμα, επιλέξτε τον προσαρμογέα WiFi από την αναπτυσσόμενη λίστα.

 

3. Μεταβείτε στην αρχική οθόνη και κάντε κλικ στην επιλογή «Σάρωση τώρα». Θα σαρώσει και θα καταγράψει όλες τις συσκευές που είναι συνδεδεμένες στο δίκτυο WiFi. Πρέπει να αντιγράψετε τη διεύθυνση MAC της συσκευής που θέλετε να αποκλείσετε.

 

4. Στο επόμενο βήμα, πρέπει να κατευθυνθείτε στην αρχική σελίδα του δρομολογητή σας. Κάτω από τον πίνακα ελέγχου του δρομολογητή σας, ενεργοποιήστε την επιλογή «WiFi Mac Filtering» και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο «Προσθήκη νέου»

 

5. Στη συνέχεια, προσθέστε τη διεύθυνση MAC που έχετε αντιγράψει από το WiFi Guard και θα αποκλειστεί η πρόσβαση της συσκευής στο διαδίκτυο.

Αυτό είναι! Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να αυξήσετε την ταχύτητα του διαδικτύου αφαιρώντας συσκευές που είναι συνδεδεμένες στο δίκτυο WiFi. Εάν έχετε άλλες αμφιβολίες, φροντίστε να τις συζητήσετε μαζί μας στα σχόλια.

10 καλύτερα δωρεάν. Δημόσιοι διακομιστές DNS το 2022 (Τελευταία λίστα)(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

7. Αυξήστε την ταχύτητα του Διαδικτύου σε φορητές συσκευές

Λοιπόν, όπως και στους υπολογιστές, μπορείτε να αλλάξετε διακομιστές DNS στα smartphone σας για να έχετε βελτιωμένη ταχύτητα περιήγησης. Έτσι, σε αυτήν την ενότητα, θα μοιραστούμε ένα σεμινάριο για Android και iOS για την αλλαγή των διακομιστών DNS. Λοιπόν, ας ελέγξουμε πώς να αλλάξουμε διακομιστές DNS σε συσκευές Android και iOS για να αυξήσουμε την ταχύτητα του Διαδικτύου.

Android:

Λοιπόν, πρέπει να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή DNS Changer σε smartphone Android. Η εφαρμογή δεν απαιτεί πρόσβαση root για την αλλαγή του DNS. Λοιπόν, ας μάθουμε πώς να χρησιμοποιείτε το DNS Changer σε ένα smartphone Android για να αλλάξετε το DNS.

1. Αρχικά, επισκεφτείτε αυτόν τον σύνδεσμο για να πραγματοποιήσετε λήψη και εγκατάσταση του DNS Changer στο smartphone Android.

 

2. Μόλις εγκατασταθεί, ανοίξτε την εφαρμογή και θα δείτε τη λίστα των διακομιστών DNS. , επιλέξτε « Google DNS » από τη λίστα.

 

3. Στη συνέχεια, πατήστε το κουμπί « Έναρξη ».

 

Αυτό είναι! Τώρα έχετε μεταβεί στο Google DNS. Περιηγηθείτε στον Ιστό και θα παρατηρήσετε καλύτερη ταχύτητα Διαδικτύου.

Τι είναι το EDNS και πώς βελτιώνει το DNS για να είναι πιο γρήγορο & Πιο ασφαλής?(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Σε συσκευές iOS:

Οι χρήστες iPhone δεν χρειάζεται να εγκαταστήσουν καμία εφαρμογή, επειδή υπάρχει μια ενσωματωμένη επιλογή για την αλλαγή των διακομιστών DNS. Λοιπόν, ας δούμε πώς να αλλάξουμε διακομιστές DNS σε συσκευές iOS.

 

Πρώτα απ ‘όλα, μεταβείτε στις Ρυθμίσεις > WiFi στο iPhone σας
Τώρα πρέπει να πατήσετε στο συνδεδεμένο δίκτυο και, στη συνέχεια, να πατήσετε ” Διαμόρφωση DNS
Κάτω από τη σελίδα Ρύθμιση παραμέτρων DNS, πρέπει να πατήσετε στο ” Χειροκίνητο
Τώρα, πατήστε στο ” Προσθήκη διακομιστή» και πληκτρολογήστε τη διεύθυνση DNS 8.8.8.8 και 8.8.4.4.

Αυτό είναι! Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο μπορείτε να αλλάξετε τους διακομιστές DNS στο iPhone.

Έτσι, αυτοί είναι μερικοί από τους καλύτερους τρόπους για να αυξήσετε την ταχύτητα του Διαδικτύου έως και 20%. Εάν γνωρίζετε άλλους τρόπους για να αυξήσετε την ταχύτητα του Διαδικτύου, ενημερώστε μας στα παρακάτω σχόλια.

 

 

directVortex
directVortex
Άρθρα: 4605

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: